Bu yaklaşıma nasıl karşılık vermeliyim?

Açıkçası hiçbir şekilde başa çıkabileceğimi düşünmüyorum. Buna gücüm de yok zaten. Kendi problemlerimle uğraşıyorum bambaşka dertlerim var bir de üzerine bunlar çıkınca iyice canım sıkılıyor.

Ben 40 yaş çocuğuyum abimle aramda 20 yaş var. O yüzden standart bi abi kardeş ilişkimiz yok maalesef. Öyle olsaydı belki daha kolay olurdu her şey.

Yok aksine hiç dahil olmak istemiyorum. Nasıl olay çıkarmadan dahil olmam onu soruyorum. Tamamen dışında kalmak istiyorum ama sonra gidip abime bizi kötülüyor bununla nasıl başa çıkabileceğimi bilmiyorum. Yarın gitmesem abim belki sorun edip bana bununla ilgili bir şey söylerse fırsat doğar ben de rahatsızlıklarımı dile getiririm diyorum ama doğru bir yol mu bilmiyorum.

Abimle aramda 20 yaş var be bu zamana kadar bu şekilde hiç konuşmadık. Annem babam sorunların üzerini örttüğü için böyle geldi böyle gidiyor. Ben artık bu durumda sıkıldığım için aradan sıyrılmak istiyorum.

Haklısınız öyle zaten. Nezaketen davet ediyormuş gibi görünüyor ama sebebi abime iyi görünmek. Ama ben rol yapmak istemiyorum işte.

Evet işte o kısmı soruyorum. Sizi abinize kötüledi diyelim. Abiniz de "evet ya benim kardeşim, annem böyledir" mi diyor? Gerçi 26 sene de çok uzun süre. Anneniz bu konuyu 26 senedir hiç mi açmadı abinize?

Ben insanların konuştuklarının altındaki manaları düşünerek hareket edemiyorum ya. Çok yorucu değil mi? Bence çok yorucu. Yemek yapma mı dedi? Yapmam. Bir şeye gerek yok mu dedi, götürmem. Para verilmeyecek mi dedi, takmam. Banane, ben soracağımı sormuşum, cevabına göre hareket etmişim. Gerisi onu bağlar. Yeğenimin önemli gününde yanında oldum mu, oldum. Gerisi anasının babasının sorunu. Siz sormamış olsanız hadi neyse de, sormuşsunuz gerek yok demiş. Bir laf edecekse “ben sorduğumda söyleseydin, ben senin başka bir beklentin olacağını anlayamadım” dersiniz. Kimse müneccim değil sonuçta. Ben olsam nişana gider, görevimi yapardım. Annesi mesafeliyse de kendisi bilir. Siz halası olarak görevinizi yapmak için gidiyorsunuz. Konuşmaların alt metnini anlamıyormuş gibi yapın. İmalar, laf dokundurmalar falan yengenizi ilgilendirir. Sonuçta birisine anlattığınız şey karşı tarafın anladığı kadardır. Boşverin, boş verenler daha güzel yaşıyorlar bu hayatı.

Abiniz le 20 yaş varsa yengeniz le baya yaş farkınız olmali . Bu yaş farkıyla zaten kafalariniz uyusmamasi normal. Bosverin istediği gibi lanse etsin düğünde halası olarak bulunun yeter

Ağzınızla kuş da tutsanız zaten sevilmeyecek ve istenmeyeceksiniz. Eğer yengeniz böyle düşünüyorsa ne yaparsanız yapın yeğenlerinize de yaranamazsınız, abinize de. Hiç düşünmeyin. İçinizden nasıl geliyorsa öyle davranın. Bazı ilişkiler büyüklerin hatrına yürüyor. Biz de babaannem varken senelerce halamla görüşmek zorunda kaldık. Babaannem yatalak olduğu an ilişkiler bitti. Halam iyi miydi kötü müydü bilemiyorum. Annem halamı sevmiyordu ve biz de sevemedik. Babam da illa kardeşim diyemezdi. Şimdi düşünüyorum da ben de arada büyükler olmasa görümcemle görüşmem. Aramızda büyük bir husumet yok ama yine de içimden gelmiyor. Sevmiyorum sevemiyorum. Kv yemeğe davet ettiği zaman orada görüşüyoruz. Bir gün kv ölürse muhtemelen biz de görüşmeyiz. Yani arada abinizin de hatırı yok. Anneniz olduğu sürece he deyip geçeceksiniz çoğu şeye. Başka çözümü yok.

Bir sütlü tatlı yapıp götürün, sen bana bir şey söylemedin ben de bunu yapıp getirdim diyerek üste çıkarsınız. Sakın gitmemezlik yapmayın, bu karşı tarafın ekmeğine yağ sürmekten başka bir işe yaramaz

26 yıl sonra yapacak çok bir şey yok sanki. Duymazdan, görmezden geleceksiniz. Arkadaşların dediği gibi abiniz aracılığıyla soru sorabilirsiniz en fazla.

İnsanlar çocuk evlendirme yaşına gelmiş, belk torun sahibi olacaklar bu saatten sonra kimse değişmez.

