Bu konuda acil desteğe ihtiyacım var. Evlilik öncesi mal mülk meselesi

Yine bir öğretmen çift konusu. Evlenme. Bir kere boşanmışsin ikincisine koşa koşa gidiyorsun.
Evlilik sözleşmesi nasıl yapılır biliyor musun? Varlığı olan, serveti olan, ortaklaşa iş yapan adam ister. Düşün 3 ortaklısin. Her an 3 ortağın birinin karısı şirkete cokebilir.
30 yaş sendromu, ikinci evlilik çabası sen de goruyorsun olan biteni de ayrılmaya cesaretin yok.
O evi, arabayı nasıl yükseltecek bu ekonomik koşullarda? Senden kısa kısa, masrafları senin üzerine yıkacak. Çocuk bakımı nasıl olacak? Hiç mi ücretsiz izin almayacaksın?
1 hafta önce gelinlik mi? O nasıl olacakmış. Hiç kolay değil. O ne demek biliyor musun kendin hallet demek. Ya da son dakika seni sıkıştırıp dandik bir gelinlik kiralariz demek. Yanlış anlama iyi niyet olursa gelinlik de kiralık olur, eşyalar da ikinci al. Ama bunlar çakal.
İlk evlilikte kadın babanın traktorune kadar niye istemiş?
Çalışan öğretmen gelin. Ev işini yap, paranı harca, adamın kıyıda köşedeki dandik evini buyutmesine yardımcı ol.
Bunların hepsinin adı biyolojik saat, elimdeki seçenek bu demek. Yapma bu cakalla ve ailesi ile çocuk buyutulmez.

Birde okullar kapandığından beri 3 hafta boyunca düğün hazırlığı diye ailesinin yanına gittim onun evinde ailesiyle kaldım. Kafamızda tarih belirledik ama almadi henüz, organizasyon eğlence yapacağımız yer tam olarak planamadı ( geçmişte ikimizde boşanma yaşadık, buyuzden düğünü küçük çapta sade bir balo şeklinde düşünüyoruz buna hem fikirdik) düğün tanıdık aile dostunun güzel bir yerinde olacaktı sadece konuşulmadı henüz veee en onemlisi gelinliğim ortada yok onu da sade istedim halbuki ama bakilmadı henüz. 1 hafta kala buluruz merak etme kızım deniyordu. Yani 3 hafta boyunca hazırlık olacak diye oğlan evinde kaldım. Sadece bir mobilyalar alındı o da ortak çektiğimiz kredi ile yarı yarıya. Artık orada bekleyecek taakatim kalmadığı ve kendi ailemin "yeter artık buraya gel " tepkisinden dolayı kendi evime geldim. Zaten bu evlilik olmayacak büyük ihtimal kizlar. Zaman daraldı. Ona işlerini hallet beni almaya öyle gel diye tembihledim. Düğün temmuz sonu. Nasıl yetişecek herşey ? Ben bu sözleşme işini son dakika açarak güvensizliğinden ve korkusundan dolayı kaçtığını düşünüyorum. Şuanda bunlari yeni yeni oturduğum yerde içim acıyarak düşünüyorum. Bu da beni çok üzüyor. Nişanlımın bu güvensizliği hep geçmişte yaşadığı cekismeli boşanma davasından dolayı. O şahıs ona hertutlu davayı acmis babasının traktörüne kadar. O da beni o şahıs gibi görüp kendini korumaya çalışıyor. Bu yanlis ki.. ben medeni kültürlü bir ailede yetiştim, babamın bize çocukluğumuzda yaşatmış olduğu her türlü varlığa, lüks hayata sahiptim. Sonradan goren insanlar değiliz. Ne onun maaşı malı mülkü ne de ailesinin mali umrumda değil ki o bunun farkında beni tanıdı gördü. Oysa bende en az onun kadar geçmişte yara alan bir bayanım. Benimde mesela altnlarim alindi, ortak arabamiz o şahısta hakkımı istiyorum hala davasi görülüyor vs. Asıl bu sözleşmeleri ondan benim istemem lazım büyük mağdurluk yaşayan bir kadın olarak. İkimizin bu güvensizliğinden dolayı bizim evlilik 3 yıldır hep ertelendi. Ama benim bekleyecek gücüm kalmadı artık. Kendimi daha fazla kucultmek te istemiyorum. Bilmiyorum içim şuanda çok acıyor. Derdimi buraya da açtım..

