• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çeşit Çeşit Giyinebilen Var mı ?

benim de vardır.. bekarken olan bluzlarımı halen giyerim çok şık duruyorlar
genelde modası geçmeyen şeyler alırım .
pazardan bile alırım
15 tl çok güzel bluz alıyorum mesela..
25 tl çok güzel pantolon almıştım geçenlerde ama ne bileyim kendimi çok eksik gördüm geçim geçindirmek kolay değil yeri geliyor eline 1 tl bile kalmıyor durum böyle iken 2 bayana imrenmemek elde değil inanın
Kıyamam sana, ben de senin gibiyim, inan bazen utanıyorum ama evin giderlerinden ve zaman kısıtlılığından alışveriş yapamıyorum. Çalışmayan eltim ve kızı bile benden güzel giyiniyor, çünkü öncelikleri bakımlı olmak, güzel görünmek, İnan bir düğün olsun gelinden sünnet annesinden çok süsleniyorlar millet onlara bakıyor :KK48: ben de varsa yoksa pazar market yapayım, eve bi şeyler alayım borçları ödeyim. Eşimin maaşı benden düşük ve çoğu borçlara gidiyor evlenme hazırlıklarıyla baya borç yapmış o da benim gibi, benim maaşım asgari ücretin iki katı ama olmuyor işte çeşit çeşit giyinemiyorum önceliklerim farklı sanırım. Son zamanlarda iyice sinir oldum bu huyuma, gittim bir kaç bluz pantolon aldım, hem işyerimdekiler hem de eltim sorup durdu çok güzelmiş nerden aldın, bu yeni mi vs diye. Demek ki millet inceliyor dikkat etmek lazım dedim ondan sonra.

Cok fazla kiyafetim var.Toplu bir sey almam .Gezerken bir sey hosuma gittiyse affetmem alırım. Bu da universite okurken param yetişmediği icin içimde ukte kalmisti.Ataninca istedigim her seyi alacagim diye.Ama su an hamileyim .3 tane gebe pantolonum var . 5 6 tane tunik .Döndürüp döndürüp giyiyorum.

Merhaba hanımlar herkese hayırlı ramazanlar. ben çalışan bir bayanım bir evladımız var kendi yağımızda kavrulup gidiyoruz şükürler olsun evladımın hiç birşeyini eksik etmiyorum kıyafet olsun yiyecek olsun canın istediği birşey olsun hafta sonları bol bol aktivite yapıyoruz ailecek..
Rabbim bu günümüzden geri koymasın inşallah.
ondan sıra kalırsa kendime alıyorum tek tük eşime alıyoruz..
İş yerinde 2 bayan ve 2 erkek olarak çalışıyoruz. o 2 bayan sürekli çeşit çeşit kıyafet giyiniyor.. kıskanmak değilde ne bileyim imreniyorum. her kıyafetın altına uygun ayakkabı- çanta takı vs.
Benim düğünde takılan sade bir setim vardır hep onları takarım.
Genellikle spor giyinirim dar paça pantolon üzerine bluz tşört vs ..
onlar gibi çeşit çeşit ayakkabım yok. 3 tane sandalet bir sporum vardır. 3 tane de cantam bana yeterli gelir..
düğünler ve özel gün içinde mesela 2 kumaş pantolon bir elbise 2 topluklu ayakkabım vardır..
Eğer bütcemizden para kaldıysa kendime birşeyler almaya çalışırım hep uygun fiyatlı aylık 1 2 birşey derken birikir böylece.. bir ay pantolon alırım bir ay 2 bluz gibi.. zaten genelde yavrumuza alıyoruz onun ihtiyaçları daha çok oluyor çok fazla para kalmıyor açıkcası
bu hanımlarda evli geçim geçindirmek çok zor iken bu kadar çeşit kıyafeti nasıl giyiniyorlar anlamıyorum hiç üstelik asgari ücretten 200 tl fazla bir miktara çalışıyoruz. ben birde tabi bakıcı parası veriyorum tabi ki.. ama o 2 bayanında cocugu var.
Çalışan hanımlara sormak istedim siz de çeşit çeşit giyiniyormusunuz ? aylık kıyafete ne kadar para harcayabiliyorsunuz.?
Ben aslında bunu dert etmedim ama ne bileyim onlar öyle giyince kendimi bir tuaf hissediyorum bazen üzülüyorum böyle giyinebilen varsa nasıl bütce ayarladığını merak ediyorum
herkese değerli yorumları için teşekkür ederim
Ben hiç imrenmiyorum ...Bir defa cocuklu bayanlar hayati kolay hale getirmeli kalabalik gardırop gereksiz..ne kadar esya o kadar yük..israf..az ve öz giysim var marka 10 tane tisort olmasin 2 olsun kalite olsun..ayakkabı siyah kahve tonlarinda yazlik 2 cift yeter bence..canta fazlasi yük olan bir sey her giysiye ayri canta aldigim senelerime acıyorum..cesit cesit takiya para verdigim zamanlar ne aptalmisim..bir iki sade taki yeterli ...bosuna imren meyin tercih meselesi..minimalist akımi takip edin özgürlesin hatta..sade şık ve temiz olmak yeterlidir bakım makyaj ve abartılı takılar demek degildir..

