Bugün Okulda Ne Var Ne Yok?

öğrencilerin karşısında olmak hatalıdır diyorum. daha ilk haftadan eksi artı olayına girdinse işin zorlaşır. bırak eksiden artıdan korkmuyacaklar tabi çünkü korkulacak bir şey değil eksi. ya da sınıfta kalmak.

önemli olan onların iyiliğini istediğini izah edebilmektir. bunu yaparken de ezik olmamak lazım.

ben de isterim ders eğlenceli geçsin hem eğlenelim hem öğrenelim
ama iyilik yaramıyo gibii :uhm:
bulsam bi yolunu ben de böyle olmasını istemezdim ama okulu bitirme dertleri yok ki

onların ilgisizliğine rağmen bir yıl geçti işte
aynı zamanda rehber öğretmenleriydim ama hiçbir ilerleme kaydedemedik malesef. Bu yıl mezun oluyolar çok pişman olacaklar ama zamanı da geriye alamayacaklar

o dediğim sınıfta ilk ders sordum
ne olmak istersiniz diye, doğru düzgün bişi düşünen yok
bu yaşa gelmişler 11.sınıfta ki kalanları da çok düşünmedim daha diyo
ya da sokakta köpeklere bakıcam fln diyen var

ceku, bir eleştirim olacakyazdıklarından bazılarına. çook eskiden öğretmenler nasıl konuşursa aynen öyle konuşuyorsun.
artık bir şeyler değişmedi mi sence?

sistem değişti vs ama onlar hep kağıt üzerinde..
öğrenciler ve öğretmenler aynı kafada
napmak lazım ki :uhm: siz napıyosunuz mesela

cicikız malesef düz ve meslek liselerindeki öğrencilerin çoğu okula okumak için gelmiyor.Ya evde iş yapmayayım diye,ya kızla var diye,ya da annesi evde istemediğinden geliyor.Bunu da hiç çekinmede söylüyorlar.

evet zaman geçsin diye..kafamçokkarıştı

öğrencilerin karşısında olmak hatalıdır diyorum. daha ilk haftadan eksi artı olayına girdinse işin zorlaşır. bırak eksiden artıdan korkmuyacaklar tabi çünkü korkulacak bir şey değil eksi. ya da sınıfta kalmak.

önemli olan onların iyiliğini istediğini izah edebilmektir. bunu yaparken de ezik olmamak lazım.

Sorun da bundan sonra başlar zaten. Sen iyi niyetini gösterdin ama anlamadı büyük bir çoğunluk diyelim. (Ki bu durumla çok karşılaşılır.) Bundan sonra ne yapacağındır önemli olan.....

O sınıfta 1 öğrenci bile varsa üniversite hayali kuran veya çaba harcayan onu heba etmeyeceksin, sınıfın geri kalanının da onun geleceğini heba etmesine izin vermeyeceksin.

Sorun da bundan sonra başlar zaten. Sen iyi niyetini gösterdin ama anlamadı büyük bir çoğunluk diyelim. (Ki bu durumla çok karşılaşılır.) Bundan sonra ne yapacağındır önemli olan.....

O sınıfta 1 öğrenci bile varsa üniversite hayali kuran veya çaba harcayan onu heba etmeyeceksin, sınıfın geri kalanının da onun geleceğini heba etmesine izin vermeyeceksin.

bunu nasıl başarmalıyız? zor durum

sevgili edb öğretmenleri bi sorum var:
konuları işlerken yıllık prog göre mi gidiyosunuz
11.snf edb haftada 4 saat var, bana çok geldi
fiyonk hocamsen ne yapıyosun?
coşku ve heyecanı dile getiren metinler kasımda gösteriliyor ozmna kdr ne yapıcaz?

hangi konuşmalarım:uhm: mesela
Ben onların yanında olmayı da denedim ama başarılı olamadım sanırım

son cevaplarının hemen hemen tamamı. kalıp sözler cümleler... öğrenciler bizden daha ilerideler. bunu kabul edelim önce. sonra her şey yoluna girer zaten.

sevgili edb öğretmenleri bi sorum var:
konuları işlerken yıllık prog göre mi gidiyosunuz
11.snf edb haftada 4 saat var, bana çok geldi
fiyonk hocamsen ne yapıyosun?
coşku ve heyecanı dile getiren metinler kasımda gösteriliyor ozmna kdr ne yapıcaz?

bitti mi ki konular? ya da bitecek gibi mi görünüyor? boşluk olmaması lazım aslında ama acele etme, yavaş git. yoruma önem ver. yorum yaptır teorik işlersen olmaz.

bitti mi ki konular? ya da bitecek gibi mi görünüyor? boşluk olmaması lazım aslında ama acele etme, yavaş git. yoruma önem ver. yorum yaptır teorik işlersen olmaz.

9.sınıfta yorumlar vs güzel geçiyor
ama dediğim 11de mümkün değil
bu yüzden teorik bilgileri verip gerekli yerleri yazırıp geçmek zorunda kalıyorum
kasıma kdr o konuya geçmemek lazım herhalde?
siz neler yapıyosunuz 4 saat çok değil mi?

9.sınıfta yorumlar vs güzel geçiyor
ama dediğim 11de mümkün değil
bu yüzden teorik bilgileri verip gerekli yerleri yazırıp geçmek zorunda kalıyorum
kasıma kdr o konuya geçmemek lazım herhalde?
siz neler yapıyosunuz 4 saat çok değil mi?

ilk kez ders anlattığımda konuyu hemen bitirmiştim, baktım saate, dersin yarısı geçmiş daha. :) şimdi de bir sözcükten giriyorum, ucunu bulamıyorum konunun, uzadıkça uzuyor. zamanla söyleyeceğin çok şey oluyor. başlarda bunu hissetmen normal.