Sizin yeğenle iletişiminiz yok mu? Benim dayımla annem asla konuşmuyor. Kuzenim hem Nişan hem düğün için özel olarak geldi annemle konuştu gelmesi için. Yani neler yaşandı bilemeyiz. Ben Nişan yaparken nişanlımın akrabaları beni aradı işte ihtiyacın var mı diye kimseye var dememedim gönüllü olanlar kendini belli etti. Mesela kuzenimin eşi hiç muhabbetimiz olmadığı halde benim için kurabiyeler yaptı. Sarma sardı. Sevgilimin amcasının eşi poğaça yaptı. Kimseye yap demedim.

Ayrıyeten abiyi arayıp bi ihtiyaç var mı diye sormayın bundan sonra direkt abinin yanında yenge ile iletişime geçin yapılacak bir şey var mı diye tekken muhatap olmayın bide gidin nişana eline koz vermeyin. Yeğeniniz evleniyor çok da bi şey yapmanız şart değil bu kadar kafanıza takmayın gelini kendi alıyo kendi uğraşsın yapsın abiniz de bilmiyor mu eşinin huyunu 26 senedir sanki. Bozulursa bozulsun kötü gösterirse göstersin keyifleri bilir sizin yapmanız gereken gidip orada bulunmak işlere elinizi atmayın üf bu neya

Nişana gitmemek çok radikal bir hareket bence. Yani tanışma, isteme, yok bohça vs ıvır zıvır katılıp nişana gitmemek olmaz.

Ha ben sizin yerinizde olsam hiç sallamam. Yani laf mı sokuyor anlamazlıktan gelin. Abinize mi kötülüyor, kötülesin. Abiniz size açıkça bir şey söylerse cevabınızı verirsiniz.

Çocuğunuzu bahane edin, kaçabileceğiniz etkinliklerden kaçın. Kaçamazsanız erken ayrılın.

İşin kötü yanı yengem hep yalnızken iletişime geçiyor benimle. Abimin olduğu ortamda hiç konuları açmıyor.

Nişan değil. Nişana gittim elimden geleni de yaptım zaten. Kız tarafı bohça getirecekmiş şimdi de. O yüzden davet ediyor. Gerçekten hepsi o kadar gereksiz ıvır zıvır şeyler ki. Kendi nişandımda bile bohça götürmedim istemedim. Bir şekilde bu olaylardan da sıyrılmak istiyorum artık. Bitmiyor merasimleri. Üstelik bahsettiğim gibi işte, mecburen davet ediliyoruz.

Ya alakasız bişi soracağım sizde de erkek bohçası düğüne 1 hafta kala mi oluyor

Nasıl anlatayım bilmiyorum. Çocuklar annelerinin onayı olmadan asla bir şey söylemezler. Sorsam bile bilmiyorum der yeğenim. Sormadan yapsam da mutlaka bir şey bulur.

Mesela yeğenim evlilik teklif ederken drone ile video çektirmiş. Video yengemin telefonundaymış. Yengem bize diyor ki ay size oğlumun evlilik teklifini izleteyim ama benim telefonumdan bakın. Ahmet (yeğenim) video sağda solda gezmesin dedi diyor. Kendi annemlere de telefonumdan izlettim diyor. E bize ne. Biz videonun varlığından bile haberdar değildik ki göstermeseydin o zaman. Ya da videoyu izledikten sonra ne diyeceğiz gönder mi diyeceğiz. Başkasına ait bir evlilik teklifi videosu neden telefonumda olsun yeğenim bile olsa ne yapayım yani.

Buna benzer öyle şeyler var ki. Çocuklara bir şey sorsak bilmiyorum anneme sor derler. Abime sorsak bilmem bi yengenle konuşayım der. Bunu bildiğimiz için yanaşmıyoruz çünkü her defasında aynı muamele. Hadi diyoruz onlar geldiği kadar gidelim çok karışmayalım dahil olmayalım. Bu sefer de abim siz beni dışladınız şöyle böyle.

Ya alakasız bişi soracağım sizde de erkek bohçası düğüne 1 hafta kala mi oluyor

Hahahah inanın hiç bilmiyorum. Ben kendi düğünümde götürmedim. Abimler evlenirken de çok küçüktüm hatırlamıyorum ne zaman götürüldü.

Bildiğim kadarıyla yeğenimin düğünü bir hafta sonra değil. Ama yengem onu da son dakika söyleyecekse olabilir tabi

Bence gereksiz ayrıntı düşünüyorsunuz. ( ben de böyle bir insanım ama neyse)
Bence boşverin birşeye karışmayın gerçektende şunu yapayım bunu yapayım demeyin ama yeğeninizin ve abinizin mutlu gününde yanında olup keyfinize bakın.
İşin içinde olmak başka tabi ama mesela para vermişler, zaten saçmalamışlar ele para mı tutuşturulur, bu saçmalığın neresini üstünüze alınıyorsunuz.
Bence madem sizden birşey istenmiyor, gönül rahatlığıyla yapmayın , gidin yanlarında olun yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…