Buluma noktamz :))

selam kuzucuklarım;

bebişim tekrar hg aramıza ben artık sana kader arkadasım dicem cünkü seninle birbirimize yakın şeyler yasıyoruz suanda bende bebeğim için ayakta duruyorum psikolojim tamamen yıkık durumda kendimi hiç iyi hissetmiyorum beni ayakta tutan tek şey rabbime olan inancım vede benimle aynı şeyleri yasayan sen gibi arkadaslarımı gördükce ve duydukca dünyada birtek bunları yasayn ben deilim düşüncesi bunlar olmasa ben coktan bu hayattan gitmiştim 5 ay öncede bunun eşiğinde son anda döndüm zaten malesefki ben bir aplattık edip ölmeye karar verdim içimdeki bebeğin varlığını bilmeden sakın sen oyle bir hataya düşme ama biliyorum düşmeyeceksin cünkü sen benden daha akıllısın rabbim bu bebekleri bize bosuna vermedi vardır bir nedeni oyüzdende hayat tutunmana sevindim ama suda kafamı kurcalıyorki bizim bu mutsuzluğumuzun üzerine bu bebekleri nasıl katarız nasıl yetiştiririz!!! :1no2: bunları düşünmeklten kafayı yicem ama yasatılması gerekende bir can var nasıl o canı ben hayata vermediysem aynı şekilde alamamda seni kendime örnek almalıyım ve daha güçlü olmalıyım...tekrar tekrar hg aramıza bebişim ama bilki su hayatta yanlız deilsin bir yerlerde seninle aynı hayatı paylaşan hem cinslerin var öpüyorum seni...:teselli:

kardelen ablajım bişe deil herzaman sen sole yeterkikaydirigubbakcemile5

gülsü kız durmadan homini gırtlak yiyon demi şişkooooooo bide kardelenx ablam oda şişkooooooo cokacimcoook:roflol:

canım hırcındenizim daha doktora gitmedim ben ayda bir kere gidiyom dk 3 haftada bir gel die ama ne gerek var dimi ama oyüzden daha cinsiyeti tam olarak öğrenmiş deilim öğrenince ilk işim buraya yazmak olacak okeya.s

rock nerelerdesin kısssss gezion demi sengözlerimebaksanab

BEBİŞİM bu arada bende magnesiyum kullanıom korkma gülşsünün dediği gibi kramp ve kasılmalar için verio doktorlar tabiki doktorun okadar soracak yine soruyo kısım bazı doktorlar hiç merak bile edip ilgilenmiyolar takma okey ....

öpüldünüz canlar....a.s.

Son düzenleme:
Wom canım iyi olmana çok sevindim cinsiyetini öğrenince yazarsın cnaım allah sağlık versin bebeişine
Kızlar kendinizi ne olur yıpratmayın hayat okadar yaşamaya değerki allah dermansız dert vermesin kimseye. Aşılmayacak engel yoktur bebeklerinize sımsıkı tutunun wom sende bebişimde üzmeyin kendinizi allah sizlere yardımcı olsun mutlu olun hep ben hepinizin iyi olmasını istiyroumŞeniz:içelim:

kardelenım canım sagol verdığın bılgıler ıcın Allah hepimizin yavrusnu bagıslasın.dedığın gıbı bol bol dınlenmeye calısıyorum.kalp sesını ultrasyondan kaynaklı dınleyemıyoruz dedi doktor.kalbı atsında tek dınlemeyım.kafamı rahatsız eden magnezyum ılacıydı.vıtamın falan vermedı.bır soru sormussun ınan bu sorunun cvbını bende senın kadar merak edıyorum ama bunu esıme sormadım cunku soru olarak degıl basına kakmak olarak anlıycagı ıcın sesımı cıkarmıyorum suan anlamayıp bunu dusunmese bıle onu gordugunda mutlaka akıla gelıcek ve kendı vıcdanı buna cvp verıcek ben sesımı cıkarmıycam.

gulsum canım bu hapı sana ne zaman verdı doktor bana bırazerken gıbı geldı?vıtamın hapları ne zaman verılıyo onlarla bırlıkte kullanmaya devam edılıyomu?

hırcın denızım benımkı canımı sıkma degılde bıraz endıselenme ama sanırım abartıyorum fazla pinpirikli olusumdandır

canım baktım ama pek bır bılgı bulamadım.umarım bu yardımcı olur.doğru ıstedığın seyı bulmusumdur ama anladığım kadarıyla kanda bakılcak endıselenme ben zannetmıyorum ıcını ferah tut sadce sebebını arastırıyolar bugun bunun ıcın test ıstıycekler yarın baska bıse ıcın bence butun testler yapılsın sebebı bellı olsun sebebını bılmemek dahada uzuyo ınsanı.canını sıkma ve butun kontrollerını yaptır.

