Ona artık hislerimi ve düşüncelerimi söylemeye bile çekinir hale geldim. Ki en aptal saçma şeyleri bile konuşurken.Bir ay sonra ya da daha sonralari sana ayni ilgiyi gostermeyeceginin sinyallerini simdiden vermis. Ama bunun altinda seni suclama da var. Sana yeterince ilgi gostermeyecek, sen de o zamanlar bu ilgisizlikten sikayet ettiginde ben sana soylemistim, buna nasil cozum bulacagim demistim diyecek. Geleceginin fragman senaryosunu simdiden soylemis sana.
Ben hiç söylememiştim, aylarca birliktelik yaşayacağımızı düşündü görüşmeden önce. Umutlandırıp umutlandırıp görüştüğümüzde reddettim resmenİnanın ki benim içinde bulundugum ilişkiyi arkadaşım yaşasa kafasına vura vura kızım sen aptal mısın böyle iş mi olur daha yeni tanışmışken ne evliliği kafan mı güzel diyerek yoldan döndürmeye çalışırdım, evlilik meraklısı zaten değilim evlenmek için evlenmek diye bir amacım da yok üstelik, o ilk sohbetlerimiz ilk buluşmalarımız evde 4 5 6 gün birlikte zaman geçirdiğimiz zamanlar ben bu adamla evlenirim dedim, öyle bir aşk bombardımanı yaşattı ki bana dedim ki bu o evet resmen buldum biz birbirimize aitiz hissi oldu bende kısa zamanda. kısa zamanda uzun süre boyunca görüştük kesintisiz olarak.
İlk yakınlaşmalarımızda ben de ona söyledim o da aynı erkek arkadaşınız gibi tepkiler verdi öyle yumuşak sakin naif, sarılıp öpüşüp uyuduğumuz kaç gece geçirdik. Ama bu son görüşmemizde bunu yaşattı bana, ben de anlam veremiyorum, bu tepkiyi veren insan daha öncekilerde neden vermedi o halde ? İttim onu evet ama onun bana söylediği şey benim ilişki istememe durumum değil olmayacağını biliyor, ona kötü, sadece o istiyor ben istemiyorum yakınlaşmayı, sapıkmışçasına vb. hissettiğini söyledi, böyle hissettirecek bir davranışım olmadı ama.
En son seferde de açık yazıyorum; yakınlaştık ben hoşuna gitmediğini hissettim, tepkisizlikten dolayı, senin hoşuna gitmiyor sanırım dedim sadece bu kadar, ve o kadar büyük bir tepki verdi ki bana bunu hakedecek bir cümle kurmadım, bana empati kurdugunu söylüyor fazla ayrıntılı düşündüğünü söylüyor ama asıl empati kuran benim, ben onun da hosuna gitsin maksadıyla sordum, ona göre olayı bitirip modu düşürtmüşüm bir daha hep artık bişey yaşarken tepki vermek zorunda hissedecekmiş kendisini, bu anormal değil mi böyle düşünmesi ? Orada hayır tatlım hosuma gidiyor dese olay anında kapanabilirdi. Yanlış mıyım ?
Kendisi hayatına, kaderine zaten öfkeli. Uzatanı ben de hiç sevmem evet ama bir farkım olmalı değil mi ? Yumuşatmak yerine gardını çekmesi beni çok düşündürüyor.
Tanıma aşamasındayım sanırım.
Ne yapıp yapmayacağınıza karışamam haddime de değil. Ancak size bu kadar yükünü atan demagoji yapan hayatıyla kaderiyle barışık olmayan bi adam sizi çok yıpratabilir Dinlememek gerekiyor aslındaBen daha şimdiden ağlama duvarına döndüm. Psikolojim çok etkilendi. Yanıma geldiği ilk 2 gün mükemmel, sonra b.ka sarıyor herşey bu nasıl ilişki.
