Çeşit Çeşit Giyinebilen Var mı ?

Vardir ama marka oldugu icin degil kaliteli oldugu icin var
Bir seyi.pahali alir 10 sene giyerim
Sadece mayo , askili body vs gibi ucuz seylerde marka almam ama geri kalan seyleri marka aliyorum kuzum , 15 senelik cantam var hala ilk gunku gibi duran
Evet kalite çok önemli yoksa 2. Kez giyemiyorsun aldığın şey ve kalite de kendini çok guzel belli ediyor .

Bir sene öncesine kadar dehşet bir dolabım vardı
Normal yatak odası takımlarının dolabı artı iki kapaklı bir dolap daha
20 kadar çanta ondan daha fazla ayakkabı
Bir süre sonra kıyafetlerin bana değil benim onlara hizmet ettiğimi fark ettim yavaş yavaş azaltmaya başladım
İhtiyacı olanlara belediylere vs bağışladım
Verdikçe dahada mutlu oluyorum artık
Başlangıç zorluyor ama sonrasındaki huzura değiyor
Şimdi yatak odası dolabının yarısından az
5 çanta 7 ayakkabım var
Fazla kıyafet maddi manevi zarar bence
Zamandan dahi zarar
Minimal kaliteli bir dolap çok daha doyurucu oluyor
5 büyük çöp poşeti kıyafet yardım kutularına koydum.suan benden mutlusu yok

Öyle şıkır şıkır giyinip gelenler, sabah yarim saat giyinmeye, yarim saat saç makyaja harcıyor var mı sende öyle bir zaman?:) ben 3 yıldır her yazlık ve kışlık çıkartma merasiminde torba torba yolluyorum, verdiğim paraciklara göz yaşı dökerek... :)
Sende ki enerjiyle alakalı aslında öyle çeşit çeşit takip takıştırmak falan bana şimdi çok komik geliyor öyle her allah'ın günü süslenen kadınlar. Komik başka birşey değil. Gerek yok.
Bence bu saygıdır ne o öyle saci başı dağınık kendine de bakmalı insan her gün full makyaj bende sevmem de bir eyeliner allık ruj maskara şekil verilmiş saçlarözenle giyinmek çok önemli işin ben yeni dolap dizi yorum şimdi bence haftada kaliteli bir parça alınabilir duz olması lazım zamansız olmalı
Yıkamak da çok önemli beyazlara özel deterjan siyahlara özel yok kazaklar ayrı vs kullanmayı bilmek lazım

Bence bu saygıdır ne o öyle saci başı dağınık kendine de bakmalı insan her gün full makyaj bende sevmem de bir eyeliner allık ruj maskara şekil verilmiş saçlarözenle giyinmek çok önemli işin ben yeni dolap dizi yorum şimdi bence haftada kaliteli bir parça alınabilir duz olması lazım zamansız olmalı
Yıkamak da çok önemli beyazlara özel deterjan siyahlara özel yok kazaklar ayrı vs kullanmayı bilmek lazım
Kim ne derse desin, bakimli ve şık insana insanlarin saygisi bile bir baska. Devir o devir

Kurumsal bir şirkette çalışıyorum
Kıyafetlerimiz sınırlı
Bekarken tüm maaşımı kıyafete verdim çeşit çeşit
Şimdi evliyim ihtiyacım oldukça alıyorum
İş yerinde giymek için ayrı
Dışarıda giymek için ayrı
Eşimde aynı şeklide
2 tane çocuğumuz var onlara da toplu alışverişler yapıyoruz
Büyük oğlanın küçüklüklerini küçük oğlan evde giyiyor.
Ekstra oyunca masrafımız var
Ama iş yerinde kim ne giymiş hiç dikkatimi çekmiyor

İyi de o daha çocuk. Neden 3 ay sonra üzerine olmayacak kıyafetler için bu kadar yatırım yapıyosunuz. Sonuçta onların kıyafetleri çabuk büyüdükleri için anında küçülüyor. Sürekli ona kıyafet almak mantıksız.

Tamam yavrunuz özeniyor olabilirsiniz ama harcamalarınızı kısabilirsiniz de.

Anne olmak fedakarlıktır ama anne olunca kadın, insan vs. olmaktan çıkmıyorsunuz. Bu kadar özeniyorsanız diğer kadınlara bence biraz da kendinizi mutlu edin.

