Bugün Okulda Ne Var Ne Yok?

müfettişler eksık bulmak ıcın proğlanmış o yuzden sıkmayın canınızı

ucretlı ogretmenın nobet tutma zorunlulugu yok...okul mudurlerı herseyı yapıyor

evet, ücretlilerin nöbet zorunluluğu yok..
bir de nöbetçi olunan gün okula daha erken gitmek gerekiyormuş
ben aynı saatte gidince deftere not edip elime kağıt verdiler :1shok:
"öğretmen nöbet günü saatinde yerinde bulunmamıştır" diye..pesss

bazı öğrenciler daha dikkat çekmaya odaklı oluyorlar. çocukla detaylı görüşmeden ve gözlemlemeden bi yargıya varamayız malum.

okulunuzu rehber öğretmeni yok mu acaba?en güzel şekilde o yönlendirir.

sempatiksalakcinni sağol.

canım nobetcı olunca yarım saat erken gıdıp sınıflar kontrol edılıyor
sen zıl caldıktan sonrada 15 dakıka sonra cıkıyorsun

ıdaren hemen ışlem yapması hıc hoş degıl

ama ücretlinin böyle bir zorunluluğu yok
normalde ben tenefüslerde nöbetimi tutuyosam tşk etmeli bence..
elime uyarı kağıdımı verdi hemen

bi de müfettişlerimiz geldi bugün.
planları sordu. sadece ingilizceye girmiyorum ki 11 tane derse giriyorum.
bir kısmı hazırdı ama çıktısını almamıştım. azarlar gibi konuştu.
ingilizce dersindeydik. tahtada,
Have you got a car?
I haven't got a car yazıyordu.
cevap verirken niye No, I haven't got a car dememişim. haven't zaten olumsuzluk bildiriyor dedim. arkadaşlar yanlış mıyım sizce? masanın üzerinde ders kitabı dışında yardımcı kitaplarım, defterim vardı hepsini inceledi. sınıf defterine baktı yazılmayan günler vardı. başlayalı 15 gün oluyor benden önce dersler boş geçmiş onlarıda dolduracak değilim ya...
milli eğitime söylerim maaşınızı verdirmem dedi. ben girdiğim tarihten itibaren deftere yazdım ondan öncekiler beni ilgilendirmiyor dedim. diğer ücretli arkadaşlarada bir sürü şey söylemişler. kadrolu öğretmenlerin bile planı yokken bize birşey demeye hakları yok ki...

stajyer iken bakanlık müfettişi gelmişti. değil dersime girmek planlarıma bile bakmamıştı. sadece bana neler yapmam konusunda bilgiler vermişti.
ayrıca kimsenin senin paranı vermeme gibi bir hakkı da yok.
Sinirlerini bozup gitmiş boşver takma kafana.

orchidea ben 9.sınıf rehberlik planını bulamadım internetten.
Nereden bulabilirm planı, önerebileceğin bir site var mı?

15 değil 5 dk hocam, şimdi bir de onun için kızmasınlar kıza. :)

bi de müfettişlerimiz geldi bugün.
planları sordu. sadece ingilizceye girmiyorum ki 11 tane derse giriyorum.
bir kısmı hazırdı ama çıktısını almamıştım. azarlar gibi konuştu.
ingilizce dersindeydik. tahtada,
Have you got a car?
I haven't got a car yazıyordu.
cevap verirken niye No, I haven't got a car dememişim. haven't zaten olumsuzluk bildiriyor dedim. arkadaşlar yanlış mıyım sizce? masanın üzerinde ders kitabı dışında yardımcı kitaplarım, defterim vardı hepsini inceledi. sınıf defterine baktı yazılmayan günler vardı. başlayalı 15 gün oluyor benden önce dersler boş geçmiş onlarıda dolduracak değilim ya...
milli eğitime söylerim maaşınızı verdirmem dedi. ben girdiğim tarihten itibaren deftere yazdım ondan öncekiler beni ilgilendirmiyor dedim. diğer ücretli arkadaşlarada bir sürü şey söylemişler. kadrolu öğretmenlerin bile planı yokken bize birşey demeye hakları yok ki...

biraz gerileri okursanız müfettişlerle ve gereksizlikleri ile ilgili anılarımı anlattım...hele ki ingilizce....hiç dertlenme sen nasıl biliyorsan, kendinden emin bir şekilde yoluna devam arkadaşım....

evet, ücretlilerin nöbet zorunluluğu yok..
bir de nöbetçi olunan gün okula daha erken gitmek gerekiyormuş
ben aynı saatte gidince deftere not edip elime kağıt verdiler :1shok:
"öğretmen nöbet günü saatinde yerinde bulunmamıştır" diye..pesss

Evet ücretlilerin nöbet zorunluluğu yok ama bizim okulda öğretmen yetersiz olduğu için ücretlilere de nöbet verildi. Ama o görevini yerine getirmiyor diye kimse bişey yapamaz.Onlar seni korkutmak için yapmışlardır öyle yazsalar bile ceza filan veremezler.

