- 21 Ocak 2018
- 8.487
- 20.955
- 348
- 32
Bunu niye başta yazmıyorsunuz, ikinizin de ikinci evliliği ve ikiniz de çekişmeli boşanmışsınız. Eski eşinden o şahıs diye bahsediyorsunuz, niye boşanmışlar? Nişanlınızın lafına bakmayın doğrusunu öğrenin. Babasının traktörüne kadar şerh niye koydurmuş, size yapmayı düşündüklerini o kadına da mı denemişler? Yani iki maaş gelince oğlum evi satıp daha büyüğünü alır, arabanın modelini yükseltir gelin de evi çekip çevirir yapmak istediler de kadın isyan mı etti?Nişanlımın bu güvensizliği hep geçmişte yaşadığı cekismeli boşanma davasından dolayı. O şahıs ona hertutlu davayı acmis babasının traktörüne kadar. O da beni o şahıs gibi görüp kendini korumaya çalışıyor.
İyi de konu sahibi de ya boşanırsak diyor. Kadın da hesap kitap yapmıyor mu?İnanmıyorum ya adama gram hak vermedim hanımlar siz ne yaşıyorsunuz adamın söylediği çok çirkin daha evlenmeden boşanma sonrasını konuşuyor böyle hesapla kitapla bir yuva kurulmaz konu sahibi size çok hak verdim ben olsam aşırı kırılır ve evlenmezdim sonuçta sizin de bir arabanız var öğretmensiniz konu ev değil teklif edilen çirkin durum hakkında hayırlısı.
Dedim ilerde çocuğumuz olacak herhangi bir boşanma durumunda ben dışta kalıp sadece çocuğum hak talep edebiliyor "ben ne olacağım?" dedim.
Evet benim malım benim malım diyecem tabi. Ben bu hayata tırnaklarımı gecirdim. Annesiz babasız bir kadın olarak tırnaklarımı gecirdim bu hayata. Ve bunları yapabildiysem yarınımı düsünme öngörüm sayesnde yaptım… ben mülkümü kiraladığımda evlilik öncesi edinilmis mal bile olsa ortaklasa oluyor yasal olarak. Aile bütçesi ortaktır. Herkes tabiki yardım edecek. Sonucta eşler. Ama Allah herzaman iyi insanlarla karşılaştırmıyor. Ve ben bosanırken iyi boşanan bir arzum onan’ı gördüm suana kadar..iyi de 32 yaşındalar
askerden geldi KPSS bekledi işe başladı diyelim hiç kaybı olmadan yapsa en iyi ihtimalle 22-23 yaş ediyor -belki daha bile geçtir.
en fazla taş çatlasa 10 senede ancak 1 ev 1 araba öder o da ailesiyle kalıyormuş yoksa tek maaşla öğretmen olarak onu da yapamazdı...
ve fakat
evlilkten önce alınan bir malı sattın ve yeni bir mal aldın diyelim evliyken
e zaten evlikten önceki malın satılınca giterdiği geliri tek taraflı olarak sen koyduysan ortaya senin o malda hakkın daha fazla oluyor...yani diyelim -allah göstermesin de- 6 aya o eski evi satıp yeni ev almışken küt diye boşandılar, hakim zaten onu yarı yarıya bölmüyor ki. bu kadar mal hesap kitap bilen adam bunu da bilir yani...taa 15 sene önce boşanan arkadaşımın bile öyle oldu kadına bi sürü attılar tuttular eve konacak diye (ki boşanmak isteyen de adamdı) ama kadın öyle bir talepte bulumadı, adamın evlilikten önceki evinin üstüne alınmıştı, hakim evi adama verdi.
hah mesela burada eşinden fazla fazla malı mülkü olan ve bunu da kendi emeğiyle yapmış olan (babasından varılıkle değil yani!) hatunlar bir gelse de mesela bilsek mal mülk tasasına düşmüşler mi düşmemişler mi.
mesela bu arkadaş.
gayet de benim malım benim malım diyor.