Bencede biraz kendinizi mutlu edin belki ki sizde giyinmek istiyorsunuz..
bende biraz oyleydim. Ama makyaja asiri cok harcamistim Bisuru altin gelirdi aslinda o paraylan. Dedim madem cok istiyorum canimdan onemlimi aldim. Ve suan almak bile istemiyorum.
Gozum asiri doydu. Biraz sizde oyle yapin

Bende çeşit çeşit giyinemiyorum
Çocuklara aldığıma acımıyorum ama kendime almaya gelince şu ödeme bu ödeme var diye vazgeçiyorum almıyorum sanırım her ay da kıyafet almıyorum
Önceden her indirim sezonu enaz 400-500 tl harcar diğer sezona hazır olurdu tek tük yine alırdım ama şimdi ya lazım olacak ya ucuz olacak ya kart müsait olacak
Bizim işyerinde de değişik değişik giyiniyor çoğu kimse

Ya gözünün çapağıyla çıkmayacaksın tabi ki, temiz, derli toplu olmak başka alışveriş bağımlısı olup güzellik takıntılı olmak başka.
Yoksa renkli giyin, sade giyin, hafif makyajını yap, bir iki takı kullan vs.
Ben makyaj yapmayı bıraktım ilk zamanlar yüzün öyle solgundu ki makyajsız çirkinim diyordum meğer makyaj değiştiriyormuş algımı ve yüzümü. Yani seninle tamamen seninle alakalı güzellik algısı.

Merhaba hanımlar herkese hayırlı ramazanlar. ben çalışan bir bayanım bir evladımız var kendi yağımızda kavrulup gidiyoruz şükürler olsun evladımın hiç birşeyini eksik etmiyorum kıyafet olsun yiyecek olsun canın istediği birşey olsun hafta sonları bol bol aktivite yapıyoruz ailecek..
Rabbim bu günümüzden geri koymasın inşallah.
ondan sıra kalırsa kendime alıyorum tek tük eşime alıyoruz..
İş yerinde 2 bayan ve 2 erkek olarak çalışıyoruz. o 2 bayan sürekli çeşit çeşit kıyafet giyiniyor.. kıskanmak değilde ne bileyim imreniyorum. her kıyafetın altına uygun ayakkabı- çanta takı vs.
Benim düğünde takılan sade bir setim vardır hep onları takarım.
Genellikle spor giyinirim dar paça pantolon üzerine bluz tşört vs ..
onlar gibi çeşit çeşit ayakkabım yok. 3 tane sandalet bir sporum vardır. 3 tane de cantam bana yeterli gelir..
düğünler ve özel gün içinde mesela 2 kumaş pantolon bir elbise 2 topluklu ayakkabım vardır..
Eğer bütcemizden para kaldıysa kendime birşeyler almaya çalışırım hep uygun fiyatlı aylık 1 2 birşey derken birikir böylece.. bir ay pantolon alırım bir ay 2 bluz gibi.. zaten genelde yavrumuza alıyoruz onun ihtiyaçları daha çok oluyor çok fazla para kalmıyor açıkcası
bu hanımlarda evli geçim geçindirmek çok zor iken bu kadar çeşit kıyafeti nasıl giyiniyorlar anlamıyorum hiç üstelik asgari ücretten 200 tl fazla bir miktara çalışıyoruz. ben birde tabi bakıcı parası veriyorum tabi ki.. ama o 2 bayanında cocugu var.
Çalışan hanımlara sormak istedim siz de çeşit çeşit giyiniyormusunuz ? aylık kıyafete ne kadar para harcayabiliyorsunuz.?
Ben aslında bunu dert etmedim ama ne bileyim onlar öyle giyince kendimi bir tuaf hissediyorum bazen üzülüyorum böyle giyinebilen varsa nasıl bütce ayarladığını merak ediyorum
herkese değerli yorumları için teşekkür ederim

İstanbulda mı yaşıyorsunuz? Mesela sosyete pazarları var ayakkabı hariç alıp giyebilirsiniz. Uygun oluyor baya.

Valla 10 tane çantam var sanırım hepsi spor sayılır ben hep sırt çantası olanı ve hafif olanı kullanıyorum. 4 ay falan hiç değiştirmediğim oluyor. Ayakkabi desen özellikle ikisini çok giyiyorum nike converse. Kışın da özellikle 3 bot vardı değişik, onları giydim. Ben yapamıyorum. Şu kıyafete şu renk çanta, şu renk ayakkabı.
Angarya geliyor.
Kimisi cidden özen gösteriyor önemsiyor helal olsun deyip geçiyorum. Ama öyle ertesi güne çanta değiştirecek vaktim olmuyor benim

Tamam dert etmemissinizde kendi kendinize bu kadar sormaniza gerek yok nasil aliyolar diye.
Evlilermis belliki esleri daha iyi bi iste calisiyo.