Troit hastalıkları anne adaylarını tehdit ediyor
Tiroit bezi fonksiyonlarındaki aksaklıkların hamilelik sürecinde fark edilmemesinin, düşük riskine, doğacak çocukta zeka geriliğine neden olabileceği ve kimi durumlarda anne adayının hayatını tehlikeye sokabileceği belirtildi.
Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Şatıroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hamileliğin kimi anne adayları için rutin kontroller ve hekim desteğiyle tehlikesiz ve huzurlu bir şekilde atlatılacak bir dönem, kronik rahatsızlıkları olan anne adayları ve doğacak bebek içinse temkinli yaklaşılması gereken bir süreç olduğunu söyledi.
Özellikle tiroit bezi fonksiyonlarındaki aksaklıkların hamilelik sürecinde fark edilmemesinin hem anne adayı hem bebek açısından ciddi sağlık problemlerine yol açabileceği uyarısında bulunan Şatıroğlu, tedavi edilmeyen tiroit hastalıklarının doğacak çocukta zeka geriliğine neden olabileceğine dikkati çekti. Şatıroğlu, "Hamilelik sürecinde yaşanan tiroit hastalıkları, bebekte zeka geriliğine, düşüğe ve anne karnında ölüme neden olabilir hatta anne adayının hayatını riske sokabilir" dedi.

HİPOTİROİDİ, BEBEĞİN GELİŞİMİNİ ETKİLİYOR"
Şatıroğlu, hamilelik sürecinde tedavi edilmeyen "hipotiroidi" nin (yetersiz tiroit salgılama), doğacak bebekte ciddi komplikasyonlara neden olabileceğini söyledi.
Bebeğin, hamileliğin birinci yarısında sağlıklı gelişebilmesi için anneden plasenta yolu ile tiroit hormonu alması gerektiğini ifade eden Şatıroğlu, annedeki tiroit azlığı sebebiyle bebeğin ihtiyaç duyduğu tiroidi alamadığını belirtti.
Şatıroğlu, hamileliğin ikinci 3 aylık döneminde bebeğin beyin gelişiminin başladığını belirterek, "Bu nedenle ikinci 3 aylık dönemde oluşan hipotiroidi, çocuğun beyninde geri dönüşümsüz bozukluklara neden olur. Gebeliğin ikinci yarısında annedeki tiroit hormon azlığı çocuğun IQ’sunun normale göre düşük olmasına, tedavi edilmeyen hamilelerde ise çocuğun IQ’sunun normalden çok daha düşük olmasına yol açar. Tedavi edilen vakalarda ise çocuğun IQ’su normaldir" dedi.

"HİPERTİROİDİ, DÜŞÜK RİSKİNİ ARTIRIYOR"
Hamile bir kadında tiroit hormonlarının aşırı düzeyde üretilmesinin "hipertiroidi" olarak adlandırıldığını belirten Şatıroğlu, her bin gebeliğin 1-2’sinde hipertiroidinin görülebildiğini söyledi.
Şatıroğlu, hastalık hamileliğin erken evresinde ortaya çıkarsa bebeğin anne karnında ölümü, düşük ya da bebekte gelişme geriliğinin görülebileceğine işaret ederek, "Hastalık, hamileliğin son aylarında ortaya çıkarsa bebekten ziyade annenin hayatı tehlikeye girer" diye konuştu.
Şatıroğlu, bu hastalığı taşıyan kadınların adet periyotlarının da düzensiz olabileceğini ve gebe kalmada sıkıntı yaşayabileceklerini söyledi. Hipertiroidi hastası olan anne adaylarına uygulanabilecek tedavi yöntemlerinin zor olduğunu belirten Şatıroğlu, şunları kaydetti:
"Bu tür hastalara genellikle ameliyat yapılmaz. Bunun nedeni yüksek tiroit hormonları varlığında anestezi vermenin çok riskli olmasıdır.
Ayrıca bu hastalarda radyoaktif iyot (RAI) tedavisi de kesinlikle uygulanmaz. Kullanılabilen tiroit karşıtı ilaçlar ise çok etkili olmaz ve de bebek üzerine zararlı etkileri olur. Zehirli guatrı hafif düzeyde olan hamilelerde pasif takip yani ilaçsız yakın takip yapılabilir ve gerektiğinde ilaçla müdahale edilebilir." Şatıroğlu, çarpıntı, terleme, kilo kaybı ve boğazda şişliğin hipertiroidinin en önemli belirtileri olduğunu ifade ederek, anne adaylarının bu gibi durumlarda vakit kaybetmeden doktora gitmeleri gerektiğini söyledi.

