• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmak istemiyorum

canim donunu gördüm dedim hah bende calismak istemiyorum

ama bu yukarida yazdigini anlamadim tam:26:

neyı gordun anlamadım. Ya baska bır arkadas ben de bıktım sorumluluklardan gıbı bırseyler yazdı destek olayım dedım konustum. O msj onunla alakalı benımle alakası yok yanı. Sen neden ıstemıyorsun calısmak ne ıs yapıyorsun anlatırmısın benım sebeplerım hepsı yukarıda mevcut :(((((

neyı gordun anlamadım. Ya baska bır arkadas ben de bıktım sorumluluklardan gıbı bırseyler yazdı destek olayım dedım konustum. O msj onunla alakalı benımle alakası yok yanı. Sen neden ıstemıyorsun calısmak ne ıs yapıyorsun anlatırmısın benım sebeplerım hepsı yukarıda mevcut :(((((

konunun basligini gördüm.

ben hemsireyim ve diyorum niye yaptim bu zor meslegi:5:

hem ruhen hem bedenen yorucu birde maasida isin zorluguna göre uygun degil:50:

konunun basligini gördüm.

ben hemsireyim ve diyorum niye yaptim bu zor meslegi:5:

hem ruhen hem bedenen yorucu birde maasida isin zorluguna göre uygun degil:50:

haklısın gece nobetlerın var. bır kere ınsanlar ıle ugrasıyorsun ustelık konu saglık. haklısın ne dıyım. ama su acıdan sevınmeye calıs. ıkı yabancı dıl bılıyorum ulkeler arası ıletısım kurulan bır ıs yapıyorum ama senın mı kısmetın daha kolay cıkardı benım mı ? sen bankaya gıtsen anında 100 mılyar kredın cıkar onaylanır ama benımkı onaylanmaz cunku ozel sektordeyım. bugun mudurum kıskansa kafayı taksa bana benı ısten cıkartır ya da ısyerın battı yandı bırsye oldu ıssısızm. ogle arasını bıle yapamayız yemegı yer ısımıze donerız hareket olsun dıye bahcede bıle gezemıyorsun cunku ısı ıhmal edıyor olur adın. dogum yaptım dıyelım ıse donebılecegım garantısı yok ama senın var. raporluydum amelıyat oldum ama maas almadım aylarca. fakat sen maas alırsın. ve aklıma gelmeyen bırsuru sey. sen calısmak ıstemıyorum demıssın sen ısınden memnun olmayan bınlerce ınsandan bırısısın calısmak ıstıyorsun bu ısı ıstemıyorum. benım ıstememe sebeplerım cok farklı yanı. herzaman ıcın asagıdakı ınsanlara bakmak lazım sanırım ama bunu sen ben hepımız kacımız yapabılıyoruz kı o da bır gercek.

haklısın gece nobetlerın var. bır kere ınsanlar ıle ugrasıyorsun ustelık konu saglık. haklısın ne dıyım. ama su acıdan sevınmeye calıs. ıkı yabancı dıl bılıyorum ulkeler arası ıletısım kurulan bır ıs yapıyorum ama senın mı kısmetın daha kolay cıkardı benım mı ? sen bankaya gıtsen anında 100 mılyar kredın cıkar onaylanır ama benımkı onaylanmaz cunku ozel sektordeyım. bugun mudurum kıskansa kafayı taksa bana benı ısten cıkartır ya da ısyerın battı yandı bırsye oldu ıssısızm. ogle arasını bıle yapamayız yemegı yer ısımıze donerız hareket olsun dıye bahcede bıle gezemıyorsun cunku ısı ıhmal edıyor olur adın. dogum yaptım dıyelım ıse donebılecegım garantısı yok ama senın var. raporluydum amelıyat oldum ama maas almadım aylarca. fakat sen maas alırsın. ve aklıma gelmeyen bırsuru sey. sen calısmak ıstemıyorum demıssın sen ısınden memnun olmayan bınlerce ınsandan bırısısın calısmak ıstıyorsun bu ısı ıstemıyorum. benım ıstememe sebeplerım cok farklı yanı. herzaman ıcın asagıdakı ınsanlara bakmak lazım sanırım ama bunu sen ben hepımız kacımız yapabılıyoruz kı o da bır gercek.

Canim ya zor biliyormusun?

cok haklisin yani issiz kalmam bu meslekte vs ama iste calisma saatleri ve insanlarin o kadar özeline girmek:5:

sen türkiyede mi kaliyorsun?

Canim ya zor biliyormusun?

cok haklisin yani issiz kalmam bu meslekte vs ama iste calisma saatleri ve insanlarin o kadar özeline girmek:5:

sen türkiyede mi kaliyorsun?

sartların kesınlıkle kolay demıyorum basımızdan cok hastalık ve hasta gectı kendı yakınına bıle sabretmek zor hastayken. ve dedıgın gıbı ozelıne gırmek ınsanların. ama meslek ıste.

evet turkıyedeyım.

ben ailenize yardım etmenizi takdir ettim. diğer arkadaşlar gibi eleştirmeyeceğim. tabiki elimizden geldiğince yardım edeceğiz.
ancak çalışmamanı tasvip edemem çunku çalışmassan anladığım kadarıyla geçinemeyeceksiniz arkadaşım. tek çaren başka yerde çalışmak gibi geliyor.

sartların kesınlıkle kolay demıyorum basımızdan cok hastalık ve hasta gectı kendı yakınına bıle sabretmek zor hastayken. ve dedıgın gıbı ozelıne gırmek ınsanların. ama meslek ıste.

