• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çeşit Çeşit Giyinebilen Var mı ?

Orta halli bir ailede yetiştiğim için ikinci üçüncü bir seçenek genelde olmazdı herhalde oradan gelen alışkanlık ki param olsada alamıyorum çok eşyaya gerek yok bence ben öğretmenim ve görüyorum çeşit çeşit giyimler ayakkabılar falan ama ben yapamıyorum

Giyimde şıklık, çeşit, güzellik en sonda gelir benim için.
Öncelikle içinde rahat ve mutlu hissetmeliyim.
O yüzden ben çok başarısızım bence bu işte :)

1 aya kadar diğerine sıra geliyor demişsiniz.
Dolabımda duran uzun zaman unuttuğum kıyafetlerim var.
Bir de kombin konusunda pek hünerli değilim öylece beklerler.
Ben taktım mı en rahat ettiklerime takar dururum.
Her hafta yıkayıp yıkayıp aynı kıyafetleri giydiğim çok olur.

Öyle her gün farklı giyineyim diye de kasarak yaşarsam hayat zulüm olur hepten..
Onca sorunun yanında..

Çok şükür bu konulara, kim nasıl yaşıyora takılan biri değilim..

Merhaba hanımlar herkese hayırlı ramazanlar. ben çalışan bir bayanım bir evladımız var kendi yağımızda kavrulup gidiyoruz şükürler olsun evladımın hiç birşeyini eksik etmiyorum kıyafet olsun yiyecek olsun canın istediği birşey olsun hafta sonları bol bol aktivite yapıyoruz ailecek..
Rabbim bu günümüzden geri koymasın inşallah.
ondan sıra kalırsa kendime alıyorum tek tük eşime alıyoruz..
İş yerinde 2 bayan ve 2 erkek olarak çalışıyoruz. o 2 bayan sürekli çeşit çeşit kıyafet giyiniyor.. kıskanmak değilde ne bileyim imreniyorum. her kıyafetın altına uygun ayakkabı- çanta takı vs.
Benim düğünde takılan sade bir setim vardır hep onları takarım.
Genellikle spor giyinirim dar paça pantolon üzerine bluz tşört vs ..
onlar gibi çeşit çeşit ayakkabım yok. 3 tane sandalet bir sporum vardır. 3 tane de cantam bana yeterli gelir..
düğünler ve özel gün içinde mesela 2 kumaş pantolon bir elbise 2 topluklu ayakkabım vardır..
Eğer bütcemizden para kaldıysa kendime birşeyler almaya çalışırım hep uygun fiyatlı aylık 1 2 birşey derken birikir böylece.. bir ay pantolon alırım bir ay 2 bluz gibi.. zaten genelde yavrumuza alıyoruz onun ihtiyaçları daha çok oluyor çok fazla para kalmıyor açıkcası
bu hanımlarda evli geçim geçindirmek çok zor iken bu kadar çeşit kıyafeti nasıl giyiniyorlar anlamıyorum hiç üstelik asgari ücretten 200 tl fazla bir miktara çalışıyoruz. ben birde tabi bakıcı parası veriyorum tabi ki.. ama o 2 bayanında cocugu var.
Çalışan hanımlara sormak istedim siz de çeşit çeşit giyiniyormusunuz ? aylık kıyafete ne kadar para harcayabiliyorsunuz.?
Ben aslında bunu dert etmedim ama ne bileyim onlar öyle giyince kendimi bir tuaf hissediyorum bazen üzülüyorum böyle giyinebilen varsa nasıl bütce ayarladığını merak ediyorum
herkese değerli yorumları için teşekkür ederim
Aslında olay para değil tarz. Misal topuklu ayakkabıya bir alışsanız bütün kıyafetinize farklı bir hava gelir. Değişim önce ayakkabıdan başlamalı. Eğer işte giyemem yorar diyorsanız o zaman dizde pileli etek giyip, tişörtü içine sokup sandaleti altına giyerek kombin yapın. Boynunuza da küçük basit bir fular takın. Bu kombin için toplam 3 etek üç fular alsanız ayakkabı çanta değiştirmeye gerek bile kalmaz.

