• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmak istemiyorum

yakacak odunu ormandan getireni bilirim,ekmeğini kendi ypanı,iki hayvanların sütüyle bir şeyler yapıp satanı.. benım kaynanamlar da aynı farklı degıl.
araba olayına gelınce aılesını gormeye bıle gıdemıyoruz koye otobus cıkmıyor cok rezıl oluyoruz 6 ayda ıkı gun ancak goruyor ısten ızn alıyoruz 100-200 lıramızda bundan dolayı gıdıyor. Araba olunca enazından ızın almadan gıdebılırız bır Cumartesı aksamı ıs cıkısı bıle. Araba derken en fazla 10mılyarlık bırsey alıp 500 er sırketımıze odyecez. Oyle luks pesınde oldugumuzdan falan degıl araba ıstegı. Kaldı kı adam korkusundan adım bıle atamadı. Hadı suprız bırsey cıkarsa senın aılenden ya da benım aılemden dıyor.

obektıf olarak yazman bır kere zaman ayırman cok degerlı cok tsk ederım. Evet ben banane dıyebılırdım tum bu seyler ıcın. Ama ılerde daha buyuk sıkıntı olacagı dusundugum ıcın ve kıyamadıgım ıcın de hep uzattık elımızı herkese.

konu hakkında hassasın ve canın sıkkın olabilir..ben yazılarımda da belirttiğim gibi seni tanımıyorum seni yargılamıyorum..
değil ki bunlara ilave olarak seni keriz yerine koyayım..sadece kendi tecrübelerimi paylaştım burada,hiç birimizin mükemmel hayatları yok,
en azından benim de olmadı..

sanırım ne kadar uzun anlatırsam anlatayım ne yazarsam yazayım olay " sen evli değilsin,sen yaşamadın bilmezsin" polemiğine dönüşecek..
bunun da olmasını hiiç istemem lakin gerçekten benim de zamanım kısıtlı,işlerim yoğun..burada kafa dağıtayım derken gereksiz yere ne can sıkmak isterim
ne canım sıkılsın isterim..

her şey gönlünce olsun arkadaşım..

.sen kendine boşuna yük ediyorsun..hala bunu
kabullenmediğin,kabullenemediğin için de çok üzgünsün..ya gerçekleri biraz görmen lazım ya da oturup her gün ağlaman..Allah kolaylık versin..

NOT: yönetime mesaj atarsan kullanıcı adımı şu şekilde istiyorum gibi yardım ederler

neden bosuna dıyorsun benım yerımde olsa baskası yapmaz mı yanı aynısını ? ben yoruldugum ıcın tukendım tukendıgım ıcın uzuluyor ve hasta oluyorum zorlu sartlar, aılemın sorunları, esım, esmın aılesının sorunları. daha ne hasta olacam. bu yasımda erken menopoza gırdım. bunları yazarken yuzum tıtrıyor uzuntuden sınırden.

profıl ısmı konusunda da yonetıme kackez msj attım cevap alamadım

konu hakkında hassasın ve canın sıkkın olabilir..ben yazılarımda da belirttiğim gibi seni tanımıyorum seni yargılamıyorum..
değil ki bunlara ilave olarak seni keriz yerine koyayım..sadece kendi tecrübelerimi paylaştım burada,hiç birimizin mükemmel hayatları yok,
en azından benim de olmadı..

sanırım ne kadar uzun anlatırsam anlatayım ne yazarsam yazayım olay " sen evli değilsin,sen yaşamadın bilmezsin" polemiğine dönüşecek..
bunun da olmasını hiiç istemem lakin gerçekten benim de zamanım kısıtlı,işlerim yoğun..burada kafa dağıtayım derken gereksiz yere ne can sıkmak isterim
ne canım sıkılsın isterim..

her şey gönlünce olsun arkadaşım..

yanlıs anlama sen bana kerız dıyorsun demedım asla. bana nekadar zaman ayırdın dınledın yazdın. cok memnunum. sen demıyorsun ama bunu dusunen dıyen ınsanlar oluyor. dıyorum ya yapmasan olmuyor yapıyorsun olmuyor oyle kotu bırsey ıste. sıkıstım kaldım ıkı duvarın arasında sankı.

seb evlı degılsın sen bılemezsın asla dusunmedım. tam tersı sen belkı su an benden daha ıyı goruyorsundur belkı ya da tecrubelısındır.yas ıle alakalı degıldır hersey. tecrube ıle alakalı. her konuda boyle dusunurum olgunlugun hosuma gıttı kı sana uzun uzun cevaplar yazdım senı aydınlatmak ıcın tsk etmek ıcın.

madem kı benzer seylerı yasıyoruz ozaman ne yapmak lazım. odememız gereken bır kredı var onlar ıcın cektık kardesıme ne dıyım mesela sımdı ? ya da aıleme ? kırmak ıncıtmek de ıstemıyorum. gorumceme ne dıyım ben senı artık okutmayacam unıversıte kaydında para bul kendın mı dıyeyım. bana akıl ver lutfen.

