Bütün akrabaları sildim :( Canım çok sıkkın.

Çoğusu şehir dışında yaşıyor zaten. Benim maddi durumum falan onlardan iyi. Bana çok bir şeyler yapacakları yoktu zaten ama herkesin kayıtsız kalması o zamanlar beni derinden yaralamıştı. Beni arayıp rica edince de hayır müsait değilim diyemedim. Çünkü burda doktor tanıdıklarım var ve onlar da biliyor. Kısa sürede işini hallettim şimdi sonuçlarını bekliyor. Ama ben iyilik yaparak kendimi enayi gibi hissediyorum. Çünkü uzun zaman önce iyiye ve güzele olan inancımı yitirdim. İçimde de büyük bir kin var. Bir sürü yeğeni var arasa onları arar ama biliyorki kimse samimi davranıp bir çözüm bulmayacak. Aslında kötü biri değilim ama kafamda onları silmişim. Mesela yemeğe davet ederler gitmem, bayramda gitmem.
Kendini rahatsız hissettiğiniz bir şey varsa onu yapmayın
Tek çözüm yolu bu
Yada ben bunu Allah için yapıyorum şeklinde düşünün

Öncelikle iyilik Allah rızası için yapılacak birşeydir . Zamanında size yapmadılar diye, kendini enayi gibi hissetmek niye . Herkesin kendi derdi var . İstemiyorsanız görüşmezsiniz . Ama ben hangi konuda olursa olsun , insanlardan beklentiye girmem. Aramadı sormadı diye sitem etmediğim gibi , bana edilmesinden nefret ederim . Biri bana sitem ettiği anda , o insanla görüşesim varsada kaçar . Sizin aksinize ben boşandığım süreçte , beni aramalarını hiç istemiyordum . Tersine kimse rahat bırakmıyordu hatta bunaltıyorlardı. Aylarca telefonlara cevap vermedim. Demem o ki herkesin sıkıntı atlatma şekli farklıdır . İnsanlardan beklentiye girmemek lazım. Belki yalnız kalmak istediğinizi düşünmüştürler .

Öncelikle iyilik Allah rızası için yapılacak birşeydir . Zamanında size yapmadılar diye, kendini enayi gibi hissetmek niye . Herkesin kendi derdi var . İstemiyorsanız görüşmezsiniz . Ama ben hangi konuda olursa olsun , insanlardan beklentiye girmem. Aramadı sormadı diye sitem etmediğim gibi , bana edilmesinden nefret ederim . Biri bana sitem ettiği anda , o insanla görüşesim varsada kaçar . Sizin aksinize ben boşandığım süreçte , beni aramalarını hiç istemiyordum . Tersine kimse rahat bırakmıyordu hatta bunaltıyorlardı. Aylarca telefonlara cevap vermedim. Demem o ki herkesin sıkıntı atlatma şekli farklıdır . İnsanlardan beklentiye girmemek lazım. Belki yalnız kalmak istediğinizi düşünmüştürler .
Zaten ben de hiçbirine aramadınız şöyle böyle demedim. Ama ben gerçekten görüşmek ve görmek istemiyorum. Yani cenaze bile olsa görmek istemiyorum hiç birini. Gerçekten iyiliğin ve insanlığın hiç bir şekilde önemli olmadığını düşünüyorum. Yani benden uzak dursunlar istiyorum. Ama annem ve babamla yaşadığım için nadir de olsa görüyorum. Bu tahammülsüzlüğüm beni de çok üzüyor ama elimden gelmiyor, diğer türlüsü. Hislerim bu şekilde

Zaten ben de hiçbirine aramadınız şöyle böyle demedim. Ama ben gerçekten görüşmek ve görmek istemiyorum. Yani cenaze bile olsa görmek istemiyorum hiç birini. Gerçekten iyiliğin ve insanlığın hiç bir şekilde önemli olmadığını düşünüyorum. Yani benden uzak dursunlar istiyorum. Ama annem ve babamla yaşadığım için nadir de olsa görüyorum. Bu tahammülsüzlüğüm beni de çok üzüyor ama elimden gelmiyor, diğer türlüsü. Hislerim bu şekilde
Ben 36 yıllık hayatımda şunu öğrendim . Gerek akraba gerek arkadaş gerek eski evliliğimde uygulamalı olarak test ettim onayladım . İnsanlar sadece iyilik yaptığın anı biliyorlar. Bir süre sonra senin görevin oluyor . Yapıyorsun yapıyorsun , bir kez yapmadığında senden kötüsü olmuyor . Boşver yapmışsın allah bilsin. halan olduğunu unut , kimsesiz bir kadına yapmışsın gibi düşün .