TİROİT TESTLERİ YAPILMALI"
Hamilelik öncesi tiroit fonksiyonlarının kontrolünün yapılması gerektiğini vurgulayan Şatıroğlu, doğuma yakın dönemde tiroit fonksiyon testlerinden serbest T3, serbest T4 ve TSH’la birlikte tiroit antikorları denilen Anti TPO ve Anti Tg değerlerine bakılması gerektiğini söyledi.
Şatıroğlu, tiroit sorunuyla karşılaşan gebenin ihtiyaç duyduğu tiroidi ilaç tedavisi ile karşılayabileceğini belirterek, doğum sonrasında da annenin kontrollere devam etmesi ve tedaviyi sürdürmesi gerektiğini dile getirdi.
Normal yollarla çocuklarının olmadığı gerekçesiyle tüp bebek merkezlerine başvuran hastaların ilk olarak tiroit fonksiyonlarının gözden geçirildiğini ifade eden Şatıroğlu, "Tüp bebek tedavisinde başarı oranını yükseltmek için anne adayının tiroit fonksiyonlarını normal değerlerde tutmak önemli. Bozuk tiroit fonksiyonu tüp bebek tedavisini başarısızlıkla sonuçlandırabilir" uyarısında bulundu.
Şatıroğlu, tiroit rahatsızlığı olan anne adaylarının hamile kalmaya karar vermeden önce mutlaka tedavi sürecinden geçmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

slm kizlar nasilsiniz diycem ama analdigim kadariyla herkes birza kederli bende öyleyim esimle tartistim morelim bozuk.bu erkekler ne kadar bencil ve anlayissiz wom ve bebsiism hatta diger kizlar eminimki hepimizin esleri ayni.sorun ne olursa olsun onlar hakli ve onlarin dedigi olmali niye böyleler anlamyiorum.hepinizi cok seviyorum kizlar.bebisim wom lütfen bebklerimizi düsünüp mutlu olmaya calisilimm onlar icin bu adamlar icin degil yani.kendinize iyi bakin kizlar

bu arada bebisim bana magnezyumu 3aydan sonra vermsiiti ama erkende alan oluyomus hic korkma sadece vitamin hatta bugün ben ictim sabah bacagima kramp girdi aglayarak kalktimmmmm.

Çok sağol bebişim)) canım yaa Şeniz
Önümüzdeki ay bu tahlilleri yaptırıcam nasıl olcağını bilemedim..
Doktorum benden stsh Lh fsh prolaktin hormonlarımın testlerini istedi eşimden de spermiogram artık ahyırlısı olsun inş bir aksilik olmaz da bir sıkıntı yaşamam heşeyin yolunda olduğunu bilemek istiyorum:çok üzgünüm:
Bana dua edin kızlar okadar ihtiyacım varki artık bende anne olmak istiyorum..senağlama
Birdaha düşük olmasın bebğimi kucağıma almak istiyorum yaa hamile olduğumu öğrendiğimde bile bir tuhaf hissetmiştim kendimi ama kaybetmek çok acısenağlama
Allaha şükürler olsun ki eşimle heşey yolunda bizim tek duamız önce sağlık sonra hayırlı sağlıklı bir evlat allahım bana yardımcı olsun:Saruboceq::Saruboceq:

slm ececim hic üzülme tatlim eminim seninde bebsisin sana saglikli bisekilde gelecek canim bunun icin dua edicem.sen yeterki umudunu kaybetme olurmu ececim ya kendine iyi bak olurmu gönlünü ferah tut.

slm ececim hic üzülme tatlim eminim seninde bebsisin sana saglikli bisekilde gelecek canim bunun icin dua edicem.sen yeterki umudunu kaybetme olurmu ececim ya kendine iyi bak olurmu gönlünü ferah tut.

