• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan Bir Annenin İtirafları

cocukaile

EVLİ-MUTLU-HUZURLU-AŞIK-ÇOCUKLU..
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2013
516
577
123
Ev hanımlarını bir türlü anlamıyorum neyimize özeniyorsunuz?
5 senelik evliyim. Bu 5 sene nasıl geçti bana hiç sormayın.
Çalışan ve ayakları üzerinde duran! bir kadınım. Çoğunluğun tabiriyle, o ayakların üzerinde nasıl duruyorum bileniniz var mı?
Sabahları kocamdan önce kalkıyorum. Kocama ve kızıma kahvaltı hazırlamam lazım çünkü. Nasıl geliyor o sıcacık yataktan kalkmak anlatam. Gün içersinde o yatağa bir daha dönemeyeceğimi bilmek hele içler acısı.
Kızımı kreşe ben bırakıyorum, kocamın iş yerine ters mesafede olduğu için.
Kızım benden ayrılamıyor her sabah ağlıyor. Bende ondan ayrılamıyorum ama ağlayamıyorum. Minicik yavrum duygularını belli ediyor ben edemiyorum.
Öyle onu gözü yaşlı bırakıp çıkıyorum. Anne sıcaklığını hissettiremiyorum yavruma daha 3 yaşında minicik bana hasret. Ama en güzel en iyi eğitimi veren en kaliteli öğretmenlerin olduğu kreşe verdim.
Kendimi tatmin diyorum işte böyle. Anne sıcaklığını hangi kaliteli eğitim verebilir?

Kocam aslında çalışmamı istemiyor. İhtiyacımızda yok açıkçası. Ben el ne der, o kadar diplomayı boşuna mı almış dedikleri için gururumu ve nefsimi tatmin etmek için çalışıyorum. Haa birde kocamın eline bakmamam lazım onun kölesi olmamam lazım, param olması lazım ki benim de sesim evde gür çıksın!
Patronum da erkek ama onun kölesiyim. Bağırışlarına, azarlamalarına gıkımı çıkar(a)mıyorum. Maaşımı o veriyor ya!.

Para kazanıyorum, ev hanımları çevremdeki herkes bana imrenerek bakıyor. Acaba o paradan 5 kuruş cebime giriyor mu? Kızımın kreş masrafı, arabamın benzin masrafı, olmazsa olmaz kıyafet harcamalarım, parfümüm, kuaför masrafım vs. vs. geldiğinden fazlasını harcıyorum.
Her gün aynı kıyafetle işe gidilir mi? Ona uyumlu, saç, makyaj olmazsa halim ne olur? Sonra elalem ne der? Her gün aynı kıyafetle işe geliyor, kıyafetlerine bak ne kadar uymsuz, üstündekilerin modası geçeli yıl oldu hala bunlarla geliyor. Dedirtmiyorum açıkçası.

Sokakta beni gören evde bir görse tanıyamaz. Kocama süslenmem gerekirken başkalarına süsleniyorum.
Eve pestilim çıkmış geldiğimden, yemeğiydi, temizliğiydi, çocuğun bakımıydı derken en paspal halimle kocamın karşısına çıkıyorum. Yazık adamı hasret bırakıyorum kendime. Kocama kadınlıkta yapamıyorum.
O kadar çok yoruluyorum ki, ya türlü bahaneler buluyorum yada uyuyup kalıyorum. Kardeş gibi uyuyoruz.

O kadar da tahammülsüz oldum ki ben benle evli olsam beni çekmezdim.
Kocamın her işine karışıyorum, ağzını açsa sinirlerim tepeme çıkıyor. Hele birde dağınıklıığı beni öldürüp bitiriyor.

Çok yoruluyorum, kendime ayıracak gram vaktim yok.
Sözde çalışan kadın özgürdü. Hep okulda, çevremizde, ailemizde bunu işlediler beynimize.
Hani özgürlük ben niye göremiyorum? Hep özgürlük diye kandırdılar bizi kandırıldığımı ne zaman anladım?

