-
- Konu Sahibi minikkkkus
İşte her kürtaj vicdansızlık içermiyormuş değil mi? Esas siz başka tarafa çekmeyin, aklımızla oynamayın yeter!Ya allah aşkına burda öyle bir durum mu var anne veya bebekte niye başka tarafa çekiyorsunuz ki
Yavaş yavaş?Çok üstten üstten konuşuyor. Yavaş yavaş sinirlenmeye başladım.
Bu ülkede herkes kocasından sevgilisinden hamile kalmıyor. Ben 10 kere hamile kalsam 10'unda da eşim havalara uçar. Abisi babası amcası dayısı kaynı kayınpederinin tecavüz ettiği hamile bıraktığı kadınlar var. Siz kardeşinizi veya yeğeninizi doğurmak ister misiniz? Doğurdunuz, kime ne diyecek o çocuk, babaya dede mi? Onlar kürtaj olsun ama diğerleri olmasın diyemezsiniz. Ortada bir can varsa kimden olduğu da önemli değil. Başkalarını ne güzel yargılıyorsunuz, günahı sevabı vicdanı kafanıza göre uyguluyorsunuz. Siz ve sizin gibi düşünenler, bu şekilde doğan tüm çocukları evlat edinip tüm masrafını karşılasınlar. Var mısınız buna, sen doğur ben bakıp büyüteceğim diyecek misiniz? O zaman belli olur samimiyet, canlının canını düşünmek.Ben küfür hakaret etmedim bana göre vicdansız yani bebeğini aldıran herkes sadece o kadına da değil yani
Tamam bende onu diyorum kocası tecavüz mü etmişte onu soruyorHangi soruya ne yazdığını bilmiyor musun? Ne alaka bu cevap?
Calci sana tecavüzü sormuş. Sen de sola yatırıp, bıyığını burup cevapladın herhalde.
Böyle kadınlara bir şey akıllı deniyor da neyse, şu forumdaki yüz senelik terbiyemi senin için bozamayacağım. Allah çevrendekilere sabır versin.
Ve sana da sabır versin. O yetiştiğin, adına ev dediğin dört duvarda bir kadın olarak yaşamak zor olmalı ama gerçek dünyayla bu kafayla karşılaşmak daha zor olmalı.
Kendimden beklenmeyecek sabrı gösterdim ama tükendi artık. Nihayete vardık.Yavaş yavaş?
Çevir kazı yanmasınTamam bende onu diyorum kocası tecavüz mü etmişte onu soruyor
Yazmayın o haldeİşte her kürtaj vicdansızlık içermiyormuş değil mi? Esas siz başka tarafa çekmeyin, aklımızla oynamayın yeter!
Şu yazdığınız mükemmel mesaj boşa gidecek çok üzülüyorumBu ülkede herkes kocasından sevgilisinden hamile kalmıyor. Ben 10 kere hamile kalsam 10'unda da eşim havalara uçar. Abisi babası amcası dayısı kaynı kayınpederinin tecavüz ettiği hamile bıraktığı kadınlar var. Siz kardeşinizi veya yeğeninizi doğurmak ister misiniz? Doğurdunuz, kime ne diyecek o çocuk, babaya dede mi? Onlar kürtaj olsun ama diğerleri olmasın diyemezsiniz. Ortada bir can varsa kimden olduğu da önemli değil. Başkalarını ne güzel yargılıyorsunuz, günahı sevabı vicdanı kafanıza göre uyguluyorsunuz. Siz ve sizin gibi düşünenler, bu şekilde doğan tüm çocukları evlat edinip tüm masrafını karşılasınlar. Var mısınız buna, sen doğur ben bakıp büyüteceğim diyecek misiniz? O zaman belli olur samimiyet, canlının canını düşünmek.
Doğsun ya bi şekilde büyür devlet bakar Allah rızkını verir değil mi? Ben sadece fikrimi belirtip yargılamamı yapıp vicdansız diye yaftalanan kısma kadar varım. Doğurup bakamayana da kime güvenip doğurdun korunsaydın der sıyrılıverirsiniz.
Vicdanlı vicdansız sizi ilgilendirmiyor orası. Kimse sizi yatırıp zorla kürtaj yapmıyor. Kürtaj hakkı vardır ya da yoktur. Küçük yaşta tecavüze uğramış kıza da, dikkatsizlik sonucu hamile kalana da yapılan işlem aynı. Küçük kıza kürtaj yapsınlar onun gebeliği sonlandırılsın ama diğer kadına yapılmasın hamileliği sonlandırılmasın. E hani candı önemli olan? İki yüzlülük tam olarak bu.
Kendimden beklenmeyecek sabrı gösterdim ama tükendi artık. Nihayete vardık.
E tamam benim de başıma gelmedi çok şükür ama o travmayı yaşayıp sonrasında o bebeğin yüzüne her baktığında o olayı hatırlamak zorunda kalmak ne demek empati yapabiliyorum. Bu tartışmaya açık Bi konu değil. Kesemezsin böyle Bi konuda Ahkam. Duracağın yeri bil.Ahkam kesmedim rabbim kimseye yaşatmasın inşallah hiç bi kadın tecavüzü haketmiyor tabiki öyle bi travmayı düşünemiyorum
Arkadaşım sen pek iyi değilsin sanırım ben o kadın tecavüze mi uğramışta bana onu sorup duruyosunuz dedimÇevir kazı yanmasın
Konunuza yorum yazan üyeye nasıl böyle dediniz? Bunun adı vicdansızlık..Sizin sinirlenmeniz beni alakadar etmiyor yazmayabilirsiniz değil mi yazmak zorunda değilsinizz
Siz de bir zahmet dediğiniz lafların nereye gittiğini anlayın.Yazmayın o halde
Biliyorum duracağım yeri sizden öğrenecek değilimE tamam benim de başıma gelmedi çok şükür ama o travmayı yaşayıp sonrasında o bebeğin yüzüne her baktığında o olayı hatırlamak zorunda kalmak ne demek empati yapabiliyorum. Bu tartışmaya açık Bi konu değil. Kesemezsin böyle Bi konuda Ahkam. Duracağın yeri bil.
Ya tamam siz sinirlenmemişmiydiniz hala neden yazıyorsunuzSiz de bir zahmet dediğiniz lafların nereye gittiğini anlayın.
Büşra Sanay diye bir yazar var, onu bir okuyun derim. Adı Kardeşini Doğurmak. Ensest tecavüz sonucu hamile kalan kızları okur, belki ben neler demişim şu konuda dersiniz. Ama hiç sanmıyorum. O zavallı kızlara da vicdansız dersiniz siz kesin.
Tamam bende onu diyorum kocası tecavüz mü etmişte onu soruyor
Siz kimseye hakaret edemezsiniz, tamam mı?Ya tamam siz sinirlenmemişmiydiniz hala neden yazıyorsunuz
Gidip sakinleşin bi kahve bi süt için benceSiz de bir zahmet dediğiniz lafların nereye gittiğini anlayın.
Büşra Sanay diye bir yazar var, onun bir kitabı var okuyun derim. Adı, Kardeşini Doğurmak. Ensest tecavüz sonucu hamile kalan kızları okur, belki ben neler demişim şu konuda dersiniz. Ama hiç sanmıyorum. O zavallı kızlara da vicdansız dersiniz siz kesin.