Bugün Okulda Ne Var Ne Yok?

Fiyonk valla ben bu özellikleri bahsettiğim geçen yılki öğrencilerimde göremedim malesef. Hızlı düşünme ve algılama kapasiteleri olsaydı eğer sanırım ben burda onları eleştiriyo olmazdım. Evet kurallara uymama konusunda çok iyiler ama napalım kurallara uymamalarını kabul mu edelim, dersi dinlememelerine göz mü yumalım yada okula makyajlı gelmelerine. Ben onları kendimden ilerde görmüyorum, gerçekten hiçbirinin amacı yok, ben düz lise mezunu olduğum halde bilgisayar öğretmenliğini kazandım siz meslek lisesi öğrencisisiniz ek puanınız var çok avantajlısınız diye çok konuştum kazanmanız çok kolay dedim.Ama gözlerinde üniversite kazanmayı o kadar büyütmüşler ki hatta onlara göre düz liseden mezun olmak bile büyük bir başarı gerektiren bir olay o yüzden çoğu düz lisede sınıf geçemeyip meslek lisesinden lise diploması alalım yeter diyen öğrenciler. Benim derslerine girdiğim öğrenciler bilişim bölümü bunlar okulun en iyi seçilmiş öğrencileri en kötüleri de muhasebe bölümünde oluyo bazen onları dinliyorum da bu haldeki öğrencilerime şükrediyorum. Malesef durum bu, bunları dile getirmek eski öğretmenler gibi olmaksa ben eskimişim o zaman

türkan dizisindeki gibi, ordaki kadın da kayınvalidesine hanımefendi diyor ya kaydirigubbakcemile3 belki onun ailesi de öyledir

Ben alıştım valla öğrencilerime.. şimdiden özledim Bile.. sadece 50 kişilik sınıflarda çok zorlanıyorum ilk 15 dakka.. onlarda 9. sınıf, henüz adapte olamadılar liseye.. Biraz Bağirdim sınıfın birine.. hepsi sustu bu sefer de yüzleri düştü.. Bazı sınıflara giriyorum öyle hevesliler ki, maşallah ne versem kapiyolar.. Bazı sınıflarda da öğrenilmiş çaresizlik var, yapamayız Biz diyolar, ingilizce neyimize diyolar.. yani 8 ayrı sınıfa giriyorum hepsi çoook farklı...

mesela 3 tane 10. sınıfa giriyorum 10 fen ve 10 tm süper.. ama 10 sosyalde ilerleme kaydedemiyorum ve Ben de kopuyorum.. 15 dakka ders işlesem sıkılıyolar.. dersi hemen kaynatıyolar ama 10 tm de zil çalinca ders Bitti diye üzülüyolar yaa..

sosyal sınıfları her yerde aynı sanırım...benneyaptımki

düz lisede okumuş olmak kötü bir şey değildir.
çağın çocukları hızlı düşünüp algıladıkları için dersler sıkıcı geliyor.
bir gencin hedefi yoksa suç gençte değil ülkeyi yönetenlerdedir.
kuralların çoğunun anlamsız olması öğrencilerin dersi dinlememesi gerektiği anlamına gelmez.
öğretmenlerin çoğu sığ ve geri kafalı insanlardan oluşuyor.
geri kafalı derken bundan 5 sene önce ne düşünüyorsa aynısını düşünmeye devam edenlerden bahsediyorum.kendini geliştirme kaygısı olmayanlardan.

ve bu çağda öğrencinin ceketiyle veya makyajıyla uğraşmaktan UTANIYORUM.
namus ve ahlak bekçisi öğretmenlerden de.

öğrencisiyle çay içip sohbet edemeyen, o gencin ruhuna işleyemeyen, sadece eleştiri yapıp beğenmez beğenmez ortada gezen, ot gibi yaşayan öğretmenlerin aldığı para haramdır.

demek istediklerim bunlardı, senin dediklerinle ilgisi yoktu. sevgiler...

peki benim sohbet etmediğimi nerden biliyosun ki söylediklerimden eski öğretmenler gibi konuştuğumu çıkardın. bence öğrenciyi serbest bırakmak da hoş değil hele de bi okul ortamında.
Ayrıca düz lise bitirmek kötü değil demedim benim öğrencilerime göre o bile çok zor demek istedim. Sana da sevgiler...

çağın çocukları hızlı düşünüp algıladıkları için dersler sıkıcı geliyor.
bir gencin hedefi yoksa suç gençte değil ülkeyi yönetenlerdedir

bu iki cümleye katılmam mümkün değil fiyonkcum.

serbest bırakmaktan söz eden kim...

ben cümlelerinde çözüm değil şikayet gördüm ve o şikayetler de benim lisedeki öğretmenlerimin dedikleri şekildeydi ceku. yeni nesil öğretmenlerin de aynı şekilde davranması bana garip geliyor.

eğer şikayet edeceksek her yer şikayet edilecek konu çook. bizler öğretmenler olarak ne yapıyoruz önemli olan bu benim için.

daha doğrusu ben şikayet edecek kadar güçsüz konumda olduğumuzu düşünmüyorum, aksine çok şeyi değiştirip düzeltebilecek konumda olduğumuzu sanıyorum.

neden?
üniversiteyi temel hedef olarak algılayamıyor çocuk, çünkü iş bulamayacağını düşünüyor. ahlaklı bir insan olmayı temel hedefine alsa işe yaramaz diye düşünüyor, çünkü götüren götürene...vs.

ne yapsınlar? hiç mi üzülmüyorsunuz öğrencilerin haline?

2 çocuklu evli öğretmenin 15 yaşındaki kızla kaçması haberi sinir bozucu. çevremden bazı kişiler kızı suçluyor.