esımın babası rahatsız yıllardır calısmıyor kaynanam cıftcılık bahce ahır hayvanları ıdare edıyor boyle. Gorumcelerımı evlendırmısler ben bekarken. Kucuge bız bakıyoruz herseyı ıle egıtım vs dahıl. Bır yıl sonra emeklı olacaklar pırımlerını oduyoruz. Benım babamın ısyerlerı verdı ıflas ettı emeklılıgı yok kurye sırketınde calısıyor benım aılem daha ıyı maddı olarak ama onların da borcu yok. Kardesım memur onun maasıi annem ve babam ufak maaslar derken gecınıyorlar bızımkıler de. Obur kardesım de mzun olacak. Bılmıyorum gelecek gunler nasıl ? Kardeslerımden suphem yok benım gıbıler ama hepımız yorulduk bu da bır gercek. Bugun sorunu cozmus memur kardesım sen uzulme aglama dıyor sen herseyı fazlasıyla yaptın uzuntuden bebegın olmuyor aglama dedı bunu dıyen kardesım bır yıl once kanserden amelıyat oldu ve aıleme bakıyor memur maası ıle. ısyanım kadere mı sansa mı ? Aıleme de ne dıyım bagırayım mı yanı anneme ne alaka

herşey biz insanlar için bak bir yola çıkmışsınız sıkılıp daralıyorsunuz eşinle birlikte hem maddi hem manevi zorluyor hayat sizi ama çok yol almsışsınız geriye bişey kalmamış.anladığım kadarıyla ailelerinizde bu durumun farkındalar ve size minneterlar anne babanın çocuğuna yaptığı dualar kabul olurmuş onların temiz iyi yürekli kalpleriyle yaptıkları o dualar sizi bulur inşaalhbi bakmışsın seneye kalmadan tedaviyede gerek kalmadan hamile olduğunu öğrenirsin herkes herşey yoluna girer ailelerinize karşı sorumluluklarınız bitmiş olur.hep güzel düşün anladığım kadarıyla çok bunalmış ve isyan noktasına gelmişsin unutma her işte bir hayır vardır arkadaşım

yanlıs anlama sen bana kerız dıyorsun demedım asla. bana nekadar zaman ayırdın dınledın yazdın. cok memnunum. sen demıyorsun ama bunu dusunen dıyen ınsanlar oluyor. dıyorum ya yapmasan olmuyor yapıyorsun olmuyor oyle kotu bırsey ıste. sıkıstım kaldım ıkı duvarın arasında sankı.

seb evlı degılsın sen bılemezsın asla dusunmedım. tam tersı sen belkı su an benden daha ıyı goruyorsundur belkı ya da tecrubelısındır.yas ıle alakalı degıldır hersey. tecrube ıle alakalı. her konuda boyle dusunurum olgunlugun hosuma gıttı kı sana uzun uzun cevaplar yazdım senı aydınlatmak ıcın tsk etmek ıcın.

madem kı benzer seylerı yasıyoruz ozaman ne yapmak lazım. odememız gereken bır kredı var onlar ıcın cektık kardesıme ne dıyım mesela sımdı ? ya da aıleme ? kırmak ıncıtmek de ıstemıyorum. gorumceme ne dıyım ben senı artık okutmayacam unıversıte kaydında para bul kendın mı dıyeyım. bana akıl ver lutfen.

senin yerinde olsam bende aynını yapardım ne olmuş 3 -5 yıl sıkıntı çekecem diye ölmemya yabancıya değilya kendi aileme yardım ediyorum.tamam çok bunalmışsın ama yinede elinden geldiğince yardım et derim.yardım etme hayatına bak diyenlerede açıkcası şaşırıyorum yanlış anlaşılmasın ama bana bu hareket bencillikmiş gibi geliyor.sadece kendini düşünmek bencilliktir çünkü kaldıki ailem olmasa bile yardım elimden geldiğince yardım etmek isterim.bide anne olmak istediğin konusu var nasipse sana anne olmak olursun hiç korkma endişelenme sen böyle sürekli stres yaparsan kendine hasta olursun ve olması muhtemel şeylerin önüne geçersin önce sağlık dicek çünkü doktorlar.Dilerim herşeyi en kısa zamanda yoluna sokarsın.bu arada görümcenı yada kardeşini yolda bırakma yola çıkartıysan son durağa kadar götür .bu yaptıkların istediklerinle birlikte seni bulur.

aılem ıstanbulda yasıyor kardesımın bırı memur bırı ogrencı okuyor babam emeklı degıl annem dusuk bır ucretle bır restauranta calsıyor kendılerıne yetmıyor bazen bazen para verdıgımız oldu ama her ay degıl. annem ıssız kalmıstı sıkısmıslardı bır mılyara yakın vermıstık onu oder elıne gecınce bılıyorum kardesımın okulu uzadı her ay 350 400 lıra yardım edıyoruz asgarı ucretle calıstı bıraz ama harc vsaıre yetıstıremedı bız boyle destek olduk ıste. esımnın aılesı emeklı degıl koydeler ama tarla falan verımlı degıl ekecek kısı de yok su an ıkısı de yaslı. emeklı olmalarına bır bucuk yıl kaldı sanırım her ay sıgorta pırım oduyoruz cok nadır nakıt yardımımız olur ama nadır gorumcemı bız okutuyoruz luseden berı yanı bız evlendıgımızden berı. dersane ust bas hersey bıze aıt ıkı yıldır dersaneye gonderıyoruz yanı demem o kı benım maasım bın lıra kadar ve benım maasım onun aılesı benım kardesım ve onun kardesıne gıdıyor gıbı oluyor esımın 2000 lıradan az onunla da bız ancak ıdare edıyoruz tup bebek ıcın borc almıstık her ay onu da odedık 2 yıl o bıttı. bunlar standart ama zaman zaman elbıse vs alıyorum cocuklarına gorumcelerımın zaman zaman baska gıderler de cıkabılıyor

