Bu konuda acil desteğe ihtiyacım var. Evlilik öncesi mal mülk meselesi

Hanımefendi ben buraya destek görebilmek, fikir alışverişinde bulunabilmek için yazdım. Bende beni bu denli elestirip üzerime gelmenizi anlamış değilim. Diyorum ki zaten ; önce nişanlım "boşanma" durumu olursa diye böyle bir talepte bulunarak boşanmayı kafama soktu. Bende ister istemez konuya bu taraftan bakıp yorumda bulundum nasıl olur diye. Şaşkın ve üzgünum. Ayrıca yazımı dikkatlice okursanız gotursünüz nişanlımı ne kadar koşulsuz sevdiğimi. Benim de kendime ait bir arabam var ve eski model olduğu icin yükseltmek istiyordum. Evlenirsem de yukseltirsem o da hak talep edecek yani ben bunu sorun etmedim ona " mal rejimi sözleşmesi " imzalayalım demedim. Yani özetle aklıma sokan o. Sırf buraya yazmak için yazıyorsanız da yazmayın lütfen ayrılın demek kolay çünkü. Önemli olan buradaki morali bozulan, derdine cözüm aramak isteyen insanlar için empati kurup motive edici yorumda bulunabilmek. İyi akşamlar.
Destek görmek için konu açmak mı?
Haklıysanız destek görürsünüz ama buranın öyle misyonu yok.
Aklınıza sokmuş ama siz bu adam beni sevmiyor diye düşünmek yerine kendiniz de mal rejimi düşünmeye girişmişsiniz.
Ve daha evlenmeden ayrılmak da çok kolay kucağınızda çocukla ayrılın diyen yok zaten size benim çok gücüme giderdi ve ayrılırdım mesela beni tanıyamamış biriyle ne evleneceğim diye.
Size gerçekleri söyleyince moral bozmak mı oluyor?
Kadın düşmanlığı için yazılmış mı oluyor?
İmzalasanız imzalamasanız da alta bir dinamit koyulmuş ve tayin olacak aman hemen yapalım deseniz de sağlam olmayacak o evlilik.
Bu arada Ocak ayında da eş durumu tayini var 6 ay daha düşünebilirsiniz sanki böyle bir tayin hakkı 3senede bir veriliyormuş gibi çok acelemiz var diye tavırlara girip kuşku düşünüp yanlış kararlar almanıza cidden gerek yok gerçekten şubatta da olur bakın

Ben malında mülkünde değilim ama eşim bana bu yaklaşımla gelse evlenmezdim. E bu ev ile alacağı ev arasındaki farkı nasıl ödeyecekmiş? Şimdiden bu konuların konuşulması can sıkıcı. Evlendikten sonra hesapları ayrı mı tutcaksınız yani

• Beğen
Reactions: hlz
Ama bi yandan da malini baskasinin ustune yapmamis durustce sozlesme imzalayalim demis.

Bilemedim, bu mallar yuzunden belki de sikintili surecler yasandi, sozlesme oyle de istenmis olabilir.

Kiz tarafi o evi arabayi, dugun hediyesi olarak istediyse oglan tarafi da boyle basa boyle tarak demis de olabilir.

Ama yine de ben kredi olayindan cok suphelendim.
Düğün hediyesi olamaz ki nikah öncesi alınmış mallar, her türlü.
Ama adam nikah sonrası iyi bir ve araba değişikliğine gitmeyi düşünüyor ve karısının hak sahibi olmasını istemiyor. O iyileştirme hangi parayla olacak? Hazırda para olsa zaten öncesinde yapardı. Borçla olacaksa, hepsi benim sen hak talep edemezsin demek dürüstlük değil.

Düğün hediyesi olamaz ki nikah öncesi alınmış mallar, he türlü. Ama adam bokha sonrası iyi bir ve araba değişikliğine gitmeyi düşünüyor ve karısının hak sahibi olmasını istemiyor. O iyileştirme hangi parayla olacak? Hazırsa paşa olsa zaten öncesinde yapardı. Borçla olacaksa, hepsi benim sen hak talep edemezsin demek dürüstlük değil.