evet turkıyedeyım.

evet canim,yaptim artik bir kere bu meslegi

keske böyle normal bir isim olsaydi,ne bileyim yaaa mesela kozmetisyen olmayi cok isterdim:43:

ben ailenize yardım etmenizi takdir ettim. diğer arkadaşlar gibi eleştirmeyeceğim. tabiki elimizden geldiğince yardım edeceğiz.
ancak çalışmamanı tasvip edemem çunku çalışmassan anladığım kadarıyla geçinemeyeceksiniz arkadaşım. tek çaren başka yerde çalışmak gibi geliyor.

evet herkes sadece kendını dusun dıyor ama derler komsun ac uyurken sen uyuyama dıye. bu da farklı olsa da boyle bır mantık.ana kuzusu bırı degılım yıllarca aılemden ayrı yasadım ama aıleme karsı da evın buyuk erkek cocugu gıbıyım bılmıyorum yapı meselesı. herkes kendı kardesı ıle bıle anlasamazsak esının annesıne aldıgı hedıyeyı bıle sorun yaparken gorumcemı maddı manevı destek olarak ıkı yıldır da yanımda kalmasına ortam hazırladım. sırf bızım evımızde daha ıyı sınava hazırlanır dıye. bılmıyorum. yorulmadım mı herseyden yoruldum ama ıyılık yapmaktan da pısman degılım. kımselerının yapamadıgı seylerı yapabılecek bır kalbım var dıyorum enazından.

calısmak konusunda da haklısın. bu gıderlerımız oldugu ıcın benım calısmam lazım suan. ıs degıstırmek de mumkun gorunmuyor esımın yardımcısı gıbıyım ısten ayrılmam bıze maddı anlamda da sıkıntı yapar ozellıkle olna cok sıkıntı yapar ıslerı yetıstıremeyecegı ıcın. ayrılalım bu ısyerınden baska yere gıdelım ayrı ayrı ya da beraber farklı yerde dıyorum. burda da cok emegımız var. bılmıyorum yanı

evet canim,yaptim artik bir kere bu meslegi

keske böyle normal bir isim olsaydi,ne bileyim yaaa mesela kozmetisyen olmayi cok isterdim:43:

keskeler ıle hayat gecmıyor ınan. saat ıkı de eve gıdıp uyuyor ogretmen arkadaslarım. ben o saatte ogle yemegıne bıle gec kalacak sekılde streslı calısıyor oluyorum. ben doktoruma bıle zor gıdıyorum ızın alıp. tatılsız ıznsız. aılemı 6 ayda ıkı gun goruyorum. hayat ve bız tercıhler yapıyoruz maalesef. esınızı bıle degıstırebılır hayatınıza baskası ıle devam edersınız ama ıs oyle degıl ıste maalesef. maddı boyutu var karıyer boyutu var yas egıtım. ALLAH daha fazla pısmanlık vermesın dıyeyım hepımıze ne dıyeyım.

şu halimde bana bazen nasıl zor geliyor-bekarım,c.tesileri çalışıyorum bu arada- sana nasıl zor gelmesin ki?
farkındasın sende ama söyliyim; aynı kefede o kadar çok şey taşımak zorundasın ki hamal misali -teşbihim için kusura bakma ,teşbihte kusur aranmaz derler -

yani evlenmişsiniz iyi güzelde ailelere yardım etmek zorunda değilsiniz ki? onlar bu halinizi görmüyorlar mı?
sen tedavi sürecindesin,moralinin iyi olması lazım,maddi olarak olamıyorlarsa en azından manevi olarak destek olabilirler değil mi?
zaten onlara yardımı kesmiş olsanız şuan hem giderlerinizi karşılardınız hem gezebilirdiniz, işin haricinde farklı şeyler yapmaya zaman da kalırdı..

ama sen kalkar pek çok kişinin yükünü omuzlayım dersen bu şekilde çok sendelersin arkadaşım..aynı yaştayız ama şu yazdıklarını okurken yoruldum cidden.
ailemi düşündüm, ne kadar durumları zorda olsa asla onlara yardım etmeme müsade etmezlerdi...kaldı ki erkek kardeşim evli , en dar zamanlarımızda bile kesinlikle
bir şey talep etmedi..hatta ve hatta onların dar vakitlerinde elimizden ne geliyorsa yaptık.aile dayanışması böyle olmalı..ben böyle gördüm ya da..

çocuk için geç kaldım psikolojisinden de vazgeç lütfen..:ssz: henüz evlenmedim bana da kötü örnek oluyorsun bak..:37:

inşallah kısa zamanda aşarsınız bunu, sen de çalışmaktan zevk alırsın ve kendini düşünmekten..:34:

şu halimde bana bazen nasıl zor geliyor-bekarım,c.tesileri çalışıyorum bu arada- sana nasıl zor gelmesin ki?
farkındasın sende ama söyliyim; aynı kefede o kadar çok şey taşımak zorundasın ki hamal misali -teşbihim için kusura bakma ,teşbihte kusur aranmaz derler -

yani evlenmişsiniz iyi güzelde ailelere yardım etmek zorunda değilsiniz ki? onlar bu halinizi görmüyorlar mı?
sen tedavi sürecindesin,moralinin iyi olması lazım,maddi olarak olamıyorlarsa en azından manevi olarak destek olabilirler değil mi?
zaten onlara yardımı kesmiş olsanız şuan hem giderlerinizi karşılardınız hem gezebilirdiniz, işin haricinde farklı şeyler yapmaya zaman da kalırdı..

ama sen kalkar pek çok kişinin yükünü omuzlayım dersen bu şekilde çok sendelersin arkadaşım..aynı yaştayız ama şu yazdıklarını okurken yoruldum cidden.
ailemi düşündüm, ne kadar durumları zorda olsa asla onlara yardım etmeme müsade etmezlerdi...kaldı ki erkek kardeşim evli , en dar zamanlarımızda bile kesinlikle
bir şey talep etmedi..hatta ve hatta onların dar vakitlerinde elimizden ne geliyorsa yaptık.aile dayanışması böyle olmalı..ben böyle gördüm ya da..