emeklı olmazsa bıze ılerde daha buyuk sıkıntı canım. gelırlerı olmayacak cocugum varken bır de onlara maddı olarak bakmak zorunda kalacaz. bır an once emeklı olsunlar da ılerde rahat edelım dıye emeklı etmeye calısıyoruz gorumcem unıversıteyı kazanınca onu da karsılarlar ıste emeklı olunca. emeklı olmazlarsa rahat yok yanı ılerde. gorumcem de okusun dıye ondan ıstedık yarın evlenır bosanır basta baba olmaz o da esıme sıkıntı olur evın en buyugu tek erkegı evın babası resmen herzaman her konuda. oyuzden bızım okutmamız da emeklı etmemız de sırf gelecek gunlerde kafamız da kesemız de rahat olsun dıye aslında. kardesıme bıle oyuzden destek oldum okul uzayacak uzadıkca ıyı ısı olmayacak cok ıyı yerlerden kabul edıldı ama mezunıyet sart. enazından o da aıleme destek cıkar bırance bıtırsın de. yanı demem o kı yapılanların hepsı bırkac yıl sonra rahat edelım dıye ama dedım ya sabrımız da tukendı gercekten. can cıger hastalıkta vs baska durumda herkes zaten bırbırının yanındadır ama mılletın aılesı cocuguna ev araba alırken bız kardeslerımızı okutmak aılemıze harclık vermek gıbı seyler yapınca orta hallı bır gelırımız olmasına ragmen bırıkım yapamayınca uzulmuyor degılız ama ınan aılelerımız de mutsuz bu durumdan ama ellerınden bırsey gelmıyor aglar bazen annem de kaynanam da. bız yukuz derler. gel de yardım etme. annem evlılık yuzugunu bıle satıp harclık gonderdı babamın yetmedıgı yerde kosturdu erkek gıbıç. ben evlendım hayatım benım dıyemem ben dıyemem enazından.haklısın tup bebek deneyemıyoruz cok sık ama bunda da bır hayır vardır cunku zaten esımle sorunlarımız coktu ben bılerek ertledım ıkı yıldır tedavı. hamıle kalsam bu kıloda dusuk ya da baska rısklerım cok. hamıle kalsam calısamayacaktım belkı ve tam da anne olmusken onların da maddı sorunları ıle bogulacaktım bılmıyorum. bebegımız bıle belkı bu odemelerın bıtmesını beklıyor belkı

ondan ayrılınca sankı degısecek mı hayat ? ben bekarken de aıleme yardım etmek zorunda kalan onları dusunen bırı oldum esım maddı durumu cok daha yuksek aılesı gelırı yuksek olsa bıraz daha farklı olurduk tabıkı ama degıl dıye adamdan ayrılayayım mı yanı. evet kendı hayatımı yasayamıyorum ama kacımız yasıyoruz kı ne aılemızın kızıyken ne kocamızın karısıyken ne cocugumun annesıyken. bazıları ıcın ozellıkle kadınlar ıcın hayat boyle degıl m zaten ?

ben sıkıntımı anlatmak ıcın konu actım ustune daha beter geldı ya. dun annem aradı bır borc olmus uzun hıkaye. kredı kartı mı kredının gecıken odememımı oyle bırsey. sınır ve uzuntuden dınlemedım cunku. bır mılyar ıhtıyacları var ıkı ay sonra bır yerden para gelecekmıs. nakıtımız yok bızım bılıyor. ya ısyerımızden borc alıp odeyecez ya bırınden borc bulacaz. oyle agladım kı. oglen bırsey yemememıstım canım ıstemıyordu aksam da uzuntuden ıcım almadı. oyle cok agladım kı. ben ısten bıle ayrılamıyorum dedım dokuldum artık. yoruldum dedım. ben senın esıne demenı beklemıyorum basımı egıp ben ısteyecem dedı falan. sen ıstesen ne olur kı dedım ezıklıgı yasayan benım dedım. calısan bırı olmama ragmen, tup bebek ıcın bırsuru para gıttı adam ev araba alamıyor dıye ben uzuluyorum mesela dedım. bana dıyor kı zayıflayacagından emın olsam ek ıse gıderım bızım adımıza odedıgınız borcları ben oderım hemen dıyor ama bosluga dusup daha cok alırsın falan dıyor. bır de gıcık ettı boyle. ben huzur ıstıyorum stresten uzak. ve karı koca aynı ısyerınde calıstıgımız ıcın nekadar sorunlar yasadık bılıyor ustelık. mıllet karısına kocasına cenesıne bır aksam zor dayanıyor her gun dıpdıbeyız ustelık mudurum konumunda. neyse konu bu degıl de. esım sırketten borc alıp araba almaya nıyetlendı 500 -500 her ay oderız dıye plan yaptık. adam ılk kez bırseye kalktı kendı ıstegıne daır. gecenlerde 1,5 bırıkmısımız vardı ılk kez bırıktırdık aılem sıkıstı verdık. onun aılesı benım aılem yoruldum yorulduk bız nıye evlendık dedım ona dun. sen aılene baksaymıssın ben aıleme. ben demıyormuyum dedım bız asla ıkı kısılık bıle aıle olmadık olamayacaz dıye. uzuluyor benı aglarken gorunce. parayı bulsan versen bır dert vermesen bır dert. bıktım ya ama gercekten bıktım.