Evlenmeyin. Bakin siz altinlarinizi vermissiniz, arabaniz eski esinizdeymis, hala davaniz goruluyormus. Su anki nisanlinizin evi dugun takilariyla mi alindi ya da serh koyulan traktor? Erkek milleti her kurusu kendine ait sandigi icin eski esine camur atmaktan cekinmiyor.

Dugune 1 hafta kala gelinlik bakilmaz iki ayağınız bir pabuca girer. Bunlar sizi oyaliyor. Bir hafta kala evin mutfak alisverisiz organizasyonla ilgili isler vs o kadar ivir zıvır cikiyor ki. Hangi ara gelinlik bulacaksiniz, gelinlige uygun sac modeli secip kuaforde prova yaptiracaksiniz?

Ev araba almak kolay değil kemdi emeğiyle almış sizlik bir durum yok ama.. Belki harcamamis yememis içmemiş..

Nişanlınıza evi ve arabayı hangi para ile büyüteceğini kenarda birikmişi olup olmadığını sordunuz mu?
Eğer kendi birikimi ile olacaksa sözleşme istemesinde haklı diye düşünüyorum.
Ama kredi çekecekse olmaz o iş. O kredi ödeyecek böylece evin masraflarından kısacak. Ortak hesaba az para koyacak bunla geçin kalanı kredime gidiyor diyecek. Sizde mecbur ev dönsün diye kendi maaşınızdan onun ortak hesaba koyduğundan fazla koymak durumunda kalacaksınız yıllarca. İyi düşünün ve bunları onla konuşun

Bu konu bana başka bir konuyu çok fazla hatırlattı. Onlar da öğretmendi, adamın ikinci evliliğiydi diye hatırlıyorum.
Aynı kişi misiniz merak ettim. Aynı kişi olduğunuzu ve hala aynı konuların devam ettiğini düşünüyorum.
O zaman verdiğim cevapla aynı cevabı vereceğim. Ne kadar hesap kitap kokan bir konu, evleniyorlar mı şirket mi kuruyorlar belli değil. Herkesin evliliğe bakış açısı farklıdır ama insan gerçekten de bu kadar hesapçı olabilir mi? Gerçi bir tarafın diğerinden kalır yanı da yok, o yüzden dengi dengine diyebiliriz sanırım.
Evlilik hayatınızın nasıl olacağını çok merak ettim doğrusu.

Önceki Konu " Nişanlımla ilgili yeni birşey öğrendim! Fikirlerinize ihtiyacım var.."

Birde okullar kapandığından beri 3 hafta boyunca düğün hazırlığı diye ailesinin yanına gittim onun evinde ailesiyle kaldım. Kafamızda tarih belirledik ama almadi henüz, organizasyon eğlence yapacağımız yer tam olarak planamadı ( geçmişte ikimizde boşanma yaşadık, buyuzden düğünü küçük çapta sade bir balo şeklinde düşünüyoruz buna hem fikirdik) düğün tanıdık aile dostunun güzel bir yerinde olacaktı sadece konuşulmadı henüz veee en onemlisi gelinliğim ortada yok onu da sade istedim halbuki ama bakilmadı henüz. 1 hafta kala buluruz merak etme kızım deniyordu. Yani 3 hafta boyunca hazırlık olacak diye oğlan evinde kaldım. Sadece bir mobilyalar alındı o da ortak çektiğimiz kredi ile yarı yarıya. Artık orada bekleyecek taakatim kalmadığı ve kendi ailemin "yeter artık buraya gel " tepkisinden dolayı kendi evime geldim. Zaten bu evlilik olmayacak büyük ihtimal kizlar. Zaman daraldı. Ona işlerini hallet beni almaya öyle gel diye tembihledim. Düğün temmuz sonu. Nasıl yetişecek herşey ? Ben bu sözleşme işini son dakika açarak güvensizliğinden ve korkusundan dolayı kaçtığını düşünüyorum. Şuanda bunlari yeni yeni oturduğum yerde içim acıyarak düşünüyorum. Bu da beni çok üzüyor. Nişanlımın bu güvensizliği hep geçmişte yaşadığı cekismeli boşanma davasından dolayı. O şahıs ona hertutlu davayı acmis babasının traktörüne kadar. O da beni o şahıs gibi görüp kendini korumaya çalışıyor. Bu yanlis ki.. ben medeni kültürlü bir ailede yetiştim, babamın bize çocukluğumuzda yaşatmış olduğu her türlü varlığa, lüks hayata sahiptim. Sonradan goren insanlar değiliz. Ne onun maaşı malı mülkü ne de ailesinin mali umrumda değil ki o bunun farkında beni tanıdı gördü. Oysa bende en az onun kadar geçmişte yara alan bir bayanım. Benimde mesela altnlarim alindi, ortak arabamiz o şahısta hakkımı istiyorum hala davasi görülüyor vs. Asıl bu sözleşmeleri ondan benim istemem lazım büyük mağdurluk yaşayan bir kadın olarak. İkimizin bu güvensizliğinden dolayı bizim evlilik 3 yıldır hep ertelendi. Ama benim bekleyecek gücüm kalmadı artık. Kendimi daha fazla kucultmek te istemiyorum. Bilmiyorum içim şuanda çok acıyor.