Ben marka giyinmem. Aldığım zaman ucuza.çok parça almaya çalışaırım tabi şık olmasına özen gösteririm. Ama kıyafetten ziyade bende topuklu ayakkabıya para yatırırım. Topuklu ayakkabı çok severim. Ucuza şık ve güzek şeyler alabilirsiniz

yani şöyle demek istedim mesela bir giydiklerini bir daha giymeleri nerdeyse 1 ayı buluyor nasıl bu kadar çeşit giyebiliyorlar =)
Onlar zamanında çok para yatırmıştır. Mesela ben yeni evlendim. Üniversite ve yüksek lisans boyunca aldığım kıyafetin haddi hesabı yok. Ama hep ucuz şeylerdi. Şimdi hiçbir şey almıyorum aldıklarım yetiyor. Sanmayın ki vakko’dan giyiniyorlar. Artık kıyafetin ucuzu de pahalısı da bir. Zamanında almışlar işte denk geldikçe de üstüne koyuyorlar. Bence siz hep aynı şeyleri giyip diğerlerini kenara attığınız için fark etmiyorsunuz ama bayağı kıyafetiniz vardır. Sadece kombinleyemiyorsunuz, kenarda duruyorlar ve size az geliyorlar bu yüzden.

Ben marka giyinmem. Aldığım zaman ucuza.çok parça almaya çalışaırım tabi şık olmasına özen gösteririm. Ama kıyafetten ziyade bende topuklu ayakkabıya para yatırırım. Topuklu ayakkabı çok severim. Ucuza şık ve güzek şeyler alabilirsiniz
Benim hilem de topuklu ayakkabı. Üç topuklum olsun on üç kombin yaratırım.

Ben bekarim genelde alisverisimi semtimde bulunan iyi markalarin benzerlerinin cok uyguna satildigi sosyete pazarlarindan yapiyorum. 20tl 30 tl civari cok guzel bluzler aliyorum ve genia bir gardolaba sahibim. Bir bluz icin verecegim para bellidir genelde avmlerdeki magazalar bana pahali gelir. Sizede semt pazarlarini tavsiye ederim. Ilerde cocugum olup masraflarim artinca bu sekilde devam edermiyim bilmiyorum ama ayda 100 tl kendinize ayirsaniz en az 3 bluz alirsiniz zaten. Taki olarakta altin sevmem. Oyuzden yine o semt pazarlarinda satilan gumus kolye ve bilekleri tercih ediyorum. Onlarinda fiyati uygun oluyor. Ayakkabi icin son zamanlarsa instg.hesabimdan alisveris yapiyorum. Uygun ayakkabilar bulunuyor.

aslında hiç bu açıdan bakmamıştım peki çeşit çeşit giyinnce kendinizi neden daha iyi hissetmiyordunuz bir süre sonra gereksiz mi geliyor insana
Sizinki şu an algıda seçicilik. Ama çok kıyafeti olanlar size emin olun dikkat etmiyordur. Şimdi sizin için bir liste önereceğim. Bunları almaya çalışın iki üç ay sonra siz bile inanamayacaksınız.

İki koyu renk ceket (max 100 tl)
3 beyaz 2 siyah 2 krem vs bluz (max150)
İki siyah ve gri pantolon( max 120 )
4 fular ( tülbenti bile kesip yapabilirsiniz ben çok yaparım hep de sorarlar ne güzelmiş diye) (max 30 tl)
İki topuklu ayakkabı ( max 120 tl)
Bir koyu renk kot(altına topuklu giyeceksiniz) max 60 tl
Dört salaş düz renk gömlek (max200 tl)
Üç diz altı pileli salaş etek (gömlek ve tişörtle harika kombin oluyor (max 100 tl)
Bunlar için 4 ay boyunca 100-150 tl ayırsanız elinizde var olanlarla birlikte kombinlediğinizde 6 aylık kıyafet çıkar. Misal sadece güzel diye pembe ya da kırmızı almayın. Sürekli giyemezsiniz. Olay giyim hilesinde. Sade renk, az kıyafet,çok kombin. İnanın işe yarar. Hepsini birden almanıza gerek de yok. Takı ise defacto’dan bile beş on liraya bir sürü şey bulunabilir. Hem takı takmak zorunda değilsiniz. Varsa tek bir bileziği her şeyle takabilirsiniz. Saat kullanın, metal olsun(50 tl) ben bir saati üç sene takarım. Alyansınız zaten yeter. Tektaşınız varsa oh evlere şenlik. Küpe ise zaten 50 liraya 10 çift küpe bulabilirsiniz. Saçınızı da doğru fönlerseniz ve makyajı doğru yaparsanız bundan 6 ay sonra başka biri sizi örnek göstererek “arkadaşlarım çok güzel giyiniyor” diye konu açar. Emin olun.