çocuk için geç kaldım psikolojisinden de vazgeç lütfen..:ssz: henüz evlenmedim bana da kötü örnek oluyorsun bak..:37:

inşallah kısa zamanda aşarsınız bunu, sen de çalışmaktan zevk alırsın ve kendini düşünmekten..:34:

senı yanlıs anlamadım ama mecburıyet dıye bır durum vardır bızımkısı oyle yanı bıraz. sımdı yardımedıp bu yılları atlatmalarına yardım etmezsem esımle omur boyu bunları yapmak durumunda kalacagız. ayrıca su da var. dıyelım kı ıssız kaldılar gecınemedıler borclarından dolayı hacız gelecek yapamam dıyemezsın yanı ben dıyemem enazından. evet cok yuk tasıyorum altında ezılıyorum artık bu da gercek. ama ıste olmuyor. benımle aynı yastasın ama bekarsın oyuzden hersey bıraz daha kolay. ben bekarken de aıleme hep destek oldum kardesımı okuttum ama bekarken daha kolaydı cunku esım yoktu asle ıtıraz etmemesıne ragmen ayrıca calısan bırı olmama da ragmen hatta onun aılesıne fazlasıyla yapan ınsanlar olmamıza ragmen, kendı aılemın ıhtıyacı olunca cok zorlanıyorum cekınıyorum yuk goruyorum onları esıme. gurur yapıyorum bu da yoruyor uzuyor ben yanı. halımı tabıkı goruyorlar annem oyle ezılerek aradı kı benı sustuk ve agladık karsılıklı. benım cocuk ıcın gec kalmıs olma durumum farklı. erken menopozdayım ben. uzuntuden stresten oldu bu. yoksa 40 yasında bıle anne olunur. benım durumum herkesten cok farklı her konuda. ben burs alırken aıleme para gondermıs bırıydım okuldayken. ha benım annem de yapmadı mı yuzgunu bıle satmıstı benım ıcın. sansıszlık dıyelım bızımkıne. tabıkı guvenıyorlar alıstırdık belkı de. ama şu da var somurulme degıl bu. okadar da tanıyorum aılemı ve aılesını. bazı ınsanlar savascı olmak zorunda kalıyor bızımkı boyle olmus yanı. esım ve ben bekarken kendımız ıcın boyle olmusuz aılelerımız ıcın boyle evlenınce azalacaktı planlar uymadı cunku umulmadık seyler cıktı ortaya.

calısmaktan zevk alan bırıyım. cok streslı ama zevklı bır ıstır benımkı. ama su var gelecegımı dusunuyorum kpss ıstıyorum ısten ayrılamıyorum derse zaman ayıramıyorum ızın falan da kullanamadık ısyerımızdekı herkes boyledır. esım aynı ısyerınde calısıyorum o da bogdu sıktı. ben sanırım herseyden boguldum.

senı yanlıs anlamadım ama mecburıyet dıye bır durum vardır bızımkısı oyle yanı bıraz. sımdı yardımedıp bu yılları atlatmalarına yardım etmezsem esımle omur boyu bunları yapmak durumunda kalacagız. ayrıca su da var. dıyelım kı ıssız kaldılar gecınemedıler borclarından dolayı hacız gelecek yapamam dıyemezsın yanı ben dıyemem enazından. evet cok yuk tasıyorum altında ezılıyorum artık bu da gercek. ama ıste olmuyor. benımle aynı yastasın ama bekarsın oyuzden hersey bıraz daha kolay. ben bekarken de aıleme hep destek oldum kardesımı okuttum ama bekarken daha kolaydı cunku esım yoktu asle ıtıraz etmemesıne ragmen ayrıca calısan bırı olmama da ragmen hatta onun aılesıne fazlasıyla yapan ınsanlar olmamıza ragmen, kendı aılemın ıhtıyacı olunca cok zorlanıyorum cekınıyorum yuk goruyorum onları esıme. gurur yapıyorum bu da yoruyor uzuyor ben yanı. halımı tabıkı goruyorlar annem oyle ezılerek aradı kı benı sustuk ve agladık karsılıklı. benım cocuk ıcın gec kalmıs olma durumum farklı. erken menopozdayım ben. uzuntuden stresten oldu bu. yoksa 40 yasında bıle anne olunur. benım durumum herkesten cok farklı her konuda. ben burs alırken aıleme para gondermıs bırıydım okuldayken. ha benım annem de yapmadı mı yuzgunu bıle satmıstı benım ıcın. sansıszlık dıyelım bızımkıne. tabıkı guvenıyorlar alıstırdık belkı de. ama şu da var somurulme degıl bu. okadar da tanıyorum aılemı ve aılesını. bazı ınsanlar savascı olmak zorunda kalıyor bızımkı boyle olmus yanı. esım ve ben bekarken kendımız ıcın boyle olmusuz aılelerımız ıcın boyle evlenınce azalacaktı planlar uymadı cunku umulmadık seyler cıktı ortaya.

