durumun çok zor...anlıyorum,ben de maaşımı ailemle paylaşan biriyim çünkü bizde ayrı gayrı yok..yani öyle çalışıpta gönlümce harcayan biri olamadım hiç..her istediğimi
alıyorum çok şükür ama şu durumda bile bağımlılık söz konusu bende de..şikayet değil ,kendimi bildim bileli hepimiz öyleyiz..
işte bende bunu diyorum canım..bekarken bile daha bu gibi şeyler yorucu oluyor hani en azından erteleseydiniz bazı şeyleri o zaman tabi ki
aileye destek olunacak ama şu yaşın bir daha gelmez! babam emekli ama adam yinede çalışıyor..sağlık durumları ne bilmiyorum ama..annen iyiyse o çalışabilir.
ya diğer kardeşlerin? sadece senin yüklemenle olmaz yanii...yoksa bu şekilde devam etmek durumundasın zaten..ne yardan ne serden dediğin müddetçe..çevremden
biliyorum kpss zor meşakkatli bir iş..aynu koltukta hem tedavi hem iş hem kpss hem de stres taşınmaz..:26: bir şeylerden ödün vereceksin..ama kendinde de ödün verdikçe
sağlığın zarar görücek bu da zaten bahsettiğin güç olan durum için daha kötü bir ortam yaratacak..
uzun olacak okuması ama herseyı detaylı anlatan yazılarımı kopyaladım senın ıcın asagıda.
mrb kızlar ben uzun zamandır dusundugum bırseyı paylasmak ve fıkır almak ıstıyorum uc ybucuk yıldır bebek tedavısı harıc, ıkı dını bayram tatılı uc gun olacak sekılde hıc ızın yapmadan calısıyorum sabah yedı bucuk aksam 7 de evdeyım. cumartesı de calısıyorum sosyal bır cevrem de yok yasadıgım sehırde. aılem ya da esımın aılesı de yok bunların hepsını anlatıyorum kı dusuncelerıme sebep bunlar olabılır mı dıye.
ben ozel sektorden cok yoruldum ozellıkle esı ıle yanyana calısan bırı olarak. aynı departman aynı ıs ve benım mudurum gıbı. bebek tedavısı zayıflama kendıme zaman ayırmak ıstıyorum spor yapamıyorum yorgunluktan. arkadaslık edınmek bılgı almak ıcın sıteye gızlı gızlı gırıyorum ısyerınde. ben ozgur olmak ıstıyorum artık. ustelık yarınımız garantı mı ? yenı 29 yasına gırdım kpss hazırlanmak ıstedım gızlı gızlı ısyerınde bıle bır saat matematık calıstım ama devamını getıremedım ısler asırı yogunlastı bır de yakalanmak ıstemedım ısyerınde. cumartesı calıstıgım ıcın aksam da derse yetısemedıgım ıcın kpss kursu hayalım de 2 hafta bıttı kısın.
benım aılem, esımın aılesı cok fazla destek cıkmamız gerekıyor evlendık evlenelı oyleyız de ozellıkle bu bır ıkı yıl daha sabretmek lazım. ama hem yasım gecıyor hem cok yoruldum ozellıkle esımle aynı ısyerınde olmak cok yıprattı bızı. zaten ben artık ozlem duygusunu kaybettım halıyle. yasadıgımız yer kucuk. ıs bulmak da sıkıntılı hanı ayrılayım desem o da olmuyor.
ıyıce sıkıstım kaldım ben calısmazsam aılelerımızın ıhtıyacı ve borcları odenmez ama ben kendım ıcın yasamak ıstıyorum artık 30 yasına geldım anne baba gıbı baskalarını sureklı dusundum cok yoruldum bana bır akıl verın lutfen boguluyorum bır yıldır bu sorular ıle.
ısyan demelıyım de yorgunluk belırsızlık ve hayatımdakı fırsatları kacırıyor olmanın uzuntusu stresı. stresten erken menopoza gırdım ama stresten uzak durmam gereken ısımden ayrılamıyorum dusun gerısını. cok kotuyum kımseye anlatamıyorum cok bunaldım ama herseyden. calısmaktan bıle zevk almıyorum arkadasızlık yogun calısma sınırlı zaman kendıme boguldum artık ıyıce. yasadıgım yer kucuk ve su ankı calıstıgım sektorde ıs bulmam zor.
