Bugün Okulda Ne Var Ne Yok?

canım ben de endüstrideyim,okul çok büyük ve öğrencilerim hep erkek.Yani seni çok iyi anlıyorum.Ama ilk yılın tecrübesizliği,ilerki senelerde bu kadar sıkıntı yaşamazsın.İlK yılda hepimiz sıkıntılar çektik.2.yılın sonunda tayin hakkın olur,o zaman isteyebilirsin tayin.Gerçi gittiğinde göreceksin ki o kadar çok olmasa da o tür öğrenciler her yerde var.

öğretmenlik bu çağda çok zorlaşmış . ben bunu anladım.her sınıfta birkaç tane de olsa çabalayan öğrenci olmasa hiç çekilmeyecek. durun,susun demekten ben usandım. onlara laf sokuşturmaktan ben utanıyorum ama çocuklar tınnnnnn....
kadrolu olmayan öğretmenler , öğretmenliğin bu okuldaki gibi olmadığını,burasının berbat oldugunu söylüyolar. zaten kadrosu olmayan hemen kaçıyor okuldan..
inanır mısınız oldukça sert mizaçlı biri olmama ragmen oluyor bunlar.. tek suçum bayan ve genç olmak sanırım.. sizin püf noktalarınız var mı? belki de ben bir şeyleri yanlış yapıyorum...

benim püf noktam var mı,yok sanırım.Ama ben bazı öğretmenlerin aksine öğrenciyi severim (istisnalar dışında).Öğrencilerin çoğu,dikkat ettiysen,sevgiye aç.Kendilerini seven,kendileriyle ilgilenen biri olduğu zaman onlar da değişiyor.Ben çok okulda çalıştım.Çok değişik öğrencilerle...İmamhatip,sağlık meslek,endüstri,metem,düz lise,anadolu öğretmen ve anadolu.Hepsi tek şey istiyor,bekliyor.O da ilgi,kendilerine değer verilmesi.Ama çoğu aile o kadar ilgisiz ki....Çocuklar öyle sevgisiz ortamlardan gelince de haliyle nasıl davranacağını bilmiyor.Bir gülüş,bir önemseme çoğu için yeterli oluyor.Tabi biraz da tecrübe girince işin içine sorun en aza iniyor.

benim püf noktam var mı,yok sanırım.Ama ben bazı öğretmenlerin aksine öğrenciyi severim (istisnalar dışında).Öğrencilerin çoğu,dikkat ettiysen,sevgiye aç.Kendilerini seven,kendileriyle ilgilenen biri olduğu zaman onlar da değişiyor.Ben çok okulda çalıştım.Çok değişik öğrencilerle...İmamhatip,sağlık meslek,endüstri,metem,düz lise,anadolu öğretmen ve anadolu.Hepsi tek şey istiyor,bekliyor.O da ilgi,kendilerine değer verilmesi.Ama çoğu aile o kadar ilgisiz ki....Çocuklar öyle sevgisiz ortamlardan gelince de haliyle nasıl davranacağını bilmiyor.Bir gülüş,bir önemseme çoğu için yeterli oluyor.Tabi biraz da tecrübe girince işin içine sorun en aza iniyor.

tecrübe şüphesiz ki çok önemli..ben de olmayan şey.. nasıl davranacağımı şaşırdım artık. aileler çok ilgizzsiz,bizde de öyle.
bense aslında öğrenciyi seviyorum ama belli edemiyorum. çekiniyorum. yaşım küçük,stajer oldugum için gözler üzerimde..idarenin önünde öğrenciyle göz göze gelmeye korkuyorum. 10 tane müdür yardımcısı var.hepsi erkek.onlara göre bu iş hele ki böyle okullarda kadın işi değil.öğrenciyi tahrik ediyorsun demek için bahane arıyorlar.. laf duymaktan çok çekiniryorum. herşeyi dörtdörtlük yapmaya çalısıyorum. sonucunda çok geriliyorum,yükün altında kalıyorum.
çocuklara da güvenmiyorum,azıcık ilgi göstersem yanlış anlarlar diye korkuyorum. zaten yılışıklık yapmaya yer arıyorlar.köşeye sıkıştım yani.
kusura bakmayın çok dolmuşum.okulda kimseyle de konuşamıyorum bunlara..
onlara değerli olduklarını hissettirmeye çalışıyorum. benim için değil,toplum için değerlisin mesajı vermeye calısıyorum. bazen bu bile işe yarıyor ama bütün öğrencilere hitap edemiyorum işte.

merak etme canım,elinden geleni yaptığını idareciler de biliyordur.Sen işini tam yap,arkandan söyleyecek sözleri olmasın.Seneye ne kadar değiştiğini görünce sen de şaşıracaksın.İlk yıl moralini bozma.

merak etme canım,elinden geleni yaptığını idareciler de biliyordur.Sen işini tam yap,arkandan söyleyecek sözleri olmasın.Seneye ne kadar değiştiğini görünce sen de şaşıracaksın.İlk yıl moralini bozma.

