Bu konuda acil desteğe ihtiyacım var. Evlilik öncesi mal mülk meselesi

parla90

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2023
12
7
1
35
Bu ay sonunda düğünüm olacak ama henüz bazı şeyler eksik onları tamamlamaya çalışırken başka bir konu gündeme geldi ve bu önemli bir sorun. Nişanlımın daha önceden aldığı evi ve arabası var. Bu evini satıp başka iyi bir ev alıp yaşamak istiyor benimle, arabasını da satıp yükseltme fikri de var. Bu evi ve arabasından benim hak talep etmemi istemiyor kendi emeğim diyor. Bu yüzden benden "mal rejimi sözleşmesi" imzalamamı istedi. Bende şaşırdım ve çok hoşuma gitmedi bu teklifi. Dedim ilerde çocuğumuz olacak herhangi bir boşanma durumunda ben dışta kalıp sadece çocuğum hak talep edebiliyor "ben ne olacağım?" dedim. Bu yüzden kabul etmek istemiyorum dedim. O da ısrar ediyor. Bu durum senin çıkarına da olur diyor çünkü benim de kendime ait önceden aldığım bir arabam var ve yukseltme düşüncem vardı. Ama ben bunu sorun etmiyorum. Yükseltsemde o da hak talep edecekti ilerde zaten çocuklara kalırdı. Ben boşanmak için evlenmiyorum ki.. şimdi bunu sorun etmeye başladı. İmzalamazsam bu evlilik olmayacak gibi görünüyor. Üzgünüm.. herşey yolunda giderken ekonomik krizden dolayı şuanda ortak bir ev alamadığımız için simdi de bu konu gündeme geldi. Benimde yararıma oluyor belki ama sorun etmiyorum ne biliyim. Birbirimizi koşulsuz sevelim istiyorum. Sizce ne yapmalıyım ? İmzalamalımıyım ?

Kimse boşanmak için evlenmiyor siz ne sanıyorsunuz ki biz evlenelim canımız sıkılırsa boşanırız mı diyoruz ? Hayatta ne olacağı belli olmaz aşk aşk diye öldüğünü şükür şükür diye defedersin unutma bu arada adam haklı bende istemem kendi emeğimle almışım etmişim niye siz havadan ortak olacaksınız çoluk çocuk vs onları geçin çocuk olunca çocuğa hesap açılır birikimi yapılır , siz de boşanma durumunda sokakta kalacağınızı düşünüyorsanız kendinize farklı çözümler üretin çünkü boşanma panayır değil al aşkım sen evde otur demiyor kimse

Ee imzalamayın da evlenmeyin de.
Ama adam da haklı bir yandan belki bir sene geçmeden boşanma durumuna geleceksiniz kim bilir.
Ya da çok istiyorsa evini vs şimdi yükseltsin iki sene sonra evlenin mesela?
Düğünümüz çok yakın temmuz sonu düşünüyoruz eş durumu tayin başvurularına yetişmeye de çalışıyoruz. Bu durumda 3 haftada hemen evi ve arabası için nasıl alıcı bulup satsın. Hayal kırıklığı yaşıyorum şuanda. İlerde ya boşanma olursa diye düşünmesi ve son dakikada bu teklifle çıkması ? O da sırf malum durumlardan dolayı sıfır ev alamiyoruz ve suanki evinde uzun süre oturmak istemediği için. Ben de ne yapacağıma karar veremedim. Benimde arabam var yükseltmek istiyorum imzalarsam o da hak talep edemiyor benim çıkarıma da hitap ediyor. Ama ben bir kadınım. Hem onun soyisimini taşıyacağım yıllarca hem ona çocuk vercem yıpranması da cabası. Kötüsünü düşündüğümde ben dış kapının dış mandalı olacağım. Öğretmenim kendi kendime yeterim şükür onun evine arabasına da kalmadım ama bir kadın olarak onun üzerinde emeğim olacak ve sonra hukuksal olarak bana sen kimsin diyecek. Gücüme gitti baya..

Evleneceksiniz aranızda maddi konular problem olmamalı, böyle bir istekte bulunması çok çirkin. Daha evlenmemissiniz bile boşandıktan sonrası konuşuluyor, hoş değil. Bunun için evlenmeyecekse çokta sevmiyor demek ki.