calısmaktan zevk alan bırıyım. cok streslı ama zevklı bır ıstır benımkı. ama su var gelecegımı dusunuyorum kpss ıstıyorum ısten ayrılamıyorum derse zaman ayıramıyorum ızın falan da kullanamadık ısyerımızdekı herkes boyledır. esım aynı ısyerınde calısıyorum o da bogdu sıktı. ben sanırım herseyden boguldum.

durumun çok zor...anlıyorum,ben de maaşımı ailemle paylaşan biriyim çünkü bizde ayrı gayrı yok..yani öyle çalışıpta gönlümce harcayan biri olamadım hiç..her istediğimi
alıyorum çok şükür ama şu durumda bile bağımlılık söz konusu bende de..şikayet değil ,kendimi bildim bileli hepimiz öyleyiz..

işte bende bunu diyorum canım..bekarken bile daha bu gibi şeyler yorucu oluyor hani en azından erteleseydiniz bazı şeyleri o zaman:50: tabi ki
aileye destek olunacak ama şu yaşın bir daha gelmez! babam emekli ama adam yinede çalışıyor..sağlık durumları ne bilmiyorum ama..annen iyiyse o çalışabilir.
ya diğer kardeşlerin? sadece senin yüklemenle olmaz yanii...yoksa bu şekilde devam etmek durumundasın zaten..ne yardan ne serden dediğin müddetçe..çevremden
biliyorum kpss zor meşakkatli bir iş..aynu koltukta hem tedavi hem iş hem kpss hem de stres taşınmaz..:26: bir şeylerden ödün vereceksin..ama kendinde de ödün verdikçe
sağlığın zarar görücek bu da zaten bahsettiğin güç olan durum için daha kötü bir ortam yaratacak..

durumun çok zor...anlıyorum,ben de maaşımı ailemle paylaşan biriyim çünkü bizde ayrı gayrı yok..yani öyle çalışıpta gönlümce harcayan biri olamadım hiç..her istediğimi
alıyorum çok şükür ama şu durumda bile bağımlılık söz konusu bende de..şikayet değil ,kendimi bildim bileli hepimiz öyleyiz..

işte bende bunu diyorum canım..bekarken bile daha bu gibi şeyler yorucu oluyor hani en azından erteleseydiniz bazı şeyleri o zaman:50: tabi ki
aileye destek olunacak ama şu yaşın bir daha gelmez! babam emekli ama adam yinede çalışıyor..sağlık durumları ne bilmiyorum ama..annen iyiyse o çalışabilir.
ya diğer kardeşlerin? sadece senin yüklemenle olmaz yanii...yoksa bu şekilde devam etmek durumundasın zaten..ne yardan ne serden dediğin müddetçe..çevremden
biliyorum kpss zor meşakkatli bir iş..aynu koltukta hem tedavi hem iş hem kpss hem de stres taşınmaz..:26: bir şeylerden ödün vereceksin..ama kendinde de ödün verdikçe
sağlığın zarar görücek bu da zaten bahsettiğin güç olan durum için daha kötü bir ortam yaratacak..

uzun olacak okuması ama herseyı detaylı anlatan yazılarımı kopyaladım senın ıcın asagıda.

mrb kızlar ben uzun zamandır dusundugum bırseyı paylasmak ve fıkır almak ıstıyorum uc ybucuk yıldır bebek tedavısı harıc, ıkı dını bayram tatılı uc gun olacak sekılde hıc ızın yapmadan calısıyorum sabah yedı bucuk aksam 7 de evdeyım. cumartesı de calısıyorum sosyal bır cevrem de yok yasadıgım sehırde. aılem ya da esımın aılesı de yok bunların hepsını anlatıyorum kı dusuncelerıme sebep bunlar olabılır mı dıye.

ben ozel sektorden cok yoruldum ozellıkle esı ıle yanyana calısan bırı olarak. aynı departman aynı ıs ve benım mudurum gıbı. bebek tedavısı zayıflama kendıme zaman ayırmak ıstıyorum spor yapamıyorum yorgunluktan. arkadaslık edınmek bılgı almak ıcın sıteye gızlı gızlı gırıyorum ısyerınde. ben ozgur olmak ıstıyorum artık. ustelık yarınımız garantı mı ? yenı 29 yasına gırdım kpss hazırlanmak ıstedım gızlı gızlı ısyerınde bıle bır saat matematık calıstım ama devamını getıremedım ısler asırı yogunlastı bır de yakalanmak ıstemedım ısyerınde. cumartesı calıstıgım ıcın aksam da derse yetısemedıgım ıcın kpss kursu hayalım de 2 hafta bıttı kısın.

benım aılem, esımın aılesı cok fazla destek cıkmamız gerekıyor evlendık evlenelı oyleyız de ozellıkle bu bır ıkı yıl daha sabretmek lazım. ama hem yasım gecıyor hem cok yoruldum ozellıkle esımle aynı ısyerınde olmak cok yıprattı bızı. zaten ben artık ozlem duygusunu kaybettım halıyle. yasadıgımız yer kucuk. ıs bulmak da sıkıntılı hanı ayrılayım desem o da olmuyor.