Tapu devri istemis olabilir, aracin kiza satilmasini istemis olabilirler. Ben herkesten herseyi beklerim. Bu da yapildiysa erkek tarafi kendini korumus olabilir.

Ama evet, erkek tarafi evlendikten sonra eve 2.maas girecek bende bunun verdigi rahatlikla kredi cekip evi buyutucem diyorsa bu baya baya dolandirma cabasi.

Aslinda iki tarafta mal sahibi, sozlesme imzalanip var olan mallarin yerinde saymasi saglansa sikinti olmazdi ama erkegin ev buyuteyim araba yukselteyim teklifi cok rahatsiz edici.

Bu ay sonunda düğünüm olacak ama henüz bazı şeyler eksik onları tamamlamaya çalışırken başka bir konu gündeme geldi ve bu önemli bir sorun. Nişanlımın daha önceden aldığı evi ve arabası var. Bu evini satıp başka iyi bir ev alıp yaşamak istiyor benimle, arabasını da satıp yükseltme fikri de var. Bu evi ve arabasından benim hak talep etmemi istemiyor kendi emeğim diyor. Bu yüzden benden "mal rejimi sözleşmesi" imzalamamı istedi. Bende şaşırdım ve çok hoşuma gitmedi bu teklifi. Dedim ilerde çocuğumuz olacak herhangi bir boşanma durumunda ben dışta kalıp sadece çocuğum hak talep edebiliyor "ben ne olacağım?" dedim. Bu yüzden kabul etmek istemiyorum dedim. O da ısrar ediyor. Bu durum senin çıkarına da olur diyor çünkü benim de kendime ait önceden aldığım bir arabam var ve yukseltme düşüncem vardı. Ama ben bunu sorun etmiyorum. Yükseltsemde o da hak talep edecekti ilerde zaten çocuklara kalırdı. Ben boşanmak için evlenmiyorum ki.. şimdi bunu sorun etmeye başladı. İmzalamazsam bu evlilik olmayacak gibi görünüyor. Üzgünüm.. herşey yolunda giderken ekonomik krizden dolayı şuanda ortak bir ev alamadığımız için simdi de bu konu gündeme geldi. Benimde yararıma oluyor belki ama sorun etmiyorum ne biliyim. Birbirimizi koşulsuz sevelim istiyorum. Sizce ne yapmalıyım ? İmzalamalımıyım ?
Bu adamin seni sevdigine emin misin? Tamam kendi kazanci senden önce yapmış ama evlenmeden boşanmayi düşünüp plan yapiyor. Ilerde bosandiginizda çocuğunuz olursa sadece o hak alacak ve sen senelerin emegini alamayacaksin. Seven adam böyle düşünmez. Bosansaniz bile ki seni ortada birakmam diyemiyor. Ne diyelim karar sizin.

Şöyle ki ikimizde öğretmeniz. Ortak hesap açıp maaşlarımızın bir bolumunu evin gelir giderleri ve temel ihtiyaclar icin ayırıp hesaba koyacaktık. Geri kalanını kendi istediğimiz gibi harcayacağız diye konuşuldu. Ama yorumlarda yazılmış zaten nişanlım bunu kendi ağzıyla dile getirdi; mal rejimi sözleşmesini imzalarız herkesin malı arabası kendisinin olur, ortak hesap hariç geri kalan kendi paramızla da istediğimiz gibi ev araba arsa alıp odeyebileceğiz böylelikle diyor. Kafamız rahat olacakmış böyle olursa. Ha şunu da ekliyor ikimizde ortak birşey alabiliriz bunu da maddeye ekleriz diyor. Benim aklımda olmayanları o düşünüp beni kuşkuya çeken de o zaten. Ben onunla malı mülkü için evleniyorum istemem de zaten ama düğün önü bunu gündeme alması beni üzüyor. :( Ne diyeceğimi bilemedim. Altınlara gelirsek onlar bu işler için kesinlikle kullanılmayacak. Anca ortak birşey olursa veya önemli acil zamanlar için saklanır.