İyi de yakınlıkla ilgili bazı şeyleri konuşabilmek. Şimdi yakın bir akrabam boşanma sürecinde. Bana herşeyini rahatlıkla anlatabilirken, başka bir akraba arayıp sorduğunda meraklılar yine sormak için arıyor diyebiliyor. Belki meraklı görünüp rahatsız etmek istemediler.

Geçenlerde başka bir akrabam boşandı, ayrı şehirlerdeyiz. Gel biraz kal bende değişiklik olur dedim, istemedi; daha da aramadım. Yani kimin ne istediğini bilemiyoruz, sadece yardımcı olmaya çalışıyoruz... ama dediğim gibi sana yakın hissetmiyorlarsa didiklemek istememiş olabilirler...

Fazla beklentiye girmişsiniz.
Boşanmış kişiye kim ne yapsın anlamadım. Sanki eviniz yanmış da kimse umursamamış gibi tepkiler vermeye gerek yok. Çok yakınım değilse kimsenin boşanmasıyla ilgilenmem ben de. Banane. Hayır, millet arayıp bahsetse bu sefer " akraba değil mi, akbaba işte, dedikodu malzemesi arıyor" diyeceksiniz. Sizde o potansiyel var. Zaten nadir görüyormuşsunuz bunları. Sanki siz her dertlerinde arayıp soruyormuş, yanınıza çağırıyormuşsunuz gibi uzak insanlardan beklentiye giriyorsunuz gereksiz yere. Şunu unutmayın, dünya sizin etrafınızda dönmüyor. Herkesin ne dertleri, ne sıkıntıları var. Kimse kimsenin boşanmasıyla ilgilenmez. Bu tür kişisel şeylerle kendiniz başa çıkarsınız, ancak en yakınlarınız ilgilenirse ilgilenir. Boş beklentilere girmeseniz iyi olur.

Fazla beklentiye girmişsiniz.
Boşanmış kişiye kim ne yapsın anlamadım. Sanki eviniz yanmış da kimse umursamamış gibi tepkiler vermeye gerek yok. Çok yakınım değilse kimsenin boşanmasıyla ilgilenmem ben de. Banane. Hayır, millet arayıp bahsetse bu sefer " akraba değil mi, akbaba işte, dedikodu malzemesi arıyor" diyeceksiniz. Sizde o potansiyel var. Zaten nadir görüyormuşsunuz bunları. Sanki siz her dertlerinde arayıp soruyormuş, yanınıza çağırıyormuşsunuz gibi uzak insanlardan beklentiye giriyorsunuz gereksiz yere. Şunu unutmayın, dünya sizin etrafınızda dönmüyor. Herkesin ne dertleri, ne sıkıntıları var. Kimse kimsenin boşanmasıyla ilgilenmez. Bu tür kişisel şeylerle kendiniz başa çıkarsınız, ancak en yakınlarınız ilgilenirse ilgilenir. Boş beklentilere girmeseniz iyi olur.
Ben onları sileli çok oldu zaten. Beklentim yok zaten ama işleri düşünce gelmelerini ve aramalarını da istemiyorum. Onlar da benden bir şey beklemesin istemiyorum. Halama da bir daha beni rahatsız etme diyemedim. Çünkü kalbini de kırmak istemiyorum.

Canım maalesef kı bu hayat hep böyle devam ediyor. Ben 18 yaşımdayken babam işleri yüzünden çok büyük bir darboğaza girdi sıfırı tüketip dibe vurduk evde yiyecek sadece ekmek ve peynir olurdu inan ki. Hiç bir akrabamız arayıp sormadı bir kez olsun demediler ne derdiniz var. Sonradan Allahın yardımıyla işi gücü topladık ,durumlar düzeldi maddiyat eskisinden de iyi oldu. Bu sefer tüm akrabalar babamı aramaya sormaya evimize gelip gitmeye başladılar. Bir hürmet bir sevgi seli inanamazsın. O zamanlar yüzümüze bakmayan akrabalarımız şimdi sıkışınca borç ister,çocukları için iş ister, annemın etrafında pervaneler. Diyorum ya insanlar çok hainler, hele bir zor durumda ol seni kimse tanımıyor.