Böyle düşüncede biriyle evlenmeyin, yaşım geçiyor kaygısı, bebek kaygısı vs. ile hareket etmeyin. Bu insan size yaşamı çekilmez kılar bence. Daha önceki evliliğinizden ders çıkartın. Kendinizi mutsuz etmek istiyorsanız evlenin. Karar sizin hayat sizin. Bu insanlar maddiyat peşinde gibi. Size de değer vermiyorlar bence. Bir psikoloğa, bir hukukçuya danışmadan adım atmayın derim.

Ev-
Bu ay sonunda düğünüm olacak ama henüz bazı şeyler eksik onları tamamlamaya çalışırken başka bir konu gündeme geldi ve bu önemli bir sorun. Nişanlımın daha önceden aldığı evi ve arabası var. Bu evini satıp başka iyi bir ev alıp yaşamak istiyor benimle, arabasını da satıp yükseltme fikri de var. Bu evi ve arabasından benim hak talep etmemi istemiyor kendi emeğim diyor. Bu yüzden benden "mal rejimi sözleşmesi" imzalamamı istedi. Bende şaşırdım ve çok hoşuma gitmedi bu teklifi. Dedim ilerde çocuğumuz olacak herhangi bir boşanma durumunda ben dışta kalıp sadece çocuğum hak talep edebiliyor "ben ne olacağım?" dedim. Bu yüzden kabul etmek istemiyorum dedim. O da ısrar ediyor. Bu durum senin çıkarına da olur diyor çünkü benim de kendime ait önceden aldığım bir arabam var ve yukseltme düşüncem vardı. Ama ben bunu sorun etmiyorum. Yükseltsemde o da hak talep edecekti ilerde zaten çocuklara kalırdı. Ben boşanmak için evlenmiyorum ki.. şimdi bunu sorun etmeye başladı. İmzalamazsam bu evlilik olmayacak gibi görünüyor. Üzgünüm.. herşey yolunda giderken ekonomik krizden dolayı şuanda ortak bir ev alamadığımız için simdi de bu konu gündeme geldi. Benimde yararıma oluyor belki ama sorun etmiyorum ne biliyim. Birbirimizi koşulsuz sevelim istiyorum. Sizce ne yapmalıyım ? İmzalamalımıyım ?
Ev araba sahibi bekar bir kadın olarak benim de ilgimi çeken bir konu. Bir ara bi ilişkimde gündeme gelecek oldu annem evlenmedem üstüme yap eşyalarını teklifinde bulundu hatta bana da yanlış gelmemişti, senelerimin birikimi sonuçta. Aksi bir durum olmazsa da zaten çocuklarımın olur, kirasından falan da yararlanır yıllar içinde diye düşünmüştüm. Açıkçası bu olayın evliliğe 3 hafta kalaya kadar konuşulması ya da karşı tarafın kafasında olumlu ya da olumsuz çözülmesi gerekirdi. Bence son anda bu konuda biri kafasını karıştırmış olabilir. Yani sizin gibi düşünürken, ki son haftalara kadar konusunu açmadıysa öyledir, neden nikaha 3 hafta kal gündeme getirdi? Bide tabi açıkça söylemesi de bir bakıma iyi annemin fikri gibi mal kaçırma gelmemiş aklına 🙄😁 (öylesi güveneceği alternatifi yok ya da bilemem). Yani hassas bir konu ama açıkçası hoşuma gitmezdi, me tepki verirdim kestirmesi zor,

