- 10 Haziran 2023
- 726
- 1.449
- 33
- 35
Destek görmek için konu açmak mı?Hanımefendi ben buraya destek görebilmek, fikir alışverişinde bulunabilmek için yazdım. Bende beni bu denli elestirip üzerime gelmenizi anlamış değilim. Diyorum ki zaten ; önce nişanlım "boşanma" durumu olursa diye böyle bir talepte bulunarak boşanmayı kafama soktu. Bende ister istemez konuya bu taraftan bakıp yorumda bulundum nasıl olur diye. Şaşkın ve üzgünum. Ayrıca yazımı dikkatlice okursanız gotursünüz nişanlımı ne kadar koşulsuz sevdiğimi. Benim de kendime ait bir arabam var ve eski model olduğu icin yükseltmek istiyordum. Evlenirsem de yukseltirsem o da hak talep edecek yani ben bunu sorun etmedim ona " mal rejimi sözleşmesi " imzalayalım demedim. Yani özetle aklıma sokan o. Sırf buraya yazmak için yazıyorsanız da yazmayın lütfen ayrılın demek kolay çünkü. Önemli olan buradaki morali bozulan, derdine cözüm aramak isteyen insanlar için empati kurup motive edici yorumda bulunabilmek. İyi akşamlar.
Düğün hediyesi olamaz ki nikah öncesi alınmış mallar, her türlü.Ama bi yandan da malini baskasinin ustune yapmamis durustce sozlesme imzalayalim demis.
Bilemedim, bu mallar yuzunden belki de sikintili surecler yasandi, sozlesme oyle de istenmis olabilir.
Kiz tarafi o evi arabayi, dugun hediyesi olarak istediyse oglan tarafi da boyle basa boyle tarak demis de olabilir.
Ama yine de ben kredi olayindan cok suphelendim.
Düğün hediyesi olamaz ki nikah öncesi alınmış mallar, he türlü. Ama adam bokha sonrası iyi bir ve araba değişikliğine gitmeyi düşünüyor ve karısının hak sahibi olmasını istemiyor. O iyileştirme hangi parayla olacak? Hazırsa paşa olsa zaten öncesinde yapardı. Borçla olacaksa, hepsi benim sen hak talep edemezsin demek dürüstlük değil.
Bu adamin seni sevdigine emin misin? Tamam kendi kazanci senden önce yapmış ama evlenmeden boşanmayi düşünüp plan yapiyor. Ilerde bosandiginizda çocuğunuz olursa sadece o hak alacak ve sen senelerin emegini alamayacaksin. Seven adam böyle düşünmez. Bosansaniz bile ki seni ortada birakmam diyemiyor. Ne diyelim karar sizin.Bu ay sonunda düğünüm olacak ama henüz bazı şeyler eksik onları tamamlamaya çalışırken başka bir konu gündeme geldi ve bu önemli bir sorun. Nişanlımın daha önceden aldığı evi ve arabası var. Bu evini satıp başka iyi bir ev alıp yaşamak istiyor benimle, arabasını da satıp yükseltme fikri de var. Bu evi ve arabasından benim hak talep etmemi istemiyor kendi emeğim diyor. Bu yüzden benden "mal rejimi sözleşmesi" imzalamamı istedi. Bende şaşırdım ve çok hoşuma gitmedi bu teklifi. Dedim ilerde çocuğumuz olacak herhangi bir boşanma durumunda ben dışta kalıp sadece çocuğum hak talep edebiliyor "ben ne olacağım?" dedim. Bu yüzden kabul etmek istemiyorum dedim. O da ısrar ediyor. Bu durum senin çıkarına da olur diyor çünkü benim de kendime ait önceden aldığım bir arabam var ve yukseltme düşüncem vardı. Ama ben bunu sorun etmiyorum. Yükseltsemde o da hak talep edecekti ilerde zaten çocuklara kalırdı. Ben boşanmak için evlenmiyorum ki.. şimdi bunu sorun etmeye başladı. İmzalamazsam bu evlilik olmayacak gibi görünüyor. Üzgünüm.. herşey yolunda giderken ekonomik krizden dolayı şuanda ortak bir ev alamadığımız için simdi de bu konu gündeme geldi. Benimde yararıma oluyor belki ama sorun etmiyorum ne biliyim. Birbirimizi koşulsuz sevelim istiyorum. Sizce ne yapmalıyım ? İmzalamalımıyım ?