önce tarzınızı netleştirin.. dolabınız birbirine uyumlu parçalardan oluşmalı.
bu durumda çok fazla ayakkabı ve çantaya ihtiyaç olmaz.
bana kalırsa sandalet çok şık bir tercih değil mesela.

bir siyah kalem etek, bir derli toplu elbise, bir vücudunuza uygun pantolon ( havuç kesim de olur, dar paça da)
olmalı.
hırka ceket gibi kaliteli üst parçalar önemlidir.
beyaz ekru siyah kurtarıcı olur.
renklendirmek istiyorsanız, şal kullanabilirsiniz.
kotonun outlet mağazalarında her keseye uygun parçalar var.
herkes roman, ipekyol, yargıcı giymek zorunda değil..

mesela ben üst giyimde genelde ekru, beyaz ve pudra tonlarda gömlek ve bluzu tercih ederim.
altına her renk etek pantolon giyilebilir.
siyah elbiselerim var şık ve kaliteli durur.
üstüne bazen hırka giyerim bazen ceket.
ayakkabıyla sporlaştırmak veya klasikleştirmek benim elimde.
zaten artık sneaker veya spor ayakkabı ile klasik parçalar da giyilebiliyor.
çok güzel bir dönem bence :)

benim kiyafetim cok var- ama geneli Basic parcalar. her sezon iki parca modaya uygun kiyafet aliyorum ve Basiclerimle kombinliyorum. benim cantam ve ayakkabim bol ama- yaklasik 50 cantam vardir. Ayakkabi ayni sekilde- aldigim Zaman iyi mal aliyorum ve uzun yillar kullaniyorum. cantalarimin cogu 15 senelik- ama hala yeni gibi. her kullanmadan sonra deri temizleme bezinle silip, yaglayip asiyorum dolaba. aynisi ayakkabilar icinde gecerli.

Bende de kıyafet takıntısı var o kadar düşkünüm anlayacağınız .. cebimde 1000 tl olsun hemen gider Jean tshirt ayakkabı çanta vb. alırım hatta Annem ve eşim bu konuda çok katı yeter alma artık boğazına harca birazda diyorlar ama yapamıyorum :)) hepsini giyiyormusun diye soracak olursanız da tabiki HAYIR o an beğenip alıyorum eve gelince fikrim değişiyor ben bunu nasıl almışım diyorum :mad:

Ben aldığım bit şeyin kalitesine dikkat ederek alıyorum. Bir ay sonra ağzı yüzü kayacak 4 tişört yerine 1 tane sağlam olanı alırım uzun süre dolabımda durur. Böylece çok alışveriş yapmasam da giyecek çeşitli kıyafetlerim vardır daima. Yalnız çeşit çeşit ayakkabım hiç olmadı.

Merhaba hanımlar herkese hayırlı ramazanlar. ben çalışan bir bayanım bir evladımız var kendi yağımızda kavrulup gidiyoruz şükürler olsun evladımın hiç birşeyini eksik etmiyorum kıyafet olsun yiyecek olsun canın istediği birşey olsun hafta sonları bol bol aktivite yapıyoruz ailecek..
Rabbim bu günümüzden geri koymasın inşallah.
ondan sıra kalırsa kendime alıyorum tek tük eşime alıyoruz..
İş yerinde 2 bayan ve 2 erkek olarak çalışıyoruz. o 2 bayan sürekli çeşit çeşit kıyafet giyiniyor.. kıskanmak değilde ne bileyim imreniyorum. her kıyafetın altına uygun ayakkabı- çanta takı vs.
Benim düğünde takılan sade bir setim vardır hep onları takarım.
Genellikle spor giyinirim dar paça pantolon üzerine bluz tşört vs ..
onlar gibi çeşit çeşit ayakkabım yok. 3 tane sandalet bir sporum vardır. 3 tane de cantam bana yeterli gelir..
düğünler ve özel gün içinde mesela 2 kumaş pantolon bir elbise 2 topluklu ayakkabım vardır..
Eğer bütcemizden para kaldıysa kendime birşeyler almaya çalışırım hep uygun fiyatlı aylık 1 2 birşey derken birikir böylece.. bir ay pantolon alırım bir ay 2 bluz gibi.. zaten genelde yavrumuza alıyoruz onun ihtiyaçları daha çok oluyor çok fazla para kalmıyor açıkcası
bu hanımlarda evli geçim geçindirmek çok zor iken bu kadar çeşit kıyafeti nasıl giyiniyorlar anlamıyorum hiç üstelik asgari ücretten 200 tl fazla bir miktara çalışıyoruz. ben birde tabi bakıcı parası veriyorum tabi ki.. ama o 2 bayanında cocugu var.
Çalışan hanımlara sormak istedim siz de çeşit çeşit giyiniyormusunuz ? aylık kıyafete ne kadar para harcayabiliyorsunuz.?
Ben aslında bunu dert etmedim ama ne bileyim onlar öyle giyince kendimi bir tuaf hissediyorum bazen üzülüyorum böyle giyinebilen varsa nasıl bütce ayarladığını merak ediyorum
herkese değerli yorumları için teşekkür ederim