+10000 kesinlikle kaç kurtar kendini. Böyle böyle ufacık şeylerde seni suçlu hissettire hissettire ruhunu emecek. Bir bakmışsın sen diye bir şey kalmamış. Başta çooook iyi olan ve 3. Buluşmada evlilik teklif eden bir narsistle evliyim . Normal bir erkek bu kadar çabuk evlilik moduna girmez şimdi anlıyorum “avını” kaybetmemek için yapmış sadece. Ben çoook geç farkına vardım. Kesinlikle düzelmez hatta daha beter olur . Bitireceksen de birden bitir öyle yavaş yavaş falan değil çünkü öyle numara yapar ki o arada seni vazgeçirirŞunu da söyleyip gideyim madem...Narsist kişilik bozukluğu asla düzelmeyen tedavi edilemeyen bı durum.Yani severse düzelir sevgi yener herşeyi falan filan geç bunları.Kac kurtul.Zamanla kötüye gider ama duzelmez..İyiki evli değilsin çocuğun yok...Bide bu açıdan bak.
Diyorum ya ben boyle biriyle evlenme gafletinde bulundum. 12 yildan sonra bosandik. Terk edildim. Aldatildim. Ben de senin gibi cozumleyenemistim durumu. Bosandiktan sonra narsiszmi ogrendim. Ilk zamanlar kendimi cok sucladim ama sonra anladim ki benim bir sucum yok, o oyle. Ilk konunu okudugumda narsist bu adam dedim. Taa buradan anlasiliyor. Yasadiklarimdan yola cikarak sana bitir bu iliskiyi demistim ama anladim ki sende bitirmek icin o guc yok. Zaten o yuzden o seni tercih etti. Sen de benim gibi o bitirmeden bitirmeyeceksin. Mutlu degilsin. Bu adamla mutlu da olamazsin. Onu da duzeltemezsin cunku tedavisi yok narsizmin. Sevmeyi bilmez onlar. Kimseyi sevemez. Oyle bir duygulari yok. Empati duygularindan yoksunlar. Ona bunlari sen ogretemezsin. Hamurunda yok cunku. O sadece istedigi hayranlik duygusunu alip egosunu sisirmek icin seninle. Sen ya da bir baskasi kim olmus onun icin onemli degil. O tipki bir besin ihtiyaci gibi egosunun oksanmasina ihtiyaci var. Senin isteklerini o anlayamaz. Oyle bir kapasitesi yok. Istedigin kadar basinda davul cal, anlat, anlayamaz.Ona artık hislerimi ve düşüncelerimi söylemeye bile çekinir hale geldim. Ki en aptal saçma şeyleri bile konuşurken.
Bugün sadece napıyorsun, ben hala okuldayım çalışıyorum, ben de dısarı cıktıgımı ve suan yemek yaptıgımı soyledim, afiyet olsun aşkım dedi ve konuşmamız sona erdi, sanırım uyumadan iyi geceler dileyeceğiz birbirimize. Bu nasıl bir ilişki şekli, bunu asla ve asla haketmiyorum, ama ona bu mesajlaşmamızdan hoşlanmıyorum desem bin bir türlü laf ederek beni haksız çıkartır.
aynısını söyledim, senin de hoşuna gittiğini hissetmek istedim tek başımaymış gibi düşündüm o an o yüzden sordum kötü bi amacım yoktu sorarken dedim, bin ton laf etti üstüne, bundan sonra rahat olamayacağım bundan sonra bişey yaparken hep tepki vermem gerek diye düşüneceğim diye söyleyip durdu. dedim ki ama konuşmak önemli paylaşımda bulunmak önemli böyle anlarda, böyle paylaşım mı olur dedi resmen modum düştü bitti şuan içimdeki asla düzelmez şuanda bişey yapamayıza çevirdi olayıBen hiç söylememiştim, aylarca birliktelik yaşayacağımızı düşündü görüşmeden önce. Umutlandırıp umutlandırıp görüştüğümüzde reddettim resmen.
Ben yanlış anlamışım sanırım önceki yorumlarınızı. Şimdi kafam daha çok karıştı ve "bir daha hep artık bişey yaşarken tepki vermek zorunda hissedecekmiş kendisini" şu cümle beynimi yaktı resmen. Ne alaka? "Neden hoşuma gitmediğini düşünüyorsun" vs diyebilirmiş böyle saçma sapan tepkiler vermek yerine. Dürüst iletişim ve neyin hoşuna gidip gitmediğini konuşmak yatakta da yatak dışı ikili ilişkiler için de çok önemli oysa. Hani direkt onu eleştirseniz veya sizin hoşunuza gitmediğini söyleseniz azıcık anlamlandıracağım bu tepkisini.