Birde okullar kapandığından beri 3 hafta boyunca düğün hazırlığı diye ailesinin yanına gittim onun evinde ailesiyle kaldım. Kafamızda tarih belirledik ama almadi henüz, organizasyon eğlence yapacağımız yer tam olarak planamadı ( geçmişte ikimizde boşanma yaşadık, buyuzden düğünü küçük çapta sade bir balo şeklinde düşünüyoruz buna hem fikirdik) düğün tanıdık aile dostunun güzel bir yerinde olacaktı sadece konuşulmadı henüz veee en onemlisi gelinliğim ortada yok onu da sade istedim halbuki ama bakilmadı henüz. 1 hafta kala buluruz merak etme kızım deniyordu. Yani 3 hafta boyunca hazırlık olacak diye oğlan evinde kaldım. Sadece bir mobilyalar alındı o da ortak çektiğimiz kredi ile yarı yarıya. Artık orada bekleyecek taakatim kalmadığı ve kendi ailemin "yeter artık buraya gel " tepkisinden dolayı kendi evime geldim. Zaten bu evlilik olmayacak büyük ihtimal kizlar. Zaman daraldı. Ona işlerini hallet beni almaya öyle gel diye tembihledim. Düğün temmuz sonu. Nasıl yetişecek herşey ? Ben bu sözleşme işini son dakika açarak güvensizliğinden ve korkusundan dolayı kaçtığını düşünüyorum. Şuanda bunlari yeni yeni oturduğum yerde içim acıyarak düşünüyorum. Bu da beni çok üzüyor. Nişanlımın bu güvensizliği hep geçmişte yaşadığı cekismeli boşanma davasından dolayı. O şahıs ona hertutlu davayı acmis babasının traktörüne kadar. O da beni o şahıs gibi görüp kendini korumaya çalışıyor. Bu yanlis ki.. ben medeni kültürlü bir ailede yetiştim, babamın bize çocukluğumuzda yaşatmış olduğu her türlü varlığa, lüks hayata sahiptim. Sonradan goren insanlar değiliz. Ne onun maaşı malı mülkü ne de ailesinin mali umrumda değil ki o bunun farkında beni tanıdı gördü. Oysa bende en az onun kadar geçmişte yara alan bir bayanım. Benimde mesela altnlarim alindi, ortak arabamiz o şahısta hakkımı istiyorum hala davasi görülüyor vs. Asıl bu sözleşmeleri ondan benim istemem lazım büyük mağdurluk yaşayan bir kadın olarak. İkimizin bu güvensizliğinden dolayı bizim evlilik 3 yıldır hep ertelendi. Ama benim bekleyecek gücüm kalmadı artık. Kendimi daha fazla kucultmek te istemiyorum. Bilmiyorum içim şuanda çok acıyor. Derdimi buraya da açtım..
Böyle hesaplar yapan adamla evlenmezdim. Benimle bunun için evlenmekten vazgeçecek adam sektirsin gitsin.
Aynen öyle canım evlilik öncesi alınan şeyler için geçerliBen mi yanlış biliyorum acaba? Zaten evlilik öncesi alınan mallar ortak olmuyor ki? Bir hak talep edebilir mi insan yani o durumda? Şimdi benim evlilik öncesi aldığım evim arabam olsa,evlenip boşanmaya kalksam eşim onun yarısını alamaz ki. Yanlış biliyorsam düzeltsin bilen arkadaşlar lütfen
Ben böyle birsey önerilse evlenmezdim. Evlilik öncesi malı ayrı tutmakta her iki kişi de haklıdır. Onu ellemezse karsı tarafa hak doğmaz. Eski mallar dursun evlenince yeni bir ev alın. Dediğim gibi ben böyle bir anlaşma imzalamazdım. Evlenmiyorsa da evlenmesin.Bu ay sonunda düğünüm olacak ama henüz bazı şeyler eksik onları tamamlamaya çalışırken başka bir konu gündeme geldi ve bu önemli bir sorun. Nişanlımın daha önceden aldığı evi ve arabası var. Bu evini satıp başka iyi bir ev alıp yaşamak istiyor benimle, arabasını da satıp yükseltme fikri de var. Bu evi ve arabasından benim hak talep etmemi istemiyor kendi emeğim diyor. Bu yüzden benden "mal rejimi sözleşmesi" imzalamamı istedi. Bende şaşırdım ve çok hoşuma gitmedi bu teklifi. Dedim ilerde çocuğumuz olacak herhangi bir boşanma durumunda ben dışta kalıp sadece çocuğum hak talep edebiliyor "ben ne olacağım?" dedim. Bu yüzden kabul etmek istemiyorum dedim. O da ısrar ediyor. Bu durum senin çıkarına da olur diyor çünkü benim de kendime ait önceden aldığım bir arabam var ve yukseltme düşüncem vardı. Ama ben bunu sorun etmiyorum. Yükseltsemde o da hak talep edecekti ilerde zaten çocuklara kalırdı. Ben boşanmak için evlenmiyorum ki.. şimdi bunu sorun etmeye başladı. İmzalamazsam bu evlilik olmayacak gibi görünüyor. Üzgünüm.. herşey yolunda giderken ekonomik krizden dolayı şuanda ortak bir ev alamadığımız için simdi de bu konu gündeme geldi. Benimde yararıma oluyor belki ama sorun etmiyorum ne biliyim. Birbirimizi koşulsuz sevelim istiyorum. Sizce ne yapmalıyım ? İmzalamalımıyım ?
Onu biliyorum fakat evlilik içi kazanımlarda yasal mal rejiminin uygulanması taraftarıyım ben. Adamın çekincesi evi ve arabası. Bu da doğal. Sadece bu ev ve arabanın bedeli ile bir ev alıcaksa o ev ayrık tutulabilir sonrasında yasal mal rejimine tabi evlilik, bir her hangi bir sözleşme yapmaya gerek kalmadan devam edebilir. Ortak tapuya gereksinim duymadan evlilik süresince mal ve kazanın olduysa zatne iki taraf da ortaktırEvlilik içinde ortak çalışma destekle mal alımı yapıldığında ortak tapu yapabilirler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?