şu an tarih anlatıyorum ben, Tanzimat Fermanı neden ilan edilmiş konusunu işledim bu hafta boyunca, bitiremedim de. :) bununla ilgili çalışmalar yapmalarını da istedim. Tanzimat çok ağır bir dönem, anlat anlat bitmez, edebiyat tarihi kitaplarını gözden geçir, bilgilerini yenilersen konuları uzatarak ve doyurucu şekilde işleyebilirsin, 4 saat az bile gelir.

Tanzimat teorik bir konudur fakat yenilik dönemidir, bunun yorumlanması mümkün. ki ben öyle yapıyorum. teorik olarak şu şudur bu budur dememek gerek demek istemiştim. kolay gelsin.

ilk kez ders anlattığımda konuyu hemen bitirmiştim, baktım saate, dersin yarısı geçmiş daha. :) şimdi de bir sözcükten giriyorum, ucunu bulamıyorum konunun, uzadıkça uzuyor. zamanla söyleyeceğin çok şey oluyor. başlarda bunu hissetmen normal.

şu an tarih anlatıyorum ben, Tanzimat Fermanı neden ilan edilmiş konusunu işledim bu hafta boyunca, bitiremedim de. :) bununla ilgili çalışmalar yapmalarını da istedim. Tanzimat çok ağır bir dönem, anlat anlat bitmez, edebiyat tarihi kitaplarını gözden geçir, bilgilerini yenilersen konuları uzatarak ve doyurucu şekilde işleyebilirsin, 4 saat az bile gelir.

Tanzimat teorik bir konudur fakat yenilik dönemidir, bunun yorumlanması mümkün. ki ben öyle yapıyorum. teorik olarak şu şudur bu budur dememek gerek demek istemiştim. kolay gelsin.

:ecrin_bebek: tecrübesiz olunca anlatacak fazla bişi olmuyor malesef ki..
zamanla olacak sanırım tşk ederim yarın da ders var bakalım nasıl geçecek..

:ecrin_bebek: tecrübesiz olunca anlatacak fazla bişi olmuyor malesef ki..
zamanla olacak sanırım tşk ederim yarın da ders var bakalım nasıl geçecek..

ek çalışmalar yaptırabilirsin öğrencilerine.

istekli olan bir gruba araştırma yaptırabilirsin.
ya da benim türkçe öğretmenim(ki kendisini çok severdim)

böyle sizler gibi fazladan kalabilecek derslerimiz vardı. o da haftanın bir gününü kitap okumaya ayırmıştı.

kalabalıktık. 40 kişi falandık. başlarda sorunlar oldu ama sadece hayatı boyu o saatte bile okuyanlar olmuştu. zamanla bu sistemi yerleştirmişti ve çok da faydasını görmüştük.

böyle sizler gibi fazladan kalabilecek derslerimiz vardı. o da haftanın bir gününü kitap okumaya ayırmıştı.

kalabalıktık. 40 kişi falandık. başlarda sorunlar oldu ama sadece hayatı boyu o saatte bile okuyanlar olmuştu. zamanla bu sistemi yerleştirmişti ve çok da faydasını görmüştük.

çok ilgisizler ya hiç sanmıyorum ki oturup okusunlaralsanaalsanasmile
11lerle olan dersi çok şükür kötü bi olay yaşanmadan bitirdik =)

Son düzenleme:
son cevaplarının hemen hemen tamamı. kalıp sözler cümleler... öğrenciler bizden daha ilerideler. bunu kabul edelim önce. sonra her şey yoluna girer zaten.

Ne demek istedin anlamadım ne yönde ilerdeler bizden sence. Kabul etmemiz gereken şey ne

ben de geçen yıl kitap okuttum 1 ders saatinde,tabi kaymakamlıktan yazı geldi bize o yüzden böyle bir uygulama yaptırdılar. Onların sayesinde ben de okuyordum =))

Bir de bizim okuldaki edebiyat öğretmeni 100 temel eser içindeki kitaplardan okuyanlara ( belirli bir sayfa belirledi örneğin 1500sayfa) bir sözlü notunu 100 veriyordu. (Öğrenciler kitap özetini anlatıyor ya da yazıyorlardı)

Garip bir kız öğrenci var 9.sınıfta.

Bugün fizik dersinde öğretmen arkadaş konuyu anlatırken "beyfendi bakar mısınız, ben burayı anlamadım bir daha anlatmanız mümkün mü acaba" demiş. :roflol: :roflol: beyfendi lafına koptum resmen. Acaba öğretmenine beyfendi diye seslenen başka bir öğrenci var mıdır =)))

Bugün fizik dersinde öğretmen arkadaş konuyu anlatırken "beyfendi bakar mısınız, ben burayı anlamadım bir daha anlatmanız mümkün mü acaba" demiş. :roflol: :roflol: beyfendi lafına koptum resmen. Acaba öğretmenine beyfendi diye seslenen başka bir öğrenci var mıdır =)))

kendini nerde sanmış acaba =) hocam lafının suyu mu çıkmış:bbo:

Ne demek istedin anlamadım ne yönde ilerdeler bizden sence. Kabul etmemiz gereken şey ne

yeniliklere daha açıklar, daha hızlı düşünüyor ve algılıyorlar, kendilerine özgü tavırları var, eskiye göre çok daha fazla hayal kırıklığı yaşamış oldukları için pek çok sorunu bizim algıladığımız gibi algılamıyorlar, birey olmanın öneminin farkındalar, genel geçer kuralları yok, esnekler, değişkenler, kuralların birçoğunun anlamsız kaldığının farkındalar ve daha pek çok şey...

dalga mı geçmiş?

X