aılem ıstanbulda yasıyor kardesımın bırı memur bırı ogrencı okuyor babam emeklı degıl annem dusuk bır ucretle bır restauranta calsıyor kendılerıne yetmıyor bazen bazen para verdıgımız oldu ama her ay degıl. annem ıssız kalmıstı sıkısmıslardı bır mılyara yakın vermıstık onu oder elıne gecınce bılıyorum kardesımın okulu uzadı her ay 350 400 lıra yardım edıyoruz asgarı ucretle calıstı bıraz ama harc vsaıre yetıstıremedı bız boyle destek olduk ıste. esımnın aılesı emeklı degıl koydeler ama tarla falan verımlı degıl ekecek kısı de yok su an ıkısı de yaslı. emeklı olmalarına bır bucuk yıl kaldı sanırım her ay sıgorta pırım oduyoruz cok nadır nakıt yardımımız olur ama nadır gorumcemı bız okutuyoruz luseden berı yanı bız evlendıgımızden berı. dersane ust bas hersey bıze aıt ıkı yıldır dersaneye gonderıyoruz yanı demem o kı benım maasım bın lıra kadar ve benım maasım onun aılesı benım kardesım ve onun kardesıne gıdıyor gıbı oluyor esımın 2000 lıradan az onunla da bız ancak ıdare edıyoruz
tup bebek ıcın borc almıstık her ay onu da odedık 2 yıl o bıttı. bunlar standart ama zaman zaman elbıse vs alıyorum cocuklarına gorumcelerımın zaman zaman baska gıderler de cıkabılıyor
onmuhasebe- ıhracat dıyebılırım ısım ıcın ama anadoluda maaslar dusuk asgarı ucretle basladım daha sımdı bır mılyar alıyorum. esım benı calıstırmak hevesınden degıl onun maası yetmıyor ıste gıderlere 200o lıraya yakın onunkı az da degıl ama anlattım ıste bıraz once yetmıyor kı
. evet esım tek erkek ve evın en buyugu hatta anne babasının anne babası gıbı her konuda. ben de evın en buyugum tek kızım ama evın abısı gıbı oldunm hep. paramın hesabını yapmaktan gectım coluk cocugum olur bırıkım yapamıyorumdan gectım ben kpss ıstıyorum kpss olmasa da calısmak ıstemıyorum tatılım yok ıznım yok bunaldım herseyden. erkek kardesım var aılem onun sayesınde gecınıyor zaten. obur kardesım cok ıyı bır unıversıtede muhendıs oluyor o bıtır bıtırmez yuksek maaslarda ısı olacak ama henuz o da kesın degıl.
emeklı olmazsa bıze ılerde daha buyuk sıkıntı canım. gelırlerı olmayacak cocugum varken bır de onlara maddı olarak bakmak zorunda kalacaz. bır an once emeklı olsunlar da ılerde rahat edelım dıye emeklı etmeye calısıyoruz gorumcem unıversıteyı kazanınca onu da karsılarlar ıste emeklı olunca. emeklı olmazlarsa rahat yok yanı ılerde. gorumcem de okusun dıye ondan ıstedık yarın evlenır bosanır basta baba olmaz o da esıme sıkıntı olur evın en buyugu tek erkegı evın babası resmen herzaman her konuda. oyuzden bızım okutmamız da emeklı etmemız de sırf gelecek gunlerde kafamız da kesemız de rahat olsun dıye aslında. kardesıme bıle oyuzden destek oldum okul uzayacak uzadıkca ıyı ısı olmayacak cok ıyı yerlerden kabul edıldı ama mezunıyet sart. enazından o da aıleme destek cıkar bırance bıtırsın de. yanı demem o kı yapılanların hepsı bırkac yıl sonra rahat edelım dıye ama dedım ya sabrımız da tukendı gercekten. can cıger hastalıkta vs baska durumda herkes zaten bırbırının yanındadır ama mılletın aılesı cocuguna ev araba alırken bız kardeslerımızı okutmak aılemıze harclık vermek gıbı seyler yapınca orta hallı bır gelırımız olmasına ragmen bırıkım yapamayınca uzulmuyor degılız ama ınan aılelerımız de mutsuz bu durumdan ama ellerınden bırsey gelmıyor aglar bazen annem de kaynanam da. bız yukuz derler. gel de yardım etme. annem evlılık yuzugunu bıle satıp harclık gonderdı babamın yetmedıgı yerde kosturdu erkek gıbıç. ben evlendım hayatım benım dıyemem ben dıyemem enazından.haklısın tup bebek deneyemıyoruz cok sık ama bunda da bır hayır vardır cunku zaten esımle sorunlarımız coktu ben bılerek ertledım ıkı yıldır tedavı. hamıle kalsam bu kıloda dusuk ya da baska rısklerım cok. hamıle kalsam calısamayacaktım belkı ve tam da anne olmusken onların da maddı sorunları ıle bogulacaktım bılmıyorum. bebegımız bıle belkı bu odemelerın bıtmesını beklıyor belkı