Kimsenin parasında pulunda gözümüz yok ama böyle bir teklif beni çok rahatsız ederdi. Evliliği bir daha gözden geçirirdim benBu ay sonunda düğünüm olacak ama henüz bazı şeyler eksik onları tamamlamaya çalışırken başka bir konu gündeme geldi ve bu önemli bir sorun. Nişanlımın daha önceden aldığı evi ve arabası var. Bu evini satıp başka iyi bir ev alıp yaşamak istiyor benimle, arabasını da satıp yükseltme fikri de var. Bu evi ve arabasından benim hak talep etmemi istemiyor kendi emeğim diyor. Bu yüzden benden "mal rejimi sözleşmesi" imzalamamı istedi. Bende şaşırdım ve çok hoşuma gitmedi bu teklifi. Dedim ilerde çocuğumuz olacak herhangi bir boşanma durumunda ben dışta kalıp sadece çocuğum hak talep edebiliyor "ben ne olacağım?" dedim. Bu yüzden kabul etmek istemiyorum dedim. O da ısrar ediyor. Bu durum senin çıkarına da olur diyor çünkü benim de kendime ait önceden aldığım bir arabam var ve yukseltme düşüncem vardı. Ama ben bunu sorun etmiyorum. Yükseltsemde o da hak talep edecekti ilerde zaten çocuklara kalırdı. Ben boşanmak için evlenmiyorum ki.. şimdi bunu sorun etmeye başladı. İmzalamazsam bu evlilik olmayacak gibi görünüyor. Üzgünüm.. herşey yolunda giderken ekonomik krizden dolayı şuanda ortak bir ev alamadığımız için simdi de bu konu gündeme geldi. Benimde yararıma oluyor belki ama sorun etmiyorum ne biliyim. Birbirimizi koşulsuz sevelim istiyorum. Sizce ne yapmalıyım ? İmzalamalımıyım ?
İkimizde 32 yaşındayız. Ben artık yuva kurup anne olmak istiyorum. Biyolojik yaşımızda geldi. Endişeliyim. Artık hayatımda engel istemiyorum. Ama hayatta herşey yolunda gitmeyebiliyor işte. Hepimiz sınavlardan geçiyoruz maalesef..Yaşlar kaç?
Konu boşanmayı düşünmesi olabilir fakat konu boşanmalarda erkeklerin suçlu olması değil. Lütfen yazdığınızı ve yazdığımı iyi okuyun. Dünya üzerinde tüm boşanmalarda erkekler haksız olsa bile bu adamla ve bu konuyla alakası yok bu konunun. Beni de konular etkiliyor fakat konuyla alakasız bir adamı etiketleyelim mi bu yüzden? Ne saçma bir genelleme.Adam evlenmeden boşanmayı düşünüyor konu bu değilse ne halde söyleyin de bilelim
Birde acı bir tercübem olduğunu nerden çıkardınız üstelik evli bile değilim. Bu forumda açılan boşama konularında kadınların uğradığı haksızlıkları okumadınız demicem ancak sizi hiç etkilemediği çok beli.
kendimle eşit ekonomik şartalara sahip biriyle evlenmenin sakıncalarıŞöyle ki ikimizde öğretmeniz. Ortak hesap açıp maaşlarımızın bir bolumunu evin gelir giderleri ve temel ihtiyaclar icin ayırıp hesaba koyacaktık. Geri kalanını kendi istediğimiz gibi harcayacağız diye konuşuldu. Ama yorumlarda yazılmış zaten nişanlım bunu kendi ağzıyla dile getirdi; mal rejimi sözleşmesini imzalarız herkesin malı arabası kendisinin olur, ortak hesap hariç geri kalan kendi paramızla da istediğimiz gibi ev araba arsa alıp odeyebileceğiz böylelikle diyor. Kafamız rahat olacakmış böyle olursa. Ha şunu da ekliyor ikimizde ortak birşey alabiliriz bunu da maddeye ekleriz diyor. Benim aklımda olmayanları o düşünüp beni kuşkuya çeken de o zaten. Ben onunla malı mülkü için evleniyorum istemem de zaten ama düğün önü bunu gündeme alması beni üzüyor.Ne diyeceğimi bilemedim. Altınlara gelirsek onlar bu işler için kesinlikle kullanılmayacak. Anca ortak birşey olursa veya önemli acil zamanlar için saklanır.
