Bu hayat benim değil

Bazıları da sırf kendi doğulu diye tuhaf tuhaf savunmalara geçmiş. Siz sevin işte memleketinizi gidin orda yaşayın elalem sevmek zorunda mı. Saçmalığa bak.
Beni dinle ve anlamaya çalış bunu yapabileceğine inanmak istiyorum ; ben doğduğum Yaşadığım Şehirleri gözü kapalı savunuyor olsam oralarda yaşamayı düşünür ölürdüm ama böyle bi Düşüncemin olmadığını ifade ettim .şaşırdığım nokta ; hepimiz bir yeri hiç görmesek de az da olsa yaşantısı hakkında fikir sahibi olabiliriz ,hadi diyelim gerçekten gözüne güzel göründü hadi aldandı ama en azından ben evlenmeden önce eşimin memleketine gider kendimce gözlemlerdim yapabilir miyim yapamaz mıyım,insan kendini bilir değil mi ? Ya da eşi birkaç sene yaşarız ,sonra gider miyiz mi demiş ? - eğer bunu bilerek evet denmişse ben nerede olursa olsun Karadeniz'in bir dağ köyünde de olsa doğunın en ücra köşesinde de olsa kendi tercihim olan bir kararın sonucu olarak kendimi ordan ötelemeye çalışmaZdım. Yarın bir gün inşdllah atanırsa zaten okulda mutlaka kafa dengi kişiler olacaktir oralarda öğretmen ortamı da keyiflidir yani şartlar istediğimiz gibi olmayabilir ama kendimizi mutlu edebilmek de bi yerde kendi elimizde :KK66:

Konu sahibi ucretli ogretmenlik yaptigina gore kadrolu degilsin. Oturup sıkı bir sekilde kpss ye calissan bakarsin buyuk sehir tutturursun esinide ikna edersin beraber gidersiniz buyuk sehire.

Bende kabul etmezdim cunku kendimi biliyorum bende asla yapamazdim.

Simdi seni yargilayanlar olcak ama seni ancak sosyal insanlar anlar.

Bence cok haklisin ama esinle gercekten konus butun icini dok. Mutsuzum burda vs diye belki kabul eder isinizi ona gore ayarlarsiniz.
Okurken icim skldi kolay gelsin:KK14:

Ne öğretmenisin atama olanlardan ise sıkı bi çalışma ile atanırsın.
Ya orada kendi cevreni kuracaksın ya da taşınacaksınız . Çok mu küçük bir yer avm ,gezilecek bir yerler yok mu hiç .

evlennice hayat bitiyor sonuçta...
bekarken daha tatlıydı degilmi??
evlenince gezme tozma yok oluyor kafasina göre takılamiyorsun vardiği yerde kimsen olmuyor. çevrede yok...
Yorum yapmak istedim.
Neden evlenince hayat bitiyormus :KK57:
bence yeniden doguyo insan hayata farkli bakiyo tabi buda bakis acisi..
:KK55:bana bekarkende hayat vardi, evlendigimde de vardi,cocukluyken de var :KK19:

Ayrica gezme nedn kaybolsun. Biz haftada bile kac kere disari cikiyoruz hele de boyle guzel havalarda..
Boylee dersen bekarlar evlilikden kacacak:KK75:

Yorum yapmak istedim.
Neden evlenince hayat bitiyormus :KK57:
bence yeniden doguyo insan hayata farkli bakiyo tabi buda bakis acisi..
:KK55:bana bekarkende hayat vardi, evlendigimde de vardi,cocukluyken de var :KK19:

Ayrica gezme nedn kaybolsun. Biz haftada bile kac kere disari cikiyoruz hele de boyle guzel havalarda..
Boylee dersen bekarlar evlilikden kacacak:KK75:

Kişi kendi içinde mutluysa her türlü mutlu olur . Ama arkadaşının , eşinin , çocuğunun seni mutlu etmesini beklersen mutluluk çok zor . Size de bir maşallah :)