Bu ay sonunda düğünüm olacak ama henüz bazı şeyler eksik onları tamamlamaya çalışırken başka bir konu gündeme geldi ve bu önemli bir sorun. Nişanlımın daha önceden aldığı evi ve arabası var. Bu evini satıp başka iyi bir ev alıp yaşamak istiyor benimle, arabasını da satıp yükseltme fikri de var. Bu evi ve arabasından benim hak talep etmemi istemiyor kendi emeğim diyor. Bu yüzden benden "mal rejimi sözleşmesi" imzalamamı istedi. Bende şaşırdım ve çok hoşuma gitmedi bu teklifi. Dedim ilerde çocuğumuz olacak herhangi bir boşanma durumunda ben dışta kalıp sadece çocuğum hak talep edebiliyor "ben ne olacağım?" dedim. Bu yüzden kabul etmek istemiyorum dedim. O da ısrar ediyor. Bu durum senin çıkarına da olur diyor çünkü benim de kendime ait önceden aldığım bir arabam var ve yukseltme düşüncem vardı. Ama ben bunu sorun etmiyorum. Yükseltsemde o da hak talep edecekti ilerde zaten çocuklara kalırdı. Ben boşanmak için evlenmiyorum ki.. şimdi bunu sorun etmeye başladı. İmzalamazsam bu evlilik olmayacak gibi görünüyor. Üzgünüm.. herşey yolunda giderken ekonomik krizden dolayı şuanda ortak bir ev alamadığımız için simdi de bu konu gündeme geldi. Benimde yararıma oluyor belki ama sorun etmiyorum ne biliyim. Birbirimizi koşulsuz sevelim istiyorum. Sizce ne yapmalıyım ? İmzalamalımıyım ?
Evlilik öncesi edinilmiş mallar zaten şahsi mal sayılıyor, evlendiniz satıp yenisini aldınız, boşanma durumunda ödemelerle ispatlarla kanıtlayıp şahsi mal tarafı yine ayrılır diye düşünüyorum ..belli ki ya boşanırsak diye tereddütleri var,herkes malını korumak istiyor..ama en ufak bir kavgada burası benim evim sen git der..bence kesinlikle imzalamayın..ben nolacagim gibi cümleler de kurmayın, o zaman diyecek ki ,demek bak boşanırsak isteyecek...bir yuva kuracaksak yeri geldiğinde herşeyimizi ortaya koyacağız, ya boşanırsak diye başlarsak hiç evlenmeyelim diyin..öyle bir şeyi inanın kimse imzalamaz..

Dördüncü beşinci üyelikle de aynı konuyu açsanız farklı yorum alamayacaksınız. Bu adamla evlenmeyin.