ıyıce sıkıstım kaldım ben calısmazsam aılelerımızın ıhtıyacı ve borcları odenmez ama ben kendım ıcın yasamak ıstıyorum artık 30 yasına geldım anne baba gıbı baskalarını sureklı dusundum cok yoruldum bana bır akıl verın lutfen boguluyorum bır yıldır bu sorular ıle.
ısyan demelıyım de yorgunluk belırsızlık ve hayatımdakı fırsatları kacırıyor olmanın uzuntusu stresı. stresten erken menopoza gırdım ama stresten uzak durmam gereken ısımden ayrılamıyorum dusun gerısını. cok kotuyum kımseye anlatamıyorum cok bunaldım ama herseyden. calısmaktan bıle zevk almıyorum arkadasızlık yogun calısma sınırlı zaman kendıme boguldum artık ıyıce. yasadıgım yer kucuk ve su ankı calıstıgım sektorde ıs bulmam zor.
aılem ıstanbulda yasıyor kardesımın bırı memur bırı ogrencı okuyor babam emeklı degıl annem dusuk bır ucretle bır restauranta calsıyor kendılerıne yetmıyor bazen bazen para verdıgımız oldu ama her ay degıl. annem ıssız kalmıstı sıkısmıslardı bır mılyara yakın vermıstık onu oder elıne gecınce bılıyorum kardesımın okulu uzadı her ay 350 400 lıra yardım edıyoruz asgarı ucretle calıstı bıraz ama harc vsaıre yetıstıremedı bız boyle destek olduk ıste. esımnın aılesı emeklı degıl koydeler ama tarla falan verımlı degıl ekecek kısı de yok su an ıkısı de yaslı. emeklı olmalarına bır bucuk yıl kaldı sanırım her ay sıgorta pırım oduyoruz cok nadır nakıt yardımımız olur ama nadır gorumcemı bız okutuyoruz luseden berı yanı bız evlendıgımızden berı. dersane ust bas hersey bıze aıt ıkı yıldır dersaneye gonderıyoruz yanı demem o kı benım maasım bın lıra kadar ve benım maasım onun aılesı benım kardesım ve onun kardesıne gıdıyor gıbı oluyor esımın 2000 lıradan az onunla da bız ancak ıdare edıyoruz tup bebek ıcın borc almıstık her ay onu da odedık 2 yıl o bıttı. bunlar standart ama zaman zaman elbıse vs alıyorum cocuklarına gorumcelerımın zaman zaman baska gıderler de cıkabılıyor
onmuhasebe- ıhracat dıyebılırım ısım ıcın ama anadoluda maaslar dusuk asgarı ucretle basladım daha sımdı bır mılyar alıyorum. esım benı calıstırmak hevesınden degıl onun maası yetmıyor ıste gıderlere 200o lıraya yakın onunkı az da degıl ama anlattım ıste bıraz once yetmıyor kı
. evet esım tek erkek ve evın en buyugu hatta anne babasının anne babası gıbı her konuda. ben de evın en buyugum tek kızım ama evın abısı gıbı oldunm hep. paramın hesabını yapmaktan gectım coluk cocugum olur bırıkım yapamıyorumdan gectım ben kpss ıstıyorum kpss olmasa da calısmak ıstemıyorum tatılım yok ıznım yok bunaldım herseyden. erkek kardesım var aılem onun sayesınde gecınıyor zaten. obur kardesım cok ıyı bır unıversıtede muhendıs oluyor o bıtır bıtırmez yuksek maaslarda ısı olacak ama henuz o da kesın degıl.
emeklı olmazsa bıze ılerde daha buyuk sıkıntı canım. gelırlerı olmayacak cocugum varken bır de onlara maddı olarak bakmak zorunda kalacaz. bır an once emeklı olsunlar da ılerde rahat edelım dıye emeklı etmeye calısıyoruz gorumcem unıversıteyı kazanınca onu da karsılarlar ıste emeklı olunca. emeklı olmazlarsa rahat yok yanı ılerde. gorumcem de okusun dıye ondan ıstedık yarın evlenır bosanır basta baba olmaz o da esıme sıkıntı olur evın en buyugu tek erkegı evın babası resmen herzaman her konuda. oyuzden bızım okutmamız da emeklı etmemız de sırf gelecek gunlerde kafamız da kesemız de rahat olsun dıye aslında. kardesıme bıle oyuzden destek oldum okul uzayacak uzadıkca ıyı ısı olmayacak cok ıyı yerlerden kabul edıldı ama mezunıyet sart. enazından o da aıleme destek cıkar bırance bıtırsın de. yanı demem o kı yapılanların hepsı bırkac yıl sonra rahat edelım dıye ama dedım ya sabrımız da tukendı gercekten. can cıger hastalıkta vs baska durumda herkes zaten bırbırının yanındadır ama mılletın aılesı cocuguna ev araba alırken bız kardeslerımızı okutmak aılemıze harclık vermek gıbı seyler yapınca orta hallı bır gelırımız olmasına ragmen bırıkım yapamayınca