- 21 Eylül 2021
- 3.626
- 10.580
- 29
-
- Konu Sahibi Zamaneinsan
Tamam gidecekse de kendini sağlama alsın, sonra gitsin.Zaten dönmekte istiyor anladığım kadarıyla,annesiyle olmak belki ona iyide gelebilir.
Biz yaparızda onu direk kapının önünde bulurlar kendilerini.
Kesinlikle yapacağı şey o olacaktır umarım,konuşur herşeyi döneceğini anlatır.Tamam gidecekse de kendini sağlama alsın, sonra gitsin.
Önce adamla anasını göndersin. Evi uygun bir şekilde toplasın, eşyasını depolasın. Sonra da huzurla annesine dönsün.
Ne diye her şeyi bağışlayacakmış ki? Bir çatal bıçak seti kaç para? Dandirik kupalar olmuş 50 lira.
Yav hayat benden başka herkese çok mu kolay? Yoksa ben mi aşırı fakirim?
Konu sahibi iyi oku bunları. Hanım ablan epey tecrübeli, bense 30 yaşındayım. Az çok bir şeyler gördük, yaşadık.Kesinlikle yapacağı şey o olacaktır umarım,konuşur herşeyi döneceğini anlatır.
Eşya bağışlamak olmaz,o kadar emek veripte onlara bırakmak olmaz zaten.
Herşey bir dünya pahalı zaten,kolayına alınmıyor hiçbir şryde.
Erkek arkadaştan boşanmak?Merhabalar, ilk defa yazıyorum. Tecrübesi olan değerli hemcinslerimden fikri yardımı bekliyorum.
En kısa haliyle konuyu anlatayım. Erkek arkadaşımla üniversite zamanı tanıştık ve 6 yıldır birlikteliğimiz var. Aşırı detaylı bi konu ama ilişkimizin 3.yılı erkek arkadaşımın babasını kaybettik ve erkek arkadaşım tek çocuk. Ondan öncede kaynanam diyeyim evlenirseniz birlikte yaşayalım ben oğlumdan ayrılmam deyip duruyordu ama rahmetli babacım diyeyim hep sustururdu onu. Ama oğluyla yıllardır ayrılardı ve doğru düzgün arayıp sormazdı onu bana tuhaf gelirdi. İlk tanışmamız berbat geçmiş olup(inanın ben kaynaklı değil), zamanla arayı düzeltebilmek için akla gelmeyecek fedakarlıklar, alttan almalar bir başkası olsa yüzüne bakmayacağım olaylar yaşadık. Annesi yüzünden defalarca ayrıldık ama birbirimizi sevdiğimiz için kopamadık.
Erkek arkadaşımın evsiz kaldığı için mecburen benim yanıma taşındı annemde kabul etti. Yazın başında konuşurken annemde gelse felan dediğinde boşluğuma gelip temizlik yemek her şeyi yapacaksa ah ne iyi olur dedim. Ama ciddi değiliz sanıyordum. Erkek arkadaşım konuyu ciddiye almış annesini çağırdı. Ve kadın beni her Allah’ın günü arar halimi hatrımı sorar oğlunun neler yaptığını sorar(oğlu hiçbir şey anlatmaz) kendi dertlerinden bahsederdi. Geleceğini öğrendiği günden sonra beni hiç aramadı yaklaşık 1 aylık bi süreç ve gelirken bi şey ister misin diye oğlunun zoruyla otobüsünden 3 saat önce sordu. Nitekim geldiği ilk dakika mutfağıma girip mutfağı eline aldı. Hiçbir şey sormadan etmeden kafasına göre her şeyi yapmaya çalıştığı için sinir olup uzak durdum. Benimle sohbet etmek yok, güler yüz yok, evlenin diye baskı kuran kadın evlilikle alakalı konuşmaz. Şimdi kısaca huylarından bahsedeyim. Kadını kendi ailesi dahil kocasının ailesi(evlerine almazlar) kimse kabul etmiyor. Kimseyle geçinemiyor. Kimin yanına gitse erkek arkadaşıma telefon gelir anneni al burdan biz baş edemiyoruz hiçbir şeyi dinlemiyor diye.Hoş kendi oğluyla da geçinemez asla. Oğlu her seferinde annesinden uzak kalabilmek içim türlü bahanelerle annesini köye bırakır. Siz bir şeyden rahatsız olun nazikçe kibarca bir şey söyleyin hemen ağlar. Ki ben hiçbir şey söylemedim söylemem. Hiçbir şey konuşamazsınız onun istemediği, hemen ben çok çektim deyip ağlamaya başlar. Ona göre a’:dan z’ye herkes kötü herkes onun kötülüğünü düşünüyor. Tek sohbet edebileceğiniz konu akrabalarının onlara çektirdikleri. Siz ne derseniz deyin sonunda ölüm olsa bildiğini yapar. Asla kimseyi dinlemez tamam der ama bildiğini yapar. Bu durum başkalarının haklarına tecavüz etmekle alakalı. Ve enerji olarak inanılmaz bi negatif enerjisi var yanında asla neşeli olamıyorsunuz. Ki ben havadaki neme neşelenen biriyim. Bu kış benim yanımda kalacaklar ama daha 4.gün ve ben kendi evimden kaçıp gitmenin planını yapıyorum. Ve erkek arkadaşım annesini tek bırakmak istemiyor daha doğrusu annesi oğlunu bırakmak istemiyor. Ve biz bu şekilde boşanırız bunu biliyorum. Daha çok anlatırım doluyum ama uzatmak istemiyorum. Benim yerimde olsanız ne yapardınız? Erkek arkadaşımı çok seviyorum ama annesine katlanabilme ihtimalim yokmuş gibi
Belki de eve çökmek için anasını çağırdı uyanık adam. Allah ım tam kabus.Tamam gidecekse de kendini sağlama alsın, sonra gitsin.