Birde okullar kapandığından beri 3 hafta boyunca düğün hazırlığı diye ailesinin yanına gittim onun evinde ailesiyle kaldım. Kafamızda tarih belirledik ama almadi henüz, organizasyon eğlence yapacağımız yer tam olarak planamadı ( geçmişte ikimizde boşanma yaşadık, buyuzden düğünü küçük çapta sade bir balo şeklinde düşünüyoruz buna hem fikirdik) düğün tanıdık aile dostunun güzel bir yerinde olacaktı sadece konuşulmadı henüz veee en onemlisi gelinliğim ortada yok onu da sade istedim halbuki ama bakilmadı henüz. 1 hafta kala buluruz merak etme kızım deniyordu. Yani 3 hafta boyunca hazırlık olacak diye oğlan evinde kaldım. Sadece bir mobilyalar alındı o da ortak çektiğimiz kredi ile yarı yarıya. Artık orada bekleyecek taakatim kalmadığı ve kendi ailemin "yeter artık buraya gel " tepkisinden dolayı kendi evime geldim. Zaten bu evlilik olmayacak büyük ihtimal kizlar. Zaman daraldı. Ona işlerini hallet beni almaya öyle gel diye tembihledim. Düğün temmuz sonu. Nasıl yetişecek herşey ? Ben bu sözleşme işini son dakika açarak güvensizliğinden ve korkusundan dolayı kaçtığını düşünüyorum. Şuanda bunlari yeni yeni oturduğum yerde içim acıyarak düşünüyorum. Bu da beni çok üzüyor. Nişanlımın bu güvensizliği hep geçmişte yaşadığı cekismeli boşanma davasından dolayı. O şahıs ona hertutlu davayı acmis babasının traktörüne kadar. O da beni o şahıs gibi görüp kendini korumaya çalışıyor. Bu yanlis ki.. ben medeni kültürlü bir ailede yetiştim, babamın bize çocukluğumuzda yaşatmış olduğu her türlü varlığa, lüks hayata sahiptim. Sonradan goren insanlar değiliz. Ne onun maaşı malı mülkü ne de ailesinin mali umrumda değil ki o bunun farkında beni tanıdı gördü. Oysa bende en az onun kadar geçmişte yara alan bir bayanım. Benimde mesela altnlarim alindi, ortak arabamiz o şahısta hakkımı istiyorum hala davasi görülüyor vs. Asıl bu sözleşmeleri ondan benim istemem lazım büyük mağdurluk yaşayan bir kadın olarak. İkimizin bu güvensizliğinden dolayı bizim evlilik 3 yıldır hep ertelendi. Ama benim bekleyecek gücüm kalmadı artık. Kendimi daha fazla kucultmek te istemiyorum. Bilmiyorum içim şuanda çok acıyor. Derdimi buraya da açtım..
Butun mesele burada cozumleniyor. Sutten agzi yanan yogurdu ufleyerek yer diye bosuna dememisler. Bu kadar bosanma temali konusmanin sebebi belli. Cok mu gerek var boyle daha bastan bitmeye odakli bir evlilik yapmaya? 32 yasinda meslegi olan piril piril bir genc kadinsiniz. Evliligin insana mutluluk huzur getirmeyebilecegini de deneyimlemissiniz daha once. Niye bu hayati huzur icinde keyifle yasamak varken bu adamla evlenerek kendinizi dertler deryasina atiyorsunuz ve karsiniza cikabilecek bir suru pozitif romantik dusunceli erkeklere kapilarinizi kapatip sanki bu adama mecburmussunuz gibi davraniyorsunuz?

Bu konu bana başka bir konuyu çok fazla hatırlattı. Onlar da öğretmendi, adamın ikinci evliliğiydi diye hatırlıyorum.
Aynı kişi misiniz merak ettim. Aynı kişi olduğunuzu ve hala aynı konuların devam ettiğini düşünüyorum.
O zaman verdiğim cevapla aynı cevabı vereceğim. Ne kadar hesap kitap kokan bir konu, evleniyorlar mı şirket mi kuruyorlar belli değil. Herkesin evliliğe bakış açısı farklıdır ama insan gerçekten de bu kadar hesapçı olabilir mi? Gerçi bir tarafın diğerinden kalır yanı da yok, o yüzden dengi dengine diyebiliriz sanırım.
Evlilik hayatınızın nasıl olacağını çok merak ettim doğrusu.

Önceki Konu " Nişanlımla ilgili yeni birşey öğrendim! Fikirlerinize ihtiyacım var.."

Bende diyorum konu sahibi neden bana cevap vermiyor 😂 o konuda da baya muhalif olmustum, evlenme demistim. Farkli isimle konu acti, yine yorumlar ayni.

