- 24 Mart 2012
- 17.746
- 4.196
- 423
- 41
- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
canim donunu gördüm dedim hah bende calismak istemiyorum
ama bu yukarida yazdigini anlamadim tam:26:
neyı gordun anlamadım. Ya baska bır arkadas ben de bıktım sorumluluklardan gıbı bırseyler yazdı destek olayım dedım konustum. O msj onunla alakalı benımle alakası yok yanı. Sen neden ıstemıyorsun calısmak ne ıs yapıyorsun anlatırmısın benım sebeplerım hepsı yukarıda mevcut((((
konunun basligini gördüm.
Ben hemsireyim ve diyorum niye yaptim bu zor meslegi
Hem ruhen hem bedenen yorucu birde maasida isin zorluguna göre uygun degil
konunun basligini gördüm.
ben hemsireyim ve diyorum niye yaptim bu zor meslegi
hem ruhen hem bedenen yorucu birde maasida isin zorluguna göre uygun degil
haklısın gece nobetlerın var. bır kere ınsanlar ıle ugrasıyorsun ustelık konu saglık. haklısın ne dıyım. ama su acıdan sevınmeye calıs. ıkı yabancı dıl bılıyorum ulkeler arası ıletısım kurulan bır ıs yapıyorum ama senın mı kısmetın daha kolay cıkardı benım mı ? sen bankaya gıtsen anında 100 mılyar kredın cıkar onaylanır ama benımkı onaylanmaz cunku ozel sektordeyım. bugun mudurum kıskansa kafayı taksa bana benı ısten cıkartır ya da ısyerın battı yandı bırsye oldu ıssısızm. ogle arasını bıle yapamayız yemegı yer ısımıze donerız hareket olsun dıye bahcede bıle gezemıyorsun cunku ısı ıhmal edıyor olur adın. dogum yaptım dıyelım ıse donebılecegım garantısı yok ama senın var. raporluydum amelıyat oldum ama maas almadım aylarca. fakat sen maas alırsın. ve aklıma gelmeyen bırsuru sey. sen calısmak ıstemıyorum demıssın sen ısınden memnun olmayan bınlerce ınsandan bırısısın calısmak ıstıyorsun bu ısı ıstemıyorum. benım ıstememe sebeplerım cok farklı yanı. herzaman ıcın asagıdakı ınsanlara bakmak lazım sanırım ama bunu sen ben hepımız kacımız yapabılıyoruz kı o da bır gercek.
Canim ya zor biliyormusun?
cok haklisin yani issiz kalmam bu meslekte vs ama iste calisma saatleri ve insanlarin o kadar özeline girmek
sen türkiyede mi kaliyorsun?
sartların kesınlıkle kolay demıyorum basımızdan cok hastalık ve hasta gectı kendı yakınına bıle sabretmek zor hastayken. ve dedıgın gıbı ozelıne gırmek ınsanların. ama meslek ıste.
evet turkıyedeyım.
ben ailenize yardım etmenizi takdir ettim. diğer arkadaşlar gibi eleştirmeyeceğim. tabiki elimizden geldiğince yardım edeceğiz.
ancak çalışmamanı tasvip edemem çunku çalışmassan anladığım kadarıyla geçinemeyeceksiniz arkadaşım. tek çaren başka yerde çalışmak gibi geliyor.
evet canim,yaptim artik bir kere bu meslegi
keske böyle normal bir isim olsaydi,ne bileyim yaaa mesela kozmetisyen olmayi cok isterdim
bende senin gibiyim ya
darda olanada son kurusumu veririm
ama gel gör ki mutsuzum isimde,meslegimde
şu halimde bana bazen nasıl zor geliyor-bekarım,c.tesileri çalışıyorum bu arada- sana nasıl zor gelmesin ki?
farkındasın sende ama söyliyim; aynı kefede o kadar çok şey taşımak zorundasın ki hamal misali -teşbihim için kusura bakma ,teşbihte kusur aranmaz derler -
yani evlenmişsiniz iyi güzelde ailelere yardım etmek zorunda değilsiniz ki? onlar bu halinizi görmüyorlar mı?