Adamı nasıl halklı oluyor anlamış değilim . Bismillah evlenmeden adam boşanmayı düşünüyor. Evlilik müşterek evlenirken iyi günde kötü günde diyorsan artık senin benim kalmaz . O zaman beyefendi de sözleşme imzalasın sizin öğretmen maaşınıza dokunmasın evlilik boyunca . Alınan her şeyi ikiye bölün ev arkadaşı gibi . Evlilik bu değil ! Asla imzalamazdım çeker giderdim. Evi ve arabasıyla mutlu mesut yaşasın .

Bu ay sonunda düğünüm olacak ama henüz bazı şeyler eksik onları tamamlamaya çalışırken başka bir konu gündeme geldi ve bu önemli bir sorun. Nişanlımın daha önceden aldığı evi ve arabası var. Bu evini satıp başka iyi bir ev alıp yaşamak istiyor benimle, arabasını da satıp yükseltme fikri de var. Bu evi ve arabasından benim hak talep etmemi istemiyor kendi emeğim diyor. Bu yüzden benden "mal rejimi sözleşmesi" imzalamamı istedi. Bende şaşırdım ve çok hoşuma gitmedi bu teklifi. Dedim ilerde çocuğumuz olacak herhangi bir boşanma durumunda ben dışta kalıp sadece çocuğum hak talep edebiliyor "ben ne olacağım?" dedim. Bu yüzden kabul etmek istemiyorum dedim. O da ısrar ediyor. Bu durum senin çıkarına da olur diyor çünkü benim de kendime ait önceden aldığım bir arabam var ve yukseltme düşüncem vardı. Ama ben bunu sorun etmiyorum. Yükseltsemde o da hak talep edecekti ilerde zaten çocuklara kalırdı. Ben boşanmak için evlenmiyorum ki.. şimdi bunu sorun etmeye başladı. İmzalamazsam bu evlilik olmayacak gibi görünüyor. Üzgünüm.. herşey yolunda giderken ekonomik krizden dolayı şuanda ortak bir ev alamadığımız için simdi de bu konu gündeme geldi. Benimde yararıma oluyor belki ama sorun etmiyorum ne biliyim. Birbirimizi koşulsuz sevelim istiyorum. Sizce ne yapmalıyım ? İmzalamalımıyım ?
Kimsenin parasında pulunda gözümüz yok ama böyle bir teklif beni çok rahatsız ederdi. Evliliği bir daha gözden geçirirdim ben

Adam evlenmeden boşanmayı düşünüyor konu bu değilse ne halde söyleyin de bilelim

Birde acı bir tercübem olduğunu nerden çıkardınız üstelik evli bile değilim. Bu forumda açılan boşama konularında kadınların uğradığı haksızlıkları okumadınız demicem ancak sizi hiç etkilemediği çok beli.
Konu boşanmayı düşünmesi olabilir fakat konu boşanmalarda erkeklerin suçlu olması değil. Lütfen yazdığınızı ve yazdığımı iyi okuyun. Dünya üzerinde tüm boşanmalarda erkekler haksız olsa bile bu adamla ve bu konuyla alakası yok bu konunun. Beni de konular etkiliyor fakat konuyla alakasız bir adamı etiketleyelim mi bu yüzden? Ne saçma bir genelleme.

Şöyle ki ikimizde öğretmeniz. Ortak hesap açıp maaşlarımızın bir bolumunu evin gelir giderleri ve temel ihtiyaclar icin ayırıp hesaba koyacaktık. Geri kalanını kendi istediğimiz gibi harcayacağız diye konuşuldu. Ama yorumlarda yazılmış zaten nişanlım bunu kendi ağzıyla dile getirdi; mal rejimi sözleşmesini imzalarız herkesin malı arabası kendisinin olur, ortak hesap hariç geri kalan kendi paramızla da istediğimiz gibi ev araba arsa alıp odeyebileceğiz böylelikle diyor. Kafamız rahat olacakmış böyle olursa. Ha şunu da ekliyor ikimizde ortak birşey alabiliriz bunu da maddeye ekleriz diyor. Benim aklımda olmayanları o düşünüp beni kuşkuya çeken de o zaten. Ben onunla malı mülkü için evleniyorum istemem de zaten ama düğün önü bunu gündeme alması beni üzüyor. :KK43: Ne diyeceğimi bilemedim. Altınlara gelirsek onlar bu işler için kesinlikle kullanılmayacak. Anca ortak birşey olursa veya önemli acil zamanlar için saklanır.
kendimle eşit ekonomik şartalara sahip biriyle evlenmenin sakıncaları