çok teşekkür ederim.. dişimi sıkacağım.

endüstri meslek lisesinde ingilizce öğretmeniyim. meslekte ilk senem... ve şimdiden canımdan bezdim. ilk senem olduğundan dönem ortasında atandığımdan vs olsa gerek en kötü sınıflar bende..
ikinci haftamda öğrenciye vurdum.. kendime inanamadım yaptığımda.. göz altı morardı çocuğun çok üzüldüm.
çocuklar afyon yutmuş gibi, her türlü pislik var.. tüm öğretmenler bezmiş vaziyette.. umursamıyorlar.. pekçoğu doğrudüzgün ders de anlatmıyor artık. çok da kızamıyorum onlara..böyle mi olmalıydı ya...
hep faranjitim.. ses nodülü çıktı bağırmaktan bikaç ayda..
erkek ağırlıklı kalabalık sınıflar.. genç ve bayan olduğumdan sözlü tacizleriyle de uğraşıyorum.bazı bayan hocalar tacize aldırış etmiyor,mezhebim okadar geniş değil.tolere edemiyorum. okul çok büyük,idare başıboş..en fazla döver sallarlar başlarından..
adaylığım kalkınca bırakmaayı düşünüyorum :KK43:

canım ben de endüstrideyim,okul çok büyük ve öğrencilerim hep erkek.Yani seni çok iyi anlıyorum.Ama ilk yılın tecrübesizliği,ilerki senelerde bu kadar sıkıntı yaşamazsın.İlK yılda hepimiz sıkıntılar çektik.2.yılın sonunda tayin hakkın olur,o zaman isteyebilirsin tayin.Gerçi gittiğinde göreceksin ki o kadar çok olmasa da o tür öğrenciler her yerde var.

öğretmenlik bu çağda çok zorlaşmış . ben bunu anladım.her sınıfta birkaç tane de olsa çabalayan öğrenci olmasa hiç çekilmeyecek. durun,susun demekten ben usandım. onlara laf sokuşturmaktan ben utanıyorum ama çocuklar tınnnnnn....
kadrolu olmayan öğretmenler , öğretmenliğin bu okuldaki gibi olmadığını,burasının berbat oldugunu söylüyolar. zaten kadrosu olmayan hemen kaçıyor okuldan..
inanır mısınız oldukça sert mizaçlı biri olmama ragmen oluyor bunlar.. tek suçum bayan ve genç olmak sanırım.. sizin püf noktalarınız var mı? belki de ben bir şeyleri yanlış yapıyorum...

tecrübe şüphesiz ki çok önemli..ben de olmayan şey.. nasıl davranacağımı şaşırdım artık. aileler çok ilgizzsiz,bizde de öyle.
bense aslında öğrenciyi seviyorum ama belli edemiyorum. çekiniyorum. yaşım küçük,stajer oldugum için gözler üzerimde..idarenin önünde öğrenciyle göz göze gelmeye korkuyorum. 10 tane müdür yardımcısı var.hepsi erkek.onlara göre bu iş hele ki böyle okullarda kadın işi değil.öğrenciyi tahrik ediyorsun demek için bahane arıyorlar.. laf duymaktan çok çekiniryorum. herşeyi dörtdörtlük yapmaya çalısıyorum. sonucunda çok geriliyorum,yükün altında kalıyorum.
çocuklara da güvenmiyorum,azıcık ilgi göstersem yanlış anlarlar diye korkuyorum. zaten yılışıklık yapmaya yer arıyorlar.köşeye sıkıştım yani.
kusura bakmayın çok dolmuşum.okulda kimseyle de konuşamıyorum bunlara..
onlara değerli olduklarını hissettirmeye çalışıyorum. benim için değil,toplum için değerlisin mesajı vermeye calısıyorum. bazen bu bile işe yarıyor ama bütün öğrencilere hitap edemiyorum işte.

canlar bende ilk görev yerim olan endüstri meslek lisesinde 4,5 yıl çalıştım ...şuanda eş özründen başka bi şehire ve yine bi meslek lisesine tayin oldum :KK37: aynı sorunlar bende de wardı kalabalık sınıflar ilgisizlik saygısızlık ... birde öğrenciler mesleki derslerde çok farklı kültür derslerinde çok farklılar illaki sindirilmek istiyolar sanki sanayiye vs. gittiklerinden ötürü kaba sözlere hakarete alışmış durumdalar kimisi arsız oluyo:KK43: miskokulumun dediği gibi bazı öğrenciler değer verdiğini görünce tutumları değişiyo ama ya diğerleri becerebiliyosan duymazdan gelmeye bak ama bende yapamazdım.. sürekli tetiktesin biri bişi dediği an nası laf sokarım diye :KK53: seni madara edicek güya hayır eline ne geçicek dimi oturda dersi dinle...artık epey kelime oyunları yapar değişik biçimlerde cewap werirdim bu gibilerine oda bi süre afallar ne dediğimi anlamaya çalışırdı :KK1: birde ilk yıllarda daha iyiydi öğrenciler sankii şimdi anadolu lisesleri kalktı ve hiç bi okula yerleşemeyen öğrencileri meslek liseleri almak zorunda kapasitesi,mevcut sınıfları olmasa bile o nedenle de böyle oluyor sanırım...bu arada benim branşta ing. ilköğretime geçmeyi çok istedim ama ulaşımı çok zor yerler açılmıştı eş özründe bende yine lisede kaldım ....