Merhaba hanımlar herkese hayırlı ramazanlar. ben çalışan bir bayanım bir evladımız var kendi yağımızda kavrulup gidiyoruz şükürler olsun evladımın hiç birşeyini eksik etmiyorum kıyafet olsun yiyecek olsun canın istediği birşey olsun hafta sonları bol bol aktivite yapıyoruz ailecek..
Rabbim bu günümüzden geri koymasın inşallah.
ondan sıra kalırsa kendime alıyorum tek tük eşime alıyoruz..
İş yerinde 2 bayan ve 2 erkek olarak çalışıyoruz. o 2 bayan sürekli çeşit çeşit kıyafet giyiniyor.. kıskanmak değilde ne bileyim imreniyorum. her kıyafetın altına uygun ayakkabı....
Benim sizinki kadar bile yok :), yani bir tane yazlık ayakkabı, bir spor ayakkabı, 2 klasik ayakkabı ve bir tane botum var. sadece bir tane kol çantam ve bir sırt çantam var. hergün kıayefet değiştirdiğim için hafta bir çamaşır yıkadığımda bana yetecek kadar da kıyafetim var, 2 tane de düğün için özel kıyafet. Ben de çalışıyorum ve maaşım ortalamanın üzerinde, çocuğumuz da yok, aslında gelirimiz buna fazlasıyla yetecek halde ama çok güzel bir şekilde harcayabileceğim parayı asla kıyafete ya da süse yatırmam :) Hayata bir kez geliyoruz ve bir sene sonra üzerimde paralanacak bir şeye para vermektense başka şeylere para harcamayı seviyorum. Mesela siz de çocuğunuz için harcıyormuşsunuz, ne kadar güzel, onunla kaliteli vakit geçirmeye çalışmanız onun eksiklerini gidermeniz. 100 liraya bir pantolon alacağıma 10 farklı yerde kahve içebilirim diye düşünüyorum hep :eğlence:İmkanınız olmadığı için değil gerçekten böyle bir hayat tarzını benimsemiş olduğunuz için almayın o kıyafetleri...ne gerek var bundan dolayı üzülmenize, bizimle sadece anılarımız gelecek 5 metre beze sarıp götürdüklerinde :KK19:

Ben varım...Mesleğim gereği şık giyinmek zorundayım yani hep takım elbise, elbise ceket etek gömlek gibi klasik...Benim işe başlayana kadar doğru düzgün kıyafetim yoktu, alışveriş yapmazdık hiç, bilmezdim bir şey. Üniversitedeyken İstanbulda semt pazarlarını keşfettim, orda biliyorsunuz yığınlar arasında eşeler bazen hazine bulursunuz :) Yavaş yavaş alışverişe alışmaya başladım. Annem terzi olduğundan kumaş bilgim, kesim, kalite ne neye yakışır ne nasıl giyilir zaten çok iyi bilgim vardı, gözüm de iyidir, biraz da moda dergilerine göz gezdirerek kombin zevkimi geliştirdim.

Şimdi sana altın niteliğinde tavsiyeler vereceğim:KK70: Anladığım kadarıyla dress code olmayan bir yerde çalışıyorsun ki çok şanslısın her şeyi giyebilirsin. Vücudunu iyi tanı, kendine yakışan renkleri ve kesimleri bil. Saçın makyajın tam olsun ki bakımlı görün. Aksesuar kullan en basit kıyafeti bile şık gösterir. Ve tabi ayakkabı çanta önemli özellikle ayakkabı kıyafeti baştan yaratır.

Benim harcamam çok beni örnek alma ama benim çocuğum yok gelirim kendime...Kendine bütçe ayır ve sürekli indirimleri takip et, internet derya adeta. Geçen anneler gününde kv ye hediye aldık aynısını 5 te bir fiyatına internette buldum ama laf etmesin diye gidip mağazadan aldık, fakat aynı ürün işte...

