cicikız ilk yıl böyle stresler yaşaman normal ama idare yerine kendi çözümlerin ve gözlerimle halletmek çok daha güzel olur
bende ilk yıl çok zorlanmıştım
3 seneye girdim aştım bazı sorunları olumunekankayizsmile
11. sınıf edb dersine giren arkadaşlarıma bi soru sormak istiyorum
öğretici metinleri işlerken makale fıkra gibi türlerin özelliklerini konu olarak işliyor musunuz?
oraya nasıl geldin cici? :)) yoksa şimdiden hazırlanmak için mi? :uhm:
öğretmenlerin çoğu salgına yakalanmış durumda dersler boş :teytey: söylemeden edemiyeceğim
öğretmenler olmasa çocuklar bayram eder çocuklar bayram eder :dance:
11 edb syf 28 de konu =) çok mu hızlı geçmişiz :uhm:
yok, tam yerindesin.
orada genel olarak öğretici metin kavramından ne anlıyorsunuz? sorusu var. ve üzerinde durulan öğretici metinler de dönemin genel özelliklerinin açıklanması için seçilmiş yoruma açık metinler. yani makalenin özellikleri şunlardır yok mülakatta şuna yer verlir gibi teorik konular yerine, Tanzimatçıların yenilikleri NASIL ve NE AMAÇLA getirdikleri işlenecek. zaten verilen metinlerin hangi tür oldukları değil, yenileşmeye nasıl katkıda bulundukları soruluyor tüm sorularda.
sonuçta mukaddime de bilimsel bir metin olarak verilmiyor orada.
ha hazırlık kitaplarından faydalanıyorsan onlar kafalarına göre boyuna teorik bilgi veriyorlar. adamın biri eline bir ansiklopedi alıp hazırlık kitabı yazmaya kalkıyor. edebiyat o kadar anlam ve yoruma dayalı bir alan ki, dar görüşlü birinin hazırladığı hazırlık kitabı aynı ilkokul kitabına benziyor.
işlenen konunun amacına uygunluğu açısından bakınca bizden istenen, makale veya diğer türlerin özellikleri değil, öğretici metin olarak adlandırdığımız metinlerin o dönemde insanlara ne gibi katkılar sunduğu.
bu şuna benziyor; neden yemek yiyoruz konusunu anlatırken yemek tarifi vermeye başlamaya. ne kadar anlamsız olurdu değil mi?
uzattım belki ama yeni müfredatın anlaşılması işini kolaylaştıracak.
cıcıkız yasadıklarıı cogu ogretmen yasıyor bıraz zaman gecsın sende tecrubelen senıde dınleyecekler
ogrencılerde suan senı denıyorlar
....cok konustuklarında masaya otur ..ve sadece onlara bak ısımlerını al..
en sorunlu oladan başlıyarak velılerıı okula cagır
anlıyabılıyorum seı bırını kestır mutlaka başlata bırı var...
Bazılarıyla tenefuste konus senın derdın ne ne sıkıtı var...
sııf ıcınde bıre bır tartışmalara gırme...
Bırde lıselerıde zorunlu yaparlarsa vay halımıze
mudurden once aılesıyel konus
ıdareye dılekce en son sıkkın olsun
sınıf ogretmenı rehber öğretmen soyleyebılırsın
ıdarede her bır ogrencının doyası var orda num var...
gerekırse ıdarecınız cagırsın....