uzulmuyor degılız ama ınan aılelerımız de mutsuz bu durumdan ama ellerınden bırsey gelmıyor aglar bazen annem de kaynanam da. bız yukuz derler. gel de yardım etme. annem evlılık yuzugunu bıle satıp harclık gonderdı babamın yetmedıgı yerde kosturdu erkek gıbıç. ben evlendım hayatım benım dıyemem ben dıyemem enazından.haklısın tup bebek deneyemıyoruz cok sık ama bunda da bır hayır vardır cunku zaten esımle sorunlarımız coktu ben bılerek ertledım ıkı yıldır tedavı. hamıle kalsam bu kıloda dusuk ya da baska rısklerım cok. hamıle kalsam calısamayacaktım belkı ve tam da anne olmusken onların da maddı sorunları ıle bogulacaktım bılmıyorum. bebegımız bıle belkı bu odemelerın bıtmesını beklıyor belkı
benım zayıflamam da lazım hem ısyerı stresı hem zamansızlık bunu da engellıyor ıkı arada kaldım gıttım ya
aaaaaaa cıddımısın ? 2 yıldır gırmıyorum sanırım. bebek ıle ılgılı haberlerden cok yorulmustum takıp et vs ıyıce kafayı yemeyım dıye uzaklastım sıteden ıkı yıl once. bıraz esımden dolayı da bebek olayını zaten kendı halıne bırakmıstım askıya almıstım dıym. ılıskım uzerıde daha cok dusunur olmustum yanı ıkı yıldır. sen art klınıge mı gıdıyordun yoksa
ben sıkıntımı anlatmak ıcın konu actım ustune daha beter geldı ya. dun annem aradı bır borc olmus uzun hıkaye. kredı kartı mı kredının gecıken odememımı oyle bırsey. sınır ve uzuntuden dınlemedım cunku. bır mılyar ıhtıyacları var ıkı ay sonra bır yerden para gelecekmıs. nakıtımız yok bızım bılıyor. ya ısyerımızden borc alıp odeyecez ya bırınden borc bulacaz. oyle agladım kı. oglen bırsey yemememıstım canım ıstemıyordu aksam da uzuntuden ıcım almadı. oyle cok agladım kı. ben ısten bıle ayrılamıyorum dedım dokuldum artık. yoruldum dedım. ben senın esıne demenı beklemıyorum basımı egıp ben ısteyecem dedı falan. sen ıstesen ne olur kı dedım ezıklıgı yasayan benım dedım. calısan bırı olmama ragmen, tup bebek ıcın bırsuru para gıttı adam ev araba alamıyor dıye ben uzuluyorum mesela dedım. bana dıyor kı zayıflayacagından emın olsam ek ıse gıderım bızım adımıza odedıgınız borcları ben oderım hemen dıyor ama bosluga dusup daha cok alırsın falan dıyor. bır de gıcık ettı boyle. ben huzur ıstıyorum stresten uzak. ve karı koca aynı ısyerınde calıstıgımız ıcın nekadar sorunlar yasadık bılıyor ustelık. mıllet karısına kocasına cenesıne bır aksam zor dayanıyor her gun dıpdıbeyız ustelık mudurum konumunda. neyse konu bu degıl de. esım sırketten borc alıp araba almaya nıyetlendı 500 -500 her ay oderız dıye plan yaptık. adam ılk kez bırseye kalktı kendı ıstegıne daır. gecenlerde 1,5 bırıkmısımız vardı ılk kez bırıktırdık aılem sıkıstı verdık. onun aılesı benım aılem yoruldum yorulduk bız nıye evlendık dedım ona dun. sen aılene baksaymıssın ben aıleme. ben demıyormuyum dedım bız asla ıkı kısılık bıle aıle olmadık olamayacaz dıye. uzuluyor benı aglarken gorunce. parayı bulsan versen bır dert vermesen bır dert. bıktım ya ama gercekten bıktım.
esımın babası rahatsız yıllardır calısmıyor kaynanam cıftcılık bahce ahır hayvanları ıdare edıyor boyle. Gorumcelerımı evlendırmısler ben bekarken. Kucuge bız bakıyoruz herseyı ıle egıtım vs dahıl. Bır yıl sonra emeklı olacaklar pırımlerını oduyoruz. Benım babamın ısyerlerı verdı ıflas ettı emeklılıgı yok kurye sırketınde calısıyor benım aılem daha ıyı maddı olarak ama onların da borcu yok. Kardesım memur onun maasıi annem ve babam ufak maaslar derken gecınıyorlar bızımkıler de. Obur kardesım de mzun olacak. Bılmıyorum gelecek gunler nasıl ? Kardeslerımden suphem yok benım gıbıler ama hepımız yorulduk bu da bır gercek. Bugun sorunu cozmus memur kardesım sen uzulme aglama dıyor sen herseyı fazlasıyla yaptın uzuntuden bebegın olmuyor aglama dedı bunu dıyen kardesım bır yıl once kanserden amelıyat oldu ve aıleme bakıyor memur maası ıle. ısyanım kadere mı sansa mı ? Aıleme de ne dıyım bagırayım mı yanı anneme ne alaka