Kalıbı tarzı sana uyan mağazaları takip et, hatta senin yerinde olsam para biriktirir indirimde alışveriş yaparım, ilk çalışma yıllarımda öyle yapardım. Hatta sezonda giyer dener bedeni not alır indirimde kapardım :)

Bir de her markanın kaliteli ve daha az kaliteli ürünleri vardır bunları bilmeniz faydanıza olur, etiket okumayı bilin kumaşları tanıyın.
Peki hangi kumaşları kullanmalıyız acaba? Bazı kumaşlar terleyince çok kötü kokuyor. Özellikle yaz için hangi tarz kumaşlarda kıyafet almalıyız? Bilgim var dediniz ya o yüzden soruyorum.:110:

Cesit cesit giyinmiyorum cunku calismiyorum ...ama giydigim yakisir pazara giderken bile ozen gosteririm ... kuzenim bile yuruyuse cikarken ne kadar şıksın der halbuki bana gore normal bu durum ...ben bakimdan yanayım ...kupelerim saatlerimi kiyafetlerime gore ayarlarim...ayakkabıları giyebilecegim renklere gore alirim ... bakimli olun her ay bir alacak belirleyip alabilirsiniz..maalesef kiyafete gore davrananlar var ... ne kadar hoş giyiniyor desinler sizin dediginiz gibi:spor:

Kombin yapma becerisi lazim.
Kiyafetten cok aksesuarlarin olmali.
Ama nasil rahat hissedeceksen oyle giyin bence. Ben cok severdim bahsettigin kisiler gibi giyinmeyi..övgülerde alirdim.
Sonra saldim kendimi..:halay:
Nasil rahat edeceksen oyle giyin bence.
Birde sevdigin begendigin seyleri kullan. Sirf moda diye alma. Baskalarini kopyalama. Kendi zevkini gelistir.

Bu pazarlarda cok guzel cok şık bluzlar oluyo diyenler nereden buluyo acaba ben hic denk gelmedim. Genelde kalitesiz naylon kumaşlar, kötü dikisler, bi yıkamada bile ağzı yüzü kayacakmıs gibi görünen kıyafetler görüyorum ben hep.

Onun dışında konuya dönecek olursak; cok kıyafete ne gerek var diyenlerdenim. Bir dönem çılgıncasına alışveriş yapardım. Ama mutlulugun alışverişte olmadığını anladım. Şimdilerde az ve öz şeyler alıyorum. Tarzımı buldum diyebilirim. Paspal kötü uyumsuz giyinmiyorum asla. Ama daha kaliteli ve daha sade parçalar alıp hepsini birbirleriyle kombinliyorum. Minimalizm akımına bir göz atın derim. Cok esya sahibi olmak insanı inanın çok yoruyor. Hem bütçe için hem doğa için o kadar cok almak tüketmel iyi bir sey degil bence.
Ayrıca elimdeki seylerle cok guzel kombinler yapabildiğim için insanlar genelde cok fazla kıyafetim olduğunu düşünür. Oysa ki pek cok insana göre cok daha az var. Önemli olan gercekten uzunca kullanacagnz ve size yakışan parcalar almak. Benim görüşüm..

Canım onlar genelde eve pek para koklatmayanlar oluyor. Eşleri genelde iyi bir maaşla çalışıp, kendi maaşlarını sadece kendilerine harcayan kesim. Diyeceğim o ki ne yaparsan yap ev yükü üzerindeyse onlar gibi olmazsın yada olursan kartın eksi sen artı yüzü görmez.

Bende arkadaşlara katılıyorum,kombin kısmına.. Benim görümcem 1 pantolonu öyle bir ayarlar ki. Bi t shirtü içine sokar bi üstüne ceket alır bi kocaman kolye takar bi paçasını katlar sanırsın farklı giyinmiş. Süper yapıyor.
Ben ne çok alışveriş yaparım ne hiç yapmam diyebilirim. Üstüme yakışanı alırım. Öyle kombin kısmında da pek yaratıcı değilim. :D Yeri gelir 3 gün üst üste alırım yeri gelir 3 ayda 1 parça almam.

Kıyafete para vermiyorum ama çeşit çeşit kıyafetim var (görümcemin mesleğinden dolayı) buna rağmen çok çeşitli giymem, sevdiğim parçaları sık sık giyerim, basic parçalara bayılırım, beyaz tişört/jean/takı kombinleri favorimdir mesela.

Siyah renk her zaman kurtarıcıdır.
Siyah pantolon, siyah bol veya dar etek sizi bayağı kurtaracaktır.
Mesela siyah bir pantulonun üzerine ne giyseniz olur. T-shirtler LCW gibi mağazalarda 25 TL.
Veya daha ucuz düz bir gömlek giyiverin.
Şıkır şıkır giyinmek hem masraflıdır, hem de mükemmel olmadığı sürece göz yorar.
Bir de resmiyet için beyaz gömleğiniz olsun yeterlidir. 20 TL'ye babetler var ben aldım memnunum, bu yazı kurtarıyor.
Çok sade oldum derseniz 10 TL'ye güzel kolyeler var.
Dediğim gibi pantulon ve etek için renginiz siyah olmalı.