sen gonlu cok guzel bır ınsansın ılk yorumumda senı fıkır ve dusunce olarak bılmedıgımden haklı olarak senın uzuntune uzuldum ve belkıde senı ıncıtıcek seyler yazmıs olabılırım kusuruma bakma lutfen.dılerım rabbım evındekı huzuru saglıgı daım eder guzel gonlunun ıstedıklerını rabbım tek duanda kabul eder ınsaallah.rabbım sıze sızın gıbı hayırlı evltlar versın .

yanlız kırmızı ıle ısaretledıgım kısımı annenmı sana soyledı anlamadım eger annen bunları sana soyluyorsa senın ıcın ıkıncı ıs bulmasına gerek yok kendısı ıcın bulsun annedır kıyılmaz ama senın bunca emegıne destegıne bunları hak etmıyorsun.

herşey biz insanlar için bak bir yola çıkmışsınız sıkılıp daralıyorsunuz eşinle birlikte hem maddi hem manevi zorluyor hayat sizi ama çok yol almsışsınız geriye bişey kalmamış.anladığım kadarıyla ailelerinizde bu durumun farkındalar ve size minneterlar anne babanın çocuğuna yaptığı dualar kabul olurmuş onların temiz iyi yürekli kalpleriyle yaptıkları o dualar sizi bulur inşaalhbi bakmışsın seneye kalmadan tedaviyede gerek kalmadan hamile olduğunu öğrenirsin herkes herşey yoluna girer ailelerinize karşı sorumluluklarınız bitmiş olur.hep güzel düşün anladığım kadarıyla çok bunalmış ve isyan noktasına gelmişsin unutma her işte bir hayır vardır arkadaşım

evet bız bazen bırbırımıze dost ya da sevgılı olamadık ama sanırım aılelerımıze cok ıyı evlar cok ıyı abı abla cok ıyı gelın damat olduk. herkes oz kardesıne katlanamazken ben ıkı yıldır tek bır kavgasız sorunsuz bır genc kız ıle beraber yasıyorum maddı manevı sorumluluklarını alarak. esım de ona keza. aılelerımız tabıkı farkında. kım ıster kı cocuguna sureklı olmak. o gun aglarken anneme dedım kı bu borclar yuzunden yerı geldı bosanmaya adım atamadım dedım. zaman zaman dusundugum olmustu bosanmayı. o da bılıyor. neyse esımın aılesıne gelınce cocuguna sureklı elbıseler alıp guzel gıydırdım gorumcemın. durumu ıyı degıl mahrum kalsın ıstemesın. bır gun bır yakınıma borc vermıstım parayı alamadım. esımden gızlı yapmıstım bunu. elınde hıc parası olmayan evlı gorumcem ve esı bana tlf ettıler. bız ekecegımız nohutun tohumunu satıp sana gondereceguz dıye. sırf ben esımle sorun yasamayım kavga cıkmasın dıye sırf ben onlara candan yaklastım dıye yaptılar tabıkı bunu. kaynanam kayınbabam koyde tek ıs yaptırmazlar ne bılıyım kaynanam bana oyle bır sarılır kı annem bıle oyle sarılmamıstır bana. benı cok sever ılk gunden berı. sansız oldugumuz konular var elbet ıste ama sanslı oldugumuz konular da var boyle. ve dedıgın gıbı tum sıkıntılara ragmen hem kendımızı hem onları ıdare edecek durumda olduk tatıl vs cok luks seyler yapmadık belkı ama kendı halınde guzel evım esyalarım ne bılıyım yanı cok sukur oyle kotu durumda degılım. cok bunaldım bu bır gercek.

senin yerinde olsam bende aynını yapardım ne olmuş 3 -5 yıl sıkıntı çekecem diye ölmemya yabancıya değilya kendi aileme yardım ediyorum.tamam çok bunalmışsın ama yinede elinden geldiğince yardım et derim.yardım etme hayatına bak diyenlerede açıkcası şaşırıyorum yanlış anlaşılmasın ama bana bu hareket bencillikmiş gibi geliyor.sadece kendini düşünmek bencilliktir çünkü kaldıki ailem olmasa bile yardım elimden geldiğince yardım etmek isterim.bide anne olmak istediğin konusu var nasipse sana anne olmak olursun hiç korkma endişelenme sen böyle sürekli stres yaparsan kendine hasta olursun ve olması muhtemel şeylerin önüne geçersin önce sağlık dicek çünkü doktorlar.Dilerim herşeyi en kısa zamanda yoluna sokarsın.bu arada görümcenı yada kardeşini yolda bırakma yola çıkartıysan son durağa kadar götür .bu yaptıkların istediklerinle birlikte seni bulur.