Ben bir miktar hak verdim valla. Siz de arabanız için yapın bunu. Evlilik birliği içinde de her şey ortak olur işte. Ha tabii bunu duysam o an zoruma giderdi, yalan yok

Belki çocuk olmadan boşanma olacak siz nasıl eminsiniz çocuk olacağına mesela?
Ben şahsen böyle diyen adamla ya evlenmem güvenmem diye ya da şak diye imzayı atarım senin ben olmadan aldığın ev ve arabana kalmadım diye.
Bu mantıkla siz de hiçbir hakkınız olmayan ev ve arabanın derdine düşmüşsünüz şimdiden.

1. Bunlar konuşuluyorsa sevgi denen şey yok diye düşünürdüm ben, imzalamam ve evlenmem.
2. Tamam nikah olmadan şuan satsın, yükseltsin, bütün borcunu ödesin, o zaman ev tamamen ona ait olur, ama paşam satacak, geri kalan miktarı (mesela kredi borcunu) benimle evliyken ödeyecek yada altinlari satip ödeyecek, sonra da benim evim diyecek. NANİK!
Bunlarin pazarliklarinin yapılması çok çirkin =(

Anlamadim, evlenmeden ev ve araba yenilenecekse zaten hakkiniz olmayacak?

Yok dugun takilariyla o ev ve araba yukseltilecek dusuncesiyle sozlesme imzalatmak istiyorsa, yuh diyorum.

Lutfen yanlis anladigimi soyleyin

İlişki sürenize bağlı biraz bence yani bizim önce uzun bir arkadaşlık süremiz vardı sonra ilişki süresi oldu sonra evlilik dolayısıyla bu tür konular aramızda hiç konuşulmadı. Sizin nişanlınız ne kadar tanıyor sizi? Kısa süreli bir evlilikten sonra malın yarısını alıp yolunuza bakmayacağınıza emin olamamış mı?

Tabiu ki imzalama ayrıl sevgi yok ortada güven de yok .
Eşimin evi vardı evlendik sonra evi sevemedim 9ayda sattık üstüne ekledik ve eşim direkt tapuyu israrla üstüme yapti bana bir sey olursa senin güvencen olsun dedi .Cok mutlu olmustum bana güvendiği için yani sizinki evlilik degil iyice düşün.

Allah'ın taktiri çocuk meselesi tabiki. Başta bu konu gündeme gelseydi ben de evlilik düşünmezdim zaten ya da düşünmek için zaman isterdim değerlendirirdim. Ama düğüne az gün kala şak diye bu konuyu gündeme getirmesi ve sanki imzalamazsam nikah olmayacağına benzer bir konuşma yaptı bu beni kırdı sadece. Beni koşulsuz sevmiyor mu benimle sadece mantık evliliğimi yapıyor yoksa dedim içimden. Yoksa onun evi arabası umrumda değil kendi alın teriyle almış onundur. Bunu ona canı gonulden söyledim de zaten senin olan herşey senindir benimkisi de benimdir diye.

Bu anlattıklarınız bana çok garip geldi sizi dolduruyor veya gazlıyor gibi olmak istemem ama senin malın benim malım hesabı güdülmesi doğru mu sizce ? Benim bir arabam var nişanlımın yok mesela. Ben asla bu gözle bakmam, o da bakmaz. Bir aile kuruluyor en başından sizin için ya boşanırsak mallarıma ortak olacak hak iddia edecek kaygısı güdüyor. Sağlıklı bir yaklaşım ve başlangıç değil. Boşansanız mesela demek size güveni yok işte evde arabada hak iddia etmez diye. Ya da sizden önce malını düşünüyor. Bir yuva bir hayat kurmak bence böyle hesaplar üzerine olmaz. Aranızdaki ilişki dinamiğini bilemem ancak hiç sağlıklı değil.

Sahsen söyle yapardim bu durumda:
1. Evlenmezdim
Vs
2. Evlensem sadece evinin su anki degeri kadar hak talep etmezdim..yani evlilikten sonra beraber alinan mal mülk den vazgecmezdim tamamen.
Valla bence komple evlenmesin. Bu ne aşk ne sevgi ne aile olmaya ne güvene hiçbir şeye sığmıyor. Sanki şirket kuruyor adam. Böyle biriyle güvenip yola çıkılmaz. Adam daha evlenirken mal kaçırıyor. Yarın çolukla çocukla ortada bırakır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…