Keşke çekip evinize gitseydiniz ya... Her şeyi zehir eden birisi var burada ama o siz değilsiniz.aynısını söyledim, senin de hoşuna gittiğini hissetmek istedim tek başımaymış gibi düşündüm o an o yüzden sordum kötü bi amacım yoktu sorarken dedim, bin ton laf etti üstüne, bundan sonra rahat olamayacağım bundan sonra bişey yaparken hep tepki vermem gerek diye düşüneceğim diye söyleyip durdu. dedim ki ama konuşmak önemli paylaşımda bulunmak önemli böyle anlarda, böyle paylaşım mı olur dedi resmen modum düştü bitti şuan içimdeki asla düzelmez şuanda bişey yapamayıza çevirdi olayı
Bizimki de resmen bu şekilde ilerledi, ilk zamanlar benim için yaptığı sürprizler değerli hissettirecek maneviyat dolu hediyeler, kurduğu cümleler, yazdıkları, anlattıkları.. okuyup ilk mesajlaşmalara dönünce bu adam aynı adam mı diyorum.+10000 kesinlikle kaç kurtar kendini. Böyle böyle ufacık şeylerde seni suçlu hissettire hissettire ruhunu emecek. Bir bakmışsın sen diye bir şey kalmamış. Başta çooook iyi olan ve 3. Buluşmada evlilik teklif eden bir narsistle evliyim . Normal bir erkek bu kadar çabuk evlilik moduna girmez şimdi anlıyorum “avını” kaybetmemek için yapmış sadece. Ben çoook geç farkına vardım. Kesinlikle düzelmez hatta daha beter olur . Bitireceksen de birden bitir öyle yavaş yavaş falan değil çünkü öyle numara yapar ki o arada seni vazgeçirir
bu benim de aklıma geldi, eski kız arkadaşıyla 9 ay bir beraberlik yaşamış ve aynı şehir muhtemelen çoğu zaman aynı ev, düzenli bir cinsel hayatı oldugunu düşünüyorum. ve ilk kez o kadınla düzenli bir cinsel hayatı olduğunu da hissettim. ondan çok zor kopmuş, o söylemedi ama ben çok net anladım, kadın onu terk etmiş asla geri dönmemiş.Yaptigi seyden (cinsel) hoslanmadigini dusundugunuzu soylemissiniz, ilk okudugumda cocugun moralinin bozulma sebebinin eski kiz arkadasini hatirlamasi oldugunu dusundum. Yani aklinda hala unutmaya calistigi, zamaninda cinsel uyum yakaladigi birisi olabilir. Bir de neden bakire olmayan bir erkek icin bekaretinizi koruma derdindesiniz? Guvenmediginiz kisiyle tabi ki birlikte olmayin ama evleneceginiz adam bakire olmayacaksa, zaten bekaretinizi korumanin anlami da yok o adam icin. Ben yasinizin adamdan cok daha genc oldugunu dusunuyorum ve adam sizden tecrubeli oldugu icin size ogrendigi tum taktikleri uygulayip sizi kolayca kendine asik etmis. Sizinle evlenirse bile mantikli buldugu icin evlenecegini dusunuyorum. Asik olan bir adam surat asip uzun sure kusemez, yuzunuzu gorunce yumusayiverirdi. Su noktada ayrilmanizi onermiyorum (cunku hazir degilsiniz) ama tanimaya calisin ve taktiklerine dusmeyin.
