Bu kadarı da fazla.

Salvia

Guru
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2013
1.695
1.912
Hanımlar herkese merhaba.
Hemen beni öfkelendiren konuya geçmek istiyorum.
Biraz uzun olacak ama mevzu kalabalık.

En nefret ettiğim konu olan parayla ilgili utanmaz sorunlarım var.
İnsanlar özellikle, erkekler işi iyice yüzsüzlüğe dökmüş.
Eski iş yerimde tanıdığın bir, iki erkek arkadaş resmen masaya hesabı kitleyecekleri kadınları çağırdıklarını söylüyorlardı.
Eli yüzü düzgün tipler, bunu kullanarak çok ekmek yedik diye anlattılar.
Hatta hemşirelere yürüyen bankamatik diye isim takmışlardı.

Yine aynı iş yerinden tanıdığım bir kız arkadaşın, arkadaşı da çalışmıyor, evli ve yaşlı adamlarla takılarak bütün masraflarını karşılatıyormuş.
Ne çalışacağım, amelelik resmen diyordu.
Üzülerek şunu da belirteyim, babamın da metresi var ve bu uyanık takıma hizmet eden bir adam.
Anlatsam buraya sığmaz.

Neyse daha yakın meselelere gelelim.
Babam çok paracı biri olduğu için,para muhabbetinden hep nefret etmişimdir.
Yani eskiden öyleydi, şimdi metresi var ve mutlu, vicdanını da rahatlatmak için bize de para saçıyor.
Bu konu çok derin, uzatmayacağım.

Arkadaşımla dışarı çıktığımızda davet eden o olsa bile hem de ısrarla, hesabı resmen bana ödetmeye çalışıyor.
Bende bir huy var hesap ödemeyi severim.
Kasada ayrı ayrı hesap yapılmasından nefret etmişimdir.
Seviyorsan öde diyeceksiniz ama artık işi enayiliğe döktüm sanırım.

İş yerimden bir arkadaşla, benim bir işimi halletmeye çıkmıştık ki kendi teklif etti gelmeyi, biraz da ciddi bir meseleydi taksiye bindik, çantamı unutmuşum dedi.
Tamam zaten benim için zahmet ediyorsun ne demek dedim.
İşi hallettik bir saat içerisinde, bu sefer de yemek yesek de öyle gitsek iş yerine dedi.
Tamam dedim, yine aynı düşünceyle.
Bunlar hep benden kaynaklanıyor aslında, markete girdiğimde bile canın bir şey çekiyorsa söyle derdim, ailesinden ayrı yaşadığı için ev geçindiriyor diye düşünürdüm.
Sonra tahmin edersiniz ki işin boyutu değişti.

Aynı iş yerinden arkadaşım diyeceğim de arkadaş da değildi, benden kaç yaş büyük bir değişik tipti.
Yanında kankam dediği arkadaşı varken, fazla paran varsa bakın borç da değil, 15 tl yol parası verir misin demişti.
Bozuk yok 20lik 50lik var dedim, aralarından seçebiliyor muyum demişti kibar kibar.
Ne kadar var sende dedim 5 tl dedi, 5 tl daha vereyim tramvaya yeter herhalde dedim.
Öyle ezik büzük bir tip de değilim aksine duruşum için çok soğuk, ters derler ama bu kişi bana sürekli prenses derdi mesela.
Bu kelimeyi yakınlarım bana sık kullanırlar, nedenini bilmiyordum.
Sanırım yolunacak kazın, sokaktaki sözlük anlamı.

Sonra bize yemek ısmarlayan patronumuz, otoparkta tutan 5 tl yi bizden istemişti herkes birbirine baktı, yine sahnelerde ben tabi.
Yapım böyle elimde değil, şu para mevzusunda onlar gibi yapınca gece gözüme uyku girmiyor, kendimi rezil hissediyorum.

