• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bütün akrabaları sildim :( Canım çok sıkkın.

Munevvergul

Guru
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2012
895
243
323
Merhaba arkadaşlar, 31 yaşındayım boşandım çocuğum yok ve ailemle yaşıyorum. Gerçekten çok zor günler geçirdim. Bununla beraber bir de depresyon geçirdim. Gerçi hala çok geçirmiş sayılmam.

Bu zor günlerde hiçbir akrabamın umrunda olmadım. Hiçbiri bir gün arayıp da gel biraz hava alırsın ya da nasılsın demedi. Biz ailecek çok büyük sıkıntılar geçirirken maddi manevi hiç bir destekte bulunmadı akrabalarım. Açıkçası bu durum beni onlardan fazlasıyla uzaklaştırdı. Tabi dünya hep aynı düzeyde gitmiyor şimdi de kendileri çeşitli sıkıntılar yaşıyorlar. Ben mümkünce uzak durmaya çalışıyorum. Ailemle yaşamasam hiç birini hiç bir şekilde ne görürüm ne de arar sorarım.

Geçen hafta halam beni aradı. Hasta ve gerçekten kimsesi yok. Ben de yaşadığım şehirde Profesör hocaları tanıyorum biliyor. Size gelmek istiyorum beni hastaneye götürür müsün dedi. Vicdanen çok rahatsız hissettiğim için işlerim çok yoğun olsa da gel dedim. Neyse doktora götürdüm gerekli incelemeleri yapıyorlar haftaya sonuç belli olacak. Fakat o kadar daraldımki. Kadınla hiç konuşmuyorum ve evde sürekli suratım asık. Hep aklıma bana kimsenin yardım etmediği geliyor, kendimi enayi gibi hissediyorum. Ama kalbini de kırmak istemiyorum. Çünkü o da muhtaç durumda. Ne yapacağımı şaşırdım arkadaşlar. Size saçma gelebilir ama o kadar canım sıkkın ki. Annemlerle de hiç suçları yokken tartıştım. Babama da üzülüyorum, kız kardeşi ve gerçekten kimsesi yok. Diğer yeğenleri de yüzüne bakmıyor. Ne yapmalıyım arkadaşlar? Ben bu kadar kötü düşüncelerde olmak istemiyorum ama psikolojim kimsenin sıkıntısını kaldırmıyor ve resmen insanlardan kaçıyorum. Ona sinirlendiğim için bütün akrabaları da sosyal medyadan, telefondan silip engelledim. Ayrı eve de çıksam ailem çok üzülecek. Çünkü evde kimse yok bir annem bir de babam. Bana fikir verir misiniz?

Kırgınlıklarını, beklentilerini vaktinde dile getirmiş olsan
bugün anlamsız tepkiler vermene gerek kalmazdı.
Yani şuan bütün sildiğin akrabaların ''Deli mi ne?'' diye düşünüyordur haklı olarak..

Keşke o zor zamanda ''Yanımda olmanızı beklerdim.. '' diyebilseydin..
İnsanlar hatalarını telafi etme şansı bulurdu belki..

Kirilmayin ama gucunuz kimsesiz birine yetmis gibi.
Kadinin sucu ne?
Sizi unursamayan akrabalari silip engellesiniz nolcak, farkedecekler mi?

Şimdi eşinden boşandığı için depresyonda olan birine Nasıl destek olunur

Şahsen benim akrabam olsa asla arayıp sormam neden yarasını deşeyim o kendince iyileşir

Yani gel bir hafta bize gel kafan dağılır demek sen kötü durumdasın demektir karşıdakinin moralini bozar

Beklentiyi sıfırla

İnsanlar bu tarz durumlarda Nasıl destek olunur bilemez bir de kişiden kişiye değişir

Çocuğu olmayanlar için de geçerli düşük vs yapanlar için de

Dışarıdakileri ne denir Nasıl davranılır bilemiyor yani hasta olana geçmiş olsun denir de

Yani şuan bütün sildiğin akrabaların ''Deli mi ne?'' diye düşünüyordur haklı olarak..

Bir insan kayip olum yasadiginda veya hastalik gecirse kimse davet etmez ki bilen gider sorar diye dusunuyorum.

Ama gunumuzde nezaket az bulunan bir sey ve konu sahibinde oldugundan baskalarinda olmamasi kiriyor.

Bir de bezen insan bosanma gibi konularda sorarsam daha cok canini sikarim diye dusunebilir kimisi de sorunca kiziyor.

Yasadiginiz durumu anliyorum cok zor o ruh hali..

Yardım istediğiniz halde mi yardım etmediler yoksa siz mi onların kendiliğinden yardım etmelerini beklediniz ? İstediğiniz halde etmedilerse haklısınız ama diğer durumda maalesef biraz abartiyorsunuz.

Yardım istemediyseniz, yanınızda olmalarına ihtiyaç duyduğunuzu belli etmediyseniz belki de yalnız kalmak istediğinizi düşündüler ve sizi rahatsız etmemek adına uzak durdular.