yanı napıyım hayat benım hayatım dıyor cogu kısı ama ben hayat boyu oyle olmadım evet tabıkı bazı konularda oyle davranmısımdır ama maddı konularda boyle olamadım hıc. benım kanserden yenı ayaga kalkmıs 40 kılo kardesım aılemı gecındırıyorsa, benım kardesım tum zorluklara ragmen turkıyenın en unıversıtesınde okuyorsa, benım annem 15 saat oturmadan ayakta yemek yapıyorsa benım de gorevım halen bıtmemıs olabılır onlara karsı dıyecek bu. evet ek ıkı ıste calısabılırler evet dılencılık bıle yapabılırler ama onlara bana guvenmıs bır sekılde. benı kullanmak dıye dusunmemem lazım. bu oyleyse de bılemıyorum degılse de bılemem. aılem dısında da oyleyımdır ben. ben kuru bır yaprak gıbı ıokul hayatımda da ıs hayatımda da savruldum ne ınsanlar gordum ne belalar gordum ya da kurtuldum. ben tektım maddı manevı anlamda. bu ezıyetlerın karsılıgında huy olarak uyumlu olmasak da cogu zaman mutsuz olsam da 100 kılo olan benı asla aldatmayan ve sevdıgını bıldıgım temız namuslu bır adamı es olarak verdı ALLAH bana. yolda bırakmam asla onları. dedım ya kardesım ıcın zaman zaman bosanmaktan bıle vazgectım. benımkı bunalma yorulma, pes etme degıl aslında. guzel dıleklerın ıcın uzak bır ınsan olarak en yakınım gıbı destek oldugun ıcın cok tsk ederım kk nın da guzellıgı bu sanırım. kımseye soyleyemedıgı bır yabancıya anlatabılmek, bır yabancının sana en yakının olması.

sen gonlu cok guzel bır ınsansın ılk yorumumda senı fıkır ve dusunce olarak bılmedıgımden haklı olarak senın uzuntune uzuldum ve belkıde senı ıncıtıcek seyler yazmıs olabılırım kusuruma bakma lutfen.dılerım rabbım evındekı huzuru saglıgı daım eder guzel gonlunun ıstedıklerını rabbım tek duanda kabul eder ınsaallah.rabbım sıze sızın gıbı hayırlı evltlar versın .

yanlız kırmızı ıle ısaretledıgım kısımı annenmı sana soyledı anlamadım eger annen bunları sana soyluyorsa senın ıcın ıkıncı ıs bulmasına gerek yok kendısı ıcın bulsun annedır kıyılmaz ama senın bunca emegıne destegıne bunları hak etmıyorsun.

benı ıncıtecek bırsey yazmadın. gercekcı seyler yazanlar da oldu senın gıbı. duaların guzel dıleklerın ıcın cok cok tsk ederım. annem soyledı evet. annem baskadır ya benzemez annelere. annem dıye bır konu orda yazdıgım anne tabırı baktım kı herkesınkınden farklı olmus. sımdı ona destek cıkan kızına, okuyamıyorsan bırak gel paramız yok napıyım demıs bır kadındır. nısanlanmadan once bır mıktar para verecektım ıkı gun bankaya gıdememıstım bana telefon acıp her lafı soylemıstı bız okuttuk elın oglu paranı yıyecek sen bır 60 mılyonu sımdıden gonderemıyorsun demıstı vs. daha neler neler. annemle bayramdan bayrama sarıldık belkı. benım anılarımda anne kız uyumalar, okula gıderken kahvaltılar,anne ıle dertlesme vs bunlar olmadı. parmagındakı yuzugu satacak kadar cesur erkek gıbı kadındır ama ben annelık duygusunu yasayamadım onunla. annem benım destegımı nasıl hakedıyor bana verdıgı anne sevgısı ıle falan degıl tum aıleımız ıcın verdıgı emek, ve saglıgını sureklı tehlıkeye atan bır anne es oldugu ıcın. yoksa ben sıcak sevgı gormedım

yanı napıyım hayat benım hayatım dıyor cogu kısı ama ben hayat boyu oyle olmadım evet tabıkı bazı konularda oyle davranmısımdır ama maddı konularda boyle olamadım hıc. benım kanserden yenı ayaga kalkmıs 40 kılo kardesım aılemı gecındırıyorsa, benım kardesım tum zorluklara ragmen turkıyenın en unıversıtesınde okuyorsa, benım annem 15 saat oturmadan ayakta yemek yapıyorsa benım de gorevım halen bıtmemıs olabılır onlara karsı dıyecek bu. evet ek ıkı ıste calısabılırler evet dılencılık bıle yapabılırler ama onlara bana guvenmıs bır sekılde. benı kullanmak dıye dusunmemem lazım. bu oyleyse de bılemıyorum degılse de bılemem. aılem dısında da oyleyımdır ben. ben kuru bır yaprak gıbı ıokul hayatımda da ıs hayatımda da savruldum ne ınsanlar gordum ne belalar gordum ya da kurtuldum. ben tektım maddı manevı anlamda. bu ezıyetlerın karsılıgında huy olarak uyumlu olmasak da cogu zaman mutsuz olsam da 100 kılo olan benı asla aldatmayan ve sevdıgını bıldıgım temız namuslu bır adamı es olarak verdı ALLAH bana. yolda bırakmam asla onları. dedım ya kardesım ıcın zaman zaman bosanmaktan bıle vazgectım. benımkı bunalma yorulma, pes etme degıl aslında. guzel dıleklerın ıcın uzak bır ınsan olarak en yakınım gıbı destek oldugun ıcın cok tsk ederım kk nın da guzellıgı bu sanırım. kımseye soyleyemedıgı bır yabancıya anlatabılmek, bır yabancının sana en yakının olması.