Ablam da bunu yapıyor.
Çalışan insan, ben şu an çalışmıyorum hesabı bana ödetmeye çalışıyor.
Dışarıya önce o çağırır, sonra ben çağırmışım gibi konuşur.
Bu uyanık takılanlarda da bunu fark ettim, yarın buluşalım diyorlar sonra sen çağırmışsın gibi yapıyorlar.
Önceden çalışırken hep ben öderdim çıktığımızda, şimdi işsizim alman usulü olsun diye kendi hesabımı çıkartırken bile utanmadan alenen bana ödetmeye çalışıyor.
İşin kötüsü ailede ne konuşuluyorsa, yeğenlerim de öyle.
Bildiğiniz teyzeye şımarma tarzında değil, resmen uyanıklık tarzında.
Eniştemle, ablamı birkaç arkadaşı için, şunu da çağıralım paramız yok o çeker dediklerini duydum, çocuklar da duyuyor tabi ki bunu öğrenmişler.
Durumları da iyidir, her akşam dışarı çıkarlar.

Başka bir arkadaşım beni ramazanda iftar için dışarı çağırdı, ben de sonra çıkalım bu ara uygun değilim dedim.
Ismarlayayım paran yoksa dedi, ben de böyle alenen teklifleri asla kabul edemem, yok canım ondan değil hastayım dedim.
Israr edince kıramadım gittim.
Paramı da fazla fazla alıp giderim hep.
Hiçbir zaman parasız çıkmak zorunda kalacak duruma düşmedim şükürler olsun ki.
Paran var mı dedi kasada, var var dedim bir de kendi hesabını ödetmeye kalktı, cüzdanımdaki paraları gördüğü için galiba.

Bu arada ailemin maddi durumu iyi, bu sürekli ağızlarındadır bu çocukluk arkadaşımın ve ailesinin.

Sonra eski sevgilim, başta hesap konusunda sorun yoktu, benim bu maskülen tavırlarımdan mıdır yoksa maddi yönden iyi olduğumu belli edişimden midir nedir, 5 liralık hesabı ödeyecek parası olmadı.
Sinema biletlerini ben alırdım, o oturduğumuz kafede içecekleri ödese ama bu bile yüzsüzlüğe sebep oldu.
Hiç yemek yemedim mesela onunla oturduğumda hesabı ödetmez diye.
Hadi kız arkadaşlarım neyse de, erkeğin yediğini içtiğini ödetmesi gururuma dokunacaktı, ben de bunu fark edince hiç demedim yemek yiyelim diye.
Çünkü o da söyleyen öder tarzında takılıyordu.
Ben soğudum tabi ki, ayrılmak istediğimde de bırakmıyordu.
Belki alışma sürecidir diye devam ettim ama içmeye, bilmem neye para buluyor bana gelince hesap kitap yapıyor herkes.
Çok mağrur, dik başlıyım, bundan oluyor diye düşündüm ama beni çok iyi tanıyan, çocukluk arkadaşım da yapıyor.

Argo konuşmayı sevmem ama artık açıkça, başlarım lan böyle işe diyesim geliyor suratlarına.
Sizlerin fikirleri doğrultusunda, fark edemediklerimi görmek istiyorum.
Sorun tam olarak nerede?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendinize bu 'enayi' yaftasının yapıştırılmasına neden izin veriyorsunuz?? Farkında olmanıza rağmen durumu değiştirmek yerine hesabı yüklenmeye devam etmişsiniz.

Artık düzeni değiştirmek güç ayakları alışmış bir kere. Bu insanlarla dışarı çıkmayın. Evlerine gidin, kendinize davet edin. Dışarıda görüşmek isterlerse de Alman usulü ödemek istediğinizi belirtin. Kasada özellikle kendi yiyip içtiğimizin ücretini sorup ödeyin:

Çok ilginç.
Ben mesela hayatta parayı bu kadar savuramam.
Allah'ım bilir ya her ay maaş zamanı şükrederim Allah'ıma, çok zor şartlarda çalışıyoruz yine de sağlıklıyız diye.
Yarın Allah'ım korusun bir rahatsızlık olsa diye kenara para koyarız, elalemin hesabını ödeyeceğimize.
Kocam da Allahtan benimle aynı kafada. Maddi sıkıntısı olmayan insanları yemeğe götürüp bir de ısmarlamasına çok kızardım.

