Sizin meblağlar büyük, benim de böyle bir şekilde 100 tl gitti.Bende akrep burcuyum onlar nasıl olurmuşbenim kardesimde oglak ama onda var cimrilik.
Yuhh ya bu erkekler nasıl bukadar ac kaldı keşke bende 200 lirayla kurtarsaydım kendimiben birkez biriyle gorustum. Netde tanismistim ama çok yakın bi arkadaşımın komsusuymus. Burun ameliyatı olmustum. Burnum akıyor sandım lavaboya kostum. Çantam masadaydi. Geri geldim illa parayı odicem falan dedi. Bende yok istemem dedim zaten hoslanmamistim. Cüzdanımı açtım 300 tl vardı 50 tl kalmış beynimden vurulmusa döndüm o an noldu inan anlatamam sustum birsey diyemedim o an dondum kaldim. Ciktik mekandan. Bana diyorki biyerlere gidelim. S... g... dicektim taksiye atladım gittim yanından zaten. Bana msj yazmış noldu canım
Ben de bunu yapıyorum, hemen atılıyorum hesaba.Ya bu konudan ben de muzdaribim. Ama ben de biraz daha farklı görünürde herkes ödemek istiyor gibi ama ben daha mı çok atiliyosam çoğunlukla ben ödüyorum .
Ve önceden ödediğimi unuttuğum bir arkadaşım olmus 3-4 defa ödemişim ben bunun hesabını da iki kişi çıktığımızda. Bunu da o söyleyince fark ettim ya olmuyo böyle al şunu diyince parayı alamıyorum.
Yani parayı ödemeye yanaşmayan sonradan verdiğini fark ettim mesela bu arkadaşımda. Birileri ağırdan aldığında ben vermek istiyorum.
Bu da benim sorunum. İhalenin bana kalmasını nasıl önleyebilirim?
Bide gerçekten enayilik ya. 4 kez birinin hesabını ödemek ne :))
Ben bu yüzden paradan NEFRET ETTIM işte bu son saydıkların yüzündenSizin meblağlar büyük, benim de böyle bir şekilde 100 tl gitti.
Yapan da kız arkadaşım ama öyle çok samimi değildik.
Çantamı birinin yanına bırakırken hiç şüpheye düşmezdim, şimdi biri yanıma çantasını bıraksa da tedirgin oluyorum.
Ben bu olayı yanına bırakmadım, uyanık geçinen biri olduğunu bildiğim için mevzuyu polise kadar taşıdım.
İşin kötüsü mağdur bendim ama bu kişiyle aynı iş yerinden olduğum için ve bizim dolandırıcı patronla olan son tartışmamızdan dolayı fırsattan istifade ikimizden de kurtulmaya çalıştı.
O günden sonra adalet arayışını bıraktım.
Babamın metres durumuna bile artık yorum yapmıyorum, çünkü ben babamla kavga ederken, babam metresi için beni tehdit ederken abim, annem sadece sustu.
PARA yüzünden.
Bu nasıl bir yüzsüzlüktür ya, işte orada ben dur diyorum.O kadar pis bir huy ki eski beni gördüm yazdıklarınızda. Eski dediğim 2 hafta öncesine dayanıyor. Benimde maddi durumum iyidir gösterişi sevmem ama durumum çevrem tarafından bilinir. O kadar alışmıştım ki hesap ödemelere, kendimi mecbur hissediyordum artık.Benimki şöyle başladı, arkadaşlarla akrabalarla dışarı çıkardık paraları çıkışmazdı ben üzerini tamamlamak yerine tamamını öderdim. Ben sana sonra veririm derlerdi saçmalama ne gereği var diye itiraz ederdim böyle böyle üzerimden geçinmeye alıştılar yanlarına tek yol paralarını alırlardı hesap bana kalırdı ki bunu arkadaşlarım değil akrabalarım da yapardı. Bende olayın patlak verme noktası şu oldu, 2 hafta önce yakın bir akrabamla avm ye gittik. Yanına 10 tl almış düşünebiliyor musun 10 tl. 5 tlsi zaten yola gidiyor sen neyin kafasındasın? Her neyse. Cebindeki 10 tl ile kıyafet bakıyor ayakkabı bakıyor. Tabi ben cebinde 10 tl oldugunu bilmiyorum. Aklıma bile gelmedi yanına para alıp almadığı. Neyse yemek yedik elini cebine atmadı bende utanırım sesimi çıkarmadım hesabı ödedim. Öyle böyle değil mekanın en lüks yemeğini yedi birde. Sonra ayakkabı denedi beğendi kasaya gitti aaaa canım ben yanıma para almamışım sende varsa sonra hesaplaşalım olurmu dedi olur olur tabi ne demek dedim her zamanki iyi niyetimle. İki haftadır hemen hemen hergün görüşürüz parasını vermedi. Sanki borç degil. Hatta ayakkabıyı giyiyor cok begendm yaa falan diyor ama asla borcundan bahsetmiyor. Oturdum düşündük bugüne kadar neden böyle bir salaklık yaptığımı. Benim babam milletin ayakkabısını yemeğini ödemek zorunda değil buna hakkım yok. Birdaha hayır demeyi öğrenmelisin,öğrendim ben. Onların yaptığı ayıp olmuyorsa bizim param yok dememiz hiç ayıp değil. Hatta yanıma fazla para almayacağım kendi hesabıma yetecek kadar. Ödeyemiyorlarsa bulaşık yıkasınlar banane.