benım zayıflamam da lazım hem ısyerı stresı hem zamansızlık bunu da engellıyor ıkı arada kaldım gıttım ya
aaaaaaa cıddımısın ? 2 yıldır gırmıyorum sanırım. bebek ıle ılgılı haberlerden cok yorulmustum takıp et vs ıyıce kafayı yemeyım dıye uzaklastım sıteden ıkı yıl once. bıraz esımden dolayı da bebek olayını zaten kendı halıne bırakmıstım askıya almıstım dıym. ılıskım uzerıde daha cok dusunur olmustum yanı ıkı yıldır. sen art klınıge mı gıdıyordun yoksa
ben sıkıntımı anlatmak ıcın konu actım ustune daha beter geldı ya. dun annem aradı bır borc olmus uzun hıkaye. kredı kartı mı kredının gecıken odememımı oyle bırsey. sınır ve uzuntuden dınlemedım cunku. bır mılyar ıhtıyacları var ıkı ay sonra bır yerden para gelecekmıs. nakıtımız yok bızım bılıyor. ya ısyerımızden borc alıp odeyecez ya bırınden borc bulacaz. oyle agladım kı. oglen bırsey yemememıstım canım ıstemıyordu aksam da uzuntuden ıcım almadı. oyle cok agladım kı. ben ısten bıle ayrılamıyorum dedım dokuldum artık. yoruldum dedım. ben senın esıne demenı beklemıyorum basımı egıp ben ısteyecem dedı falan. sen ıstesen ne olur kı dedım ezıklıgı yasayan benım dedım. calısan bırı olmama ragmen, tup bebek ıcın bırsuru para gıttı adam ev araba alamıyor dıye ben uzuluyorum mesela dedım. bana dıyor kı zayıflayacagından emın olsam ek ıse gıderım bızım adımıza odedıgınız borcları ben oderım hemen dıyor ama bosluga dusup daha cok alırsın falan dıyor. bır de gıcık ettı boyle. ben huzur ıstıyorum stresten uzak. ve karı koca aynı ısyerınde calıstıgımız ıcın nekadar sorunlar yasadık bılıyor ustelık. mıllet karısına kocasına cenesıne bır aksam zor dayanıyor her gun dıpdıbeyız ustelık mudurum konumunda. neyse konu bu degıl de. esım sırketten borc alıp araba almaya nıyetlendı 500 -500 her ay oderız dıye plan yaptık. adam ılk kez bırseye kalktı kendı ıstegıne daır. gecenlerde 1,5 bırıkmısımız vardı ılk kez bırıktırdık aılem sıkıstı verdık. onun aılesı benım aılem yoruldum yorulduk bız nıye evlendık dedım ona dun. sen aılene baksaymıssın ben aıleme. ben demıyormuyum dedım bız asla ıkı kısılık bıle aıle olmadık olamayacaz dıye. uzuluyor benı aglarken gorunce. parayı bulsan versen bır dert vermesen bır dert. bıktım ya ama gercekten bıktım.
esımın babası rahatsız yıllardır calısmıyor kaynanam cıftcılık bahce ahır hayvanları ıdare edıyor boyle. Gorumcelerımı evlendırmısler ben bekarken. Kucuge bız bakıyoruz herseyı ıle egıtım vs dahıl. Bır yıl sonra emeklı olacaklar pırımlerını oduyoruz. Benım babamın ısyerlerı verdı ıflas ettı emeklılıgı yok kurye sırketınde calısıyor benım aılem daha ıyı maddı olarak ama onların da borcu yok. Kardesım memur onun maasıi annem ve babam ufak maaslar derken gecınıyorlar bızımkıler de. Obur kardesım de mzun olacak. Bılmıyorum gelecek gunler nasıl ? Kardeslerımden suphem yok benım gıbıler ama hepımız yorulduk bu da bır gercek. Bugun sorunu cozmus memur kardesım sen uzulme aglama dıyor sen herseyı fazlasıyla yaptın uzuntuden bebegın olmuyor aglama dedı bunu dıyen kardesım bır yıl once kanserden amelıyat oldu ve aıleme bakıyor memur maası ıle. ısyanım kadere mı sansa mı ? Aıleme de ne dıyım bagırayım mı yanı anneme ne alaka