Kocamın kardeşinin hanımı çalışmıyor hemde çok güzel bir üniversitede okumuş. Cahil diye tabir ediyorlar ya üniversite okumayanları öyle değil.
Onlar 10 senelik evli hiç çalışma gereği duymadım diyor. Evlendiğim ilk sene çalışıyordum çünkü diyor. O kadar zordu ki. Hem çocuğumda yokken bu sıkıntıyı çektim. Evime, kocama nede kendime vakit ayıramıyordum. Sosyal hayatım sıfırdı diyor. Evden işe işten eve ama evde tam bir hayalettim. Hamile kaldığım zaman işi bıraktım hiçte pişman olmadım. Çocuklarımın her anlarında yanlarındaydım. İlk adımlarında, ilk sözcüklerinde, ağladıklarında ve güldüklerinde. Bana her ihtiyaçları olduklarında yanlarındaydım. Benim annemde çalışıyordu ben çok mahrum kaldım annemden hiç anne sevgisi tadamadım. Hep işiyle ilgilenirdi. Bizle ilgilenmek istesede genelde vakit bulamazdı.Beni ve kardeşlerimi anne sevgisine mahrum etti çok çektik bunun eksikliğini bunlarım bildiğim için kendimden mahrum etmedim çocuklarımı da eşimide.
Kendimide sürekli geliştirdim diyor boş boş durmadım açıkçası çok kitap okudum psikoloji, çocuk gelişimi, aile vs. hakkında. Evimi ihmal etmeyecek şekilde kurslara ve yardım derneklerine katıldım. Faydasız, gayesiz bir insan olmadım. Çabaladım. En önemlisi ben annem varken annesizliği yaşadım. Çocuklarıma da bunu yaşatamazdım diyor. Mesleğimi söylemekten de hiç bir yerde utanmadığını söylüyor. Ben ev hanımıyım en önemlisi de anneyim dedim, annelik değeri kaybedilmiş ama en önemli meslek diyor. Ne güzel bir meslek annelik.

Ne kadar haklı beni kendime getirdi bu sözleri. Bende başarabilir miyim?
Kocamı ve kızımı benden mahrum ettiğim yılların telefisini yapabilirmiyim?
Başkalarının boş sözlerine kulaklarımı tıkayıp en zor mesleği ANNELİĞİ icra edebilir miyim?
Yapabilir miyim Allah'ım. Ben yapmak istiyorum Allah'ım bana yardım et.

HAKAİK

Ev hanımlarını bir türlü anlamıyorum neyimize özeniyorsunuz?
5 senelik evliyim. Bu 5 sene nasıl geçti bana hiç sormayın.
Çalışan ve ayakları üzerinde duran! bir kadınım. Çoğunluğun tabiriyle, o ayakların üzerinde nasıl duruyorum bileniniz var mı?
Sabahları kocamdan önce kalkıyorum. Kocama ve kızıma kahvaltı hazırlamam lazım çünkü. Nasıl geliyor o sıcacık yataktan kalkmak anlatam. Gün içersinde o yatağa bir daha dönemeyeceğimi bilmek hele içler acısı.
Kızımı kreşe ben bırakıyorum, kocamın iş yerine ters mesafede olduğu için.
Kızım benden ayrılamıyor her sabah ağlıyor. Bende ondan ayrılamıyorum ama ağlayamıyorum. Minicik yavrum duygularını belli ediyor ben edemiyorum.
Öyle onu gözü yaşlı bırakıp çıkıyorum. Anne sıcaklığını hissettiremiyorum yavruma daha 3 yaşında minicik bana hasret. Ama en güzel en iyi eğitimi veren en kaliteli öğretmenlerin olduğu kreşe verdim.
Kendimi tatmin diyorum işte böyle. Anne sıcaklığını hangi kaliteli eğitim verebilir?

Kocam aslında çalışmamı istemiyor. İhtiyacımızda yok açıkçası. Ben el ne der, o kadar diplomayı boşuna mı almış dedikleri için gururumu ve nefsimi tatmin etmek için çalışıyorum. Haa birde kocamın eline bakmamam lazım onun kölesi olmamam lazım, param olması lazım ki benim de sesim evde gür çıksın!
Patronum da erkek ama onun kölesiyim. Bağırışlarına, azarlamalarına gıkımı çıkar(a)mıyorum. Maaşımı o veriyor ya!.