Parası yoksa almasın ya alla alla kafaya bak. Keşke bendede yok deseydin. Kendileri dışarda ayran dürüm 5 tl yiyorlar biz ödeyince herşeyin en lüksü olacakO kadar pis bir huy ki eski beni gördüm yazdıklarınızda. Eski dediğim 2 hafta öncesine dayanıyor. Benimde maddi durumum iyidir gösterişi sevmem ama durumum çevrem tarafından bilinir. O kadar alışmıştım ki hesap ödemelere, kendimi mecbur hissediyordum artık.Benimki şöyle başladı, arkadaşlarla akrabalarla dışarı çıkardık paraları çıkışmazdı ben üzerini tamamlamak yerine tamamını öderdim. Ben sana sonra veririm derlerdi saçmalama ne gereği var diye itiraz ederdim böyle böyle üzerimden geçinmeye alıştılar yanlarına tek yol paralarını alırlardı hesap bana kalırdı ki bunu arkadaşlarım değil akrabalarım da yapardı. Bende olayın patlak verme noktası şu oldu, 2 hafta önce yakın bir akrabamla avm ye gittik. Yanına 10 tl almış düşünebiliyor musun 10 tl. 5 tlsi zaten yola gidiyor sen neyin kafasındasın? Her neyse. Cebindeki 10 tl ile kıyafet bakıyor ayakkabı bakıyor. Tabi ben cebinde 10 tl oldugunu bilmiyorum. Aklıma bile gelmedi yanına para alıp almadığı. Neyse yemek yedik elini cebine atmadı bende utanırım sesimi çıkarmadım hesabı ödedim. Öyle böyle değil mekanın en lüks yemeğini yedi birde. Sonra ayakkabı denedi beğendi kasaya gitti aaaa canım ben yanıma para almamışım sende varsa sonra hesaplaşalım olurmu dedi olur olur tabi ne demek dedim her zamanki iyi niyetimle. İki haftadır hemen hemen hergün görüşürüz parasını vermedi. Sanki borç degil. Hatta ayakkabıyı giyiyor cok begendm yaa falan diyor ama asla borcundan bahsetmiyor. Oturdum düşündük bugüne kadar neden böyle bir salaklık yaptığımı. Benim babam milletin ayakkabısını yemeğini ödemek zorunda değil buna hakkım yok. Birdaha hayır demeyi öğrenmelisin,öğrendim ben. Onların yaptığı ayıp olmuyorsa bizim param yok dememiz hiç ayıp değil. Hatta yanıma fazla para almayacağım kendi hesabıma yetecek kadar. Ödeyemiyorlarsa bulaşık yıkasınlar banane.
O kadar canım sıkıldı ki düştüğüm duruma. Resmen enayiyim. İyi niyetimi suistimal ettikleri için kendileri üzülsün artık böyle bir enayi yokBu nasıl bir yüzsüzlüktür ya, işte orada ben dur diyorum.
Öyle elbise, ayakkabı ya da ne bileyim parasız gelip de sonradan hatırlamış gibi yaparsa gerçekten bulaşıkları yıkar.