Son düzenleme:
Biz de ailece çok zor günler geçirdik gencecik kardeşimi kaybettik annemle babam gül gibi soldular olaydan iki üç gün sonra yalnız bırakıldılar hicbir akrabamız yanlarına olmadı birkaç gün varlıkları gösterişten ibaretti ben de sildim hepsini kızkardeşim de sildi hepsinin yolu açık olsun bizden uzak Allaha yakın olsunlar akrabalık insanlık herşey yalan olmuş bu devirde boşver beklentini sıfıra indir istemiyorsan da görüşme çok da şart değil.

Akraba ne diye destek olacak ben onu anlamadım acıkçası, Çok mu lazım akrabaların arayıp sormaması bu neden bu kadar dert oldu size, ayrıca hasta halanızın ne suçu var bu kadar bencil olmayın , Şaglık kadar önemli olamaz hiç bişey

Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış.

Sen kendi davan da haklısın ama senin onları engellemen onlar için pek birşey ifade etmiyor. Hiç içlerinde biri çıkıp aileni aradımı hayırdır Munevvergul bizi niye engelledi diye?

O yüzden hasta kadına kin gutmeyin boşanmak ayrı hastalık ayrı. Siz yine kendiniz toplarsiniz inşaAllah belki aylar sürer ama geçer gider. Belki halanızın hastalığı ciddi bir hastalık. İleride bu kadın vefat etse vicdan azabı çekersiniz.

Boşverin herkes ince düşünceli olamıyor. Siz yine üstünüze düşeni yapın insanlık siz de kalsın..

Akraba ne diye destek olacak ben onu anlamadım acıkçası, Çok mu lazım akrabaların arayıp sormaması bu neden bu kadar dert oldu size, ayrıca hasta halanızın ne suçu var bu kadar bencil olmayın , Şaglık kadar önemli olamaz hiç bişey
Evet öyle ama gitsin diğer kardeşlerine açıkçası kalbini kırmak istemiyorum. Sürekli bizi aramasından çok sıkıldım. Evde çok mutsuzum. Ben bir sürü sıkıntı yaşarken onlar keyiflerindeydi. Yine benim başıma kalsınlar istemiyorum. Çünkü çok yorgunum. Bir de eminim ki bizim bir sıkıntımız olsa kıllarını kıpırdatmazlar. Merhametin ve iyiliğin insana zarardan başka bir şey getirmediğini düşünüyorum.

Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış.

Sen kendi davan da haklısın ama senin onları engellemen onlar için pek birşey ifade etmiyor. Hiç içlerinde biri çıkıp aileni aradımı hayırdır Munevvergul bizi niye engelledi diye?

O yüzden hasta kadına kin gutmeyin boşanmak ayrı hastalık ayrı. Siz yine kendiniz toplarsiniz inşaAllah belki aylar sürer ama geçer gider. Belki halanızın hastalığı ciddi bir hastalık. İleride bu kadın vefat etse vicdan azabı çekersiniz.

Boşverin herkes ince düşünceli olamıyor. Siz yine üstünüze düşeni yapın insanlık siz de kalsın..
Açıkçası ne ifade ettiği umrumda değil. Bana ulaşmasınlar. Sahte samimiyetlerini de istemiyorum. Geçen annem şehir dışında diye babamla beni yemeğe davet ettiler. İşim var gelemem desem de babamın zoruyla gittim. Kimse bana bir şey demedi ama rahatsız oldum. Beni niye zorla götürüyorsun diye de babamla tartıştım. Bayramda 5 dakika gitmek bile benim için zulüm. Bunu aileme anlatamıyorum. Yani ölseler cenazelerine gitmeyeceğim. Annem ve babam zorlar kesin. O derece kafamdan silmişim.

