Bütün akrabaları sildim :( Canım çok sıkkın.

Arkadaşım yNlış anlama ama bence içinde olduğun duruma üznyünden mantıklı düşünememişsin. Şöyleki arasalar sorsalar sürekli bu sefer de araştırıyolar, bana hatırlatıyorlar, açık arıyorlar gibi mi düşünürdün acaba? Bilememişlerdir nasıl davrancaklarını. Sen kalbini doğru tut. Herkes ne niyette ise o nu yaşasın inşallah diyelim. Halayı da iyiki götürmüşsün

konularıni az cok biliyorum cok net yazicam takintilisin sen asiri derecede hemde sadece bosandigin icin dunyayi hem kendine hem de cevrene dar ediyorsun yahu bosanan binlerce kadin vac ac azicik olu 2 -3 evladiyla ne yapicam diye dusunen ama cok cesur olup ayakta kalan kadınlar var tamam bosanmak zorlu sancili bi süreç ama sen ordasin hala çık ordan hayat devam ediyo ve acilen destek al gercekten iyi degilsin cok yakinda.etrafinda kimse kalmayacak bu gidişle

Ben de şu an sıkıntılı bir süreçten geçiyorum şahsen akrabalardan kimsenin arayıp sormasını istemem. Teyzem falan telefonda konuşurken anneme sorduğunu farkedince de sinir oluyorum. Kısacası ben akrabalar sormayinca mutlu oluyorum. Çünkü bence insanın üzüntüsünü çekirdek ailesi dışında kimse paylaşmaz. Ama siz beklemissiniz sizi de anlıyorum. Yine de halanizin işini halledin derim. Siz başkasının işinizi hallederseniz, Allah da sizin bir işinizi kolaylaştırır.

Akrabalarınla çok içli dışlıysan beklemen de haklısın ama değilsen gereksiz bir tepki artık insanlar gerekmedikçe işi düşmedikçe birbirini arayıp sormuyor akraba dahi olsa hatta kafa dinlesin düşüncesi ile yalnız bırakıyor kimisi
Çok takma bence kin güttükçe gerilirsin unutma ama affet pisikolojik olarak rahatlatır
Onlara öfke duydukça sırtında taşıyorsun her birini haberin olsun

Ben onları sileli çok oldu zaten. Beklentim yok zaten ama işleri düşünce gelmelerini ve aramalarını da istemiyorum. Onlar da benden bir şey beklemesin istemiyorum. Halama da bir daha beni rahatsız etme diyemedim. Çünkü kalbini de kırmak istemiyorum.

Valla o iş öyle olmuyor diyeceksiniz benim yanımda olmadınız benden de bişey beklemeyin diye. Yoksa alnınızda yazmıyor kırıldığınız. Biz millet olarak fiziksel durumlarda destek oluyoruz ama psikolojik konularda cidden ne yapacağını yam bilemiyor insanlar. Yani size ne yaptıklarının bile farkında değillerdir inanın.

Ben onları sileli çok oldu zaten. Beklentim yok zaten ama işleri düşünce gelmelerini ve aramalarını da istemiyorum. Onlar da benden bir şey beklemesin istemiyorum. Halama da bir daha beni rahatsız etme diyemedim. Çünkü kalbini de kırmak istemiyorum.

Valla o iş öyle olmuyor diyeceksiniz benim yanımda olmadınız benden de bişey beklemeyin diye. Yoksa alnınızda yazmıyor kırıldığınız. Biz millet olarak fiziksel durumlarda destek oluyoruz ama psikolojik konularda cidden ne yapacağını yam bilemiyor insanlar. Yani size ne yaptıklarının bile farkında değillerdir inanın.

Surekli sorup, konusup bunaltmak yerine boyle yapilmis olmasi daha makul sanki. Belkide asil oofkeniz arkadaslariniza vve arkadas gibi oldugunuz kkuzenlerinizedir. Ama yasli iimsanlardan ayni seyi bekleyemezsiniz. Hasta ve yalnizmis kadin. Kendi caniyla ugrasmis. Yarin obur gun ölürse ne olacak, uzulmeyecek misin hic?

Esimin dedesi Allah affetsin cok fena adamdi. 6 ay once hastalandi ve gecen ay vefat etti. Eşim hiç sevmezdi kendisini, hatta 2 yil once uzerine yurumuslugu var. Sonradan ozur diledi helallestiler. Ölmeden birkac hafta once pek yemek yemiyordu, ne istersin dedigimizde mercimek corbasi istedi gitti aldi geldi eşim adam yedi. Şuan kalbimiz o kadar rahat ki. Öldüğünde yine de cok üzüldük. Bu yuzden kalp kirmayin. Sizin kirginliklarinizida affedin. Cunku siz kirilgan ve ofkeli durdugunuzda size kimse yaklasmaz. Affederek hafifleyin. İnstagramda esra oras psikolog takip etmenizi oneririm

Merhaba arkadaşlar, 31 yaşındayım boşandım çocuğum yok ve ailemle yaşıyorum. Gerçekten çok zor günler geçirdim. Bununla beraber bir de depresyon geçirdim. Gerçi hala çok geçirmiş sayılmam.