Bu sebeplerden dolayı hiçbir öğrenciye üzülmem ben.

işsizlik denilen sorun bu ülkede yeni çıkmadı ki!

Biz lisede okurken de, sınava hazırlanırkende, üniversitede okurkende, mezun olduktan sonrada vardı işsizlik sorunu... Bu sorun var diye hanginiz bıraktınız ders çalışmayı, hanginiz hedeflerinizden vazgeçtiniz, hanginiz gelecek kaygılarınızı sildiniz?

Ya da sınavlara hazırlanan öğrencilerimizin bu gerçeklerden hiç mi haberi yok? Elbette var ama onlar sorumluluk sahibi. Biliyorlar zorluklarla karşılaşacaklarını fakat yılmıyorlar.

Öğrencilere neden gelecek kaygınız yok dediğimde onlar da aynı şeyi söylüyor fakat bu söylemler sadece bahanedir, yukarıda saydığım sebeplerden ötürü. Onlara da aynen böyle söylüyorum. Bırak ülke kaderini falan değiştirmek kendi geleceği bile umrunda olmayan öğrencilerin sığınağıdır bu cümleler.

2 çocuklu evli öğretmenin 15 yaşındaki kızla kaçması haberi sinir bozucu. çevremden bazı kişiler kızı suçluyor.

dehşet verici ve yurdum insanı genel profiline ne kadar uygun bir düşünce tarzı...

nasıl bir zihniyettir henüz neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayıracak kapasiteye ulaşmamış, başında kavak yelleri esen, dünyayı tozpembe görüp hayatı "aşk" yada hissettiği şey her ne ise ondan ibaret sanan bir sabinin aklına girmek...

ve bu zihniyeti yerden yere vurmak en ağır cezayı vermek yerine "kızı suçlamak" nasıl bir düşünce tarzıdır lütfen birileri bana izah etsin çok sinirlerim bozuluyor çünkü...bu kadar mı ahlak çöküntüsü içerisindeyiz..."öğreten" kişi doğruyu bilmesi ve yanlıştan döndürmesi gereken kişinin yaptığına bakın siz...

çok ağır konuşmak geliyor içimden....

ben yıllar önce lisedeyken şöyle bişey duymuştum biryerlerden "gençlik coca-cola, hamburger ve pop müzik arasına sıkıştırılmaya çalışılıyor" o zamanlar ne demek istendiğini net olarak anlamamıştım tabi....oysa şimdi olan tamamen bu...

şimdi bu mecaz anlamda kullanılan " coca-cola, hamburger ve pop müzik" üçlemesinin içine öyle çok şey girdi ki....ben çocukları suçlayamıyorum maalesef...şanssız bir nesil var bence karşımızda...ben kendi adıma çok daha başka şeylerle büyüdüm...biz de televizyon izlerdik, biz de coca-cola içer hamburger yer pop müzik dinlerdik ama şimdikilerin aksine bizim hayatımızda başka şeyler de vardı....ve ne yazıktır ki şimdi kendi geleceğini bile değiştirmek birşeylerin ucundan tutmaktan aciz gençlik çoğunlukta...bence şimdi öğretmenlerin sorumluluğu daha da fazla....

bu arada konuya çok balıklama daldım kusura bakmayın lütfen ama ne bileyim kk da böyle şeylerin konşulduğunu görmek gerçekten hoş....şimdi konuyu baştan sona okuyup dahil olup öyle konuşacağım aslında başta yapmam gerekeni şimdi yapacağım kusuruma bakılmasın lütfen....

katılmamam mümkün değil ve maalesef benim gördüğüm 10 yılını aşmış öğretmenlerin büyük çoğunluğu bu şekilde ve öğretmen olmak için "ideal öğrenci" lerini bekliyorlar ki yok böyle birşey...ideal akıllı uslu çalışan bilen öğrencinin herkes öğretmeni olabilir...

evet ideal öğrenci diye bir şey yoktur
biz de böyleydik onlar da böyle devam ediyor
tam kanın kaynadığı zamanlar lise çağı
malesef kurunun yanında yaş da yanıyor..

sanırım yazıklarımı siyasi anladınız. ben işsizlik yenidir veya şu hükümet yapmıştır demiyorum. eskiden öğretmen olmak çok daha kolaydı mesela. şu an bölümü bitirmek ve sınava girmek gerekiyor. formasyon almayan ya da orman mezunu olanlara bile bu hak verilirken şu an master yapanlar bile göreve başlayamıyor. ataması yapılmadığı için ücretli derse giren, sözleşmeli çalışıp yıllarca kadro bekleyen veya intihar edenler var. çocuklar bunların farkındalar.

sorunlar git gide çeşitleniyor.

mühendis olmak çok para ve prestij demekken şimdi asgari ücrete iş bulmaya sevinmek anlamına gelebiyor.

gerçekler değişiyor.

bizler yerimizde sayarsak öğrencilerimiz bize sadece güler geçerler. onalr her şeyin farkındalar.
yapabilecekleri çok az sadece.

siz üzülmeyin, ben üzülüyorum.

adamı suçlamak suç sanki. bazı öğretmen arkadaşlarım bunu savundular. kız kuyruk sallamıştır dediler. adam sütten çıkmış ak kaşık çünkü.

adamı suçlamak suç sanki. bazı öğretmen arkadaşlarım bunu savundular. kız kuyruk sallamıştır dediler. adam sütten çıkmış ak kaşık çünkü.

adam eğitim almış öğretmen olmuş ders verdiği öğrencileri var
üstelik evli ve kendi çocuğu da var
yazık valla kızda suç yok o daha çocukkalsanaalsanasmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…