- 10 Ocak 2022
- 2.988
- 5.921
- 108
3 hafta içinde satıp yenisini almak mümkün mü sizce?1. Bunlar konuşuluyorsa sevgi denen şey yok diye düşünürdüm ben, imzalamam ve evlenmem.
2. Tamam nikah olmadan şuan satsın, yükseltsin, bütün borcunu ödesin, o zaman ev tamamen ona ait olur, ama paşam satacak, geri kalan miktarı (mesela kredi borcunu) benimle evliyken ödeyecek yada altinlari satip ödeyecek, sonra da benim evim diyecek. NANİK!
Bunlarin pazarliklarinin yapılması çok çirkin =(
Evlilik içinde ortak çalışma destekle mal alımı yapıldığında ortak tapu yapabilirler.Sadece alacağınız eve ilişkin bir sözleşme yapın. Onun dışında evlilik süresince edinilecek mallar ortak olsun. Hatta kendi arabanızı da sözleşme içine koyun bir madde ile. Yani şu an bu ev ve arabalar zaten sahiplerine ait, evlenme ile ortak hale gelmez ama yeni alınacak eve siz katkı sağlamayacaksanız bu şekilde tek evi kapsayan bir sözleşme ve tapuda şerh de yapabilirsiniz. Çok haksız göremedim damat beyi ama onun dışında mal ayrılığı sözleşmesine karşıyım. Eşler servet sahibi değillerse tabi. Çalışsın çalışmasın bir kadın evine erkekten çok daha fazlasıyla emek veriyor, yıpranıyor.
Hanımefendi ben buraya destek görebilmek, fikir alışverişinde bulunabilmek için yazdım. Bende beni bu denli elestirip üzerime gelmenizi anlamış değilim. Diyorum ki zaten ; önce nişanlım "boşanma" durumu olursa diye böyle bir talepte bulunarak boşanmayı kafama soktu. Bende ister istemez konuya bu taraftan bakıp yorumda bulundum nasıl olur diye. Şaşkın ve üzgünum. Ayrıca yazımı dikkatlice okursanız gotursünüz nişanlımı ne kadar koşulsuz sevdiğimi. Benim de kendime ait bir arabam var ve eski model olduğu icin yükseltmek istiyordum. Evlenirsem de yukseltirsem o da hak talep edecek yani ben bunu sorun etmedim ona " mal rejimi sözleşmesi " imzalayalım demedim. Yani özetle aklıma sokan o. Sırf buraya yazmak için yazıyorsanız da yazmayın lütfen ayrılın demek kolay çünkü. Önemli olan buradaki morali bozulan, derdine cözüm aramak isteyen insanlar için empati kurup motive edici yorumda bulunabilmek. İyi akşamlar.
Yazdiklarinizi okudum. Bence biyolojik saatinizin size yaptigi baskiya yenik dusmeyin. Siz iki farkli dunyanin insanlarisiniz. Yarin bunun cocuk yetistirmesi de var. Bence evlenince degisir duygusu da tasiyorsunuz ama sunu unutmayin. Bir imza atinca insanlar karakter degistirmiyor. Bence degil bu ay sonu bir sene daha tanimadan bu kisiyle aman olmazsa bosanirim gibi bir dusunceyle evlenmeyin. Birlikte gidebiliyorsaniz bir aile terapistine gidin. Bu konuyu bir de uzmanla gorusun. Belli ki sizin istediginiz bu degil. Adayinizin istedigi de baska. Ortak bir bakis acisinda bulusmanin mumkun olup olmadigini uzman esliginde gorusun kafaniz netlesir. Evlenirsenizde cocuk yapma konusunu asla aceleye getirmeyin. Cocuktan onceki hayatimi suan hatirlamiyorum bile. Cocuk hayati oyle sil bastan yapiyor. Bu sizin evliliginizi guclendirebilecegi gibi ani bir yikima da sebebiyet verebiliyor. Acele ile yapilan evliliklerde sonuclaei cok daha yikici olabiliyor. Ben bu tabloda malesef cok iyimser konusamayacagim. Sevgiliniz belli ki olumsuz seyler yasamis yoksa hangi erkek durduk yere aklina mal rejimi sozlesmesi getirecek? Ya da ailesinden bu konuda baski goruyor aman oglum ele yedirme parani diye ve kendi kararini kendi veremiyor. Burada dusunulecek cok sey var.Kendi üzerime hiç bir talep te bulunmadım bulunmamda. Biz kız tarafı olarak öyle düşüncesiz ve aç insanlar değiliz. Bizimde kendimize göre aile varlığımız var. Ben onun evi arabasına gelmiyorum. Zaten ilişkimizin ilk evrelerinde evinin ve arabasının kendi üzerine oldugunu ben bilmiyordum ailesiyle yaşıyor ev babasınındır diye düşünmüşsundur. Ben onunla ona olan sevgim, saygım ve mutluluğumu dusunduğum için birlikte olup evlilik yolunda ilerledim. Benim için para değil huzur, sevgi ,saygı önemli.. Nisanlım evet akıllı ve evet tipik memur kafası paranın hesabını kitabını yapar günlük hayatta da cogunlukla çıkarına göre hareket eder. Ama benim üzerimde çıkar sağlamak istemesi de beni üzdü işte güya benim çıkarımı da gözetiyormuş mal sahibi olduğum için. Bilmiyorum ne yapacağımı bilemez oldum şimdi. Uykusuz kaldım gece gece...