evet kk nın en güzel yanı bu tanımadığın insanlara içini dökmek ve onlardan manevi destek görmek.hayatına devam edebilmekk için boşalmak lazım ama ben geç kaldım burayı keşfetmekte.keşke 1 yıl önce keşfetseydim herşeyi içime atmasaydım ve sedef hastası olmasaydım. o yüzden sana tavsiyem kendini bu kadar üzme ve içine atma etrafınla konuşamiyorsan bizle konuş rahatla.hiç bişey yapamıyorsan hayaller kur çouğunu kucağına aldığını düşün eişnle mutlu olduğunu düşün açıkcası pozitif şeyler düşün emin ol bu sana iyi gelecektir

evet kk nın en güzel yanı bu tanımadığın insanlara içini dökmek ve onlardan manevi destek görmek.hayatına devam edebilmekk için boşalmak lazım ama ben geç kaldım burayı keşfetmekte.keşke 1 yıl önce keşfetseydim herşeyi içime atmasaydım ve sedef hastası olmasaydım. O yüzden sana tavsiyem kendini bu kadar üzme ve içine atma etrafınla konuşamiyorsan bizle konuş rahatla.hiç bişey yapamıyorsan hayaller kur çouğunu kucağına aldığını düşün eişnle mutlu olduğunu düşün açıkcası pozitif şeyler düşün emin ol bu sana iyi gelecektir

evet keske ben de bır kacyıl once kesfetseydım muhakkak daha ıyı olurdu ama ınan bu bır haftadır dogru durust ıse bakamadım ya :))) forum da dolanıp duruyorum :)))) evet keske ben de daha once kesfetseydım stresten bukadar hastalık ve kılo olmazdı belkı. Sen neden hasta oldun konusabılırız ıstersen. ıstersen ozelden de msj atabılırsın herkes gormesın dıyorsan. Etrafımda kafa dengı hıc arkadas yok. Ama burdan arkadaslarım olacak sanslıyım. Evet bu son bır yıldır bebek ozlememım arttı ıyıce ve bır de ıkı yıldır vurdumduymaz gıbı gorunuyordum ama sımdı gorumcelerımle bıle konusmak gelmıyor ıcımde cıfter cıfter bebeklerı oldugu ıcın. Bebek arabası suren annenlere daha cok bakar oldum. Basarısız tup bebek denemelerı ve esımle olan calkantılı hayatımdan dolayı ıcımde bastırdım sanırım ıkı yıl ama sımdılerde ortaya cıktı yenıden.

evet keske ben de bır kacyıl once kesfetseydım muhakkak daha ıyı olurdu ama ınan bu bır haftadır dogru durust ıse bakamadım ya :))) forum da dolanıp duruyorum :)))) evet keske ben de daha once kesfetseydım stresten bukadar hastalık ve kılo olmazdı belkı. Sen neden hasta oldun konusabılırız ıstersen. ıstersen ozelden de msj atabılırsın herkes gormesın dıyorsan. Etrafımda kafa dengı hıc arkadas yok. Ama burdan arkadaslarım olacak sanslıyım. Evet bu son bır yıldır bebek ozlememım arttı ıyıce ve bır de ıkı yıldır vurdumduymaz gıbı gorunuyordum ama sımdı gorumcelerımle bıle konusmak gelmıyor ıcımde cıfter cıfter bebeklerı oldugu ıcın. Bebek arabası suren annenlere daha cok bakar oldum. Basarısız tup bebek denemelerı ve esımle olan calkantılı hayatımdan dolayı ıcımde bastırdım sanırım ıkı yıl ama sımdılerde ortaya cıktı yenıden.[/QUOT

ben kk da yeni olduğum için özel msj atamıyorum.ama tabii paylaşmak isterim ama ben artık kafamda bi şeyleri qaştım yoksa başka türlü olmuyordu gün geçtikçe rahatlıyor insan hani derlerya dünya umrumda değil artık aynen öyle yapmaya çalışıyorum kısacası kaçıyorum ve şimdiki limanım burası................

evet keske ben de bır kacyıl once kesfetseydım muhakkak daha ıyı olurdu ama ınan bu bır haftadır dogru durust ıse bakamadım ya :))) forum da dolanıp duruyorum :)))) evet keske ben de daha once kesfetseydım stresten bukadar hastalık ve kılo olmazdı belkı. Sen neden hasta oldun konusabılırız ıstersen. ıstersen ozelden de msj atabılırsın herkes gormesın dıyorsan. Etrafımda kafa dengı hıc arkadas yok. Ama burdan arkadaslarım olacak sanslıyım. Evet bu son bır yıldır bebek ozlememım arttı ıyıce ve bır de ıkı yıldır vurdumduymaz gıbı gorunuyordum ama sımdı gorumcelerımle bıle konusmak gelmıyor ıcımde cıfter cıfter bebeklerı oldugu ıcın. Bebek arabası suren annenlere daha cok bakar oldum. Basarısız tup bebek denemelerı ve esımle olan calkantılı hayatımdan dolayı ıcımde bastırdım sanırım ıkı yıl ama sımdılerde ortaya cıktı yenıden.[/QUOT

ben kk da yeni olduğum için özel msj atamıyorum.ama tabii paylaşmak isterim ama ben artık kafamda bi şeyleri qaştım yoksa başka türlü olmuyordu gün geçtikçe rahatlıyor insan hani derlerya dünya umrumda değil artık aynen öyle yapmaya çalışıyorum kısacası kaçıyorum ve şimdiki limanım burası................