Bence bu ortamı fırsat bilip kpss ye hazırlan... Atandıktan sonra hem kafana uygun arkadaşların olur, nefes alırsın hem de her fırsatta tatile gidersin. Bu arada eşine de duygularını anlat beraber bir çözüm bulabilirsiniz belki... Ben de küçük şehirlerde yaşayamıyorum. Doğu görevi olarak 2 yıl güneydoğuda kaldım seni cok iyi anlıyorum. Büyük şehirde yaşayanların küçük yerlerde yaşaması çok zor. Orada insanlarda birlikte oturma kültürü var. Komşuya ya da akrabaya gidilir saatlerce oturulur yenilir içilir... Böyle zaman geçirilir...( Başka alternatifler olmadığı için sanırım) Annemlere de anadoludan bazen misafir gelir... Hayatımın en sıkıcı günleri olur o günler... Evde habire ikram düşünülür... yedir içir otur... hadi yeniden ye iç otur...

O teklifi esime sundum ankara yada izmirde ozel bir okulda is bulayim tasinalim dedim ama yok diyor

Yok iste ankaradan is teklifi bile aldi ama kabul etmedi neymis maasi azmis
Sizin eşiniz çok bencil. Başka konuları bilemem ama bu konuda sadece kendisini düşünüyor. Orası onun memleketi, kendi ailesi orada, severek yaptığı işi orada. Ama karısı mutsuz. Bu durum ne kadar umrunda? Bence boşanmayı düşünmekte haklısınız. Eşiniz çok bencil. Hatta son zamanlarda gördüğüm en büyük bencillik bu eşinizdeki, gerçekten.

Vallahi şişdim,ben istanbuldan sıkıldım falan diyorum ama sanırım başka yerde yapamam :KK12:mesela ben Ankara'ya gittim hiç beğenmedim eşim askerdi orda samsunda keza öle orasıda eşimin memleketi en iyisi herkes Doğduğu büyüdüğü yerde Kalsın benim gibi Hoppa

Bu aralar kafana cok sey takiyorsun bu sayede benide gececen diyomda sen kabul etmiyon valla insan oturdugu yerden sıkılıyor diye bosanmayi dusunurmu ben her saniye sıkılıyorum ama hic senin dusundugum gibi dusunmedim cocugunuz yok galiba olunca bu gunleride ararsiniz sessizligin tadini cikarin bence

Seni çok iyi anlıyorum. Yaşadığım şehir beni de boğuyor. Ben büyükşehir çocuğuyum, o kirli havayı da özlüyorum, o trafiği de. Mesela Bursa'dan geçerken inan yol kenarlarındaki peyzajlar bile içimi açıyor. Her fırsatta İzmir'e kaçıyorum artık, yatarken İzmir'e veya Bursa'ya yerleştiğimizi hayal ediyorum, öyle avutuyorum kendimi.

Bu aralar kafana cok sey takiyorsun bu sayede benide gececen diyomda sen kabul etmiyon valla insan oturdugu yerden sıkılıyor diye bosanmayi dusunurmu ben her saniye sıkılıyorum ama hic senin dusundugum gibi dusunmedim cocugunuz yok galiba olunca bu gunleride ararsiniz sessizligin tadini cikarin bence
Sen beni bosver samiram yaa sen kimligi buldun mu onu söyle merak ettim

Sen beni bosver samiram yaa sen kimligi buldun mu onu söyle merak ettim
Yok bulamadim bu gidislede bulamiyacam aman kimlik arayip duruyom kac gundur basim dondu biryerden cikacaktir herhalde ama ben seni düşünüyorum niye bu kadar cani sıkılıyor diye bence varya hep bu sicaktan adama dogru duzgun hava alditmiyor

Yok bulamadim bu gidislede bulamiyacam aman kimlik arayip duruyom kac gundur basim dondu biryerden cikacaktir herhalde ama ben seni düşünüyorum niye bu kadar cani sıkılıyor diye bence varya hep bu sicaktan adama dogru duzgun hava alditmiyor
Evet sicaklardan olabilir haklisin. Bu sicakta insan hic bir seyden keyif almiyor

Canim bransini bilmiyorum ama kpss calissan, belki baska bir yere atanirsin eşin de mecbur gelir? Hem de bu yil bir amac icin calismis olursun kendini iyi hissettirir?
Belki daha once hazirlanmissindir sinava bilemiyorum tabi :KK66:

X