Para kazanıyorum, ev hanımları çevremdeki herkes bana imrenerek bakıyor. Acaba o paradan 5 kuruş cebime giriyor mu? Kızımın kreş masrafı, arabamın benzin masrafı, olmazsa olmaz kıyafet harcamalarım, parfümüm, kuaför masrafım vs. vs. geldiğinden fazlasını harcıyorum.
Her gün aynı kıyafetle işe gidilir mi? Ona uyumlu, saç, makyaj olmazsa halim ne olur? Sonra elalem ne der? Her gün aynı kıyafetle işe geliyor, kıyafetlerine bak ne kadar uymsuz, üstündekilerin modası geçeli yıl oldu hala bunlarla geliyor. Dedirtmiyorum açıkçası.

Sokakta beni gören evde bir görse tanıyamaz. Kocama süslenmem gerekirken başkalarına süsleniyorum.
Eve pestilim çıkmış geldiğimden, yemeğiydi, temizliğiydi, çocuğun bakımıydı derken en paspal halimle kocamın karşısına çıkıyorum. Yazık adamı hasret bırakıyorum kendime. Kocama kadınlıkta yapamıyorum.
O kadar çok yoruluyorum ki, ya türlü bahaneler buluyorum yada uyuyup kalıyorum. Kardeş gibi uyuyoruz.

O kadar da tahammülsüz oldum ki ben benle evli olsam beni çekmezdim.
Kocamın her işine karışıyorum, ağzını açsa sinirlerim tepeme çıkıyor. Hele birde dağınıklıığı beni öldürüp bitiriyor.

Çok yoruluyorum, kendime ayıracak gram vaktim yok.
Sözde çalışan kadın özgürdü. Hep okulda, çevremizde, ailemizde bunu işlediler beynimize.
Hani özgürlük ben niye göremiyorum? Hep özgürlük diye kandırdılar bizi kandırıldığımı ne zaman anladım?

Kocamın kardeşinin hanımı çalışmıyor hemde çok güzel bir üniversitede okumuş. Cahil diye tabir ediyorlar ya üniversite okumayanları öyle değil.
Onlar 10 senelik evli hiç çalışma gereği duymadım diyor. Evlendiğim ilk sene çalışıyordum çünkü diyor. O kadar zordu ki. Hem çocuğumda yokken bu sıkıntıyı çektim. Evime, kocama nede kendime vakit ayıramıyordum. Sosyal hayatım sıfırdı diyor. Evden işe işten eve ama evde tam bir hayalettim. Hamile kaldığım zaman işi bıraktım hiçte pişman olmadım. Çocuklarımın her anlarında yanlarındaydım. İlk adımlarında, ilk sözcüklerinde, ağladıklarında ve güldüklerinde. Bana her ihtiyaçları olduklarında yanlarındaydım. Benim annemde çalışıyordu ben çok mahrum kaldım annemden hiç anne sevgisi tadamadım. Hep işiyle ilgilenirdi. Bizle ilgilenmek istesede genelde vakit bulamazdı.Beni ve kardeşlerimi anne sevgisine mahrum etti çok çektik bunun eksikliğini bunlarım bildiğim için kendimden mahrum etmedim çocuklarımı da eşimide.
Kendimide sürekli geliştirdim diyor boş boş durmadım açıkçası çok kitap okudum psikoloji, çocuk gelişimi, aile vs. hakkında. Evimi ihmal etmeyecek şekilde kurslara ve yardım derneklerine katıldım. Faydasız, gayesiz bir insan olmadım. Çabaladım. En önemlisi ben annem varken annesizliği yaşadım. Çocuklarıma da bunu yaşatamazdım diyor. Mesleğimi söylemekten de hiç bir yerde utanmadığını söylüyor. Ben ev hanımıyım en önemlisi de anneyim dedim, annelik değeri kaybedilmiş ama en önemli meslek diyor. Ne güzel bir meslek annelik.