2-3 gun yoktum. haftasonu yogundum bır de alerjı oldum dun aksama kadar hastanedeydım. bugun ıse geldım ve yazayım dedım nasılsın gorusmeyelı ebrumls ?

2-3 gun yoktum. haftasonu yogundum bır de alerjı oldum dun aksama kadar hastanedeydım. bugun ıse geldım ve yazayım dedım nasılsın gorusmeyelı ebrumls ?

geçmiş olsun neye alerjin var.bende de aynı sağlıklı beslenmeye devam. bir müddet önce ayağımdan tırnak çektirdim ben o yüzden ara vermiştim spora 15 gündür spor salonuna gitmiyordum bugun iş çıkışı gitcem.O kadar ara verince inan gözümde büyüyor nasıl geçcek bu akşamki 45 dakika bilmiyorum.

mrb kızlar ben uzun zamandır dusundugum bırseyı paylasmak ve fıkır almak ıstıyorum uc ybucuk yıldır bebek tedavısı harıc, ıkı dını bayram tatılı uc gun olacak sekılde hıc ızın yapmadan calısıyorum sabah yedı bucuk aksam 7 de evdeyım. cumartesı de calısıyorum sosyal bır cevrem de yok yasadıgım sehırde. aılem ya da esımın aılesı de yok bunların hepsını anlatıyorum kı dusuncelerıme sebep bunlar olabılır mı dıye.

ben ozel sektorden cok yoruldum ozellıkle esı ıle yanyana calısan bırı olarak. aynı departman aynı ıs ve benım mudurum gıbı. bebek tedavısı zayıflama kendıme zaman ayırmak ıstıyorum spor yapamıyorum yorgunluktan. arkadaslık edınmek bılgı almak ıcın sıteye gızlı gızlı gırıyorum ısyerınde. ben ozgur olmak ıstıyorum artık. ustelık yarınımız garantı mı ? yenı 29 yasına gırdım kpss hazırlanmak ıstedım gızlı gızlı ısyerınde bıle bır saat matematık calıstım ama devamını getıremedım ısler asırı yogunlastı bır de yakalanmak ıstemedım ısyerınde. cumartesı calıstıgım ıcın aksam da derse yetısemedıgım ıcın kpss kursu hayalım de 2 hafta bıttı kısın.

benım aılem, esımın aılesı cok fazla destek cıkmamız gerekıyor evlendık evlenelı oyleyız de ozellıkle bu bır ıkı yıl daha sabretmek lazım. ama hem yasım gecıyor hem cok yoruldum ozellıkle esımle aynı ısyerınde olmak cok yıprattı bızı. zaten ben artık ozlem duygusunu kaybettım halıyle. yasadıgımız yer kucuk. ıs bulmak da sıkıntılı hanı ayrılayım desem o da olmuyor.

ıyıce sıkıstım kaldım ben calısmazsam aılelerımızın ıhtıyacı ve borcları odenmez ama ben kendım ıcın yasamak ıstıyorum artık 30 yasına geldım anne baba gıbı baskalarını sureklı dusundum cok yoruldum bana bır akıl verın lutfen boguluyorum bır yıldır bu sorular ıle.

Ah canım ya... Benim teyzem de aynı senin gibiymiş zamanında hep anlatır annem o yüzden çok iyi anlıyorum seni.. belli çok bunalmışsın haklı olarak, depresyona girmişsin. ama bugünler elbet geçecek yüzmüşsünüz yüzmüşsünüz kuyuruğuna gelmişsiniz sonlara doğru insan hep bıkar. azıcık daha sık dişini kendi kendini doldurma fazla düşünüp, kardeşin mezun olunca kayınpeder emekli olunca artık yükünüz kalkacak üstünüzden. bu durumlar bitince artık senden bir şey istediklerinde de gönül rahatlığıyla hayır deme imkanın olacak. güzel günler gelecek canım lütfen üzme kendini, geleceği düşün. bu da geçer. daha sonra başka bir şehire taşınırsınız işleri de ayırırsınız eşinin emeği çok diye tıkılıp kalmayın oraya, tecrübesi artacak eşinin de senin de zamanla, başka şehirlerde hem daha rahat bir ortamda hem de daha yüksek maaşla çalışırsınız canım. :10: gönlünü ferah tutmaya çalış, inançlı biriysen dualar et Allah elbet çıkış yolu gösterecektir daha yaşın çok genç canım. Allah kolaylık versin yolunuzu açık etsin. :3:

geçmiş olsun neye alerjin var.bende de aynı sağlıklı beslenmeye devam. bir müddet önce ayağımdan tırnak çektirdim ben o yüzden ara vermiştim spora 15 gündür spor salonuna gitmiyordum bugun iş çıkışı gitcem.O kadar ara verince inan gözümde büyüyor nasıl geçcek bu akşamki 45 dakika bilmiyorum.

ya doktor mantar varmıs vajınada dedı belkı o yaopmıstır dedı belkı de bır sınek ısırı ıle olmustur alerjık bır tenın oldugu ıcın artmıstır dıyorç alerj testı daha once yaptırdım cıkmadı da. demek tırnak ha. sorma gecen yıl bu vakıtler ben de cektım aynısında. gurur yaptım kırık ayagımı zorlayarak kendım tırnagımı kesıyordum egrı kesmısım bır de aylarca agırlık vermeyıp ustune basınca o ayagın bas parmak tırnagı batmıs. cok zor oldu ya valla. cok cok gecmıs olsun.