Ben varım...Mesleğim gereği şık giyinmek zorundayım yani hep takım elbise, elbise ceket etek gömlek gibi klasik...Benim işe başlayana kadar doğru düzgün kıyafetim yoktu, alışveriş yapmazdık hiç, bilmezdim bir şey. Üniversitedeyken İstanbulda semt pazarlarını keşfettim, orda biliyorsunuz yığınlar arasında eşeler bazen hazine bulursunuz :) Yavaş yavaş alışverişe alışmaya başladım. Annem terzi olduğundan kumaş bilgim, kesim, kalite ne neye yakışır ne nasıl giyilir zaten çok iyi bilgim vardı, gözüm de iyidir, biraz da moda dergilerine göz gezdirerek kombin zevkimi geliştirdim.

Şimdi sana altın niteliğinde tavsiyeler vereceğim:KK70: Anladığım kadarıyla dress code olmayan bir yerde çalışıyorsun ki çok şanslısın her şeyi giyebilirsin. Vücudunu iyi tanı, kendine yakışan renkleri ve kesimleri bil. Saçın makyajın tam olsun ki bakımlı görün. Aksesuar kullan en basit kıyafeti bile şık gösterir. Ve tabi ayakkabı çanta önemli özellikle ayakkabı kıyafeti baştan yaratır.

Benim harcamam çok beni örnek alma ama benim çocuğum yok gelirim kendime...Kendine bütçe ayır ve sürekli indirimleri takip et, internet derya adeta. Geçen anneler gününde kv ye hediye aldık aynısını 5 te bir fiyatına internette buldum ama laf etmesin diye gidip mağazadan aldık, fakat aynı ürün işte...

Kalıbı tarzı sana uyan mağazaları takip et, hatta senin yerinde olsam para biriktirir indirimde alışveriş yaparım, ilk çalışma yıllarımda öyle yapardım. Hatta sezonda giyer dener bedeni not alır indirimde kapardım :)

Bir de her markanın kaliteli ve daha az kaliteli ürünleri vardır bunları bilmeniz faydanıza olur, etiket okumayı bilin kumaşları tanıyın.

Ben giyinirim ama bilmelisiniz ki işin sırrı bin tane pantolon deil. Güzel uydurmak. Mesela ben ayni pantolonu farklı bluzlar ayakkabılar ve takilarla giyerim. Bakan insan farklı bi kombin görür. Zaten çok pahalı şeyler almıyorum. Bu şekilde yapabilirsiniz bence. Farklı giyinin. Mor ile sarıyı birlikte giyinip çarpıcı ve şık olabilirsiniz. Sarı ile kırmızıyı. Mavi ile pembeyi... bu gibi giyinerek değişik ve şık olursunuz. Önem li olan elbise sayısı değil. Önem li olam eldekilerle farkli şeyler cikarabilmek

ben de çeşit çeşit giyinenlerdenim. her zaman giyilebilecek şeyler alırım bir dönem moda olup sonra modası geçecek model ve desenlerden almam. çok uygun takıcılar var basic bodyleri mutlaka farklı farklı takılarla süslerim çanta çok almam ama alınca da kalitelisini alırım. ayakkabıda genelde internetten alıyorum(bir çok kişi için riskli benim ayak numaram tam oluyor.) gözlük saat gibi aksesuarları da özel günlerde eşime aldırıyorum doğrusu :) zaten bir süre sonra baya birikiyor. kıyafetleri de şu sıralar genelde internetten alıyorum.

birinin eşinin markette çalıştıgını bilyorum sadece

Durumu olmadigini biliyorsaniz ucuz aliyordur muhtemelen. Benim akrabamda asgari ucrete calisirdi ama üşenmedik saydik 70 cift ayakkabisi vardi toplamda... Kiyafetler elbiseler yine baya vardi. Ama hepsi internetten ucuza alinmis veya kucuk dukkanlardan ucuza alinmis seylerdi.

Ben calismiyorum ama giyinmeyi severim 70 ayakkabi 60 canta kadar abartili olmasa bile cesit cesit giyerim bende. Ama elimde kisitli miktar 100tl olsa atiyorum sirf cesit olsun diye gidip 3-5 parca urun alma derdine girmezdim. Daha duzgun ama tek parca bir urun almayi tercih ederdim.

X