Bu zor günlerde hiçbir akrabamın umrunda olmadım. Hiçbiri bir gün arayıp da gel biraz hava alırsın ya da nasılsın demedi. Biz ailecek çok büyük sıkıntılar geçirirken maddi manevi hiç bir destekte bulunmadı akrabalarım. Açıkçası bu durum beni onlardan fazlasıyla uzaklaştırdı. Tabi dünya hep aynı düzeyde gitmiyor şimdi de kendileri çeşitli sıkıntılar yaşıyorlar. Ben mümkünce uzak durmaya çalışıyorum. Ailemle yaşamasam hiç birini hiç bir şekilde ne görürüm ne de arar sorarım.

Geçen hafta halam beni aradı. Hasta ve gerçekten kimsesi yok. Ben de yaşadığım şehirde Profesör hocaları tanıyorum biliyor. Size gelmek istiyorum beni hastaneye götürür müsün dedi. Vicdanen çok rahatsız hissettiğim için işlerim çok yoğun olsa da gel dedim. Neyse doktora götürdüm gerekli incelemeleri yapıyorlar haftaya sonuç belli olacak. Fakat o kadar daraldımki. Kadınla hiç konuşmuyorum ve evde sürekli suratım asık. Hep aklıma bana kimsenin yardım etmediği geliyor, kendimi enayi gibi hissediyorum. Ama kalbini de kırmak istemiyorum. Çünkü o da muhtaç durumda. Ne yapacağımı şaşırdım arkadaşlar. Size saçma gelebilir ama o kadar canım sıkkın ki. Annemlerle de hiç suçları yokken tartıştım. Babama da üzülüyorum, kız kardeşi ve gerçekten kimsesi yok. Diğer yeğenleri de yüzüne bakmıyor. Ne yapmalıyım arkadaşlar? Ben bu kadar kötü düşüncelerde olmak istemiyorum ama psikolojim kimsenin sıkıntısını kaldırmıyor ve resmen insanlardan kaçıyorum. Ona sinirlendiğim için bütün akrabaları da sosyal medyadan, telefondan silip engelledim. Ayrı eve de çıksam ailem çok üzülecek. Çünkü evde kimse yok bir annem bir de babam. Bana fikir verir misiniz?
Halanıza elinizden geleni yapın yanında olun ve suratınızı asmayın iyilik yap denıze at boşver akrabalarını gelmıs senın kapına elınden gelenı yap her sey ıyılıkle olur .

Kusura bakmayın ama gerçekleri söylicem direkt. Boşandıysanız siZin kararınız sizin hayatınız. Bunun acısını çevrenizden çıkarmaya hakkınız yok. Halanız yüzünden mi boşandınız , peki anneniz ? Veya babanız ? Hayatınızın acısını insanlardan çıkaramazsınız. Herkesin derdi var. Kim acısını siZden çıkarıyor.

Sosyal destek arama ihtiyacınızı anlıyorum ama insanların sizin zihninizi okuyamadıkları gerçeğini de göz önünde bulundurmanız gerekir. Yani karşı taraf bana kırıldığını söylemedikçe ben kırıldığını anlayamam, surat asmak, trip atmak vs. bunlar doğru iletişim yöntemleri değildir. Siz aslında insanlardan kaçmak istemiyorsunuz tersine ilgi bekliyorsunuz. Biraz abuk bir örnek olabilir ama eskiden MSN'de durum kısmına "Meşgulüm yazma, sakın yazma, kesinlikle yazma" falan yazılırdı. O aslında insanlar ne olduğunu sorsun, ilgilensin beklentisiyle yazılmış yazılardı. Sizin de bence insanları silmenizin altında insanlardan uzaklaşmak yok; insanlar size neyiniz olduğunu sorsun, sizinle ilgilensin beklentisi var. Bu şekilde insanların dikkatini çekebileceğinizi düşünüyorsunuz.

Münevvergül, seninle aynı zamanda evlenmiştik be sen hemen peşine boşanmıştın oradan hatırlıyorum seni. çok zor şeyler yaşadın ama maaalesefki atlatamamışsn. akrabalar , annen, iş vs. bunlar hep bahane. sen mutlu olsaydın hiç birini görmezdin ve önemsemezdin bile. insanlar neler yaşıyor, her seferinde akrabadan da destek gelmez ki, beklenmezki ? boşanan tek sen değilsin. lütfen akrabalarına değil kendine kız. sen şimdiye kadar her şeyi atlatıp mutlu mesut olmalıydın.
sen böyle anlatınca aklıma hemen ablam geldi. özürlü bir çocuğu var, ve bizim sülale de bayağı geniş hiç biri bir şey yapmadı yapamazdı zaten. o beklentiye bile girilmedi ki? herkesle gayet normal görüşürüz. ne beklenir ki akrabadan sen kendin yapamadıktan, istemedikten sonra?