Hayat gerçekten zor ve maalesef bazılarımıza çok daha acımasız.İnşallah zamanla azalarak atlatırsınız yaşadığınız sorunları.
Halanız ile ilgili duruma naçizane kendi hayata bakış açımdan yorum yapmak istiyorum.Ben hayatta iyi kötü herşeye tecrübe gözü ile bakıyorum.İnsanız hepimiz başka başka sınavlar yaşıyoruz.Siz başınıza geleni biliyorsunuz ama karşınızdaki kişi böyle birşey yaşamamış biri ise hayatta bu durumu tam anlayamayabiliyor.
Siz yardım isteyip durumunuzu anlattınız da size yardım eden akrabanız olmadı mı?Yoksa sizi anlasınlar diye beklediniz anlayan mı olmadı?
Ben başıma gelen bir olayda hatrımı sormayan birinin başına aynı yada benzer bir olay olduğunda hemen arıyorum yada gidiyorum çünkü ben biliyorum onun acısını, ben anlıyorum.Bu hayatta en büyük kazanç vicdan sizi aramayan halanızın vicdanıydı,herşeye rağmen yardım eden sizin vicdanınız.Dilerim güzel günleriniz çok yakın olsun.

Boşanma çok özel bir durumdur. Gerçek anlamda yakın olduğunuz dertlestiginiz insanlar hariç başkasının desteğini aramazsiniz. Başkası sorsa zaten derdinizi anlatamazsınız. Kaza, hastalık, ölüm gibi bir şey değil. Akraba dediğiniz şeyin adı akraba zaten sadece. Ben çoğu zaman arayıp sormamalarini tercih ederdim zaten. Dedikodumu yapan arkamdan konuşanlar hep akrabalar oluyor çünkü. Kendi dayım bize geldi bir gün kaldılar başka şehirdeyiz. Anneme beni cekistirmis yok sifonlari bozulmuş yok kanepesi söyleymis diye. Ya neyse bir şey demeyeceğim. Ben yabani biriyim insan ilişkilerinde akraba hoş beşi sevmem gelinsin gidilsin istemem. Allah kimseyi akrabaya muhtaç etmesin. Yardıma ihtiyaçları olur isterler elimden geldikçe destek olurum o ayrı ama benden uzak olsunlar tercih ederim. Ha ne diyordum. Halaniz ayol birkaç gün yardımdan ne olacak sanki. Ölümlü dünya.

Senin yaşadıkların halanın suçu değil ki ama canım :(

Şu an üzgün olduğun için böyle düşünüyorsun. Ama belli de o zor Günler'de dışarı karsı çok güçlü göründün işin vs de var olduğu için kimse çok çok üzüldüğünü kendi içinde ne yaşadığını bilememiş olabilir.
O güçlü kız ona bşy olmaz diye düşünmüşlerdir.

Zaten gelmis kadin götürmüşsünüz hastahaneye...sonuclarida beklesin yani tartismanin surat asmanin manasi ne

Kırgınlıklarını, beklentilerini vaktinde dile getirmiş olsan
bugün anlamsız tepkiler vermene gerek kalmazdı.
Yani şuan bütün sildiğin akrabaların ''Deli mi ne?'' diye düşünüyordur haklı olarak..

Keşke o zor zamanda ''Yanımda olmanızı beklerdim.. '' diyebilseydin..
İnsanlar hatalarını telafi etme şansı bulurdu belki..
Benım de genel tavrımı ne guzel ozetlemıssın. Gercekten sıcagı sıcagına tepkı vermek hem ruh saglıgımız hem de ılıskıler acısından daha dogeu oluyor

Psikolojik destek almayı denediniz mi ? Ne yazıkki hayatın gerçeği bu gülerken tüm dünya seninle beraber güler.. ağlarken tek başına ağlarsın. Umarım atlatırsınız bu zor günleri

İyiliğe iyilik her kişinin kârı, kötülüğe iyilik er kişinin kârı derler,
Siz iyiliğinizi yapın halik bilmezse malik bilir akrabalarınızıda engellemeyin lütfen hiç umulmadık bir anda insanın ihtiyacı oluyor, muhtaç kalınıyor, şurda Allah korusun size ailenize birşey olsa cenazenize gelen olmaz, kırgınlıklarınız olabilir ama şöyle düşünün akraba olup akbabalık yapanlar var, iftira atan, arkadan konuşan, laf sokan, gelip gidip yiyip içip kaçan böyle olmalarındansa sormamaları daha iyi belki de sürekli sorsalar bunalabilirdiniz bu seferde bak ya! Beni didikleyip duruyorlar ikide bir boşandığımı yüzüme vuruyorlar diye düşünebilirdiniz, eğer akrabalarınız kötü niyetli insanlar değilse düşüncelerinizi bir kez daha gözden geçirmenizi öneririm, zira eşsiz, dostsuz olmaz.

Back
X