Bulgaristan Paylasim Alani(Tanisma)

• Konu Sahibi nirvana
ya kendime inanmıyorum bu yazılanaların hepsini nasıl oldu da okumadım bunca zamandır neden hiç ziyaret etmedim siteyi. müzikleri duyunca çok mutlu oldum burda bu kadar çok olmak inanılmaz güzel bi duygu.
bende 91 de geldim 9 yaşımda geldim o güzel bildiğim bulgarcayı unuttum.
burdaki tüm arkadaşlara kucak dolusu öpücükler :))))))))

ayrıca dimitrovgradlılar nerdesinizzzz.....
birde kocaeli / gebzede oturanlarr

• Konu Sahibi nirvana
dilekcim bulgarcayı konuşmak bence ayıp bişey değil o zaman ingilizceyi de konuşmayalım dimi...
dil bilmek kadar güzel bişey var mı birde o yönden bakmak gerek dimi... ben unuttum ne yazık ki ama yeniden öğrenmeyi çok istiyorum çünkü biliyorum ki bildiğim her dil mutlak bana bir gün bir güzellik sunacak....
şu da unutulmaz bir gerçektir biz bulgaristanda doğmuş insanlarız o yüzden oraları özlemek ve dilini konuşmak çok doğal
bulgarca konuşuyoruz diye türklüğümüzü yitirmiyoruz ki...
tabii herşeye rağmen bu da benim şahsi düşüncem...

• Konu Sahibi nirvana
Dugme'ciğim sana katılıyorum. Dil bilmenin ne gibi zararı olabilir. Elbette ki geçmişte yaşadığımız sıkıntıları unutmadık ama doğduğumuz yerler oralar. Daha da önemlisi sevdiklerimiz, akrabalarımız var göç zamanında bizimle Türkiye'ye gelemeyen. Ben evlendikten sonra eşimle birlikte devamlı gidiyoruz, o da çok sevdi oraları. Üstelik ticaret bile yapıyoruz oradaki fabrikalarla. İşte dil bilmenin faydaları bu gibi zamanlarda çıkıyor ortaya. Nerden nereye..... Hayat bu...

• Konu Sahibi nirvana
slm
ben de bulgaristan da doğdum,
1990 da geldik türkiyeye
kırcaali doğumluyum

MERHABA NEVİNCİM
BENDE 89 DA GELDİM KIRCAALİ DOĞUMLUYUM
BEN DE KONUŞAMIYOR AMA HERŞEYİ ANLIYORUM
VE KONUŞABİLSEM DE KONUŞURUM BUNDA BİR
SAKINCA GÖRMÜYORUM EVET BENDE TÜRKÜM AMA
BAŞKA BİR DİLİ KONUŞUNCA TÜRKLÜKTEN ÇIKMIYOR Kİ
BAZI ARKADAŞLARA KATILMIYORUM VE BG ÇOK SEVİYORUM
BİZDE SIK SIK GİDİYORUZ VE ORASI BANA ÇOK İYİ GELİYOR
NİŞANLIYIM VE NİŞANLIM 52 GÖÇMENİ VE ODA ORDA DOĞMASADA
BÜYÜMESEDE MERAK EDİP BİR KEZ GİTMİŞ VE ÇOK BEYENMİŞ BAKALIM
YAZA GİTMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ İNSANIN MEMLEKETİ BİR BAŞKA
TÜRKLÜK HER YERDE TÜRKLÜKTÜR. 4AO

• Konu Sahibi nirvana

inci tanem sen ne güzel açıklamamışsın öyle teşekkürler...

• Konu Sahibi nirvana
bende bg göçmeniyim ama çok küçük geldim bulgarca bilmiorum ama inanın bilsemde konuşmam ben TÜRKÜM ve türkçe konuşurum benim dilim bulgarca değil bunu herkes böyle bilsin bence