sen tedavi sürecindesin,moralinin iyi olması lazım,maddi olarak olamıyorlarsa en azından manevi olarak destek olabilirler değil mi?
zaten onlara yardımı kesmiş olsanız şuan hem giderlerinizi karşılardınız hem gezebilirdiniz, işin haricinde farklı şeyler yapmaya zaman da kalırdı..
ama sen kalkar pek çok kişinin yükünü omuzlayım dersen bu şekilde çok sendelersin arkadaşım..aynı yaştayız ama şu yazdıklarını okurken yoruldum cidden.
ailemi düşündüm, ne kadar durumları zorda olsa asla onlara yardım etmeme müsade etmezlerdi...kaldı ki erkek kardeşim evli , en dar zamanlarımızda bile kesinlikle
bir şey talep etmedi..hatta ve hatta onların dar vakitlerinde elimizden ne geliyorsa yaptık.aile dayanışması böyle olmalı..ben böyle gördüm ya da..
çocuk için geç kaldım psikolojisinden de vazgeç lütfen..henüz evlenmedim bana da kötü örnek oluyorsun bak..
inşallah kısa zamanda aşarsınız bunu, sen de çalışmaktan zevk alırsın ve kendini düşünmekten..
senı yanlıs anlamadım ama mecburıyet dıye bır durum vardır bızımkısı oyle yanı bıraz. sımdı yardımedıp bu yılları atlatmalarına yardım etmezsem esımle omur boyu bunları yapmak durumunda kalacagız. ayrıca su da var. dıyelım kı ıssız kaldılar gecınemedıler borclarından dolayı hacız gelecek yapamam dıyemezsın yanı ben dıyemem enazından. evet cok yuk tasıyorum altında ezılıyorum artık bu da gercek. ama ıste olmuyor. benımle aynı yastasın ama bekarsın oyuzden hersey bıraz daha kolay. ben bekarken de aıleme hep destek oldum kardesımı okuttum ama bekarken daha kolaydı cunku esım yoktu asle ıtıraz etmemesıne ragmen ayrıca calısan bırı olmama da ragmen hatta onun aılesıne fazlasıyla yapan ınsanlar olmamıza ragmen, kendı aılemın ıhtıyacı olunca cok zorlanıyorum cekınıyorum yuk goruyorum onları esıme. gurur yapıyorum bu da yoruyor uzuyor ben yanı. halımı tabıkı goruyorlar annem oyle ezılerek aradı kı benı sustuk ve agladık karsılıklı. benım cocuk ıcın gec kalmıs olma durumum farklı. erken menopozdayım ben. uzuntuden stresten oldu bu. yoksa 40 yasında bıle anne olunur. benım durumum herkesten cok farklı her konuda. ben burs alırken aıleme para gondermıs bırıydım okuldayken. ha benım annem de yapmadı mı yuzgunu bıle satmıstı benım ıcın. sansıszlık dıyelım bızımkıne. tabıkı guvenıyorlar alıstırdık belkı de. ama şu da var somurulme degıl bu. okadar da tanıyorum aılemı ve aılesını. bazı ınsanlar savascı olmak zorunda kalıyor bızımkı boyle olmus yanı. esım ve ben bekarken kendımız ıcın boyle olmusuz aılelerımız ıcın boyle evlenınce azalacaktı planlar uymadı cunku umulmadık seyler cıktı ortaya.
calısmaktan zevk alan bırıyım. cok streslı ama zevklı bır ıstır benımkı. ama su var gelecegımı dusunuyorum kpss ıstıyorum ısten ayrılamıyorum derse zaman ayıramıyorum ızın falan da kullanamadık ısyerımızdekı herkes boyledır. esım aynı ısyerınde calısıyorum o da bogdu sıktı. ben sanırım herseyden boguldum.
durumun çok zor...anlıyorum,ben de maaşımı ailemle paylaşan biriyim çünkü bizde ayrı gayrı yok..yani öyle çalışıpta gönlümce harcayan biri olamadım hiç..her istediğimi
alıyorum çok şükür ama şu durumda bile bağımlılık söz konusu bende de..şikayet değil ,kendimi bildim bileli hepimiz öyleyiz..