Evet ücretlilerin nöbet zorunluluğu yok ama bizim okulda öğretmen yetersiz olduğu için ücretlilere de nöbet verildi. Ama o görevini yerine getirmiyor diye kimse bişey yapamaz.Onlar seni korkutmak için yapmışlardır öyle yazsalar bile ceza filan veremezler.

ceza fln veremez, verse kaç yazar
ama gereksiz davranışlar işte

cicikız sıkma bunlarla canını,ne kötü idarecilerle çalıştım ben,umarım sana hep iyileri denk gelir
Nöbete yarım saat önce gelip,15 dk.sonra çıkıyoruz biz,bizim okul çok önemser nöbeti malesef...

Ben de ücretli öğretmenim, haftada 2 gün nöBet tutuyorum ama erken gelip geç gitme şansım ve imkanım yok, hiç Birimizin yok çünkü köydeyim ve merkeze 2 saatte Bir otoBüs var =) inşallah müfettiş falan gelmez yaa, valla planımı falan çıkarttım ama müfettiş gelince ne yapilir müfettiş nedir nasıl Bişeydir hiç Bilmiyorum =) ilkdefa çalişiyorum da.. Bu arada ücretli öğretmenlere verdikleri 2 kurus para Bi de Böyle kasıyolar mı ? kardeşim sen Beni Bi kadrona al insanca maaşımı haklarımı ver öyle gel sor sorgula.. valla hiç Bişey yapamazlar ücretli öğretmene.. çok sıkarlarsa istifa eder çıkarız, zaten acımız Büyük kadromuz çıkmıyo diye teşekkür edeceklerine Bi de kasıp sıkıp azarlıyolarsa adamı iice soğuturlar haaa

yarın da veli toplantım var..Bu arada sınıf yönetimi konusunda Bişeyler yoluna giriyor.. Böyle önlerinde durup tek tek gözlerinin içine Bakıyorum.. susun diye Bağirmiyorum seslerini Bastırmaya çalişmiyorum.. susmazlarsa ders işleyemeyeceğimi söylüyorum.. ama diğer sınıflarla sınavlarının aynı olacaği için konularda geri kalacaklarını söylüyorum. hoş bişe değil açık açık tehdit ediyorum ama mecBurum.. sınıflarım 50 kişi 50 si Birden konusuyo.. Bi de ne entrikalar var sınıflarımda ohoo.. aynı kızı sevip kavga etmeler.. aynı çocuktan hoşlanmalar.. derse ilgilerini çekecem diye kırk takla atiyorum.. ama Bugün kuzu Gibi oldular =) 2 kişi sohBete Başladiği an dersi kestim.. hemen toparlandılar.. Boşa yirtmişim kendımı susunnnnnnn diye diye =)

cicikız canım malalesef müfettişler de müdürün de üzerinizden egolarını tatmin etmeye çalışmış :eek:klava:

15 değil 5 dk hocam, şimdi bir de onun için kızmasınlar kıza. :)

Zıl caldıktan sonra tum sınıfları kontrol etmek kırılan cam kapı var mı dıye
nobet defterını doldurmak 5 dakıkada olmuyor bız nobet cıkış defterını 15 dakıka yazıyoruz

orchidea ben 9.sınıf rehberlik planını bulamadım internetten.
Nereden bulabilirm planı, önerebileceğin bir site var mı?

nasıl yaniii???

bunu rehber öğretmeninizin yönlendirmesiyle yapılması lazım. çünkü her okulun çerçeve programı farklıdır. örneğin ben tüm sınıf düzeylerinin kendim hazırlayıp verdim öğretmenlerimize. çünkü profesyonellik isteyen bir iş.

nasıl yaniii???

bunu rehber öğretmeninizin yönlendirmesiyle yapılması lazım. çünkü her okulun çerçeve programı farklıdır. örneğin ben tüm sınıf düzeylerinin kendim hazırlayıp verdim öğretmenlerimize. çünkü profesyonellik isteyen bir iş.

bizim okulda rehber öğretmen yok ne yazıkki =(
Ve inan her okulun farklı çerçeve programı olduğunu ilk defa duyuyorum daha doğrusu çerçeve programı nedir onu bile bilmiyorum =)
Ben her yıl internetten indiriyordum rehberlik planını.
Peki şimdi ne yapabilirim? Ya da rehber öğretmenin olmadığı okulla kim ilgilenecek??

evet arkadaşlar bir haftayı daha geride bıraktıkk
herkesee iyi hafta sonları

X