Kardesim gozunu ac buda son mesajim. Velev ki adamin dedigi gibi yaptınız. Masraflar ortak, gerisi sahsi harcama. Adam gitti maasinin geri kalanini krediye bagladi. Aksilik bu ya telefonu kırıldı telefon almasi gerekti, ekstra masraf senin cebinden cikacak. Gittin dogum yaptin, bugunun parasiyla sadece 20k dogum masrafi, bide bunun aylik kontrolleri var, bunlari kim odeyecek? Cocugun yatağını, bebek arabasini kim alacak? Sen ucretsiz izin kullanmak istedigijde evini buyutmek icin kredi odeyen adam evin masraflarini tek basina karsilayabilecek mi?Kendi üzerime hiç bir talep te bulunmadım bulunmamda. Biz kız tarafı olarak öyle düşüncesiz ve aç insanlar değiliz. Bizimde kendimize göre aile varlığımız var. Ben onun evi arabasına gelmiyorum. Zaten ilişkimizin ilk evrelerinde evinin ve arabasının kendi üzerine oldugunu ben bilmiyordum ailesiyle yaşıyor ev babasınındır diye düşünmüşsundur. Ben onunla ona olan sevgim, saygım ve mutluluğumu dusunduğum için birlikte olup evlilik yolunda ilerledim. Benim için para değil huzur, sevgi ,saygı önemli.. Nisanlım evet akıllı ve evet tipik memur kafası paranın hesabını kitabını yapar günlük hayatta da cogunlukla çıkarına göre hareket eder. Ama benim üzerimde çıkar sağlamak istemesi de beni üzdü işte güya benim çıkarımı da gözetiyormuş mal sahibi olduğum için. Bilmiyorum ne yapacağımı bilemez oldum şimdi. Uykusuz kaldım gece gece...
O yüzden sonunda nanik dedim zaten.3 hafta içinde satıp yenisini almak mümkün mü sizce?
Adam haklı olsa da düşüncesi çok çiğBu ay sonunda düğünüm olacak ama henüz bazı şeyler eksik onları tamamlamaya çalışırken başka bir konu gündeme geldi ve bu önemli bir sorun. Nişanlımın daha önceden aldığı evi ve arabası var. Bu evini satıp başka iyi bir ev alıp yaşamak istiyor benimle, arabasını da satıp yükseltme fikri de var. Bu evi ve arabasından benim hak talep etmemi istemiyor kendi emeğim diyor. Bu yüzden benden "mal rejimi sözleşmesi" imzalamamı istedi. Bende şaşırdım ve çok hoşuma gitmedi bu teklifi. Dedim ilerde çocuğumuz olacak herhangi bir boşanma durumunda ben dışta kalıp sadece çocuğum hak talep edebiliyor "ben ne olacağım?" dedim. Bu yüzden kabul etmek istemiyorum dedim. O da ısrar ediyor. Bu durum senin çıkarına da olur diyor çünkü benim de kendime ait önceden aldığım bir arabam var ve yukseltme düşüncem vardı. Ama ben bunu sorun etmiyorum. Yükseltsemde o da hak talep edecekti ilerde zaten çocuklara kalırdı. Ben boşanmak için evlenmiyorum ki.. şimdi bunu sorun etmeye başladı. İmzalamazsam bu evlilik olmayacak gibi görünüyor. Üzgünüm.. herşey yolunda giderken ekonomik krizden dolayı şuanda ortak bir ev alamadığımız için simdi de bu konu gündeme geldi. Benimde yararıma oluyor belki ama sorun etmiyorum ne biliyim. Birbirimizi koşulsuz sevelim istiyorum. Sizce ne yapmalıyım ? İmzalamalımıyım ?