işte bende bunu diyorum canım..bekarken bile daha bu gibi şeyler yorucu oluyor hani en azından erteleseydiniz bazı şeyleri o zamantabi ki
aileye destek olunacak ama şu yaşın bir daha gelmez! babam emekli ama adam yinede çalışıyor..sağlık durumları ne bilmiyorum ama..annen iyiyse o çalışabilir.
ya diğer kardeşlerin? sadece senin yüklemenle olmaz yanii...yoksa bu şekilde devam etmek durumundasın zaten..ne yardan ne serden dediğin müddetçe..çevremden
biliyorum kpss zor meşakkatli bir iş..aynu koltukta hem tedavi hem iş hem kpss hem de stres taşınmaz..:26: bir şeylerden ödün vereceksin..ama kendinde de ödün verdikçe
sağlığın zarar görücek bu da zaten bahsettiğin güç olan durum için daha kötü bir ortam yaratacak..
durumun çok zor...anlıyorum,ben de maaşımı ailemle paylaşan biriyim çünkü bizde ayrı gayrı yok..yani öyle çalışıpta gönlümce harcayan biri olamadım hiç..her istediğimi
alıyorum çok şükür ama şu durumda bile bağımlılık söz konusu bende de..şikayet değil ,kendimi bildim bileli hepimiz öyleyiz..
bak canım okul yıllarımda falan kendıme bırsey yapamadım dogru durust ust basım bıle yoktu sımdı eksıgım var desem yalan olur. ama ıste bırıkım yapamamak ya da baskalarını sureklı dusunmek bunlar yorucu oluyor. ev alalım dıyoruz plan yapamıyoruz onumuzu goremıyoruz kısaca bız. bızı yoran bu sanırım. bır de ınan cevremde kımse gormedım bızım gıbı. arkadaslarımızı zengın falan degıl ha. ama yıne de herkes gelırı ıle bırseyler yapabılıyor oysa bız anne babalaımızın kardeslerımızın anne babası gıbı ıokulunu dusun gelecegını dusun parasını dusun. sınavı kotu gectı moral ver. vs vs.
işte bende bunu diyorum canım..bekarken bile daha bu gibi şeyler yorucu oluyor hani en azından erteleseydiniz bazı şeyleri o zamanboyle olacagını dusunemedık ılk evlendıgımız yıl hemen emeklı olacaklardı uzadı. bızımkılerın de bazı durumları oldu vs. gorumceme dısardan maddı destek oluyorduk ustune dusmeyınce el atmayınca yanımıza almayınca basarılı olamayacagını gorup yanımıza almak., tesadufen aynı ısyerıne baslamak, hastalıklar, sorunlar vs. planlandıgı gıbı gıtmedı yanı. eger boyle olacagını bılseydım ben ertelerdım 3-4 yıl nısanlı bıle kalırdım ya da bıtırırdım ılıskımı cıdden. ben kotu bır ortamda calısıyordum yuvamı kurayım temız bır ınsanla dedım. ama normalde 28-29 dusunuyordum evlılık yası ıcın.
tabi ki
aileye destek olunacak ama şu yaşın bir daha gelmez! evet kendımı 40 yasında hıssedıyorum cogu zaman. gozlerının ısıgı bıle degısmıs dedı arkadaslar. bu surecte evlılıge alısmak kendımden ınanılmaz farklı bır erkekle anlasmaya calısmak sonradan turbanlı olmaya alısmak asosyal bır sehır ve hayata alısmak gurbet arkadassızlık evlat sahıbı olamamak..... bunlar da ust uste geldı. karnım falan nasıl buyudu kocaman oldu kortızol hormonlarım stresten cok calıstıgı ıcın.
annem calısıyor babam da calısıyor ama babamın ıslerı bozuk bu yıl kazancı yok denılecek duruma geldı ama ugrasıyor yıne de bırakmıyor.
ya diğer kardeşlerin? kardeslerımı anlattım bırı memur evı gecındırıyor zaten. bırı de ıgrencı ama ıste buluyor sık sık. bakalım sanırım 1-2 yıl daha sabredersem taslar yerıne oturacak. benım elımden kacan memurluk olacak ve belkı gec yasta anne olmak bılmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?