bu işsizlik beni yiyip bitirdi

Ya kurban olurum. İnanılmaz sinirlendim şu an ya. Nolur üzülmemeye çalışın kısmetiniz sizi bekliyordur. Umarım bu sıkıntılarınızı unutturacak kadar güzel kapılar açar rabbim.

Memurum.Kpss ye 3.girişimde anca kazandım.Tamda bütün ümidimi yitirdiğim zamandı.Sizde ümitsizliğe kapılmayın.Herkesin kısmeti farklı.Bazısı çok kolay giriyor,bazısı benim gibi zor

Sende bankacılığı denesen. Bi 4 sene bankada çalışabilirsen ufkunu genişletiyor insanın. Hertip insanı görüyorsun.

Sende bankacılığı denesen. Bi 4 sene bankada çalışabilirsen ufkunu genişletiyor insanın. Hertip insanı görüyorsun.
Sevgili Lilith ben ayni şeyleri söylemekten öyle biktim ki, banka falan bunların hepsi tanıdıkla işe alan kurumlar. Benimse öyle bir tanıdığım yok. Sanki iş seçiyor gibi gorunuyorum farkındayım ama keşke olsa da başlasam. Ama bu tip yerlerden görüşmeye dahi cagirilmadim. Bi arkadaşım tanıdığı sayesinde bir bankaya girmişti ve ona "ben neden alınmasın" diye sorduğumda "tanidik var miydi ki" gibi çok impressed bir soru yöneltmişti.

İnan ki bu vakte kadar neredeyse her yolu denedim. Kütüphanede part time iş aradım yok, avukat yanında çalışmak istedim yok, bankalara bakindim sınavlarına girdim (ziraat) yok, özel okullara başvurdum yok, yok yok yok. Geriye kalan garsonluk kasiyerlik vb isleri de isterseniz eleştirin ama ben istemedim. Daha fazla stres yasamamak için ben bunun için mi okudum dememek daha fazla kendimi kotu hissetmemek için istemedim. Durum bu.

Keşke öğretmenler ve hakimler sadece kadınlardan seçilse.
Yok Yahu, okuyan emek veren herkes hakkini alsın derim ben. Bu isin kadını erkeği olmaz. Mesela yakın bi arkadaşım atanamadigi için kız arkadaşıyla evlenemedi isin aci tarafi kız atandı. Simdi o çocuk öğretmenlikten vazgeçip kasiyerlik falab yapayım diyor ama onu da bulamıyor. Mecbur polisliğe girecek. Artik adalet azıcık da olsa bizim ülkemize de uğrasa. Ne vardı ya.

Benim iki sene mi anlatmışsin resmen umutsuzluk, sinirlilik, bir işe yaramama hissi, hayatında hiç bir seyin yolunda olmamasi ,aileyle kavgalar hiç bitmeyecekmiş gibi geliyordu en sonunda bu iş olmayacak dedim vazgeçtim o zaman oldu
Seni çok iyi anlıyorum tek diyebileceğim artik daha az takmaya çalışman

Nasıl oldu peki? Tam da seni ariyordum biliyor musun. Benim durumumu yaşayıp birden atağa gecen islerini yoluna koyan birine. Azıcık anlatıp umut pompalar misin bana?

Kasiyerlik yaparsan kendini niye kötü hissedesin yada garsonluk evde durmaktan stres oluyorsun bence iş beğenmemezlik iyi değildir zaten artık herkes okuyor liseyi bitiren herkes örgün açıktan bitiriyor zaten
Herkes sizin gibi düşünse ben bunun için mi diye diye sıyırır mazallah

Nasıl oldu peki? Tam da seni ariyordum biliyor musun. Benim durumumu yaşayıp birden atağa gecen islerini yoluna koyan birine. Azıcık anlatıp umut pompalar misin bana?
Artık tamamen vazgeçmiş gibiydim bizim bölümde toplam 10 kişi ataniyordu
On ikinci oldum bölümde artik yok dedim gittim market kasiyerliginden sekreterliğe her yere başvurdum
En sonunda şehir dışında bir dersahane de iş buldum çalışmaya başladım
Sonra bir mucize oldu 20 kişi atandi bizim bölümden daha çalışmam iki ay olmadan atandım
Şunu iyi anladım Allah bazisini vererek bazisini vermeyerek imtihan ediyor
Ben de hep vermeyerek imtihan edilenlerdenim
Başkalarının kolayca elde ettiği şeyleri bile zorluklarla tırnakları kazıya kaziya elde ederim
Bu en basit bir şey bile olsa
Bunu kabullendim ne zaman bir şeyi cok istesem olmuyor bu yüzden olabildiğince çok kapı acmak lazim

Haklisiniz, tesekkur ederim.

Bende mezunum ve atama bekliyorum. Çevre illere bakmayı denediniz mi? başka bir hayat kurmayı? o çevrede iş bulamadıysanız belki kısmetiniz farklı yerde. kiraların görece ucuz olduğu yerlerde ve öğrenci yerleşkelerinde uygun fiyatlı ev,apart bulma imkanınız olur.
Kpss ye de çalışmayı hiç bırakmayın. sizin gibi azimli, aydınlık öğretmenlere çok ihtiyacı bu ülkenin. Umutzuzluğa kapılmak için erken. geçtiğimiz yıllarda güzel puanlar almışsınız. Bence biraz daha çalışırsanız olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…