Hayır tabiki de farklı yorumlarda bulunabilirsiniz. Çünkü bilemeyiz taniyamayız kimseyi türlü türlü insanlar var kirilmadim size.Sizi kirdiysam uzgunum, beyin firtinasi yapiyordum sadece
Sadece kadin haklidir kafasini sevmedigim icin konuyu tartiyordum diyelim neyse, o evin arabanin buyutulmemesi konusunda anlasmalisiniz diye dusunuyorum. Aksi halde su teklifin hic iyi yanlari yok gibi geldi bana. Bu kadar rahatsizsa malinin kacirilacagindan yapsin babasinin ustune olsun bitsin haksiz miyim?
Size su teklifle gelip uzmesi bile cok adaletsizce
Bu dediğiniz evlilikten çok ev arkadaşlığı gibi geldi bana. Böyle evlilik yürüten var mı bilmiyorum açıkçası. Düğüne az kaldı napıcam diye aklınızda soru işaretleri varken evlenmeyin. Bi de zaten evlenince, aynı evin içine girince değişiyo her şey. Bi arkadaş yazmış çocuğun masrafları nolcak diye çok haklı. Çocuğun sorumluluğu zaten maddi manevi bambaşka bi olay. Biyolojik saatim geldi, herkes ayağa kalkı, tarih yaklaştı diye acele karar vermeyin. Uzun vadede para pul mevzuları yıpratır. İçinize sinmiyosa ya erteleyin ya da ayrılın.Şöyle ki ikimizde öğretmeniz. Ortak hesap açıp maaşlarımızın bir bolumunu evin gelir giderleri ve temel ihtiyaclar icin ayırıp hesaba koyacaktık. Geri kalanını kendi istediğimiz gibi harcayacağız diye konuşuldu. Ama yorumlarda yazılmış zaten nişanlım bunu kendi ağzıyla dile getirdi; mal rejimi sözleşmesini imzalarız herkesin malı arabası kendisinin olur, ortak hesap hariç geri kalan kendi paramızla da istediğimiz gibi ev araba arsa alıp odeyebileceğiz böylelikle diyor. Kafamız rahat olacakmış böyle olursa. Ha şunu da ekliyor ikimizde ortak birşey alabiliriz bunu da maddeye ekleriz diyor. Benim aklımda olmayanları o düşünüp beni kuşkuya çeken de o zaten. Ben onunla malı mülkü için evleniyorum istemem de zaten ama düğün önü bunu gündeme alması beni üzüyor.Ne diyeceğimi bilemedim. Altınlara gelirsek onlar bu işler için kesinlikle kullanılmayacak. Anca ortak birşey olursa veya önemli acil zamanlar için saklanır.
Evlenmek istemiyorum dememiş sen isteme diye söylenmeyecek şekilde sözleşme çıkarmış. Önce aldığı için zaten onun o mallar. Bu imza işine hiç gerek yok. Evlendikten sonra bir şey alınacak olursa zaten o da ikinizin oluyor. Şimdikini imzalanan sonra alınacak olanı kapsamaz (mantıken)
Kafası mı güzelmiş neymiş.
iyi de 32 yaşındalarValla adam haklı falan değil.
Evini arabasını neye güvenerek yükseltiyor, bugüne kadar yapsaymış!
Evlilik birliğinden sonra yükseltecekse kadının eve soktuğu paraya, düğünle gelecek hediyeye güveniyordur.
Sizden de çıkanla beraber ona daha kar kalacaktır, bunu böyle söyleyeceğine gider ailesinin üstüne yapardı zaten ne rezillik yahu bu, sanırsın sabancı!
Ayrıca onlar kenarda dursun, daha iyisi olmasın ne oluyor?