Öğrenciyken ve ilk çalıştığım zamanlarda bende öyleydim. Her çeşit her renk ayakkabım vardı. Tam takım uyumlu giyiniyorum diye benle dalga geçerlerdi. Artık bütçemi daha iyi yönetmeyi öğrendim. Eşimle ev aldık araba aldık. Tüm kıyafetlerimiz kaliteli marka ama 1 tane alıyoruz. Çeşit çeşit ucuz kalitesiz ürünler almıyoruz. Hem her zaman alışveriş yapmak gerekmiyor hem de aldığımız ayakkabı iki ayda eciş bücüş olmuyor ertesi yılda giyiniyoruz. İş yerinde de hiç özenmiyorum eskisi gibi. Kumaş pantolon gömlek rahat düz taban bi ayakkabı bitti gitti. Hiç imrenme canım inan ki o çeşit çeşit kıyafetlerin modası çat diye bitiveriyor 2 defa giydikten sonra insan bi daha giymek istemiyor. Az ama öz alışveriş yap. Her kıyafetle uyumlı ayakkabı çanta al bir siyah bir kahverengi. Bi spor ayakkabı bitti gitti :)

Ben spor ayakkabi giyince sanki arkaya dogru gidiyormusum hissi vardi
Babet ve botlarda bu his olmuyor...bende napim diye dusunurken boy uzaticiyi kesfettim :) bacagin sekli bile degisiyor
Tavsiye ederim oyle bir sorununuz olmasa bile :))

O biraz da insanın içinden gelecek. O kadar kıyafetim vardır ama yeni bir şey alınca hep yeni olanları giyerim diğerleri kalır köşede. Üşenirim öyle her gün çanta değiştirmeye kombin yapmaya filan da

Bence arkadaşlarınıza bi sorun nerelerden alıyorsunuz vs.tarzında.
Belki de çok uygun yerlerden alıyorlardır.
Mesela siz bakıcı parası veriyormuşsunuz onlar da anneane falan bakıyordur.
Çocuklarına çok hediye geliyordur belki masrafı daha azdır ev kirası yoktur vs.

Bir de doğru kombinler yapıyorlarsa çok çeşit giymiş gibi görünebilirler.
Bence ufak ufak atın kenara alın kendinize bir şeyler.
Günde 5 tl bile atsanız ayda 150 tl yapar 100 liraya da her ay güzel şeyler alınır.

İşe girmeden önce rengarenk giyinirdim artık dolabımın %70'i siyah ve beyaz oldu.

Çünkü hem kombinlemesi kolay. Hem aynı hafta aynı şeyi giysen bile anlaşılmıyor aynı olduğu.

Bir de bence belli parçalara iyi para harcanmalı diğerleri o kadar önemli değil.

Beyaz gömlek, siyah pantolon en kalitesinden olmalı. Çünkü her zaman giyilecek.

Siyah elbise yine iyi para verilmeli.

Ben cekete çok para veriyorum mesleğimden dolayı.

Makyaj malzemesi olarak kalitelisinden sadece bir eyeliner, bir rimel, 3 renk rujum var canlı kırmızı, koyu kırmızı, nude. Paralar döken çoğu kadından güzel makyaj yapıyorum, herkes benim makyajıma özeniyor, soruyor.

Aman sen gene iyi ben en son nezaman birşey aldım hatırlamıyorum şişman olduğumdan alasımda yok o yüZden sallamış durumdayım :KK66: ha birde alım gücü şeysi var ona hiç girmeyel konular kapanıyor yoksa birilerinin hoşuna gitmiyor :işsiz:
benim yakamı bıraksınlar ha ha.Bak burda giyime 1500 veren üye var saldırınnnn kadınlar kulübüüüü

Tam benim konum.calisiyorum öğretmenim.maasin çoğu kıyafete gidiyor yine de ortada bişey yok.

Ben de bakıyorum millet çeşit çeşit giyiniyor ben hep aynı sanki.

Screenshot_2018-05-22-22-37-56.png

Bugün bir psikoloğun sayfasında bu yazıyı görmüştüm. Ben de doğum yaptığımdan beri henüz tüm kilolarımı veremediğim için :deli: kendimi motive etmek adına kıyafet almadım eski bedenime geri dönücem diye kafama koydum. Sonra baktım ki aslında çok fazla kıyafetim varmış. Hiç olmayacak olanları ayırdım kullanmamak üzere, sadeleşti dolabım . Artık sürekli ne giysem diye düşünmüyorum çünkü yapılabilen kombin sayısı sadece 6 :halay:Ve bu durum inanın beni çok rahatlattı . Yine de istiyorsanız çeşit çeşit giyinmek Allah kazancınızı arttırsın :)

Back