Sağol gülsü inş allahın izniyle seninde dediğin gibi bebişim gelir:Saruboceq:
duan için allah razı olsun canıma.s.

tamam canım mutlaka okucam öptüm seni....

canım msjını yolladım.opuyorum senı..

gulsu canım erkek dıycegın son kısı ben olmalıyımklava: ben hepsının kokune kıbrıt caktım.karsısına gecıp kahvemı içip keyıf yapıyorum.:içelim:bundan sonra hayat ben bebegım ve ikimizin keyfı adına calısan kahyamız olucak.

bu arada bebisim bana magnezyumu 3aydan sonra vermsiiti ama erkende alan oluyomus hic korkma sadece vitamin hatta bugün ben ictim sabah bacagima kramp girdi aglayarak kalktimmmmm.
ya canım bu ılacın ıcıne seker koyup ıcılebılrmı?cok tatsız..

Son düzenleme:
ooo kızlar baya bişeyler kaynatmışsınız önce hanginizden başlasam bilemiyorum :))

wom senin bu bebiş kız bence hala göstermediyse nazlı olacak minik kuşun genelde kız bebekler geç gösteriyo hadi bakalım hayırlısı inşallah canım a.s.

hırçındenizim Allah büyük canım kaybettiğin bebeklerin için sabredersen isyan etmezsen eğer ben inanıyorum Rabbim seni mükafatlandıracaktır.Allahın izniyle umudunu kaybetme sakın sende eşinde sağlıklı çok şükür olacak Allahın izniyle biraz daha sabır canım dularımız senle ve rockwellimle.

gülsü klava:al bendende o kadar kocalar niye böyle anlamıyorum üstelik hamileyiz ve üzülen biz oluyoruz maalesef salla boşver sen bebişini düşün stres yapma

ve bebişim canım ya sende bu sorduğum sorunun cevabını merak ediyosun demek eminim eşin de biraz vicdan varsa yavrunuz doğduğunda onu kucağına aldığında utanacaktır.boşver gülüm dediğim gibi hepsinin köküne kibrit suyu bebeğin ve sen önemlisin hamileliğin tadını çıkar :)

kıslar napıyorsunuz?nasıl gecıyo gunlerınız sayfamız cok yavas ılerlıyo anlatın bakem nelerle ugrasıyosunuz..
gulsu,kardelen,wom,hırcın denız,nerelerdesınız yahuuu
rockkkkk canım hadı sende gel artık ozlettın kendını valla.
hepinizi opuyorum...

bebişim iyilik canım be ne olsun ilk önce ben cevap vereyim sana diğer kızlar daha görmedi msjını sanırım maaşallah 9 haftalık olmuşsun yavaş yavaş büyüyo bebişin nasıl gidiyo hamişlik bi şikayetin var mı canım bulantı kusamaların başladımı genelde bu hadtalarda başlıyor inşallah güzel bi hamilelik geçirmek nasip olur canım bizimde az kaldı bakalım hayırlısı ile 31 haftalığa doğru ilerliyoz haftaya bebek ters dönebilir belki başaşşağıya yani inşallah bakalım hayırlısı ben epidural sezeryan olacam doktorla öyle anlaştım burad biçok arkadaştan duyduğuma göre çok kolaymış 2 gün içinde ayağa kalkabiliyomuşsun dikişler biraz ağrı yapıyomuş ama çabuk toparlanıyormuşsun.Allah kolay doğumlar nasip etsin inşallah bütün hamişlere.