Beraber yenisini yapsanız taş mı çatlar?
hah mesela burada eşinden fazla fazla malı mülkü olan ve bunu da kendi emeğiyle yapmış olan (babasından varılıkle değil yani!) hatunlar bir gelse de mesela bilsek mal mülk tasasına düşmüşler mi düşmemişler mi.Adam da haklı aynı durumda konu sahibi olsaydı o da farklı davranmazdı her halde
Adam haklı. Sonucta o evin arabanın borcunu kendisi tek ödedi. Evlilik bu ne olacağı belli olmaz. Ki sizin kadın olarak da bunu düsünmeniz gerekir. He su var adam o eve cift maas giriyor ben tahat ettim diye üst model arabaya geciyorsa o olmaz. Ama ben maaslı isim haric dışarıdan ticaret yaptıgım icin mesala böyle bir sorunum yok. Eğer esiniz olacak kisi de böyle ise ztn siz onun maasını baz almalısınız. Ticaret bu bazen kazanıyorsun bazen kazanmıyorsun iste. Ben tam bu sebepten aldıgım mallarımı sirket üstüne yapıyorum. Misal söyle anlatiyim, hayatımda biri var ben yeni bi mal edindim ( arsa ) planım bu arsaya bi tiny house koymak. Arsa sirket üstüne. Ben hayatımdaki kisiyle evlendim, sonra atıyorum arsam alacağım eve küçük geldi ben büyüteceğim bu durumda bu evliyken olacak. Ozaman adamın hepsinde söz hakkı olacak. Ama ben eşşekler gibi calısarak tek kadın basıma yaptım bunu. Olur mu adil mi bu?
Yarın bi gün bu sorunlar konu bile olmasın diye sirket üstüne yapıyorum bundan da söz etmiyorum. Adamın bunu yapması da kısa evlenip cocugu olmadıgı halde yıllarca nafaka tazminat mal vermis cevresinden yaptıgı gözlemdir. Anormal görmüyorum. Benim malım benim, kocamın malı onundur. Sizde kendi arabanız icin bunu yapmalısınız. Misal sen 1 milyona araba aldın, 300 ekledin üst model aldın esin 1300 milyon da hak idda edecek. Reva mı bu Allahtann??
Biraz akıllı olmak cok sorunu çözer. İlle elinizin yanması gerekmiyor ateşi görüp önlem alınabilir.
En sonki medeni kanuna göre tam da yarı yarıyadır hak.iyi de 32 yaşındalar
askerden geldi KPSS bekledi işe başladı diyelim hiç kaybı olmadan yapsa en iyi ihtimalle 22-23 yaş ediyor -belki daha bile geçtir.
en fazla taş çatlasa 10 senede ancak 1 ev 1 araba öder o da ailesiyle kalıyormuş yoksa tek maaşla öğretmen olarak onu da yapamazdı...
ve fakat
evlilkten önce alınan bir malı sattın ve yeni bir mal aldın diyelim evliyken
e zaten evlikten önceki malın satılınca giterdiği geliri tek taraflı olarak sen koyduysan ortaya senin o malda hakkın daha fazla oluyor...yani diyelim -allah göstermesin de- 6 aya o eski evi satıp yeni ev almışken küt diye boşandılar, hakim zaten onu yarı yarıya bölmüyor ki. bu kadar mal hesap kitap bilen adam bunu da bilir yani...taa 15 sene önce boşanan arkadaşımın bile öyle oldu kadına bi sürü attılar tuttular eve konacak diye (ki boşanmak isteyen de adamdı) ama kadın öyle bir talepte bulumadı, adamın evlilikten önceki evinin üstüne alınmıştı, hakim evi adama verdi.
hah mesela burada eşinden fazla fazla malı mülkü olan ve bunu da kendi emeğiyle yapmış olan (babasından varılıkle değil yani!) hatunlar bir gelse de mesela bilsek mal mülk tasasına düşmüşler mi düşmemişler mi.
mesela bu arkadaş.
gayet de benim malım benim malım diyor.
Altına imzamı atarım...En sonki medeni kanuna göre tam da yarı yarıyadır hak.
Kirada ise geliri bölüşülür, eşler arasında anlaşamıyorsa senin benim olsun diye satışa çıkar ederi bölüşülür.
Yani hakimin insiyatifinde değil evlilik birliği sonrası mal.
Ya satmayacak, ya ailesinden bir ferdin üstüne yapacak ya da paşa paşa ortaklığa koyacak.
Bu mantıkla malı mülkü olan hiç evlenmesin yani, ne kadar ayıp ya!
E daha da inelim, direkt evlenmesinler çünkü bir de diğerinin gideri olunca elbet ekonomisi etkilenecek.
İnsan, sırtını gözü kapalı dayamak için evlenir.