ama şu war eski okulumdaki öğretmen arkadaşlar ve idareciler çok iyiydiler umarım onların yerini aramam şimdii:KK43:( okul başladığında nasıl olcak bakalım alışabilcekmiyim yeni okuluma :KK5:

Son düzenleme:
Bugun zümreyı hazırlamıştım teslim etcektım ama mufettışlerın ıstedıgı gıbı olmamış, duzletıcem dıye başıma agrı gırdı :KK25:
Ikı ingilizce ogretmenıyız okulda dıger zumrem hıc mı hiiiç ılgılenmıyor ya gel bı sor mubarek adam ne yaptın hocam de, off sinir oldum geldım :KK50:

mrb arkadaşlar..öncelikle belirteyim sınıf öğretmeniyim.geçen hafta yaptığımız sene başı toplantıda eğitsel kulüpleri paylaşmıştık..ben kütüphaneciliği almak isteim geçen yıl ki kulübümdü.neyse bugün öğleden önceki son ders rehberlik dolayısyıla kulüp..derse girmeden önceki tenefüsteyiz bi arkadaş fotokopi getirmiş verdi üzerinde eğitsel kulüpler ve öğretmenleri yazıyo...baktım benim ismim yok dedim benim ismim kulüübüm niye yazmıyo??o ara müdür geldi sizi koordinatör olarak görevledirdik işte arkadaşların tutanaklarını her hafta sen toplıcaksın ..dosya tutcen vs..dedim neden ???okulda kitaplık külübü var kütüphaneye gerek yok dedi..acaip sinirlendim ufacık okulda bi müdür bi müdür yardımcısı akşama kadar oturuolar..bana da kendi görevlerini yaptırıolar..ya sabır diyorum ama artık sabrıda kalmadı..ne yapabilirim bu kanuda öğretmen arkadaşlarımın yorumlarını bekliyorum..

ben de düz lisede başladım mesleğe. yaşım 21. branşımda 2 kadrolu öğretmeniz. diğer hoca da ilk atama. okulda öğretmen yetmiyor diye 1 tane de görevlendirme yaptılar. o hoca erkek ve deneyimli.
ben de rica ettim idareden 9 ve 10. sınıfları verir misiniz ilk senem ve öğrencilerin yaşları yakın diye (11 lerde 89 doğumlular var) . ama görevlendirmeyle gelen hoca şehrin de yerlisi aynı zamanda. bütün 9 ları istemiş.
bana da 11-12. sınıfları vermişler :KK43: hem de ders saatim dolsun diye kendi branşımla alakası olmayan Uluslararası iliş. dersi falan. ben anlamadım bu işi :KK43:

ben de düz lisede başladım mesleğe. yaşım 21. branşımda 2 kadrolu öğretmeniz. diğer hoca da ilk atama. okulda öğretmen yetmiyor diye 1 tane de görevlendirme yaptılar. o hoca erkek ve deneyimli.
ben de rica ettim idareden 9 ve 10. sınıfları verir misiniz ilk senem ve öğrencilerin yaşları yakın diye (11 lerde 89 doğumlular var) . ama görevlendirmeyle gelen hoca şehrin de yerlisi aynı zamanda. bütün 9 ları istemiş.
bana da 11-12. sınıfları vermişler :KK43: hem de ders saatim dolsun diye kendi branşımla alakası olmayan Uluslararası iliş. dersi falan. ben anlamadım bu işi :KK43:

11.sınıf ve 89 doğumlular mı:44: resmen aynı yaştasınız ya ne biçim iş. o erkek olan hoca bi iyilik yapsa da büyük sınıfları alsaydı nolurdu sanki.Allah kolaylık versin cnm zor

herkes idareci vasfını taşımıyor malesef.Size kolaylık yapabilirlerdi.Okulda branşınızda öğretmen eksikliği var ve siz farklı derslere de mi giriyorsunuz? Madem öyle ne diye görevlendirme istiyor ki? o adam alanına girecek,siz okulun öğretmenisiniz,farklı branşa gireceksiniz ,öyle mi yani? Öncelik sizin olmalı,siz dersleri alırsınız ,yetmeyen birkaç saate görevlendirme gelen girer.Hakkınızı isteyin.İdarecinize çıkın söyleyin.Hem siz daha stajyersiniz,hiçbir şey diyemezler.Zaten 21 saatten fazlasını almama hakkınız var,dilekçe vermeniz yeterli.Ama siz yolun başındasınız,30 saati de girin bence,birikim yaparsınız.Çocuğu olunca girmek istemiyor insan.Ah ah,ilk yılım aklıma geldi :KK59: Allah kolaylık versin

Güzel konuymuş ama uzun süredir paylaşım yapılmamış :KK14:

X