Ne kadar haklı beni kendime getirdi bu sözleri. Bende başarabilir miyim?
Kocamı ve kızımı benden mahrum ettiğim yılların telefisini yapabilirmiyim?
Başkalarının boş sözlerine kulaklarımı tıkayıp en zor mesleği ANNELİĞİ icra edebilir miyim?
Yapabilir miyim Allah'ım. Ben yapmak istiyorum Allah'ım bana yardım et.

HAKAİK

Bu hayat çok kısa.. hiçbir şey için geç değildir. Ne yapmak istiyorsanız onu yapın. Elalem de kim yahu? Annesiz, eşsiz kalmanın cezasını elalem mi çekecek?
Bence ne yapmak istediğinize karar verin ve uygulayın. Ne ev hanımı olmak ayıp ne de çalışmak

3 çocuk 5 çocuk hedefi başladı ya şimdi böyle masallarla kadınları eve tıkmanın yolları aranıyor.

çalışan kadın özgürdür ama kocasının da ev işlerine kendisine yardım edeceğini bilirse özgürdür yoksa aayy çocuğuma bakamıyorum deyip ev hanımlığına özenilirse orada işler değişir bu yazının amacı kadınların çalışmasına engel olup gelişmelerini engellemek erkek elinden çıktığı çok belli. artık devir değişti anne olup çok da güzel iş başarıları elde eden kadınlar da var hem de çocuklarını ihmal etmiyorlar.

ev hanımlığına özenen kadınların yediği ilk tokatta akılları başlarına gelir.

annen seni bir kere doğurdu bu dünyaya birdaha gelmeyeceksin başkalarının pek bişe diyecegını sanmıyorum belki sen kendi kendine dert ediyorsundur. bende calışmıyrum üniversite okudum ve çocugumu kendim büyütmek varken neden sabah soguklarında hem ona hem kendime eziyet edeyim.erkek vücudu daha dayanıklıdır biz bayanlar hassas yaradılışlıyız ama nedense onlardan daha cok şey yükleniyorruz.işte bu da toplumun bayanların beynini yıkamasından kaynaklı.neden eşimden para istemeyecekmişimki ben onun her türlü ihtiyacını karşılıyor camaşırı yemeğini her türlü ev ve evlat düzenini saglıyorsam o da bana para vermek ve benim ihtiyaclarımı karşılamak zorunda değil mi?
kendi ayakları üzerinde durmak adına kendini bitirme...gerektiğinde tabiki çalış ama gerekmiyorsa neden başkaları ne der diye düşünüyorsun sen kendini çalışarak degil kalitenle ispat etmelisin canım..

......sırf evde sesim gür çıksın diye kendinizi bu kadar yormayın, anlattığınıza göre zaten kazancınız kıyafet parfüm ve kreşe gidiyormuş e bi okadarda bedeniniz yoruluyormuş ev hanımı olmayada sıcak bakıyorsunuz bence siz işten ayrılın.

ev hanımıyım en önemliside anneyim.çalışmaya ihtiyacımız olmadığı içinde düşünmüyorum.yavrumu gereksiz yere niye kendime hasret bırakayım?neden eşimi güler yüzle dinç bi şekilde en güzel sofralarla karşılamıyayım?
sabahın köründe sıcacık yatağından çık, mışıl mışıl uyuyan yavrunu kaldır ömür boyu gideceği okula 3 sene önce yazdır.yazık günah.en iyi okula ,kreşe versen ne!en iyi öğretmeni tutsan kime ne!o çocuğun anne sevgisine şefkatine ihtiyacı var.
hıhh bide çalışan kadın sosyal ev hanımı pasif.hanımlar siz 2-3 ev hanımını görüpde yorum yapmayın.çok şükür sinemaya da gidiyorum arkadaşlarımla buluşup gezmelerede.bi dernekte gönüllü olarakda görev alıyorum.hem kızımla gidiyorum hem manen kendimi mutlu hissediyorum.ayrıca kimsenin boyunduruğu altında kalmadan....
çalışan biri olmak istemezdim bence kadınların beynine girerek sen güçlüsün,sen herşeyi yaparsın diyerek onları dahada yıpratıyorlar.hem evde mükemmel ol hem işte.hem iyi anne ol hem iyi bir eş valla çok zor işiniz kardeşim.Allah kolaylık versin .ben sizin gibi yavrumundan ayrı kalıp işe gidemem,patronumun kaprislerini çekemem birde yorgun argın eve gelip yemek,bulaşık ütüyle uğraşamam.
eşimden de para istediğim yok şükür zaten o cüzdanımı boş bırakmaz ayrıca sevdiğim bir hobimle uğraşıyorum üstelik bundanda para kazanıyorum.
bi arkadaşım vardı annesi çalışan onun dediği laf hala aklımda;annem çalışıp para kazanacağına keşke okulda eve geldiğimde evde olsaydı demişti.çok işime işlemişti .umarım böyle evlatlar olmazlar.