Şöyle ki ikimizde öğretmeniz. Ortak hesap açıp maaşlarımızın bir bolumunu evin gelir giderleri ve temel ihtiyaclar icin ayırıp hesaba koyacaktık. Geri kalanını kendi istediğimiz gibi harcayacağız diye konuşuldu. Ama yorumlarda yazılmış zaten nişanlım bunu kendi ağzıyla dile getirdi; mal rejimi sözleşmesini imzalarız herkesin malı arabası kendisinin olur, ortak hesap hariç geri kalan kendi paramızla da istediğimiz gibi ev araba arsa alıp odeyebileceğiz böylelikle diyor. Kafamız rahat olacakmış böyle olursa. Ha şunu da ekliyor ikimizde ortak birşey alabiliriz bunu da maddeye ekleriz diyor. Benim aklımda olmayanları o düşünüp beni kuşkuya çeken de o zaten. Ben onunla malı mülkü için evleniyorum istemem de zaten ama düğün önü bunu gündeme alması beni üzüyor.Ne diyeceğimi bilemedim. Altınlara gelirsek onlar bu işler için kesinlikle kullanılmayacak. Anca ortak birşey olursa veya önemli acil zamanlar için saklanır.
Evlenmeden önce aldığın ortak değil ve miras yolu ile düşen ortak değil.Ben mi yanlış biliyorum acaba? Zaten evlilik öncesi alınan mallar ortak olmuyor ki? Bir hak talep edebilir mi insan yani o durumda? Şimdi benim evlilik öncesi aldığım evim arabam olsa,evlenip boşanmaya kalksam eşim onun yarısını alamaz ki. Yanlış biliyorsam düzeltsin bilen arkadaşlar lütfen
Çok yanlış Bi evlilik yaparsın. Anladığım kadarıyla senin ayrılmaya niyetin yok. İmzadan vazgeçse bile yerinde olsam evlenmezdim, Beni hayatında böyle Bi yere koyan adamla. Boşuna yazıyoruz sanırım ama yine de yazmadan duramıyorum.Şöyle ki ikimizde öğretmeniz. Ortak hesap açıp maaşlarımızın bir bolumunu evin gelir giderleri ve temel ihtiyaclar icin ayırıp hesaba koyacaktık. Geri kalanını kendi istediğimiz gibi harcayacağız diye konuşuldu. Ama yorumlarda yazılmış zaten nişanlım bunu kendi ağzıyla dile getirdi; mal rejimi sözleşmesini imzalarız herkesin malı arabası kendisinin olur, ortak hesap hariç geri kalan kendi paramızla da istediğimiz gibi ev araba arsa alıp odeyebileceğiz böylelikle diyor. Kafamız rahat olacakmış böyle olursa. Ha şunu da ekliyor ikimizde ortak birşey alabiliriz bunu da maddeye ekleriz diyor. Benim aklımda olmayanları o düşünüp beni kuşkuya çeken de o zaten. Ben onunla malı mülkü için evleniyorum istemem de zaten ama düğün önü bunu gündeme alması beni üzüyor.Ne diyeceğimi bilemedim. Altınlara gelirsek onlar bu işler için kesinlikle kullanılmayacak. Anca ortak birşey olursa veya önemli acil zamanlar için saklanır.
Adam gider kredi ceker, benim elime 5000kaliyor bunuda hesaba atiyorum der kenara cekilir. Bi bakarsiniz evi cekip ceviren sizsiniz. Cocuguna bez alirken, evine et alirken masraflari ortadan ikiye bolen adami istemem ben. O erkek olarak evde daha cok peynir, zeytin yemek tuketecek o zaman masraflarin yarisindan daha cogunu koysun ortayaŞöyle ki ikimizde öğretmeniz. Ortak hesap açıp maaşlarımızın bir bolumunu evin gelir giderleri ve temel ihtiyaclar icin ayırıp hesaba koyacaktık. Geri kalanını kendi istediğimiz gibi harcayacağız diye konuşuldu. Ama yorumlarda yazılmış zaten nişanlım bunu kendi ağzıyla dile getirdi; mal rejimi sözleşmesini imzalarız herkesin malı arabası kendisinin olur, ortak hesap hariç geri kalan kendi paramızla da istediğimiz gibi ev araba arsa alıp odeyebileceğiz böylelikle diyor. Kafamız rahat olacakmış böyle olursa. Ha şunu da ekliyor ikimizde ortak birşey alabiliriz bunu da maddeye ekleriz diyor. Benim aklımda olmayanları o düşünüp beni kuşkuya çeken de o zaten. Ben onunla malı mülkü için evleniyorum istemem de zaten ama düğün önü bunu gündeme alması beni üzüyor.Ne diyeceğimi bilemedim. Altınlara gelirsek onlar bu işler için kesinlikle kullanılmayacak. Anca ortak birşey olursa veya önemli acil zamanlar için saklanır.
