- 31 Temmuz 2009
- 2.923
- 13
ben yıllar önce lisedeyken şöyle bişey duymuştum biryerlerden "gençlik coca-cola, hamburger ve pop müzik arasına sıkıştırılmaya çalışılıyor" o zamanlar ne demek istendiğini net olarak anlamamıştım tabi....oysa şimdi olan tamamen bu...
şimdi bu mecaz anlamda kullanılan " coca-cola, hamburger ve pop müzik" üçlemesinin içine öyle çok şey girdi ki....ben çocukları suçlayamıyorum maalesef...şanssız bir nesil var bence karşımızda...ben kendi adıma çok daha başka şeylerle büyüdüm...biz de televizyon izlerdik, biz de coca-cola içer hamburger yer pop müzik dinlerdik ama şimdikilerin aksine bizim hayatımızda başka şeyler de vardı....ve ne yazıktır ki şimdi kendi geleceğini bile değiştirmek birşeylerin ucundan tutmaktan aciz gençlik çoğunlukta...bence şimdi öğretmenlerin sorumluluğu daha da fazla....
bu arada konuya çok balıklama daldım kusura bakmayın lütfen ama ne bileyim kk da böyle şeylerin konşulduğunu görmek gerçekten hoş....şimdi konuyu baştan sona okuyup dahil olup öyle konuşacağım aslında başta yapmam gerekeni şimdi yapacağım kusuruma bakılmasın lütfen....
balıklama değil canım çok güzel bir yerden girmişsin konuya teşekkürler.
öğretmenin sorumluluğu kat kat arttı evet. ve bu sorumluğa yetişmeyi göze alabilmek zor. ya dersini verip çıkar gidersin, ya da elinden geleni yaparsın. sadece bireysel hayatını düşünmek mesleğimize uygun değil.
internet, tv ve basın sayesinde bilgiye ve çeşitli yorumlara ulaşmak daha kolay hale gelip iletişim arttığı için gelişme fazla oluyor. bunun yanısıra çöküş de kolay olabiliyor. bir öğrenci ödevini netten indirerek ne kadar da bilgiye kolay ulaştığını düşünürken, bulduğu bilgiyle ilgilenmeme gibi bir tavır takınabiliyor. bu durum, ihtiyaçların değiştiğini gösteriyor.
ihtiyaçlar değiştiyse her şey değişmeli. sorun da burda başlıyor. ya da sorular.