Bilir ki, ardımda o var, düşsem kaldırır, hastalansam iyileştirir, bir lokma ekmek olsa bölüşür, ayrı iki bedende tek olmak içindir bu eylem.
İyi gün kötü gün tam da budur zaten.
Bunu hissetmiyorsa zaten evlenmesin.
Evlilik birliğiyle beraber her şey değişir zengin olan batar, yoksul olan gelirini arttırır, nasip o bilinmez.
Ama alın teri bir onda varmış gibi yaşarsa, ha bir de aile evinde yaşayıp eşek kadar olup ye iç fatura ödeme ohh beleşe geçin, üstüne mal yap bir de benim benim deyip saklamaya kalk!
Kimse bana bu insanın cimri, bencil, paragöz olmadığını düşündüremez.
Hatta bu kadınla birlikteliğinin kendi menfaatine olmadığına da ikna edemez.
Size güvenmiyor başka açıklaması yokBu ay sonunda düğünüm olacak ama henüz bazı şeyler eksik onları tamamlamaya çalışırken başka bir konu gündeme geldi ve bu önemli bir sorun. Nişanlımın daha önceden aldığı evi ve arabası var. Bu evini satıp başka iyi bir ev alıp yaşamak istiyor benimle, arabasını da satıp yükseltme fikri de var. Bu evi ve arabasından benim hak talep etmemi istemiyor kendi emeğim diyor. Bu yüzden benden "mal rejimi sözleşmesi" imzalamamı istedi. Bende şaşırdım ve çok hoşuma gitmedi bu teklifi. Dedim ilerde çocuğumuz olacak herhangi bir boşanma durumunda ben dışta kalıp sadece çocuğum hak talep edebiliyor "ben ne olacağım?" dedim. Bu yüzden kabul etmek istemiyorum dedim. O da ısrar ediyor. Bu durum senin çıkarına da olur diyor çünkü benim de kendime ait önceden aldığım bir arabam var ve yukseltme düşüncem vardı. Ama ben bunu sorun etmiyorum. Yükseltsemde o da hak talep edecekti ilerde zaten çocuklara kalırdı. Ben boşanmak için evlenmiyorum ki.. şimdi bunu sorun etmeye başladı. İmzalamazsam bu evlilik olmayacak gibi görünüyor. Üzgünüm.. herşey yolunda giderken ekonomik krizden dolayı şuanda ortak bir ev alamadığımız için simdi de bu konu gündeme geldi. Benimde yararıma oluyor belki ama sorun etmiyorum ne biliyim. Birbirimizi koşulsuz sevelim istiyorum. Sizce ne yapmalıyım ? İmzalamalımıyım ?
Hukuki bilgi kisminda malesef bilgi eksiginiz var. Mal ayriligi rejimi sozlesmesi yapilmamissa otomatik edinilmis mallara katilma rejimi oluyor. Mal ayriligi sozlesmesi yapilirsa hakim her sey ortak diyemiyor. Malini ortaya koyma zorunlulugu da olmuyor. Aday kisinin yapmak istedigi de bu. Diger kisma ben de katiliyorum. Cimri bencil ve paragoz. Bu ozellikler herkese kotu gelmeyebilir mesela dozunda bencillik iyidir de ama evlilik bu kadar hesap kitap isine dusurulmemeli. En basiti dunyanin binbir turlu hali var. Hastalikta saglikta diye neden deniyor? Bu adam bu kadin hasta olsa yine masraftan kacinacak ya da tersi durumda asagilik kompleksine girip hayati zehir edecek.En sonki medeni kanuna göre tam da yarı yarıyadır hak.
Kirada ise geliri bölüşülür, eşler arasında anlaşamıyorsa senin benim olsun diye satışa çıkar ederi bölüşülür.
Yani hakimin insiyatifinde değil evlilik birliği sonrası mal.
Ya satmayacak, ya ailesinden bir ferdin üstüne yapacak ya da paşa paşa ortaklığa koyacak.
Bu mantıkla malı mülkü olan hiç evlenmesin yani, ne kadar ayıp ya!
E daha da inelim, direkt evlenmesinler çünkü bir de diğerinin gideri olunca elbet ekonomisi etkilenecek.
İnsan, sırtını gözü kapalı dayamak için evlenir.
Bilir ki, ardımda o var, düşsem kaldırır, hastalansam iyileştirir, bir lokma ekmek olsa bölüşür, ayrı iki bedende tek olmak içindir bu eylem.