Ve bir de hayat meşgalesi dediğimiz , insanlarda ertelemeye, unutmaya yol açan bir durum var. Yani kötü niyetli ya da sizi dusunmediklerinden degildir belki.

Merhaba arkadaşlar, 31 yaşındayım boşandım çocuğum yok ve ailemle yaşıyorum. Gerçekten çok zor günler geçirdim. Bununla beraber bir de depresyon geçirdim. Gerçi hala çok geçirmiş sayılmam.

Bu zor günlerde hiçbir akrabamın umrunda olmadım. Hiçbiri bir gün arayıp da gel biraz hava alırsın ya da nasılsın demedi. Biz ailecek çok büyük sıkıntılar geçirirken maddi manevi hiç bir destekte bulunmadı akrabalarım. Açıkçası bu durum beni onlardan fazlasıyla uzaklaştırdı. Tabi dünya hep aynı düzeyde gitmiyor şimdi de kendileri çeşitli sıkıntılar yaşıyorlar. Ben mümkünce uzak durmaya çalışıyorum. Ailemle yaşamasam hiç birini hiç bir şekilde ne görürüm ne de arar sorarım.

Geçen hafta halam beni aradı. Hasta ve gerçekten kimsesi yok. Ben de yaşadığım şehirde Profesör hocaları tanıyorum biliyor. Size gelmek istiyorum beni hastaneye götürür müsün dedi. Vicdanen çok rahatsız hissettiğim için işlerim çok yoğun olsa da gel dedim. Neyse doktora götürdüm gerekli incelemeleri yapıyorlar haftaya sonuç belli olacak. Fakat o kadar daraldımki. Kadınla hiç konuşmuyorum ve evde sürekli suratım asık. Hep aklıma bana kimsenin yardım etmediği geliyor, kendimi enayi gibi hissediyorum. Ama kalbini de kırmak istemiyorum. Çünkü o da muhtaç durumda. Ne yapacağımı şaşırdım arkadaşlar. Size saçma gelebilir ama o kadar canım sıkkın ki. Annemlerle de hiç suçları yokken tartıştım. Babama da üzülüyorum, kız kardeşi ve gerçekten kimsesi yok. Diğer yeğenleri de yüzüne bakmıyor. Ne yapmalıyım arkadaşlar? Ben bu kadar kötü düşüncelerde olmak istemiyorum ama psikolojim kimsenin sıkıntısını kaldırmıyor ve resmen insanlardan kaçıyorum. Ona sinirlendiğim için bütün akrabaları da sosyal medyadan, telefondan silip engelledim. Ayrı eve de çıksam ailem çok üzülecek. Çünkü evde kimse yok bir annem bir de babam. Bana fikir verir misiniz?
Vall sizi gayet iyi anladım halaniza karşi kesinlikle kötü niyetli felan olduğunuzu düşünmüyorum bu hislere kapilmanizda gayet normal anormal hiç bulmadim ha tamam halaniz muhtaçmiş yardim etmissiniz güzel yapmişsiniz daha ne yapacaktiniz zaten boşanma gibi zor bir süreçten geçmişsiniz kimsede yeteri desdeği vermemiş size .Akraba konusuna gelince de canım geneli böyle artik sen öğrenceksin güçlü olmayi sen kalakicaksin düşünce ki hiçbir aci keder seni yıldırmasın bunu tek yapamazsan pskologdan destek al umarim çok mutlu olursun takilma eş dost akrabaya heerkes işine geldiği gibi yaşiyor

Cnm aynı şeyleri yaşamış biri olarak. Bir gün onların sana muhtaç oldugunu görürsün. Ama böyle yaparsan kendine yaparsın kendini hasta edersin. Boşver. Sana taş atana sen gül at. Emin ol kazanan sen olursun.

Yaşadıklarını akrabalarında çözemez zaten boşver bence uzman desteği al ve rahatla

Bir insan kayip olum yasadiginda veya hastalik gecirse kimse davet etmez ki bilen gider sorar diye dusunuyorum.

Ama gunumuzde nezaket az bulunan bir sey ve konu sahibinde oldugundan baskalarinda olmamasi kiriyor.

Bir de bezen insan bosanma gibi konularda sorarsam daha cok canini sikarim diye dusunebilir kimisi de sorunca kiziyor.

Yasadiginiz durumu anliyorum cok zor o ruh hali..

İşte boşanma özellikle hassas bir konu.
Bu yüzden üzerine düşersek daha çok üzülebilir diye ilgisiz kaldı herkes belki.
Ama konu sahibinin beklentisi bambaşka.
Hal böyle olunca açık açık ilgi bekliyorum demek lazım diye düşünüyorum.
Millet ne bilsin kim ne istiyor.
Ben de mutluluklarımı da, üzüntülerimi sevdiklerimle aşanlardanım.
Yanımda olsunlar, omuzlarında ağlayayım isterim mesela.
Kimi de bana kimse ellemesin, sormasın yalnız atlatmak istiyorum diyor..
İnsanlar çeşit çeşit..