Allah sabır versin bir narsistle 3 yıl kadar zaman geçirmiş biri olarak cok iyi anlıyorum sizi. Her hikayedeki adam sanki aynı gibi. Bir sürü şey okudum hem burada hem farklı sitelerde tecrübelerini yazanlardan. Her okuduğum şeyde sanki başrol hep eski sevgilim gibiydi. Hepsi aynı zorbalığı yapıyor. Beni ben olmaktan çıkarmıştı ayrıldım şükürler olsun ama bu insanlardan ayrılmak onlara katlanmak kadar zor. Cok zor bırakıyorlar peşinizi. İnşallah feraha çıkarsınız+10000 kesinlikle kaç kurtar kendini. Böyle böyle ufacık şeylerde seni suçlu hissettire hissettire ruhunu emecek. Bir bakmışsın sen diye bir şey kalmamış. Başta çooook iyi olan ve 3. Buluşmada evlilik teklif eden bir narsistle evliyim . Normal bir erkek bu kadar çabuk evlilik moduna girmez şimdi anlıyorum “avını” kaybetmemek için yapmış sadece. Ben çoook geç farkına vardım. Kesinlikle düzelmez hatta daha beter olur . Bitireceksen de birden bitir öyle yavaş yavaş falan değil çünkü öyle numara yapar ki o arada seni vazgeçirir
bitirmek için şuan gücüm yok, bu olay yaşanalı 2 gün oluyor dün sizlerle paylaştım arkadaşlarıma anlattım, şok halindeyim, inkar etmiyorum bu güzel, farkına vardım, içten içe bitiriyorum onu, şuan ayrılırsam çok kötü olacağım toparlanmak daha zor olacak, onunla asla devam edemem bu haldeyken, bu kadar değersiz değilim, bunları anlatamamak onun anlamaması canımı acıtıyor, bu kafamdakileri ona iki kelimeyi bir araya getirip anlatamamak çok acı, anlamayacak bunu bilmek de.Diyorum ya ben boyle biriyle evlenme gafletinde bulundum. 12 yildan sonra bosandik. Terk edildim. Aldatildim. Ben de senin gibi cozumleyenemistim durumu. Bosandiktan sonra narsiszmi ogrendim. Ilk zamanlar kendimi cok sucladim ama sonra anladim ki benim bir sucum yok, o oyle. Ilk konunu okudugumda narsist bu adam dedim. Taa buradan anlasiliyor. Yasadiklarimdan yola cikarak sana bitir bu iliskiyi demistim ama anladim ki sende bitirmek icin o guc yok. Zaten o yuzden o seni tercih etti. Sen de benim gibi o bitirmeden bitirmeyeceksin. Mutlu degilsin. Bu adamla mutlu da olamazsin. Onu da duzeltemezsin cunku tedavisi yok narsizmin. Sevmeyi bilmez onlar. Kimseyi sevemez. Oyle bir duygulari yok. Empati duygularindan yoksunlar. Ona bunlari sen ogretemezsin. Hamurunda yok cunku. O sadece istedigi hayranlik duygusunu alip egosunu sisirmek icin seninle. Sen ya da bir baskasi kim olmus onun icin onemli degil. O tipki bir besin ihtiyaci gibi egosunun oksanmasina ihtiyaci var. Senin isteklerini o anlayamaz. Oyle bir kapasitesi yok. Istedigin kadar basinda davul cal, anlat, anlayamaz.
Ben yol yakinken ayril demistim sana. Ben ayrilmadim sonu yikim husran oldu. Kendimi toparlamam cok cok uzun surdu. O yuzden yol yakinken hazir ona fazla kapilmadan ayril dedim. Ihtiyacin olan sevgiyi verecek baska birileri karsina cikacaktir. Gercek sevgiyi tadinca bunun sevgi olmadigini goreceksin.
Peki size karsi zorbalık yapıyor mu ya da her konuda hep ben bilirim, sen söylesin yapamazsın, beceremezsin gibi sizi ezmeye çalışıyor mu? Her sorunda sizi suçluyor mu? Bunlar narsistik insanların belirgin özellikleri. Sizi kendine bağımlı hale getirir. Sadece ona itaat etmenizi ister. Asla eleştiriye gelemez. Aşırı egoisttir. Öfke kontrolü yoktur. Simdi kendini hala gizlemeye çalışıyor olabilir ama bu dediklerimle ilgili en ufak emare gördüyseniz zararın neresinden dönersem kardır deyip ayrılın. Yillar boyu üzerinizde kalacak etki bırakıyorlar çünküBizimki de resmen bu şekilde ilerledi, ilk zamanlar benim için yaptığı sürprizler değerli hissettirecek maneviyat dolu hediyeler, kurduğu cümleler, yazdıkları, anlattıkları.. okuyup ilk mesajlaşmalara dönünce bu adam aynı adam mı diyorum.
Ben erken farkına vardım evet ama beni o hale getirdi ki şuan ayrılsam yalnızlığın dibine vuracağım. Bunu ona en azından 2 gündür belli etmiyorum bu hissimi, tüm gün sadece yazdıklarına cevap verdim merak etsem de yazmadım aramadım sormadım, napıyosundan ibaret 3 4 mesajlık bir konuşma geçti.