İnsanlar böyle maalesef. Yolunacak kaz arıyorlar. Allah'a şükür öylelerinden uzaklaştım. Ben de öyleydim herkesin parasını verirdim ama artık vermiyorum Alman usulü yapıyorum. Olmadığından değil ama kimseyi alıştırıp da sinirlerimi yıpratmak istemediğimden.

Al benden de o kadarayni bende senin gibiydim (dim)diyorum cunku artik gozum acildi cok sukur :)
Param varsa kendim yiyorum iciyorum yoksa evimde oturuyorum anacim
Bende cok comertimdir hic oyle kisayim aman o odesin ne olcak diyemedim diyememde huyum kurusun ve bedavaci insanlardan nefret ederim cok sukur hepsinden de kurtuldum
Sende oyle yapmalisin bence,uzaklas oyle insanlardan illa gorusmek mi istiyorsun evinde agirla maksat para degil însani enayi yerine koyuyorlar iste bu dokunuyor insana zoruna gidiyor haliyle...
Temizle etrafindaki yiyicileri arkadasim bak nasil rahatliyosun:)

Benim cevremde de var boyle tipler ama bu kadar degil. Nezaketen bile olsa ben odeyeyim diye teklif etmeyen, ust uste birkac defa hesap odememe ragmen kendisi rahat olan arkadaslari yolluyorum ben. Kendine bir hedef koy. Bir hafta boyunca ne olursa olsun kimseye bir sey ismarlamayacagim de. Devir kotu walla herkes buldugunun ustune biniyor direkt.

Bende de var biraz mallık. Bolluktan da değil işte ödememek ayıp geliyor bazı durumlarda. Ama kullandırmamaya çalşyorum kendimi, çok sinir durum..

Bazı arkadaşlarım da var ki defter tutar mübarek, geçen sen ödedin bu defa ben diye kavga çıkar :) öylelerini çok seviyorum işte. Ödemesi değil samimiyeti yeter..

Aklıma Avrupa yakası geldi .
Ne didindin hesap ödetmek için , ne çektin ne arkadaşlardan .
Ben Alman usulü sevmiyorum bu yüzden nefret ediyorum arkadaşlarla bir yere gitmekten kafe de para çıkarıyor lar ya bozukalar ben bunu yedim 3tl yani çıkar 5tl koy o bozukları saymak nedir ,bırak ben öderim demeyi tercih ederim.
Ama erkek arkadaşın hesap odeetmesi .
Onu bende yaşadım çok cool gördüğün erkek arkadaşım 10tl varmı hesabı ödeyecem dedi verdim .
5tl varmı aşkım dedi verdim.
Allah'ım telefon açıp yapıştırıcı istedi aldım gittim (ucuz olanlarından da istemiyor) para filan vermedi .
Yemek yedik yokkk .

Bu yüzden ayrıldım aklıma geldi yine hayattan soğudum .

Son düzenleme:
Gayet basit yapacağınız şey,üzgünüm ödeyemem demek.Gerekirse bahane uydurun gerekirse direk söyleyin,kırılan kırılır kendinizi neden bu duruma düşürüyorsunuz ki ?

Daha fazlasını yaptım ve görüşmeyi kestim.
Numaramı değiştirdim, yeni numaramı bile vermedim.
Böyle insanlarla hiç görüşmemek daha mantıklı geldi.
Ben o gözle bakmadığım için, uzun süre öyle görmüyorlardır diye düşündüm ama insanoğlunun yaratılışında var sanırım bazı şeyler.