slm kizlar hafta sonu malum yine yogun gecti oglusumun son hazirliklarini yapiyoruz hastane cantamizi hazirladik.bezlerini falan aldik,bide mobilyasinin üstüne cizgfilm kahramanlarinin resimlerini alip yapistirdik.sadece uyuku seti kaldi oda haftaya gelcek insallah.
kardelenin dedgi gibi bebisim mide bulantilarin basliyabilir ama insallah baslamaz diyorum,
kardelen benim bebek coktan dönmüs doguma hazorlik yapyiomus artik beklicez canimya.
diger kizlardan ses yok rackin gelmesine az kaldi ozaman kadar dogurmazsam birgece toplanalim yine hpinizi özledim kizlar öpüyorum herkesi byyyyyyyy

gülsü maaşallah canım dönmesi iyiye işaret normal doğum yapacaksın sanırım.eğer öyleyse cesaretinden dolayı kutlarım ben yapamam epidural sezeryan istiyorum bakalım hayrılısı inşallah kolay doğum nasip etsin Rabbim sana ve tüm hamişlere.bebeğinin herşeyini hazırlamışsın oh oh maaşallah inşallah hayırlısı ile kullanması nasip olur oğluşunun :)öpüyorum canım kendine ve bebişe iyi bak

selam kızlar

hepiniz beni merak etmişsiniz. sagolun canlar. ben vallah cok yogunum. artık 15 gun kaldı donmeme diye habire herkes yemeklere davet ediyo. e ufak tefek alısveriste yapıyorum. keçi boynuzu alayım diyorum ama havaalanında alırlar valızden diye korkuyorum. bi sormam lazım.

ben bugun nihayet jinekologa gidiyorum. bakalım neler diyecek. size yazarım mutlaka.

ecenurcum tiroid bende var evet dogru hatırlamıssın. Benımkiler az calısıyor ve 2 tane nodulum var. doktor engel degil diyor ama gorcez ne kadar dogru oldugunu.

womanly oglum yine neler oluyo ya esinle falan. takma artık dicem ama biliyorum elde degil. benimde bugun aslında cok moralim bozuk ama idare ediyorum maçı işte. eşimle ilgili degil annemlerle ilgili. biara anlatırım.

bebişim sen nasılsın canım? bebişine masallah diyorum. nazar degmesin ikinizede.

gulsu oy oy oy cantala falan hazır desene. eli kulagında senınkının.

kankam amma kilo almişsın hee. benden şişkosun suanda ama tabi sen 2 canlısın. ye gitsin ya can boğazdan gelir. ben hamile kaldıgımda herhalde 100 kilo olcam o zaman.

optum hepinizi canlar.

gorusuruz yine.

rock nerdesin be gülüm özledik valla hepimiz hakket şişko olduk :))sana çok güldüm :roflol:100 kilo olurum herhalde demişsin ya Allah iyiliğini versin dönmene bişey kalmamış zaman gerçekten su gibi geçiyo evine hayırlısı ile dönde yine muhabbet edelim eskisi gibi böyle olmuyo bölük pörçük oluyo öpüyom canım benim doktordan geldiğinde yaz merak ederim ben inşallah herşey yolundadır

mrb arkadaslar,kardelen valahi dogumdan normal dogumdan korkuyorum ama herkeste normali tevsiye ediyor artik yapcaz.rack canim az kaldi gercekten hem doguma hem gelmene insallah jinekoludan hayirli haberlerle dönersin.biz tombis rack darisi sana yani bizim gibi sismekkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
bebsim canimmmmmmmmmmm nasilsin kiz yine kayboldun womla eceden bi haber zatennnnnnn neyse öptüm kizlarrrrr:CüvCüv:a.s.a.s.

selam kızlar. Doktorda hersey iyi gecti allahıma cok sukur. alttan ultrason, idrar testi , kan testi herseyi yaptı. Cok saglıklı bi kadınsınız dedi. bana da gosterdi ultrasonda varya sasırdım. resmen gozukuyo yumurtalar falan. yumurtalıklar temiz kist mist yok rahim kalınlıgı su bu normal dedi ne zaman isterseniz hamile kalırsınız dedi. yalnız bence adet duzensizligi oldugu icin gunleri sasırıyorsunuz dedi. benimki 14. gun degil 22. gun falanmıs :))) Tabi bide esinizden spremiyograf alsanız iyi olur dedi. dogru soyledi. gelsin esim hemen yaptırtcam. ama varya hersey temiz deyince sanki rahatladım he. o kadar dusunmuyorum simdi nasılsa olcakmıs iyiymisim diyorum. boyle yani kızlar cok mutlu oldum haber verem dedim.

Opuyom hepinizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…