Şöyle ki ikimizde öğretmeniz. Ortak hesap açıp maaşlarımızın bir bolumunu evin gelir giderleri ve temel ihtiyaclar icin ayırıp hesaba koyacaktık. Geri kalanını kendi istediğimiz gibi harcayacağız diye konuşuldu. Ama yorumlarda yazılmış zaten nişanlım bunu kendi ağzıyla dile getirdi; mal rejimi sözleşmesini imzalarız herkesin malı arabası kendisinin olur, ortak hesap hariç geri kalan kendi paramızla da istediğimiz gibi ev araba arsa alıp odeyebileceğiz böylelikle diyor. Kafamız rahat olacakmış böyle olursa. Ha şunu da ekliyor ikimizde ortak birşey alabiliriz bunu da maddeye ekleriz diyor. Benim aklımda olmayanları o düşünüp beni kuşkuya çeken de o zaten. Ben onunla malı mülkü için evleniyorum istemem de zaten ama düğün önü bunu gündeme alması beni üzüyor. :KK43: Ne diyeceğimi bilemedim. Altınlara gelirsek onlar bu işler için kesinlikle kullanılmayacak. Anca ortak birşey olursa veya önemli acil zamanlar için saklanır.

Bu tip bolusmeler cogunlukla adil olmuyor. Evlilik oncesinde aldigi mallar ortak sayilmasin tamam ama evlendikten sonra bu tip hesaplar yapilmaz. herkes kendi sahsina mal mulk alsin istemem. Ne münasebet? Siz bebek bakmak icin ucretsiz izne ayrilirsaniz o donemdeki kaybinizin bedelini tek basiniza mi odeyeceksiniz? Bu en basit ornek.

Biz evlenme diyoruz, %99 evlenirsiniz. Altinlar bosanma davasına aksi ispat edilmedikce kadinda sayilir. Altinlari onu alalim, bunu yapalim diye esinizle paylasirsaniz bosanma davasinda harcandigini ispatlamak zorundasiniz. O yuzden olur da evlenirseniz canim altinlar kadinin hakki, payimi almani istemem deyip guvendiginiz birine altinlari teslim edin

Ben mi yanlış biliyorum acaba? Zaten evlilik öncesi alınan mallar ortak olmuyor ki? Bir hak talep edebilir mi insan yani o durumda? Şimdi benim evlilik öncesi aldığım evim arabam olsa,evlenip boşanmaya kalksam eşim onun yarısını alamaz ki. Yanlış biliyorsam düzeltsin bilen arkadaşlar lütfen
Evlenmeden önce aldığın ortak değil ve miras yolu ile düşen ortak değil.

Çok yanlış Bi evlilik yaparsın. Anladığım kadarıyla senin ayrılmaya niyetin yok. İmzadan vazgeçse bile yerinde olsam evlenmezdim, Beni hayatında böyle Bi yere koyan adamla. Boşuna yazıyoruz sanırım ama yine de yazmadan duramıyorum.

Adam gider kredi ceker, benim elime 5000kaliyor bunuda hesaba atiyorum der kenara cekilir. Bi bakarsiniz evi cekip ceviren sizsiniz. Cocuguna bez alirken, evine et alirken masraflari ortadan ikiye bolen adami istemem ben. O erkek olarak evde daha cok peynir, zeytin yemek tuketecek o zaman masraflarin yarisindan daha cogunu koysun ortaya 🤣

Tapu devri istemis olabilir, aracin kiza satilmasini istemis olabilirler. Ben herkesten herseyi beklerim. Bu da yapildiysa erkek tarafi kendini korumus olabilir.