O paranın hangi kısmına sana kalmıyor anlamadım. Hepsi senin harcaman olmuyo mu böyle?? Tatile falan mı gidiyoruz tek başımıza zannediyosun anlamadım ki.
Ayrıca çocukla çok değil kaliteli zaman geçirmek önemlidir. Ben bir ev hanımından daha az anne olduğumu kabul etmem.

Nasıl bir akıldasın anlamadım ben seni..:50:

Allah korusun arkadaşın dediği gibi hayat çok kısa zaman geçip gdince elalemmi çekicek senin çektiğin vicdan azabnı onlarmı diyeck çok geç dye onlarmı üzüleck. bebeğnn ynnda ol canm..

Yazi alinti sanirim

Ben katilmiyorum ,
genelleme yapilamaz

Ayrica bu yaziyi yazan ve bu yazidaki hayati yasayan calisan anneler eslerinize donup bakin bir...

Tum sorumlulugun kadinda oldugu evlilikler bunlar...

Halbu ki hayat musterek diyoruz
e hani musterekti ?
Evlilik iki kisiliktir ,
herkes sorumlulugunu bilecek,
gorevler kadinin erkegin diye ayrilirsa, kadinlarin yaptigi isleri yapan erkekler kadinlarimiz ve kendi hemcinsleri tarafindan kilibik olarak goruluyorsa da mustehaktir !

O kadar :)))

Her konuda anlayışlı olabiliyoruz madem..
Ben de bazen diyorum "evde oturayım, yeter" diye...
Çocuğumla kaliteli vakit geçireyim diyorum..
Beceremiyorum ki.. Yorgunum pestilim çıkıyor..
O pestille çocuk ne kadar eğlenebilir...
Doya doya evcilik oynayamıyoruz...
Çıkıp anne kız yürüyüşlerimizi yapamıyoruz...
Çoook eleştiri alacağız bu konuda biliyorum ama yazıyorum işte...
Okulumu bitirip hedefime ulaşacağım, mali müşavirliğimi alacağım elime..
Ama çocuğumla evde akşama kadar tepinmek istiyorum..
O melek ruhlu kocama suratsız sevimsiz olmak istemiyorum artık..
Uykuya düşkün değilimdir ama yorgunluktan uyumasam da sızıyorum...
Sızmasam her akşam bir işim var..
Annemle yaşıyoruz, çok yerde söylediğim gibi, ev dubleks..
Annem ameliyatlı, 3 kez fıtık ameliyatı oldu..
Yemek yapar, çamaşırları makineye atar ve asar..
Başka hiç birşey yapamaz, yasakladık..
İki kardeş, koca, çocuk..
Akşamları ağlayacak gibiyim çok zaman...
Yardımcı olmuyorlar mı, her zaman olmasa da Allah razı olsun..
Erkek kardeşim ev bile süpürür bazen ama her zaman olmuyor...
Yorgunum, sinirliyim, bitkinim..
Bazen nöbet izinlerimde evdeyken akşama kadar mutfaktan çıkmıyordum..
Nöbetlerim de kalktı o keyfim de kaçtı :)))
Değişik yemekler pastalar, güzeeeelce yerleştirmeler falan..