Keşke ödemeseydiniz sonra veririm dese de.
Bir söz vardı, arkadaşına borç verme ya parandan olursun ya arkadaşından mı öyle bir şey.
O kadar doğru ki.
Bana arkadaşım kredi kartımdan taksit yaptırmak için teklifte bulunmuştu, limitim yok dedim.
Yoksa o taksitler bana kalacaktı, emindim.
Yurtdışında işler böyle olmamalıydı.Ben bu yüzden paradan NEFRET ETTIM işte bu son saydıkların yüzündenadalet aramayi bende biraktim artik. Insanlar paranın kölesi olmuşlar yazık. biraz daha çalışıp köyüme ev yaptırıp herkesten uzak yasicam kafama koydum no money no cry
Aynen öyle yaşam tarzını da biliyoruz. Mekanın en ucuz yemeğinden yer ucuz ayakkabılarından alır. O gün herşey bana kalacak ya en lüks yemeği yedi en iyi ayakkabıdan aldı. Bende olduğunu gördü kartta vardı parada vardı ordan geliyor bu rahatlık heralde. E bide üzerine enayiyi bulunca oh değmeyin keyfineParası yoksa almasın ya alla alla kafaya bak. Keşke bendede yok deseydin. Kendileri dışarda ayran dürüm 5 tl yiyorlar biz ödeyince herşeyin en lüksü olacak
Üzüleceklerine eminim.O kadar canım sıkıldı ki düştüğüm duruma. Resmen enayiyim. İyi niyetimi suistimal ettikleri için kendileri üzülsün artık böyle bir enayi yok
Böyl çıkarcı insanlar zaten olmasın, birşey kaybetmeyizÜzüleceklerine eminim.
Benim şu an görüşmeyi kestiğim bir arkadaş, hatalarını telafi edeceğini söylüyor, 5. kez sanırım.
Benden daha aptalı başka şehirde, aynı şehirde bulması zor tabi.
Turkiyede ama daha çok yaygın bu aaa paramı unuttum demeler. Ben hiç parasız çıkanı görmedim burda ama ödemek istemeyeni gördüm yani. Annemde köydekileri sevmez. Tüm yaz yedirir icirir. Pikniğe giderken anneme yanina para al derlerYurtdışında işler böyle olmamalıydı.
Ben hep farklı hayal etmiştim ama demek ki biz böyle olduktan sonra her yerde var bunlar.
Bilmiyorum hiç köylü kurnazı duydunuz mu ama.
Şu oluyor fark ettiğim kadarıyla, onlarda zaten olmayan samimiyeti siz de kaybediyorsunuz.Bundan sonra ne onların olduğu gibi kalitesiz olur millete minnet eyler hesabımı ödemesini beklerim ne de onların hesabını öderim kendim yediğimi içtiğimi öder kalkarım doğrusu da budur. Artık kullanamayacaklar ya dünyanın en kötü insanı olacağım gözlerinde. Alışmışlar hesaplarını ödemelerime, artık kendi yediğini içtiğini ödeyince zorlarına gidecek. :)
Sanırım aileden de kaynaklı bu durumumuz. Benimkilerde pikniğe gittiğinde kimsenin elini cebine attırmaz. Koca koca adamlar bırakın ekmeği de o alsın fakirleşmez iki ekmekle. Bizde böyle gördük böyle olduk, mağduruzTurkiyede ama daha çok yaygın bu aaa paramı unuttum demeler. Ben hiç parasız çıkanı görmedim burda ama ödemek istemeyeni gördüm yani. Annemde köydekileri sevmez. Tüm yaz yedirir icirir. Pikniğe giderken anneme yanina para al derlerannem durur durur bunu söyler. Benim halamın torunları hep derler biz okuyalım meslek sahibi olalım M ablama bize yaptığının on katını yapicaz. Bunu bana demiyorlar tabi cocuklar. Işte gelde bu çocuklara hediye alma şimdi bi kuzenim nişan resimlerimi cekicek yurtdışından objektiv istedi. Kendi yeni başladı profesyonel ama objektife ödediğim para kadar etmez. Bana sukadar tutacak dedi birazını sen birazını ben odeyim dedi. Bende yok ben öderim dedim daha pahalıya patladı bana. Bu kuzene her yıl parfüm alırdım. Yanımda bülent ersoy gibi sıkardı baştan asagi. Derdim hep bu kaliteli 2 3 kez sıksan yeter dedim benim parfümüm bile bukadar para değil dedim dayanamadım. Geçen yıl parfüm unuttum alışverişe çıkamamıştım beni aramadı ahahahan
Veya yeni insanları böyle alıştırmamamız lazım. Herkes kendi hesabını ödesin parası yoksa başka güne ertelesin. bu rahatlığı vermem artık kimseye. Dediğiniz gibi, saatlerce oturuyorsunuz günlük dertlerinizden bahsediyorsunuz içinizi döküyorsunuz. Bir bağ oluşuyor samimiyet oluşuyor. Kalkarken hesabı sana kitleyince o oluşan iğrenç duygunun tarifi yok tuhaf bişi anlatamıyorum siz anlamışsınızdırŞu oluyor fark ettiğim kadarıyla, onlarda zaten olmayan samimiyeti siz de kaybediyorsunuz.