Önce adamla anasını göndersin. Evi uygun bir şekilde toplasın, eşyasını depolasın. Sonra da huzurla annesine dönsün.
Ne diye her şeyi bağışlayacakmış ki? Bir çatal bıçak seti kaç para? Dandirik kupalar olmuş 50 lira.
Yav hayat benden başka herkese çok mu kolay? Yoksa ben mi aşırı fakirim?
Bir çöpünü bile vermesin onlara,verilecek tek yer bana göre ihtiyaç sahibi olanlara gitmesi,oda götüremeyeceği eşyaları varsa.Konu sahibi iyi oku bunları. Hanım ablan epey tecrübeli, bense 30 yaşındayım. Az çok bir şeyler gördük, yaşadık.
Bir çöpünü bile bağışlama derim. Yok o şöyle iyidir, böyle iyidir deme. İnsanlar ayrılırken tanıtır kendini, şok olursun bak.
Anlattığın kadarıyla annesini rahatı, ilişkinizden çooook fazla ön sırada adama göre. Onun için seni bir kere harcar bu adam. Aç gözünü.
Ya bedava ev var, iki ayrı kira çıkacaktı yoksa. Şimdi kızın evi hazır, iki kiradan kurtuluyor. Bayağı kazançlı aslında.Belki de eve çökmek için anasını çağırdı uyanık adam. Allah ım tam kabus.
Çıkar söz konusu olunca iş çok çirkinleşir zaten. 40 gün sırtında taşırsın da 1 gün indirirsin, senden beteri olmaz derler.Bir çöpünü bile vermesin onlara,verilecek tek yer bana göre ihtiyaç sahibi olanlara gitmesi,oda götüremeyeceği eşyaları varsa.
Bence kıyamet bile kopacak gibi,öyle hissediyorum neler olacak neler.
Ağıza alınmayacak laflar bile gelir,çok iyi tanıdığım dediği kişi bile kükrer o anda.
Valla başlığı görünce evlisiniz sandım, ne münasebet gelecek sizde kalacak sevgilinizin annesi, millet 3 çocuğunun babasının anasına evini açmıyor, millet gelininden bir tas su istemeye ar ediyor, bu kadındaki nasıl bir yüzsüzlük, sizdeki nasıl bir saflık ya da yokluk mu desem bilemedim, ne bu ya?Merhabalar, ilk defa yazıyorum. Tecrübesi olan değerli hemcinslerimden fikri yardımı bekliyorum.
En kısa haliyle konuyu anlatayım. Erkek arkadaşımla üniversite zamanı tanıştık ve 6 yıldır birlikteliğimiz var. Aşırı detaylı bi konu ama ilişkimizin 3.yılı erkek arkadaşımın babasını kaybettik ve erkek arkadaşım tek çocuk. Ondan öncede kaynanam diyeyim evlenirseniz birlikte yaşayalım ben oğlumdan ayrılmam deyip duruyordu ama rahmetli babacım diyeyim hep sustururdu onu. Ama oğluyla yıllardır ayrılardı ve doğru düzgün arayıp sormazdı onu bana tuhaf gelirdi. İlk tanışmamız berbat geçmiş olup(inanın ben kaynaklı değil), zamanla arayı düzeltebilmek için akla gelmeyecek fedakarlıklar, alttan almalar bir başkası olsa yüzüne bakmayacağım olaylar yaşadık. Annesi yüzünden defalarca ayrıldık ama birbirimizi sevdiğimiz için kopamadık.