Oooof of.. Söylenecek çok şey var aslında...
Çalışmayı çok seviyorum, bayılıyorum işime..
Birikim yapıyoruz, evimizi aldık şükür..
Yine de çook rahat harcayabiliyorum, eşim sağolsun..
Gerçi cimriyimdir biraz kendime :))
Yine de paramı kazanmayı da seviyorum, kabul...
Ama çok yorgunum.. 25'im daha ben...
Bir de küçük bir yerdeyim, işe yürüyerek 20 dk'da gelebiliyorum..
9-5 çalışıyorum ama çok yoruldum..
Aslında tahammülsüzlüğümden bıktım..
Canımın içi kocam bile bana katlanıyor ama ben kendime katlanamıyorum...
Sinir terapisi bile almayı düşünüyorum...
Bir de kv öyle anlayışlı ki, annemle oturduğum halde sık sık çağırmaz..
Yanlız kalmasınlar ya da sen dinlen der..
Öyle olmasa ne yapardım bilmiyorum inanın...

Çok konuştum.. Susuyorum :1:

Son düzenleme:
nereden başlasam bilemedim,önce aklıma takılan şu soruyla başlıyayım;elime para kalmıyo demişsiniz,ne için kalmıyo acaba,zaten kuaförünüz alışverişiniz kızınıız masrafları hepsini karşılamışsınız..daha ne için elinzie para kalsın istediniz ki?
çocuğunuzun 3 yaşında kreşe başlaması çok normal,siz çalışmasanız da ,en azından yarım gün gitmesi,gelişimi için çok önemli.o yüzden arkamdan ağlıyor falan cümleleri beni bir anne olarak etkilemedi.
anneyim,2,5 yaşında oğlum var,herşeye yetişmeye çalışmaktan yorgun ve bitap düştüm.ev işleri,oğlumun gelişimi,eşim herşeyler ilgilenmekten çok yorgunum ve üstelik de hiçbir şey tam değil...buna rağmen oğluma birikim yapabilyo olmaktan,bakıcı,kreş parasını ödiyebiliyo olmaktan,o istediğinde dışarı çıkıp,oyuncak alabilmekten,oyun parklarına götürebilmekten,çalışan bir annesi olduğunu söylemesinden,ve anne sevgisi ve ilgisinden mahrum olmadığını bilmekten ve çalışan anne olmaktan çok mutluyum.kadın önce kendine sonra ,evladına eşine ailesine çevresine yetecek bana göre..
bir de para için zorunlu çalışıyorum deseniz neyse de,hem istediğiniz için çalışıp hem bunca şikayet neden onu da anlamadım...
ama hayat bu umarım bir gün olup da ,tercihiniz için pişmanlık duymazsınız..yarın bir gün çocuğunuz sahip olamadığı imkanlar için ,keşke sen de çalışsaydın anne dediğinde...

bu konu da sakin olamıyorum nedense
arkadaşım kısaca ben her işe yetişemiyorum ev çocuk iş kocamda zaten bana değer vermiyor bütün işi üstüme yıkıyor
bende laf söz geçiremiyorum o yüzden yetinemiyorum benden bu kadar deyin eyvallah

ama kalkıpta aman çalışan annelerin çocukları anne şevkatinden mahrum kalıyor çocukların psikoloji bozuluyor annesiz büyüyorlar
yeterli sevgi alamıyorlar vs deyince kendinizi mükemmel anne ilan edip çalışan annelere laf söyleyince hoş olmuyor

hamileliğimi öğrendiğimden beri eşim elim kolum oldu temizlikte yapıyor yemekte hazırlıyor
eğer ki bulantım yoksa rahatsız değilsem beraber yapıyoruz

yani öyle her erkek ben çocuk yapma aşamasında katkıda bulunurum sonra da kenara çekilirim agu bugu yaparım benden pes demiyor
o yüzden genelleme yapılmazsa sevinirim

hele ki o bebeklere yazık ahh vahh tühh deme lüksüne kimse sahip değil kimse kimsenin anneliğini de sorgulayamaz :ssz:

ne yazıyım bilemedim ki.
sanırım bazı kadınlar çalışmayı sevmedikleri için eşi çocugu temizliği yemeği bahane ediyorlar.
kızımı 12 aylıktı işe başladım şuan 17 aylık olduk.
çevremde ev hanımlığını seçmiş insanlar kınadılar hep beni.
çalışma çoçuğuna yazık diye sanırım kınayanlarda çalışmaya üşenenlerdi.neden yazık olsun ki kızıma?her cumartesi pazar birlikte geziyoruz eglenıyoruz parka gıdıyoruz.hafta içi akşamları babanesine gıdıyoruz yada bir alışveriş merkezine gezmeye oyuncak almaya.çocugum hıçbirzaman özlemedi benı hıcbır zaman bana hasret kalmadı açıkcası.bu tarz yaklaşımlarıd bahae olarak goruyorum.
ben dinlemedim kimseyi çünkü benim çalışmaya ihtiyacım vardı çünkü ev hanımlığı bana göre bir iş değil kimse yanlış anlamasın lütfen.mutfağa girdin mi zaten 1 saatte 3 çeşit yeme yapıorsunuz tabı esinizinde size desteği şart.haftasonuda 2 3 saat temzlık yetıyor pek fazla evde olunmadıgından zaten dagılmıyor.
sosyaleşemiosun demıssınız ama asıl evde oturunca ben sosyalleşemediğimi farkettım.
ben çalısmayı aktif olmayı ordan oraya koşturmayı seviyorum açıkcası.hayat kısa çünkü gerçeten.

tabi herkesin kendi tercihi kim ne der diye düşünmeyin nasıl mutluysanız o şekilde davranın.hayat izin sonuçta.

arkadaşım kısaca ben her işe yetişemiyorum ev çocuk iş kocamda zaten bana değer vermiyor bütün işi üstüme yıkıyor
bende laf söz geçiremiyorum o yüzden yetinemiyorum benden bu kadar deyin eyvallah

ama kalkıpta aman çalışan annelerin çocukları anne şevkatinden mahrum kalıyor çocukların psikoloji bozuluyor annesiz büyüyorlar
yeterli sevgi alamıyorlar vs deyince kendinizi mükemmel anne ilan edip çalışan annelere laf söyleyince hoş olmuyor

hamileliğimi öğrendiğimden beri eşim elim kolum oldu temizlikte yapıyor yemekte hazırlıyor

yani öyle her erkek ben çocuk yapma aşamasında katkıda bulunurum sonra da kenara çekilirim agu bugu yaparım benden pes demiyor

hele ki o bebeklere yazık ahh vahh tühh deme lüksüne kimse sahip değil kimse kimsenin anneliğini de sorgulayamaz :ssz:

çok dogru yazmıssınız tabi burda eşlerde önemli sanırım benım eşimde bna temızlıkte cok olmasada yemekte ve bebek bakımında yardım eder ve etmek zorundada.
açıkası öyle bir lüksü yok buna ben müsade etmem.
bence her kadın önce eşiyle bu konuda anlaşmalı diye düşünüyorum.

çok dogru yazmıssınız tabi burda eşlerde önemli sanırım benım eşimde bna temızlıkte cok olmasada yemekte ve bebek bakımında yardım eder ve etmek zorundada.
açıkası öyle bir lüksü yok buna ben müsade etmem.
bence her kadın önce eşiyle bu konuda anlaşmalı diye düşünüyorum.

bu yorumlara :46::46:
çalışan bir anneyim oğlum 3 yaşında kreşe gidiyor vee hiçbir zaman sevgimden ilgimden geri kalmıyor akşamları ve haftasonları bütün zamanım onun ev işi bile yapacaksam oğlumla oyuna çevirip yapıyorum çalışan anne çocuklarına acıyarak bakılmasını ise hiç anlamıyorum eminimki akşama kadar evde olsam bu kadar sabırlı olamazdım kaybettiğim zamanı yakalamak adına beraber olduğum heranı dolu dolu geçiriyorum :21:
evime yardımcı almıyorum işimide yemeğimide yetiştirebiliyorum,kazandığım parayla oğlumun kreş parasını,kredi borcunu ödüyorum geriye kalandan aile bütçesine aktarıyorum,harçlığımı pazar paramı ayırıyorum en güzeli ne biliyomusunuz eşimden para istememek (kaldı ki mükemmel tabir edilebilecek bir eşe sahibim)
akşamları oğlumu uyuturken uyuya kasam bile eşime beni uyandırmasını söylüyorum ki karşılıklı bir kahve içip sohbet edebilelim :)
ben bütün bunları yaparken eşim armutmu topluyo hayır herşeyde elim kolum o benim çok yoğun çalışmasına rağmen her türlü yardımını yapar
kısacası insan ne çağırırsa onu getirir ben mutlu olmazsam oğlumda eşimde mutlu olmaz iyi düşünelim iyi olsun :16:

Bence bu konularda çalışan kadın şöyle, çalışmayan kadın şöyle diye genellemeler yapılmaması lazım. Alıntı yazının gerçekliğine inanıyorum. Çünkü çevremizde de çok var kocalarının hiç yardımcı olmadığı, yoğun bir iş temposunda, az maaş alan, hem eve hem işe hem çocuğuna yetişmeye çalışan kadınlar. Burada bile çok konu açıldı bununla ilgili.

Ben çalışsam ve çocuğu yapıp gerisine karışmayan, bana yardımcı olmayan bir kocam olsa maaşımın zırnığını koklatmam. Çünkü o evde hayat müşterek değil. Hayat sadece evin erkeğine güzel o kadar. Bir süre sonra da mutsuz bir kadın olurdum. Ev işlerini geçtim, ona yardımcı birini bulursun da çocuğu ile ilgilenmeyen baba figürüne tahammülüm yok.

Zevki
için çalışan bir annenin kızıyım.. İhtiyaç mihtiyaç şöyle dursun, ay bari erken uyanıyorum saçımı başımı yapıyorum ihihihi diyen bir kadındır annem. :27:
Tamam babamla beraber çalışıyor, ama sabahı sabah, akşamı akşam onun da sonuçta.
Bir ben, bir de kardeşim kaldık evde..
Sevgiden yoksun kalmadık, hatta fazla sevgiye boğulduk..
İlgiden yoksun kalmadık, her toplantımda annem vardı, sevgilimle kavga ettim, annem vardı, hasta oldum annem vardı..
Tamam bir telefonla gelmedi yanıma belki de, birkaç saat içinde hep yanımdaydı..
Paraya boğdu bizi, hala da boğar, arkadaşlarımdan geri kalmadım.
Sürekli irtibat halindeyiz.. Arar 1-2 saatte bir, kızım naptınız, kardeşin okuldan geldi mi, bak dolapta yemek var ısıtın yiyin sakın aç kalmayın tembihleri bilmem kaç kere..

Ev hanımları konu dışında bırakarak söylüyorum ki; yok öyle koca gün çocuğuyla ilgilenen anne..
Yemeği belli, sohbeti belli, derdi belli işte..
Oyunsa bizde oynadık.. Sohbetse biz de ettik..

Evet akşamları yemek de yaptım ben, ev de süpürdüm.
Annem çalışmasa da yapardım, ne var ki bunda..
Dersim oldu, işim oldu; kimi akşam eve geç geldim, annem de yorgun gelmiş, yemek memek yok evde, salçalı ekmek yapıvermiş hepimize..
Bundan da gocunmadık.. Oturduk güle oynaya yedik. Sonra da enerji toplayınca annem, yaptı yarının yemeğini attı dolaba..
Hayat yahu bu, her şey dört dörtlük olur mu...
Hep yemek olmaz, hep temizlik olmaz, açıkçası hep çocukla ilgilenme de olmaz, bu çalışsa da geçerli çalışmasa da..

He şimdi noldu ?
15 yaşında kardeşimin, kendini geçtim, çocuğunun hayatı bankada yatıyor..
Ben desen, hayatımı yaşıyorum..
Kimin sayesinde?
Annem ve babamın..
Günde 15 dk az ilgilendi belki, haftasonu acısını çıkarttık dibine vurduk eğlencenin..

Allah onlardan razı olsun..

Sizde ajitasyon yapıyorsunuz gibime geliyor.
Alın bir çocuk olarak yazdım..Sizin sandığınız gibi işlemiyor olay..
Kuru kuru, ilgi yetmiyor..
Arkadaşları onu bunu alırken, evde anneyle oyun oynamak kesmez kimseyi..

Back
X