Kendi üzerime hiç bir talep te bulunmadım bulunmamda. Biz kız tarafı olarak öyle düşüncesiz ve aç insanlar değiliz. Bizimde kendimize göre aile varlığımız var. Ben onun evi arabasına gelmiyorum. Zaten ilişkimizin ilk evrelerinde evinin ve arabasının kendi üzerine oldugunu ben bilmiyordum ailesiyle yaşıyor ev babasınındır diye düşünmüşsundur. Ben onunla ona olan sevgim, saygım ve mutluluğumu dusunduğum için birlikte olup evlilik yolunda ilerledim. Benim için para değil huzur, sevgi ,saygı önemli.. Nisanlım evet akıllı ve evet tipik memur kafası paranın hesabını kitabını yapar günlük hayatta da cogunlukla çıkarına göre hareket eder. Ama benim üzerimde çıkar sağlamak istemesi de beni üzdü işte güya benim çıkarımı da gözetiyormuş mal sahibi olduğum için. Bilmiyorum ne yapacağımı bilemez oldum şimdi. Uykusuz kaldım gece gece...Tapu devri istemis olabilir, aracin kiza satilmasini istemis olabilirler. Ben herkesten herseyi beklerim. Bu da yapildiysa erkek tarafi kendini korumus olabilir.
Ama evet, erkek tarafi evlendikten sonra eve 2.maas girecek bende bunun verdigi rahatlikla kredi cekip evi buyutucem diyorsa bu baya baya dolandirma cabasi.
Aslinda iki tarafta mal sahibi, sozlesme imzalanip var olan mallarin yerinde saymasi saglansa sikinti olmazdi ama erkegin ev buyuteyim araba yukselteyim teklifi cok rahatsiz edici.
Kendi üzerime hiç bir talep te bulunmadım bulunmamda. Biz kız tarafı olarak öyle düşüncesiz ve aç insanlar değiliz. Bizimde kendimize göre aile varlığımız var. Ben onun evi arabasına gelmiyorum. Zaten ilişkimizin ilk evrelerinde evinin ve arabasının kendi üzerine oldugunu ben bilmiyordum ailesiyle yaşıyor ev babasınındır diye düşünmüşsundur. Ben onunla ona olan sevgim, saygım ve mutluluğumu dusunduğum için birlikte olup evlilik yolunda ilerledim. Benim için para değil huzur, sevgi ,saygı önemli.. Nisanlım evet akıllı ve evet tipik memur kafası paranın hesabını kitabını yapar günlük hayatta da cogunlukla çıkarına göre hareket eder. Ama benim üzerimde çıkar sağlamak istemesi de beni üzdü işte güya benim çıkarımı da gözetiyormuş mal sahibi olduğum için. Bilmiyorum ne yapacağımı bilemez oldum şimdi. Uykusuz kaldım gece gece...
Ne biçim evlenme şekli yaBu ay sonunda düğünüm olacak ama henüz bazı şeyler eksik onları tamamlamaya çalışırken başka bir konu gündeme geldi ve bu önemli bir sorun. Nişanlımın daha önceden aldığı evi ve arabası var. Bu evini satıp başka iyi bir ev alıp yaşamak istiyor benimle, arabasını da satıp yükseltme fikri de var. Bu evi ve arabasından benim hak talep etmemi istemiyor kendi emeğim diyor. Bu yüzden benden "mal rejimi sözleşmesi" imzalamamı istedi. Bende şaşırdım ve çok hoşuma gitmedi bu teklifi. Dedim ilerde çocuğumuz olacak herhangi bir boşanma durumunda ben dışta kalıp sadece çocuğum hak talep edebiliyor "ben ne olacağım?" dedim. Bu yüzden kabul etmek istemiyorum dedim. O da ısrar ediyor. Bu durum senin çıkarına da olur diyor çünkü benim de kendime ait önceden aldığım bir arabam var ve yukseltme düşüncem vardı. Ama ben bunu sorun etmiyorum. Yükseltsemde o da hak talep edecekti ilerde zaten çocuklara kalırdı. Ben boşanmak için evlenmiyorum ki.. şimdi bunu sorun etmeye başladı. İmzalamazsam bu evlilik olmayacak gibi görünüyor. Üzgünüm.. herşey yolunda giderken ekonomik krizden dolayı şuanda ortak bir ev alamadığımız için simdi de bu konu gündeme geldi. Benimde yararıma oluyor belki ama sorun etmiyorum ne biliyim. Birbirimizi koşulsuz sevelim istiyorum. Sizce ne yapmalıyım ? İmzalamalımıyım ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?