İyi gün kötü gün tam da budur zaten.
Bunu hissetmiyorsa zaten evlenmesin.
Evlilik birliğiyle beraber her şey değişir zengin olan batar, yoksul olan gelirini arttırır, nasip o bilinmez.
Ama alın teri bir onda varmış gibi yaşarsa, ha bir de aile evinde yaşayıp eşek kadar olup ye iç fatura ödeme ohh beleşe geçin, üstüne mal yap bir de benim benim deyip saklamaya kalk!
Kimse bana bu insanın cimri, bencil, paragöz olmadığını düşündüremez.
Hatta bu kadınla birlikteliğinin kendi menfaatine olmadığına da ikna edemez.
Ben de tam olarak boyle dusunuyorum. Ya zamaninda birileri tarafindan maddi olarak istismar edilmis ve dugun geldi nasilsa donemez diyip kendini bu zamana saklamis oldi bittiye getirecek ya da aman sakin parani yedirme diyen birileri var arkasinda. Bu da dediginiz gibi bireysellesmesini tamamlayamamis olduguna isaret.Kızlar zaten gerekeni yazmış, ben başka bir açıdan bakmanı önereceğim.
Bu güne kadar bu konu hiç gündeme gelmemişken düğüne bu kadar kısa bir süre kala gündeme getirmesi garip değil mi sence? Çevresinde zehirli bir haşere var bu adamın ve bu mal paylaşımı meselesini aklına o sokmuş, seninki de zaten menfaatçi olduğu için bu fikre sıcak bakmış.
Bu kişi artık kayınvalide, kayınpeder mi, görümce veya yakın bir arkadaş mı bilemiyorum ama belli ki çok rahat etki altında kalabiliyor. Bu çok büyük bir sorun.
Seni cepte gördüğü ve ayrılamayacağını düşündüğü için bu teklifi bu kadar rahat sunup işi yokuşa sürmesi başka bir sorun.
Çözmen ve karar vermen gereken üç konu var yani... Ben olsam bu cin fikirli ile evlenmezdim.
Söz konusu kanun 2002 yılında geldi yani dediğim boşanma olduğunda da son medeni kanun geçerliydi ve evet, dediğim gibi, gayet hakim evi bölmeden adama verdi. (mal ayrılığı rejimi imzalamış bir çift değildi, normal ortak rejime göre boşandılar) Fakat "evlilik birliği içinde edinilmiş mal" kavramı = tapu evlendikten sonra çıkmış mal demek değil. Hakimler kimin ne kadar katkı yaptığına bakıyor. --o davada kadının zaten talepte bulunmamış olmasının da etken olmuş olabileceğini zaten belirttim. Miras gelen malın paylaşılmaması gibi bir şey bu da.En sonki medeni kanuna göre tam da yarı yarıyadır hak.
Kirada ise geliri bölüşülür, eşler arasında anlaşamıyorsa senin benim olsun diye satışa çıkar ederi bölüşülür.
Yani hakimin insiyatifinde değil evlilik birliği sonrası mal.
Ya satmayacak, ya ailesinden bir ferdin üstüne yapacak ya da paşa paşa ortaklığa koyacak.
Bu mantıkla malı mülkü olan hiç evlenmesin yani, ne kadar ayıp ya!
E daha da inelim, direkt evlenmesinler çünkü bir de diğerinin gideri olunca elbet ekonomisi etkilenecek.
İnsan, sırtını gözü kapalı dayamak için evlenir.
Bilir ki, ardımda o var, düşsem kaldırır, hastalansam iyileştirir, bir lokma ekmek olsa bölüşür, ayrı iki bedende tek olmak içindir bu eylem.
İyi gün kötü gün tam da budur zaten.
Bunu hissetmiyorsa zaten evlenmesin.
Evlilik birliğiyle beraber her şey değişir zengin olan batar, yoksul olan gelirini arttırır, nasip o bilinmez.
Ama alın teri bir onda varmış gibi yaşarsa, ha bir de aile evinde yaşayıp eşek kadar olup ye iç fatura ödeme ohh beleşe geçin, üstüne mal yap bir de benim benim deyip saklamaya kalk!
Kimse bana bu insanın cimri, bencil, paragöz olmadığını düşündüremez.
Hatta bu kadınla birlikteliğinin kendi menfaatine olmadığına da ikna edemez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?