Çoğusu şehir dışında yaşıyor zaten. Benim maddi durumum falan onlardan iyi. Bana çok bir şeyler yapacakları yoktu zaten ama herkesin kayıtsız kalması o zamanlar beni derinden yaralamıştı. Beni arayıp rica edince de hayır müsait değilim diyemedim. Çünkü burda doktor tanıdıklarım var ve onlar da biliyor. Kısa sürede işini hallettim şimdi sonuçlarını bekliyor. Ama ben iyilik yaparak kendimi enayi gibi hissediyorum. Çünkü uzun zaman önce iyiye ve güzele olan inancımı yitirdim. İçimde de büyük bir kin var. Bir sürü yeğeni var arasa onları arar ama biliyorki kimse samimi davranıp bir çözüm bulmayacak. Aslında kötü biri değilim ama kafamda onları silmişim. Mesela yemeğe davet ederler gitmem, bayramda gitmem.

Yardım istediğiniz halde mi yardım etmediler yoksa siz mi onların kendiliğinden yardım etmelerini beklediniz ? İstediğiniz halde etmedilerse haklısınız ama diğer durumda maalesef biraz abartiyorsunuz.

Yardım istemediyseniz, yanınızda olmalarına ihtiyaç duyduğunuzu belli etmediyseniz belki de yalnız kalmak istediğinizi düşündüler ve sizi rahatsız etmemek adına uzak durdular.

Ve bir de hayat meşgalesi dediğimiz , insanlarda ertelemeye, unutmaya yol açan bir durum var. Yani kötü niyetli ya da sizi dusunmediklerinden degildir belki.
Kimseden yardım istemedim. Ama ne deseydim ki. Onlar zaten tahmin edebilirlerdi. Başları sıkışınca aramayı biliyorlar.

Çoğusu şehir dışında yaşıyor zaten. Benim maddi durumum falan onlardan iyi. Bana çok bir şeyler yapacakları yoktu zaten ama herkesin kayıtsız kalması o zamanlar beni derinden yaralamıştı. Beni arayıp rica edince de hayır müsait değilim diyemedim. Çünkü burda doktor tanıdıklarım var ve onlar da biliyor. Kısa sürede işini hallettim şimdi sonuçlarını bekliyor. Ama ben iyilik yaparak kendimi enayi gibi hissediyorum. Çünkü uzun zaman önce iyiye ve güzele olan inancımı yitirdim. İçimde de büyük bir kin var. Bir sürü yeğeni var arasa onları arar ama biliyorki kimse samimi davranıp bir çözüm bulmayacak. Aslında kötü biri değilim ama kafamda onları silmişim. Mesela yemeğe davet ederler gitmem, bayramda gitmem.

Münevvergül eğer anlaşılmadığını düşünüyorsan ANLAT.
İlgi bekliyorsan DİLE GETİR.

Size ihtiyacım var demenin nesi yanlış?
Bunu söyleyemeyeceksek yakınlarımız neden var?

Kendi kendine kurup, küsmeye benziyor bu durum.

Arayıp yanımda olun dedin de olmadılarsa küsmek hakkındır.
Yardım istedin de kulak mı tıkadılar?

Ne mutlu sana arayıp yardım istenilecek kadar iyi bir insansın halanın gözünde.
Her şeye rağmen iyi kalabilmek güzel..

Münevvergül eğer anlaşılmadığını düşünüyorsan ANLAT.
İlgi bekliyorsan DİLE GETİR.

Size ihtiyacım var demenin nesi yanlış?
Bunu söyleyemeyeceksek yakınlarımız neden var?

Kendi kendine kurup, küsmeye benziyor bu durum.

Arayıp yanımda olun dedin de olmadılarsa küsmek hakkındır.
Yardım istedin de kulak mı tıkadılar?

Ne mutlu sana arayıp yardım istenilecek kadar iyi bir insansın halanın gözünde.
Her şeye rağmen iyi kalabilmek güzel..
Onların işi düşmese aramazlar. Bana bir insanlıkları dokunmaz bunu biliyorum. Ben sadece Allah rızası için tamam gel dedim. Ama Allah ın gücüne gitmesin ama şu an çok pişmanım. Çünkü sinir oluyorum gördükçe. Kızım sen salak mısın diyorum.

Onların işi düşmese aramazlar. Bana bir insanlıkları dokunmaz bunu biliyorum. Ben sadece Allah rızası için tamam gel dedim. Ama Allah ın gücüne gitmesin ama şu an çok pişmanım. Çünkü sinir oluyorum gördükçe. Kızım sen salak mısın diyorum.

Senin bu sabit fikirliliğin korkutucu noktada.
Bu yüzden bunca yıl iyi olamayışın da..

Gerçekten üzücü.

Munevver tum hayatin keskeler ile yitip gidicek
Akrabalarin sana ne yapmaliydi
Istemedigin biri ile evliligini bitirdin bunda ne var? Belki o donem daha dertlilerdi
Cok sık arasalar buseferde merak ediyorlar bir rahat vermediler derdin ki asla memnun olmayan bir yapin var.
Kadinin sucu ne? Iki kelime etmek guleryuz gostermek daha kolay emin ol kendini bosuna germe

Back
X