Yahu eger cok samimiyetimin olduğu yaşıtım olan arkadaşım gibi olan bi akrabam degilse neden boşandiğında arayip sorayim ekstra ilgi gostereyim ki? Aksine beni yanlış anlayacağını rahatsız olacağını düşünürüm. Çünkü bunlar özel konular. Hastalık olsa, maddi bi sıkıntı olsa neyse. siz de once maddi manevi destek olmadılar deyip sonra benim maddi durumum onlardan iyi diyorsunuz bu kısimda da ne beklediginizi anlamadim tam olarak. Boşanmak kolay iş değil bunun getirdiği manevi çöküntüyü yaşıyorsunuz ama lütfen insanlardan çıkarmayın bunu. Ha bana kalırsa akrabaların çoğu gereksiz insanlar. O yuzden az beklenti =az mutsuzluk

Bende butun akrabalarimi sildim baba tarafindan. Bizim en zor donemlerimizde bizim yanimizda olmadilar babanem de dahil. En ufacik bir seyde hakkimizda konustular. Cok zor zamanlar gecirdik hic yanimizda olmadilar. Ben hepsini face den sildim aramadim sormadim. Arayana ters cwvap verdim. Simdi hepsi tek tek bana kus ve benden nefret ediyorlar. Niye hakettiklerini verdim diye. Yaa nasilmiss. Cok da hosuma gidiyor. Insan yerine koyup saymiyorum aramiyorum bile. Annem bi kere selami ver dedi diye tartistim onunla "bu kadar salak olma. Kendin konusuyosan konus ben yapilanlari unutmuyorum unutmayacagim. Sakin bir daha nezaketen bile selam gonderme " diye. Sonucta haklisiniz bence

İlla ki sizin için üzülmüşlerdir, ailenize sizi sormuşlardır ama sizinle konuşup üzmek istememişlerdir. bir de insanlarda genel bir umursamazlık var. Bence ne olursa olsun akraba insana lazım. Arkadaş gider yenisi gelir ama akrabanın yenisini bulamazsınız. Kırgınlığınız normal, bunu küsmek yerine konuşarak aşabilirsiniz. Sitemlerinizi kırmadan dile getirirseniz öfkeniz geçecektir.

"Karşılık beklenerek yapılan iyilik, iyilik değildir." Siz onlar zor zamanlarınızda size iyilik yaptıkları için şimdi iyilik yaparsanız bu bir çeşit alışveriş olur. Şimdi halanıza yaptığınız iyiliği onun bir zamanlar size yaptığı iyiliğe karşılık olarak mı düşünmek istiyorsunuz. Siz ona iyilik yapın ve karşılığını ondan değil Allah'tan isteyin. "İyilik eden iyilik bulur." Ama bu iyilik insanlardan değil Allah'tan gelsin.

Bence içinden geçeni söyleyipte silseydin,
Birde senin ağır hasta olduğunu biliyorlarmıydı onu merak ettim

Çoğusu şehir dışında yaşıyor zaten. Benim maddi durumum falan onlardan iyi. Bana çok bir şeyler yapacakları yoktu zaten ama herkesin kayıtsız kalması o zamanlar beni derinden yaralamıştı. Beni arayıp rica edince de hayır müsait değilim diyemedim. Çünkü burda doktor tanıdıklarım var ve onlar da biliyor. Kısa sürede işini hallettim şimdi sonuçlarını bekliyor. Ama ben iyilik yaparak kendimi enayi gibi hissediyorum. Çünkü uzun zaman önce iyiye ve güzele olan inancımı yitirdim. İçimde de büyük bir kin var. Bir sürü yeğeni var arasa onları arar ama biliyorki kimse samimi davranıp bir çözüm bulmayacak. Aslında kötü biri değilim ama kafamda onları silmişim. Mesela yemeğe davet ederler gitmem, bayramda gitmem.
Iyi 'de bayramda seyranda gitmeyen sensin. Şimdi de cagirmiyorlar diye söyleniyorsun. Ben senin konularını biliyorum. Bence hayatı sen kendine zindan ediyorsun. Bunca öfke kin hepsi sana yük. Belki bu ettiğin iyilik hatrına sana bir kapı açılacak.

Onların işi düşmese aramazlar. Bana bir insanlıkları dokunmaz bunu biliyorum. Ben sadece Allah rızası için tamam gel dedim. Ama Allah ın gücüne gitmesin ama şu an çok pişmanım. Çünkü sinir oluyorum gördükçe. Kızım sen salak mısın diyorum.

O zaman arayınca isim var deseydiniz pişman olmuşsunuz doktora goturdunuz diye kendinizi yemissiniz. Keşke ya güzelce iyilik yapıp ardına dusmeseydiniz ya da yapmasaydiniz.

Fiziksel rahatsizliklarda aranır insanlar ama ruhsal şeylerde aramak tuhaf olur. Sanane diyebilirdiniz neticede.

Konu sahibine yaranı deşmemek için sormamışlardır diyorlarda. İyi o zaman birinin yakını vefat ettiğinde başsağlığı da dilemeyelim yarasını deşmemek için.

Hiç düşündünüz mü iyi gün dostu kavramının neden varolduğunu?

Back
X