Ama evet, erkek tarafi evlendikten sonra eve 2.maas girecek bende bunun verdigi rahatlikla kredi cekip evi buyutucem diyorsa bu baya baya dolandirma cabasi.

Aslinda iki tarafta mal sahibi, sozlesme imzalanip var olan mallarin yerinde saymasi saglansa sikinti olmazdi ama erkegin ev buyuteyim araba yukselteyim teklifi cok rahatsiz edici.
Kendi üzerime hiç bir talep te bulunmadım bulunmamda. Biz kız tarafı olarak öyle düşüncesiz ve aç insanlar değiliz. Bizimde kendimize göre aile varlığımız var. Ben onun evi arabasına gelmiyorum. Zaten ilişkimizin ilk evrelerinde evinin ve arabasının kendi üzerine oldugunu ben bilmiyordum ailesiyle yaşıyor ev babasınındır diye düşünmüşsundur. Ben onunla ona olan sevgim, saygım ve mutluluğumu dusunduğum için birlikte olup evlilik yolunda ilerledim. Benim için para değil huzur, sevgi ,saygı önemli.. Nisanlım evet akıllı ve evet tipik memur kafası paranın hesabını kitabını yapar günlük hayatta da cogunlukla çıkarına göre hareket eder. Ama benim üzerimde çıkar sağlamak istemesi de beni üzdü işte güya benim çıkarımı da gözetiyormuş mal sahibi olduğum için. Bilmiyorum ne yapacağımı bilemez oldum şimdi. Uykusuz kaldım gece gece...

Kendi üzerime hiç bir talep te bulunmadım bulunmamda. Biz kız tarafı olarak öyle düşüncesiz ve aç insanlar değiliz. Bizimde kendimize göre aile varlığımız var. Ben onun evi arabasına gelmiyorum. Zaten ilişkimizin ilk evrelerinde evinin ve arabasının kendi üzerine oldugunu ben bilmiyordum ailesiyle yaşıyor ev babasınındır diye düşünmüşsundur. Ben onunla ona olan sevgim, saygım ve mutluluğumu dusunduğum için birlikte olup evlilik yolunda ilerledim. Benim için para değil huzur, sevgi ,saygı önemli.. Nisanlım evet akıllı ve evet tipik memur kafası paranın hesabını kitabını yapar günlük hayatta da cogunlukla çıkarına göre hareket eder. Ama benim üzerimde çıkar sağlamak istemesi de beni üzdü işte güya benim çıkarımı da gözetiyormuş mal sahibi olduğum için. Bilmiyorum ne yapacağımı bilemez oldum şimdi. Uykusuz kaldım gece gece...

Sizi kirdiysam uzgunum, beyin firtinasi yapiyordum sadece 😗

Sadece kadin haklidir kafasini sevmedigim icin konuyu tartiyordum diyelim neyse, o evin arabanin buyutulmemesi konusunda anlasmalisiniz diye dusunuyorum. Aksi halde su teklifin hic iyi yanlari yok gibi geldi bana. Bu kadar rahatsizsa malinin kacirilacagindan yapsin babasinin ustune olsun bitsin haksiz miyim?

Size su teklifle gelip uzmesi bile cok adaletsizce

Sadece alacağınız eve ilişkin bir sözleşme yapın. Onun dışında evlilik süresince edinilecek mallar ortak olsun. Hatta kendi arabanızı da sözleşme içine koyun bir madde ile. Yani şu an bu ev ve arabalar zaten sahiplerine ait, evlenme ile ortak hale gelmez ama yeni alınacak eve siz katkı sağlamayacaksanız bu şekilde tek evi kapsayan bir sözleşme ve tapuda şerh de yapabilirsiniz. Çok haksız göremedim damat beyi ama onun dışında mal ayrılığı sözleşmesine karşıyım. Eşler servet sahibi değillerse tabi. Çalışsın çalışmasın bir kadın evine erkekten çok daha fazlasıyla emek veriyor, yıpranıyor.

Ne biçim evlenme şekli ya🥴Bence mallarına sarılsın öylece de kalsin

Back
X