Bende arkadaşlara katılıyorum,kombin kısmına.. Benim görümcem 1 pantolonu öyle bir ayarlar ki. Bi t shirtü içine sokar bi üstüne ceket alır bi kocaman kolye takar bi paçasını katlar sanırsın farklı giyinmiş. Süper yapıyor.
Ben ne çok alışveriş yaparım ne hiç yapmam diyebilirim. Üstüme yakışanı alırım. Öyle kombin kısmında da pek yaratıcı değilim. :KK70: Yeri gelir 3 gün üst üste alırım yeri gelir 3 ayda 1 parça almam.
Kesinlikle katılıyorum. Siyah skinny bir pantolonun var çeşit çeşit kombin yaparım onunla. Yeri gelir spor ayakkabı ile, yeri gelir stiletto ile giyerim. Ayakkabı çok önemli bence ve malesef sanırım benim de ayakkabıya bağımlılığım var.

İyi giyim bütçenin yanında zevk ve iyi kombinle oluyor bence.

Konuda öyle yorumlar var ki güzel giyinen insanlar sanki boş gezenin boş kalfası, hayatta başka bir gayesi olmayan, tek derdi giyim kuşam hava atmak olan insanlar.:KK12:

Çocuk olunca öncelikler değişiyor olabilir ama bu insanın içinden gelen bir şeydir ve hayattaki öncelikleriyle ilgilidir. Kimisi giyime önem verir ama bu onun başka bir vasfı olmadığı anlamına gelmez. Bence her şeyin orta yolu bulunmalı.

Spor giyinen insanın çok derdi olmuyo klasik giyinen de olur o çanta ayakkabı kaban vs uyumu, ben hala üniversite öğrencisi gibi giyiniyorum tarzım salaş spor dolayısıyla bir spor ayakkabı her kotun altına zaten oluyo sandalet babet falan stilettolardan daha uygun, tarzını onlarla kıyaslama bence, kimisi boğazdan kısar çul çaputa para bağlar bir sırt çantası bir kot tişört spor ayakkabı tamam :KK59:

Ben cesit cesit kiyafetten hoslanmam,sade bir gardirobum var. hepsini de calisirken almistim. Simdi evdeyim onlarla idare ediyorum. Senelerdir ayni kilodayim zaten aldiklarim da kaliteli seyler,yilda 4-5 parca ancak alabiliyordum. 3 yil once almisimdir en son onda da 6000 lira harcamistim kisliklar icin.
Calisan veya calismayan fark etmez,bir kadinin kaliteli giyinmesi gerektigini dusunuyorum,butce neye elverirse o kadar olmak kosuluyla elbette. Cevremde 40 liraya ayakkabi alan da var,20 tane aliyor mesela renk renk model model zilyon cesit. Anlamsiz. Ben yilda 3 tane ayakkabi alirim. En iyisini alirim.

Konuda öyle yorumlar var ki güzel giyinen insanlar sanki boş gezenin boş kalfası, hayatta başka bir gayesi olmayan, tek derdi giyim kuşam hava atmak olan insanlar.:KK12:

Çocuk olunca öncelikler değişiyor olabilir ama bu insanın içinden gelen bir şeydir ve hayattaki öncelikleriyle ilgilidir. Kimisi giyime önem verir ama bu onun başka bir vasfı olmadığı anlamına gelmez. Bence her şeyin orta yolu bulunmalı.
Kesinlikle, makyaj yapan-yapmayan anne içerikli bir konu vardı daha önce. Onda da kadın makyaj yapıyor diye çocuğunu ihmal ediyora getirmişlerdi olayı.

Kendine önem veriyordur, giyinmeyi seviyordur, ama diğer yandan gayet de yoğun ve donanımlı bir insandır.

Canım onlar genelde eve pek para koklatmayanlar oluyor. Eşleri genelde iyi bir maaşla çalışıp, kendi maaşlarını sadece kendilerine harcayan kesim. Diyeceğim o ki ne yaparsan yap ev yükü üzerindeyse onlar gibi olmazsın yada olursan kartın eksi sen artı yüzü görmez.
Aynen benim durumumu anlatmışsınız. Eş iyi kazanmıyorsa (iyiden kastım benim maaşımın iki katı ya da en azından 1000 tl üzeri gibi) ve borcun varsa olmuyor olmuyor. Tabi bencil değilsen.

Back