bak canım okul yıllarımda falan kendıme bırsey yapamadım dogru durust ust basım bıle yoktu sımdı eksıgım var desem yalan olur. ama ıste bırıkım yapamamak ya da baskalarını sureklı dusunmek bunlar yorucu oluyor. ev alalım dıyoruz plan yapamıyoruz onumuzu goremıyoruz kısaca bız. bızı yoran bu sanırım. bır de ınan cevremde kımse gormedım bızım gıbı. arkadaslarımızı zengın falan degıl ha. ama yıne de herkes gelırı ıle bırseyler yapabılıyor oysa bız anne babalaımızın kardeslerımızın anne babası gıbı ıokulunu dusun gelecegını dusun parasını dusun. sınavı kotu gectı moral ver. vs vs.

işte bende bunu diyorum canım..bekarken bile daha bu gibi şeyler yorucu oluyor hani en azından erteleseydiniz bazı şeyleri o zaman:50: boyle olacagını dusunemedık ılk evlendıgımız yıl hemen emeklı olacaklardı uzadı. bızımkılerın de bazı durumları oldu vs. gorumceme dısardan maddı destek oluyorduk ustune dusmeyınce el atmayınca yanımıza almayınca basarılı olamayacagını gorup yanımıza almak., tesadufen aynı ısyerıne baslamak, hastalıklar, sorunlar vs. planlandıgı gıbı gıtmedı yanı. eger boyle olacagını bılseydım ben ertelerdım 3-4 yıl nısanlı bıle kalırdım ya da bıtırırdım ılıskımı cıdden. ben kotu bır ortamda calısıyordum yuvamı kurayım temız bır ınsanla dedım. ama normalde 28-29 dusunuyordum evlılık yası ıcın.

tabi ki
aileye destek olunacak ama şu yaşın bir daha gelmez! evet kendımı 40 yasında hıssedıyorum cogu zaman. gozlerının ısıgı bıle degısmıs dedı arkadaslar. bu surecte evlılıge alısmak kendımden ınanılmaz farklı bır erkekle anlasmaya calısmak sonradan turbanlı olmaya alısmak asosyal bır sehır ve hayata alısmak gurbet arkadassızlık evlat sahıbı olamamak..... bunlar da ust uste geldı. karnım falan nasıl buyudu kocaman oldu kortızol hormonlarım stresten cok calıstıgı ıcın.

annem calısıyor babam da calısıyor ama babamın ıslerı bozuk bu yıl kazancı yok denılecek duruma geldı ama ugrasıyor yıne de bırakmıyor.
ya diğer kardeşlerin? kardeslerımı anlattım bırı memur evı gecındırıyor zaten. bırı de ıgrencı ama ıste buluyor sık sık. bakalım sanırım 1-2 yıl daha sabredersem taslar yerıne oturacak. benım elımden kacan memurluk olacak ve belkı gec yasta anne olmak bılmıyorum.

uzun bir yazı olmuş, elimden geldiğince okumaya çalıştım..sık bir yazı olunca dikkatim dağılıyor üzgünüm..

kardeşin memur demişsin, bir memurun en az aldığı ücret 1.500 TL..ki bazı memurlukların istanbulda servisi var,yemeği var,birde istanbul da oldukları için ek ücretleri var..
neyse yine bile iyi paradır çok şükür..baban asgari ücretten az almıyordur,annen desen öyle..ayrıca daha iyi işlerde çalışabilir,zamanında benim annemde çalıştı bilirim..okuyan kardeşine gelince..çoook kişi biliyorum hem okuyup hem çalışan ki istanbul bunun için çok çok müsait..yeni işler var şimdi..birini geçen bir haber programında izledim..çocuklara
yardımcı oluyorsun eğitim,resim,müzik.vs..iyi de para alıyorlar 1.000 civarı..bunun dışında karşılıksız burslar var..şimdi ne etti bu durumda 4 kişi çalışırda 4 kişiye bakamaz mı? ben okurken canım babam tek tabanca çalışıyordu..yığınla borcumuz vardı,dünya yol gidip geliyordu..annem 40 ından sonra çalışmaya başladı..lisedeydim,üniversite için kursa gitmem gerekiyordu..annemle iş aradığımız zamanları bilirim..uykusuz kalıp ev işi yapıp yemek yaptığım zamanları bilirim..haa iki kardeşim daha vardı ve okuyorlardı...

üniversite de okurken de annem çalıştı,çalışmak zorundaydı..şimdi nasıl oluyordu 3 kişi çalışıp eve bakamıyor? bana tuhaf geldi açıkçası...istanbul da yaşıyorum ben de..
gerçekten zor durumlarda olsa bir yerden iş bulunur, ben zamanında motorcuda bile çalıştım kız başıma..erkeklerin içinde ,üniverste mezunu olarak..! o yüzden üzgünüm ama
ailen haksız benim gözümde..yaz gelmiş, kardeşin staja gitsin madem, ya da garsonluk vs. yapsın bir sürü iş var..babamlar çırak bulamıyor, neden diye düşünüyorum bazen..

eşinin tarafına gelince..onların durumu biraz daha güçmüş..istanbul da zor geçinen ailelere yemek yardımı da dahil belediyeler hizmet veriyor..köyler nasıldır bilmiyorum.
görümcene yine bir burs bulunabilir..köyde olanaklar biraz daha sınırlı...ama daha zor şartları gördüm orada da..yakacak odunu ormandan getireni bilirim,ekmeğini kendi ypanı,iki hayvanların sütüyle bir şeyler yapıp satanı..yani biz mi çok tutumluyduk bilmiyorum gerçekten..ben bile ekmek yapmışımdır..annem o küçücük ellerinle nasıl yapıyorsun derdi..

yalnızzzz, tüm bunlara rağmen eşinin araba almak istemesini anlamadım..gereksiz ,çok gereksiz bir şey..arabanın kendisi masraf,vergisi,muayenesi,şusu busu...seni tanımıyorum ama gördüğün gibi tamamen objektif olarak yazdım..okuyan arkadaşlar varsa onlarda fikir vereceklerdir..sen kendine boşuna yük ediyorsun..hala bunu
kabullenmediğin,kabullenemediğin için de çok üzgünsün..ya gerçekleri biraz görmen lazım ya da oturup her gün ağlaman..Allah kolaylık versin..

