iyi de 32 yaşındalar
askerden geldi KPSS bekledi işe başladı diyelim hiç kaybı olmadan yapsa en iyi ihtimalle 22-23 yaş ediyor -belki daha bile geçtir.
en fazla taş çatlasa 10 senede ancak 1 ev 1 araba öder o da ailesiyle kalıyormuş yoksa tek maaşla öğretmen olarak onu da yapamazdı...
ve fakat
evlilkten önce alınan bir malı sattın ve yeni bir mal aldın diyelim evliyken
e zaten evlikten önceki malın satılınca giterdiği geliri tek taraflı olarak sen koyduysan ortaya senin o malda hakkın daha fazla oluyor...yani diyelim -allah göstermesin de- 6 aya o eski evi satıp yeni ev almışken küt diye boşandılar, hakim zaten onu yarı yarıya bölmüyor ki. bu kadar mal hesap kitap bilen adam bunu da bilir yani...taa 15 sene önce boşanan arkadaşımın bile öyle oldu kadına bi sürü attılar tuttular eve konacak diye (ki boşanmak isteyen de adamdı) ama kadın öyle bir talepte bulumadı, adamın evlilikten önceki evinin üstüne alınmıştı, hakim evi adama verdi.
hah mesela burada eşinden fazla fazla malı mülkü olan ve bunu da kendi emeğiyle yapmış olan (babasından varılıkle değil yani!) hatunlar bir gelse de mesela bilsek mal mülk tasasına düşmüşler mi düşmemişler mi.
mesela bu arkadaş.
gayet de benim malım benim malım diyor.
En sonki medeni kanuna göre tam da yarı yarıyadır hak.
Kirada ise geliri bölüşülür, eşler arasında anlaşamıyorsa senin benim olsun diye satışa çıkar ederi bölüşülür.
Yani hakimin insiyatifinde değil evlilik birliği sonrası mal.
Ya satmayacak, ya ailesinden bir ferdin üstüne yapacak ya da paşa paşa ortaklığa koyacak.
Bu mantıkla malı mülkü olan hiç evlenmesin yani, ne kadar ayıp ya!
E daha da inelim, direkt evlenmesinler çünkü bir de diğerinin gideri olunca elbet ekonomisi etkilenecek.
İnsan, sırtını gözü kapalı dayamak için evlenir.
Bilir ki, ardımda o var, düşsem kaldırır, hastalansam iyileştirir, bir lokma ekmek olsa bölüşür, ayrı iki bedende tek olmak içindir bu eylem.
İyi gün kötü gün tam da budur zaten.
Bunu hissetmiyorsa zaten evlenmesin.
Evlilik birliğiyle beraber her şey değişir zengin olan batar, yoksul olan gelirini arttırır, nasip o bilinmez.
Ama alın teri bir onda varmış gibi yaşarsa, ha bir de aile evinde yaşayıp eşek kadar olup ye iç fatura ödeme ohh beleşe geçin, üstüne mal yap bir de benim benim deyip saklamaya kalk!
Kimse bana bu insanın cimri, bencil, paragöz olmadığını düşündüremez.
Hatta bu kadınla birlikteliğinin kendi menfaatine olmadığına da ikna edemez.