ARKADAŞLAR BEN DİLEĞE BİRNEVİ KATILIYORUM O KÜÇÜK YAŞTA GELMİŞ BUNA RAĞMEN BELKİDE ZAMANINDA BULGARLARIN BİZE ÇEKTİRDİKLERİ EZİYETİ ANNE BABASINDAN DİNLEMİŞTİR.1985 İSİMLERİMİZİ DEĞİŞTİRDİLER TÜRKÇE KONUŞUPTA BULGARCAYI BİLEMEYEN YAŞLILARIMIZLA DALGA GEÇİP BİZ GENÇERE ZORLA BULGARLIĞI AŞILAMAYA KALKTŞTILAR.BEN VE BENİM GİBİ KARŞI GELİP TÜRKÇE KONUŞANLARI DEFALARCA OKULDA MÜDÜR ODASINA ÇEKİP AZARLADILAR.TABİ Kİ DİLLER EVRENSELDİR AMA BAZI ARKADAŞLARIMIZ BULGARCAYI TÜRKÇEDEN DAHA ÇOK KULLANIYORLAR.BENCE BU YANLIŞ.BUNA KESİNLİKLE KARŞIYIM ZAMANINDA İSRARLA TÜRKÇE KONUŞUP BULGARCAYI REDDETTİK.ŞİMDİ KİME KARŞIYIZ MERAK EDİYORUM.....

• Konu Sahibi nirvana
:teytey:
ben de almanyada oturuyorum, burada hic bulgaristan göcmeni tanimiyorum, sen nerede yasiyorsun..

meraba Marleen tansalim istersen bende eskicumaliyim.simdi Frankfurttayim.bende frankfurta hic göcmen tanimiyorom.a.s

• Konu Sahibi nirvana
merhaba bende bulgaristan göçmeniyim kırcalinin köylerinden oralardan olan yokmu?:teytey:

• Konu Sahibi nirvana
Kızlar nerelerdesiniz yaaaa.Kimsenin zamanı yok galiba buralara gelmeye.:teytey:a.s.

• Konu Sahibi nirvana
merhaba, ben burdayım
işten kaytardım buraya girmek için
nasılsınız kızlar ?
ben az sonra oğulumu aiıya götürce

• Konu Sahibi nirvana
merhabalar siteyı tesadufen buldum inceledim ilk dıkkatımı çeken bu bölüm oldu ,göçmenler ve bu sayfayı inceledım ,baya göçmen varmışız ,aranızda en yenı göçmen benım sanırım nısanda geleli 3 yıl olacak ,kırcalının koylerındenım bende şu an izmirde oturuyorum umarım daha genış paylaşımlarımız olur...

• Konu Sahibi nirvana
bizde bulgaristan göçmeniyiz tolbuhin (dobrich)'ten 89da geldik buraya.anneannem dedem ve halalarım halen orda.yaz tatillerinde vakit buldukça gidiyoruz bizde.ben 5 yaşımda buraya gelmişim.

• Konu Sahibi nirvana
arkadaslar bende anne tarafından plovdıv(fılıbe)baba tarafından sumnunuyum butun gocmen arkadaslara selamlar

• Konu Sahibi nirvana
slm arkadaslar bende 89gocmeni.sumen/dobricligim ve izmir/varnada yasiyorum
:))

• Konu Sahibi nirvana
merhaba canım benım yasadıgım yer dulovoydu sılıstraya cok yakın sen su an nerde yasıyosyun

Selam bende yeni üyelerden sayılırım.Bu zamana kadar yazma fırsatım olmamıştı bende Siliste doğumluyum dulovaya bağlı bir köyde doğmuşum.1989 yılında geldik şu an Eskişehirde oturuyoruz.

• Konu Sahibi nirvana
merhaba kızlar hemşolarım :) bende razgrad'lıyım biras geç göz attım galiba buraya razgradlı arkadaşlarımız varmış

• Konu Sahibi nirvana
selamlar,ben burayı bulmak için epey gecikmişim.
89 göçmeniyim. dobriç'ten. çalıştığım şirkette hiç göçmen yok,epey sıkıntısını çekiyorum.
konuşacak birileri varsa sevinirim. gerçi siteyi çözmeye çalışıyorum hala.

• Konu Sahibi nirvana

evet zor bi durumdur ben burdaym canım konuşmak istiyosan siteyide gez dolaş canım cok faydalı insan bırakamıyo şakkıdı

• Konu Sahibi nirvana
8 mart ile alakalı nerelerde parti var,haberi olan var mı?
özellikle avcılar'da,lütfen haber versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…