Hesapçı pinti erkeklerle evlenmeyin. Sanki bana şirket sahibi de 🙄

Şöyle ki ikimizde öğretmeniz. Ortak hesap açıp maaşlarımızın bir bolumunu evin gelir giderleri ve temel ihtiyaclar icin ayırıp hesaba koyacaktık. Geri kalanını kendi istediğimiz gibi harcayacağız diye konuşuldu. Ama yorumlarda yazılmış zaten nişanlım bunu kendi ağzıyla dile getirdi; mal rejimi sözleşmesini imzalarız herkesin malı arabası kendisinin olur, ortak hesap hariç geri kalan kendi paramızla da istediğimiz gibi ev araba arsa alıp odeyebileceğiz böylelikle diyor. Kafamız rahat olacakmış böyle olursa. Ha şunu da ekliyor ikimizde ortak birşey alabiliriz bunu da maddeye ekleriz diyor. Benim aklımda olmayanları o düşünüp beni kuşkuya çeken de o zaten. Ben onunla malı mülkü için evleniyorum istemem de zaten ama düğün önü bunu gündeme alması beni üzüyor. :KK43: Ne diyeceğimi bilemedim. Altınlara gelirsek onlar bu işler için kesinlikle kullanılmayacak. Anca ortak birşey olursa veya önemli acil zamanlar için saklanır.
Ya siz birbirinizi tayin için anlaşmalı evlilik sayfalarından falan mı buldunuz? Evlenmeden nasıl hesaplar bunlar. Akşam bi tabak fazla yemek yiyen de fazla mı ödeme yapacak? Fazla maddiyatçı ve pragmatist geldiniz bana. Duygusallık bunun neresinde?

Bende diyorum konu sahibi neden bana cevap vermiyor 😂 o konuda da baya muhalif olmustum, evlenme demistim. Farkli isimle konu acti, yine yorumlar ayni.

O zaman da iki tarafın da hesaplarını çok itici bulmuştum, bu konuyu da okur okumaz aynı hissi yaşadım. Yoksa hatırlamam mümkün değil zaten.
Yani kullanıcı adını değişince konusuna yapılan yorumların da değişeceğini mi düşündü acaba?
Sahiden ilginç.

O zaman da iki tarafında hesaplarını çok itici bulmuştum, bu konuyu da okur okumaz aynı hissi yaşadım. Yoksa hatırlamam mümkün değil zaten.
Yani kullanıcı adını değişince konusuna yapılan yorumların da değişeceğini mi düşündü acaba?
Sahiden ilginç.

Adam kadinin bekarligindaki arabayi satip "ortak" alinacak eve pesinat yapmak istiyodu, kendi arabasininda modelini yukseltecekti. Sonra bu konuyu hallettik, arabami satmayacagiz dedi konu sahibi. Adam sozlesme teklifiyle gelmis. Cok ince hesaplar yapiyor, cok itici.

Cok iyi yakaladiniz, tebrik ederim. Daha evvel farketseydim asla yorum yapmazdım konuya.

Düğünümüz çok yakın temmuz sonu düşünüyoruz eş durumu tayin başvurularına yetişmeye de çalışıyoruz. Bu durumda 3 haftada hemen evi ve arabası için nasıl alıcı bulup satsın. Hayal kırıklığı yaşıyorum şuanda. İlerde ya boşanma olursa diye düşünmesi ve son dakikada bu teklifle çıkması ? O da sırf malum durumlardan dolayı sıfır ev alamiyoruz ve suanki evinde uzun süre oturmak istemediği için. Ben de ne yapacağıma karar veremedim. Benimde arabam var yükseltmek istiyorum imzalarsam o da hak talep edemiyor benim çıkarıma da hitap ediyor. Ama ben bir kadınım. Hem onun soyisimini taşıyacağım yıllarca hem ona çocuk vercem yıpranması da cabası. Kötüsünü düşündüğümde ben dış kapının dış mandalı olacağım. Öğretmenim kendi kendime yeterim şükür onun evine arabasına da kalmadım ama bir kadın olarak onun üzerinde emeğim olacak ve sonra hukuksal olarak bana sen kimsin diyecek. Gücüme gitti baya..
şuanki ev arabada tamam ama evlendikten sonra yükseltşrsenonyükselttiği kadarında söz hakkınız oluyor sonuçta borç ödeyecek evlendikten sonra falan bence sadece arabadan bi talebim olmaz evden olsun diyin

Back
X