Artık mesafe giriyor araya ve oturduğunuzdan, yediğinizden, içtiğinizden zevk almıyorsunuz.
Ben bu kararı aldıktan sonra yeniden görüştüm ve keyif almadığımı fark ettim.
Hesapçı olmayan insanlarla oturup, kalkmak lazım.
Ben malim ya yine kıyamam yine alırımSanırım aileden de kaynaklı bu durumumuz. Benimkilerde pikniğe gittiğinde kimsenin elini cebine attırmaz. Koca koca adamlar bırakın ekmeği de o alsın fakirleşmez iki ekmekle. Bizde böyle gördük böyle olduk, mağduruzooh iyiki unutmuşsun hep unut gerçek yüzleri böyle çıkıyor işte vur yüzüne gitsin acımam artık şu konudan o kadar dertliyim ki tam üzerine geldi içimi döktüm
Bunun egoyla hiçbir alakası yok. Zaten oturup kalktığımız insanlar durumumuzu bilen insanlar. Kimseye ispatlama gibi bir çabamız yok, en azından ben böyleyim. O anda bir zorunluluk hissediyosun bilmiyorum belki de eskiden kalma bir alışkanlık.Ufak hesaplar pesinde koşanlar ne kadar iticiyse, ortamlarda surekli hesap ceken, gereksiz öne atilip para saçanlarda o kadar itici. (Arada bir odemekten, arada bir ismarlamaktan bahsetmiyorum herseyin ortasi vardir)
Boyle davranmanin para muhabbetinden utanmayla alakası yok bence icten ice ego meselesi diye dusunuyorum. Harciyorsunuz ve sonradanda pisman oluyorsunuz tabi.
Hesabini cektiginiz kisilerin cogu buna muhtac insanlar degiller. O kadar gönlü yumusak ve eli acik bir insansaniz kafelerde milletin hesabini odemek yerine daha işe yarar yerlere ulastirin, yapiyorsanizda daha fazla yapin. Bunun icin pisman olmazsiniz ve kullanilmis hissetmezsiniz boylece.
Benim annem gezmeyi çok sever.Turkiyede ama daha çok yaygın bu aaa paramı unuttum demeler. Ben hiç parasız çıkanı görmedim burda ama ödemek istemeyeni gördüm yani. Annemde köydekileri sevmez. Tüm yaz yedirir icirir. Pikniğe giderken anneme yanina para al derlerannem durur durur bunu söyler. Benim halamın torunları hep derler biz okuyalım meslek sahibi olalım M ablama bize yaptığının on katını yapicaz. Bunu bana demiyorlar tabi cocuklar. Işte gelde bu çocuklara hediye alma şimdi bi kuzenim nişan resimlerimi cekicek yurtdışından objektiv istedi. Kendi yeni başladı profesyonel ama objektife ödediğim para kadar etmez. Bana sukadar tutacak dedi birazını sen birazını ben odeyim dedi. Bende yok ben öderim dedim daha pahalıya patladı bana. Bu kuzene her yıl parfüm alırdım. Yanımda bülent ersoy gibi sıkardı baştan asagi. Derdim hep bu kaliteli 2 3 kez sıksan yeter dedim benim parfümüm bile bukadar para değil dedim dayanamadım. Geçen yıl parfüm unuttum alışverişe çıkamamıştım beni aramadı ahahahan