Okudukça videolar izledikçe sizle konuştukça içten içe soğuyorum, buz gibi olmam gerek, çok duygusalım kendi içimde konu o olunca böyle giderse zaten bitecek gibi, buna zemin hazırlıyorum kendi içimde.
Yapamadım o an, bir kaç kere yapmaya yeltendim suratım düşük anlar diye bekledim tık yok. Sorun şu ki; monotonlaşıp uzaklaşmayı o tercih ediyor, kendini bana kapatınca ben hep bir nokta arayıp oradan giriş yapma derdindeyim, video izler ben soru sorarım cevap verir izlemeye devam eder, bişey söylerim tek kelime söyler susar, böyle böyle içime kapandım son 2 gün, konuşmak bile istemedim karşımda duvar vardı sanki. ama arkadaşları aradı onlarla kakara kikiri konuştu bana gelince tık yok.Aglama sebebiniz nedir? Bir de siz ağlarken o ne tepki verdi? Aslinda duygusal davranıp ağlamak yerine tepkinizi sert bir şekilde ortaya koymanız daha etkili oluyor erkekler için. O size rağmen sanki yokmuşsunuz gibi telefonla oynarken sessiz sessiz onun keyfini beklemek yerine açık açık yaptığını yüzüne vuracaksıniz. Sıkıldım diyeceksiniz. Yani ne istediğinizi açık ve keskin bir sekilde söyleyeceksiniz belli ki erkeklerin çoğu gibi kendiliğinden akıl edemiyor. Henüz evli değilken bu kadar monotonlasmak iyi bir sey degil diye düşünüyorum. Sesinizi çıkarmazsaniz bu şekilde sessiz sakin birbirinizden sıkılmaya başlayacaksınız
Hayır zorbalık yok açıkçası, yaptığım işleri eleştirmez yıkıcı manada, ezme vb bişey hiç yok.Peki size karsi zorbalık yapıyor mu ya da her konuda hep ben bilirim, sen söylesin yapamazsın, beceremezsin gibi sizi ezmeye çalışıyor mu? Her sorunda sizi suçluyor mu? Bunlar narsistik insanların belirgin özellikleri. Sizi kendine bağımlı hale getirir. Sadece ona itaat etmenizi ister. Asla eleştiriye gelemez. Aşırı egoisttir. Öfke kontrolü yoktur. Simdi kendini hala gizlemeye çalışıyor olabilir ama bu dediklerimle ilgili en ufak emare gördüyseniz zararın neresinden dönersem kardır deyip ayrılın. Yillar boyu üzerinizde kalacak etki bırakıyorlar çünkü
Güzel olan şeyleri yıkmaya o kadar müsait ki. Benim evimdeydi ve malum karantina. Karantina olmasaydı da gitse keşke dedim bana bu mutsuzlugu yaşattığı için, yan yanayken görmezden geldiği için. Ama ona söylediğimde '' aşkım yapıcak bişey bulamadım yattım video izlerken uyudum, sen buna bile anlam katıp beni yine ilgisiz ilan ediyorsun.'' der. Yahu yat uyu sana uyuma diyen yok adam; sabahtan beri iki çift laf edememişken sen akşamın 9unda yatıp uyuyup kalırsan tabi laf ederim, 2.5 3 aylık sevgili bu ya sanki 20 yıllık koca!Keşke çekip evinize gitseydiniz ya... Her şeyi zehir eden birisi var burada ama o siz değilsiniz.
Üstteki diger üyelerin narsistik yorumlarını okuyunca öyle bir durum var zannettim, yokmuş çok şükür. Adamın narsistik olduğunu düşünmüyorum bu anlattıklarınızdan. Sadece monotonlasan ve kadin ruhundan fazla anlamayan bir erkek vakasi gibi duruyor. Benim erkek arkadaşım gibiHayır zorbalık yok açıkçası, yaptığım işleri eleştirmez yıkıcı manada, ezme vb bişey hiç yok.
Hatta hamburger yaptım ekmeği taş gibi oldu, hayatımda yediğim en güzel hamburger bu sen yaptın sonuçta baska bişeye ihtiyaç yok diyip durdu yine aynı gün.
Bu tür şeylerde ben kötü bişi yapmış olsam bile yüceltir, kötü eleştirisini almadım. Ama tabi onunla devam edecek olsam bunu da yaşatırdı bana, buna asla izin vermem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?