Erkek arkadaşımın evsiz kaldığı için mecburen benim yanıma taşındı annemde kabul etti. Yazın başında konuşurken annemde gelse felan dediğinde boşluğuma gelip temizlik yemek her şeyi yapacaksa ah ne iyi olur dedim. Ama ciddi değiliz sanıyordum. Erkek arkadaşım konuyu ciddiye almış annesini çağırdı. Ve kadın beni her Allah’ın günü arar halimi hatrımı sorar oğlunun neler yaptığını sorar(oğlu hiçbir şey anlatmaz) kendi dertlerinden bahsederdi. Geleceğini öğrendiği günden sonra beni hiç aramadı yaklaşık 1 aylık bi süreç ve gelirken bi şey ister misin diye oğlunun zoruyla otobüsünden 3 saat önce sordu. Nitekim geldiği ilk dakika mutfağıma girip mutfağı eline aldı. Hiçbir şey sormadan etmeden kafasına göre her şeyi yapmaya çalıştığı için sinir olup uzak durdum. Benimle sohbet etmek yok, güler yüz yok, evlenin diye baskı kuran kadın evlilikle alakalı konuşmaz. Şimdi kısaca huylarından bahsedeyim. Kadını kendi ailesi dahil kocasının ailesi(evlerine almazlar) kimse kabul etmiyor. Kimseyle geçinemiyor. Kimin yanına gitse erkek arkadaşıma telefon gelir anneni al burdan biz baş edemiyoruz hiçbir şeyi dinlemiyor diye.Hoş kendi oğluyla da geçinemez asla. Oğlu her seferinde annesinden uzak kalabilmek içim türlü bahanelerle annesini köye bırakır. Siz bir şeyden rahatsız olun nazikçe kibarca bir şey söyleyin hemen ağlar. Ki ben hiçbir şey söylemedim söylemem. Hiçbir şey konuşamazsınız onun istemediği, hemen ben çok çektim deyip ağlamaya başlar. Ona göre a’:dan z’ye herkes kötü herkes onun kötülüğünü düşünüyor. Tek sohbet edebileceğiniz konu akrabalarının onlara çektirdikleri. Siz ne derseniz deyin sonunda ölüm olsa bildiğini yapar. Asla kimseyi dinlemez tamam der ama bildiğini yapar. Bu durum başkalarının haklarına tecavüz etmekle alakalı. Ve enerji olarak inanılmaz bi negatif enerjisi var yanında asla neşeli olamıyorsunuz. Ki ben havadaki neme neşelenen biriyim. Bu kış benim yanımda kalacaklar ama daha 4.gün ve ben kendi evimden kaçıp gitmenin planını yapıyorum. Ve erkek arkadaşım annesini tek bırakmak istemiyor daha doğrusu annesi oğlunu bırakmak istemiyor. Ve biz bu şekilde boşanırız bunu biliyorum. Daha çok anlatırım doluyum ama uzatmak istemiyorum. Benim yerimde olsanız ne yapardınız? Erkek arkadaşımı çok seviyorum ama annesine katlanabilme ihtimalim yokmuş gibi
Bir insanı tanımak için ya masada yada tatilde derler,buda o hesap zaten.Çıkar söz konusu olunca iş çok çirkinleşir zaten. 40 gün sırtında taşırsın da 1 gün indirirsin, senden beteri olmaz derler.
Aha buraya yazıyorum, büyük rezillik çıkacak.
Onsan sebep, yalnız kalmasın, kendi annesi gelsin. Beraberce göndersinler. Destek şart bence.
Diyorum ya, annesi gelsin, öyle harekete geçsin.Bir insanı tanımak için ya masada yada tatilde derler,buda o hesap zaten.
Bencede büyük olaylar çıkacak,gelip yazacak sonra sizler haklıydınız diye.
Annesi gelecekmiş herhalde öyle okudum.
Şimdi tatlı geliyor gelincilik oynamak, yarın alır boyunun ölçüsünü. Yalnız karı aynı kaynanam ajajajajsj. Ya o bile oğlu ile sevgili iken gelip evime çökmezdi diye düşünüyorumBir de sizin kaynananız yok!Müge Anlı gibi senin kocanın evi yok, çünkü kocan yok, kocan olmadığı için de kaynana yok diye çıldıracağım valla.
Benim bildiğim resmi nikahla karı koca olunuyor.
Ya ne meraklısınız evlenmeden koca, kaynana derdi çekmeye.
Ahretlik eskiden kız aileleri de öyle gördüğünden kayınvalideyle oturmaya razı oluyorlardı da şimdi niye böyle oluyor yahuBir insanı tanımak için ya masada yada tatilde derler,buda o hesap zaten.
Bencede büyük olaylar çıkacak,gelip yazacak sonra sizler haklıydınız diye.
Annesi gelecekmiş herhalde öyle okudum.
Aşkım zaten ilk günden pişman olmuş. Boyunun ölçüsünü almış zaten.Şimdi tatlı geliyor gelincilik oynamak, yarın alır boyunun ölçüsünü. Yalnız karı aynı kaynanam ajajajajsj. Ya o bile oğlu ile sevgili iken gelip evime çökmezdi diye düşünüyorum