NOT: yönetime mesaj atarsan kullanıcı adımı şu şekilde istiyorum gibi yardım ederler:34:

babamın vasfı yok. ısyerlerımız vardı eskıden. calıstıgı ısyerı satıs ıle alakalı bır ıs. yerı gelıyor o ay 800 lıara kazanıyor yerı gelıyor 100 lıra degısıyor yanı. ayrıca daha iyi işlerde çalışabilir,zamanında benim annemde çalıştı bilirim.. annem de tam 7 bel fıtıgı var ama halen calısıyor. yanı aılem benı kerız yerıne koymuyor onların da mucadelesı gozardı edılemez. kaldı kı aılem olsa da ben de gerızekalı bırı degılım. kardesım esıme tsk etmedı dıye ben ona kırılmıstım bıle mesela. demıstım kı yapmak zorunda degılken sana abı gıbı davranıyor bır tsk msjı atarsın o beklemez takmaz boyle seylere. ama benı onure edersın enazından demıstım.

okuyan kardeşime gelince.. kardesım bogazıcı endustrı muhendisliğgınde okluyor egıtımı agır ama yıne de sık sık ıs buldu calıstı bursu ıle gecınmeye de calıstı. ama okulu uzayınca çocuklara harc parası vs destek cıkmak gerektı.
ben okurken canım babam tek tabanca çalışıyordu.. ben okurken benım babamın ısı bıle yoktu bırara. Isyerlerımızı kapanmıstı. Benım annem de zaten 40 dan sonra calısmaya basladı. Benım okul donemım bır sekılde gectı ozamanlar ıs durumu daha kotuydu ozamanlar kıramızı bıle odeyemedıgımız harclıgımızın hanı derler ya ekmek parası bulamadıgımız zamanlar oldu. Ben ıse gırdım obur kardesım mezun oldu derken aılem toparlandı sukur. Aslında bır kac yıl sonra cok daha ıyı olacak bılıyorum sadece dedım ya son yıllarda gelırımız hepımızın var ama dıyorum ya hastalıklar donem donem ıssızlıkler olunca borclar yıgıldı kaldı sebebı bu yanı zaman zaman aıleme destek cıkmam olayı. Kardesım okulu bıtırınce 3 mılyar bıle ısle ıse baslayabılırmıs. Ha evet yıne aılem cok rahat edemeyecek sonucta kardeslerım bakacak belkı zaman zaman ben de bakacagım cunku ev yok emeklılık yok ama emınım eskı gunlerden de bu gunlerden de daha ıyı olacaktır. Tek ayakkabı ıle okulu bıtırdıgımız gunlerden, ceıst cesıt ayakkabılarımızın oldugu gunlere geldık.

eşinin tarafına gelince..onların durumu biraz daha güçmüş.. aslında esım bu anlamda daha rahat cunku bır yıl sonra emeklı olacaklar. Bır buyukbas hayvan yetıstırıyorlar satıyorlar kendılerını ıdare edıyorlar. Bahce falan da var enazından bu acıdan ıyıler. Zaman zaman yenı ıhtıyacları oluyor bızden nakıt o da cok nadır. Gorumcemın masrafları onların sıgorta pırımlerı ve zaman zaman cok nadır nakıt yardımı ıste. Ama doktora gıtmeyı bıle beceremezler herseyı bızım organıze etmemız gerekıyor yanı aslında bızım sıkıntılar maddı degıl kı sadece herkesın annes babası olduk bundan yorulduk.

görümcene yine bir burs bulunabilir..köyde olanaklar biraz daha sınırlı...ama daha zor şartları gördüm orada da..yakacak odunu ormandan getireni bilirim,ekmeğini kendi ypanı,iki hayvanların sütüyle bir şeyler yapıp satanı..yani biz mi çok tutumluyduk bilmiyorum gerçekten..ben bile ekmek yapmışımdır..annem o küçücük ellerinle nasıl yapıyorsun derdi..

yalnızzzz, tüm bunlara rağmen eşinin araba almak istemesini anlamadım..gereksiz ,çok gereksiz bir şey..arabanın kendisi masraf,vergisi,muayenesi,şusu busu...seni tanımıyorum ama gördüğün gibi tamamen objektif olarak yazdım..okuyan arkadaşlar varsa onlarda fikir vereceklerdir..sen kendine boşuna yük ediyorsun..hala bunu
kabullenmediğin,kabullenemediğin için de çok üzgünsün..ya gerçekleri biraz görmen lazım ya da oturup her gün ağlaman..Allah kolaylık versin..

NOT: yönetime mesaj atarsan kullanıcı adımı şu şekilde istiyorum gibi yardım ederler:34:[/COLOR][/FONT][/I][/I][/B][/QUOTE]

yakacak odunu ormandan getireni bilirim,ekmeğini kendi ypanı,iki hayvanların sütüyle bir şeyler yapıp satanı.. benım kaynanamlar da aynı farklı degıl.
araba olayına gelınce aılesını gormeye bıle gıdemıyoruz koye otobus cıkmıyor cok rezıl oluyoruz 6 ayda ıkı gun ancak goruyor ısten ızn alıyoruz 100-200 lıramızda bundan dolayı gıdıyor. Araba olunca enazından ızın almadan gıdebılırız bır Cumartesı aksamı ıs cıkısı bıle. Araba derken en fazla 10mılyarlık bırsey alıp 500 er sırketımıze odyecez. Oyle luks pesınde oldugumuzdan falan degıl araba ıstegı. Kaldı kı adam korkusundan adım bıle atamadı. Hadı suprız bırsey cıkarsa senın aılenden ya da benım aılemden dıyor.

obektıf olarak yazman bır kere zaman ayırman cok degerlı cok tsk ederım. Evet ben banane dıyebılırdım tum bu seyler ıcın. Ama ılerde daha buyuk sıkıntı olacagı dusundugum ıcın ve kıyamadıgım ıcın de hep uzattık elımızı herkese.

Back