Biz yakin arkadaslarimla genelde her seferinde birimiz odeyerek takiliriz, hatta bazen bulusalim ama bende para yok muhabbeti döner (koskoca is guc sahibi kadinlariz ustelik)
Insanlara biseyler almaya, ismarlamaya bayilirim ama, karsimdakinin tavrindan rahatsiz olursam kessen elimi cebime atmam. Param da kiymetli zor kazaniyorum, zor harciyorum.
Siz de bir silkinip etrafinizdakileri iyice gozden gecirin. Az ama oz insan olsun.

Diyorum ya yapım biraz böyle.
Yani olmasa harcayamam tabi ki, şükürler olsun ama hesabımı da ödetmeye çalışmazdım herhalde.

Artık ben de öyle yapmaya kesin olarak karar verdim.
Bekledim ama görüyorum ki daha da yüzsüzleşiyorlar.

Şu hayatta bir aptal yerine konmayı, bi de cimrilerin ince hesaplarına rastlamayı sindiremedim, sindiremiyorum. Nefret ederim, nefret ! Sizi öyle iyi anlıyorum ki, nezaket ve cömertlik hakedene gerek. Yaşım 60 üstü teyzeler gibi konuşmak istemem ama eskidenmiş o hatır şinaslık, eli bolluk. Çünkü bir gün biri ağırlasa ertesi gün öbürü buyur edermiş, insanlar birbirini sever ve kazanmak isterlermiş. Şimdi dolmuş parasını veremeyip ertesi gün sosyal medyada falancayla bilmem hangi locada fotolarını paylaşıyor insanlar...
Utanmak desen yok, gurur hele hiiiç yok. Kaba olmaktan korkmayın, zira bu kabalık değil. Üzerimde yok deyin geçin çünkü üzgünüm ama aileniz dahil herkes aynı terbiyesizliği size çekinmeden yapıyor

Evet temizleme aşamasındayım şu an.
Tek başıma kahve içmeye, yemeğe gidiyorum artık.
Onlarla oturmaktan zevk bile almadığımı fark ettim.
Böylesi daha iyi, en azından hem geceleri rahat uyurum, hem de kazıklanmamış olurum.

Kesinlikle öyle.
En azından biraz minnet, samimiyet olsa yeter.
O da yok, yüzlerindeki ifade bile çok şey anlatıyor.

Benimde vardi bir arkadasim 3-4 kere kasaya gittigimizde bilerek oyalanmasi uzaktan agir adimlarla gelmesi falan (biliyor odeyecegimi) buz gibi soguttu. hesabi odedim bir tane sigara istedim kendisinden yüzünün rengi attı...

Okuldan bir arkadasim resmen harac keser gibi milletten 1 tl toplayip kendine kantinden yemek aliyordu

En yakin kiz arkadasim, onun sevgilisi ve ben buluşmuştuk. Tam 2 saat bizi güneşin altında oturttu parkta yaşlı amcalarla bankta. Üstelik daha yeni sevgililerdi. Ben bayilacak gibi oldum bir kafeye gecip bir sey icelim dedim asla odetmem zaten arkadasimda odetmez, rengi soldu geriden yürüdü.. kafeye girdik bir şey yemedi içmedi biz bi soğuk sey ictik kasaya dogru giderken enn arkada durdu halbuki odeyecegi sey 5 tl tutmustu iki kızın...

Aklima bu kadar geldi ama bunlari gore gore akillandim artik param degerli, siz surekli etrafa borcum var harcim var diye yakinirsaniz beklentiyi keserler

Ya bu çok berbat bir durum.
Hem de erkek arkadaşın yapınca daha bir değersiz hissediyorsun.
Aklımda onca soru oluyor, beni yiyici mi gördü de bunu yapıyor, yoksa o da mı bankamatik arayan erkeklerden diye.
Eşitlik tamam da, bu nezaketsizliği ben kaldıramıyorum.
Kadınların bakış açısıyla, erkeklerin bakış açısı aynı değil hesap kitap işlerinde.
Çoğu aptal olarak görüyorlar sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…