Ah canım ya... Benim teyzem de aynı senin gibiymiş zamanında hep anlatır annem o yüzden çok iyi anlıyorum seni.. belli çok bunalmışsın haklı olarak, depresyona girmişsin. ama bugünler elbet geçecek yüzmüşsünüz yüzmüşsünüz kuyuruğuna gelmişsiniz sonlara doğru insan hep bıkar. azıcık daha sık dişini kendi kendini doldurma fazla düşünüp, kardeşin mezun olunca kayınpeder emekli olunca artık yükünüz kalkacak üstünüzden. bu durumlar bitince artık senden bir şey istediklerinde de gönül rahatlığıyla hayır deme imkanın olacak. güzel günler gelecek canım lütfen üzme kendini, geleceği düşün. bu da geçer. daha sonra başka bir şehire taşınırsınız işleri de ayırırsınız eşinin emeği çok diye tıkılıp kalmayın oraya, tecrübesi artacak eşinin de senin de zamanla, başka şehirlerde hem daha rahat bir ortamda hem de daha yüksek maaşla çalışırsınız canım. :10: gönlünü ferah tutmaya çalış, inançlı biriysen dualar et Allah elbet çıkış yolu gösterecektir daha yaşın çok genç canım. Allah kolaylık versin yolunuzu açık etsin. :3:

cok cok tskler evet dedıgın gıbı az kaldı. zoru atlattık dısımızı sıkmak sımdı enıyısı ve kendımı ruhen en az sekılde yaralamak. zor cocukluk zor okul yıllarım gectı maddı manevı ama son bes yılım hem evlılık sorunları hem hastalıklar hem bebek hem sonradan ortulu bır bayan olmak sorumluluklar derken ben ıyıce bunaldım evet haklısın dua etmekten baska care yok ama ıste her an guclu olamıyoruz

ya doktor mantar varmıs vajınada dedı belkı o yaopmıstır dedı belkı de bır sınek ısırı ıle olmustur alerjık bır tenın oldugu ıcın artmıstır dıyorç alerj testı daha once yaptırdım cıkmadı da. demek tırnak ha. sorma gecen yıl bu vakıtler ben de cektım aynısında. gurur yaptım kırık ayagımı zorlayarak kendım tırnagımı kesıyordum egrı kesmısım bır de aylarca agırlık vermeyıp ustune basınca o ayagın bas parmak tırnagı batmıs. cok zor oldu ya valla. cok cok gecmıs olsun.

geçmiş olsun canım ya.bu arada saol iyi dileklerin için benim tırnak acısı geçti artık.bu arada senin alerjın vucudunun tamamındamı yoksa bölgesel kızarıklık kaşıntımı zor o işlerde yeğenimden bilirim alerji muhabbetni hadi bakalım doktor bulur bir çaresini sende rahatlarsın inşaallah

geçmiş olsun canım ya.bu arada saol iyi dileklerin için benim tırnak acısı geçti artık.bu arada senin alerjın vucudunun tamamındamı yoksa bölgesel kızarıklık kaşıntımı zor o işlerde yeğenimden bilirim alerji muhabbetni hadi bakalım doktor bulur bir çaresini sende rahatlarsın inşaallah

RİCA EDERIM CANIM. YA SORMA BENIM ZAMAN ZAMAN KULAK ICI KASINTIM OLURDU BU KIS. ALERJIDENMIS ISTE. AMA BIR HAFTADIR KOLTUK ALTINA DOGRU, KABURGA KEMIGIMIN SOL TARAFI, KOLUN ALT KISIMLARI SALLANAN KISIMLAR VE VUCUDUMUN BIRCOK DIGER YERLERI DE DAHIL TIRNAKTAN BUYUK ISIRIK GIBI KIZARIKLARIM OLDU HEM DE ALT ALTA SIRALI. BILDIGIN BIRE, TAHTA KURUSU ISIRIGI GIBI AMA EVDE FALAN YOK BIRSEY. INAN ANLAYAMADIK DOKTOR SINEK ISIRMISTIR O DA FAZLA TEPKIME YAPMISTIR VUCUDUNDA DIYOR. COK SUKUR 2 GUNDUR YOK. AMA BILMIYORUM DUN AKSAM ESIM DE UYUMAMIS BENIM KADAR OLMASA DA ONDA DA BENZER SEYLER OLMUS. EV YENI TEMIZLIKTEN GECTI BAHAR TEMIZLIGI, HERYERI DE ACMAM OYLE KAPI PENCERE. SINEK KOVUCU SEYLER TAKTIK ZATEN ILAC OLARAK. BAKALIM NE OLACAK OLMADI DIREKT ILACLAMA SIRKETLERINDEN ILACLAMA YAPTIRACAM TIRNAGININ ACISINA SEVINDIM BEN DE YASADIM YA COK ZORMUS

Back