bu evlilik kurtulur mu?

Bir şey dicem? Hani ortada iki araba var, beraber 5000 lirayı geçkin maaş var falan, olması gerekeni yapıp boşandıktan sonra, siz kendi başınıza, kendi maaşınızla da yaşabilirsiniz ki? Neden baba evine dönmek sıkıntı olsun yani?

Bir de o babanın yüzünü yere mi eğeceksin? diye saçma sapan atıp tutan çevrenizin önerisi nedir, gidip yalvarıp yakarıp özür dilemeniz mi? Yoksa tahmin ettiğim gibi anca konuşuyorlar mı?

Çevrenin de kişinin niyetine göre konuştuğu hiçbir zaman gözardı edilmemeli.

Ben hiç eşine saydıran ve kesinlikle boşanacağını net bir şekilde ifade eden bir kadına ''Babanı utandıracak mısın?'' denildiğini görmedim.

Sonra çevre baskısı deniyor. Kendi parasını kazanan bir yetişkin kadın çevre baskısını ne kadar bahane edebilir ki? Çevreyi yaratan da aynı kadın. Dul kadın olmaktan falan dem vuruyor. Çevre sizsiniz işte.

Eskiden boşanmak ayıpmış.boşanmayıp ne yaptılar huzursuz çocuklar yetiştirdiler.iyiki bosanmamısım diyen fedakar anne çocuklarını babasız bırakmadığı için ya da herşey geride kaldığı için kv yaslanmıştır es uslanmıstır.yada size iyi örnek olmak istemiştir.nacizane yorumum.

Son düzenleme:
Muhtemelen şehir dışına tayin isterim zaten bosanma gerçekleşene kadar da zor olacak fakat o evde kalacağım. Baba evi sıkıntı, çünkü ben çok uzun süre tek yaşadım liseden beri. Yatılı okudum üniversite ilk görev yerim... hep tektim. Ailemin olduğu şehre geleli 2 yil oldu bunun ilk 1 yılı ailem memlekette idi. Son bir yılı da evlilik hazırlığı nisan düğün derken gecti. O yüzden olmuyor şimdi. Baba evi bu yüzden sıkıntı. Ekonomik bir durum yok allahtan kimseye muhtaç etmesin Allah.

Psik Psikoloğa git akli melekelerini yitiriyorsun ...hiç bir akıllı da bu evliliği nasıl kurtarırım demezdi zira...yoğurdu mayalayan kaynanan bol bol yesin şimdi yarın senin yerine gelende onu yer..gorur etme bulma dünyasını

Ben yalnız başınıza yaşayamamaktan çekindiğinizi sandım, en tecrübe isteyeni o; varsa sorun yokmuş zaten. Kolaylıklar dilerim.

Vlla canim elinde meslegin var cocukta yokken bosan sonra battin mi cikamazsin o balciklara sunlarida soleyim bende balik burcuyum ayni kindarlik bendede var esindeki gbi onu bi bakima anlarim ama sana yaptiklarina ven okurken catladim beeee koy kizlari bi lere hic de kayin validesine saygi gostermez ben koyluyum evlendim evleneli kayin validenin ne yuzunu gordum ne elini optum ama benimkide eli masali bende onun hakkinda inun gibi geliyom isim gucum yok ama pabuc gbi dilim var gel sen yol yakinken don bu yoldqn belliki kaynana esine yaptigi gbi kendi oglunuda doldurup seni yemeyi planliyolar yazik etme kendine. Dahada yazacagim ama unuttum herseyi dur bidaha okuyayim uzunmus baya

Ben kurtulmaya değer bi evlilik göremiyorum. Saygı bitmiş malesef. hakkında hayırlısı canım umarım en az acıyla sıyrılırsın

Eşime dua ediyorum ıslah ve iflah olmasın diye. Burada sayıp sovmek zaten neyi değiştirir ben her Ezanda diyeceğimi diyorum Rabbim duyuyor. Inşallah ser bildigimizde Hayır vardır yine. Is yerimde iki kadın var birinin eşi yıllar önce vefat etmiş. Şu an başka biriyle birlikte yaşıyor evli değil. Insanlarin ona bakışı daha farklı daha iyimser. Diğeri 3 yıl önce boşanmış 32 yaşında evlenmiş 38 de boşanmış. Ona daha farklı bakıyorlar daha kötü... bilirsiniz işte. Halbuki ikisi de çok iyi insanlar böyle bir ayrımı hak etmiyorlar. Ama koskoca devlet kurumunda s... napiyon kız, Merhaba h... hanim Nasılsıniz diye farklı muameleler yapıyorlar. Her ikisi de gayet düzgün " Teşekkürler, siz? " diye cevap veriyor. Ama s... hanımı her konuşmada toplantıda kendileri gibi yavsak sananlar var. S... hanim bir gün fena patlayacak onlara ama geçen konuştuk buradakilere laf anlatsam ne olacak her yerde herkes aynı diyor kadın. Işte toplum bu maalesef. Allah iyilerle karşılaştırsin cümlemizi.

Ah ah ah..bu dertleri bu problemleri okudukca icim dahada sikintiya giriyor.

İki tarafta inada bindirmis gibi. Kv'ye fazla guc vermissin, esin hep taraf tutmak zorunda kalmis ve evliligin bu zor doneminde yani sikintili alisma donemlerinde maalesef anneye daha cok sarilmis..

Hakkinizda hayirlisi. Duzelmeyecek seyler degil aranizdakiler, maddiyati fazla abartmissiniz. Ailenize olan tavri hic hos degil bu arada. Kabullenilecek tarzdada degil. Barisirsaniz bircok seyi acik acik dogru bir sekilde konusup cozume baglamalisiniz. Barismak icin barisilmaz, olayi cozmek cozmeye calismak icin barisilir..

Canim eger seviyosanda al kocani karsina konus hersey yanlis anlasildi benim niyetim buydu falan filan diye gerekirse baska sehire tasinin o kaynanadan uzak olunallahtan benim esimin isi nedeniyle uzaktayizda ne kaynana ne ana baba var kafam rahat beee inan insan esiyle coluguyla cocuguyla evinde huzueluysa kimse umrunda olmuyo.

Aaa olur mu? Boşanma kelimesiyle beti benzi atıp 'neaa yuva yıkılır mı?' diyen çevreler var. Gerisini duymuyorlar bile tabi bu tipleri umursamak insanın kendi tercihi.

Ama konu sahibi, boşanma halinizde bahsettiğiniz o kadınlar gibi olup olmamak sizin elinizde, medeni durumuzla size x hanım veya ayh kız denilmesi arasında bağlantı yok. İnsanların önünde karakteriniz nasılsa ve nasıl kendinizi yansıtırsanız öyle karşılık görürsünüz.

Şu tayin konusunda cidden sıkıntı yaşadık. Kimlere çıkmadım bizim genel müdürden daire baskanina. .. onun personel müdürüne. Olmadı. Neyse yaz dönemini bekleyelim tayin için dedik. Daha yaz gelmeden başıma neler geldi . Of Of daha tayin isteyecektik. Yaşananlar çok zor ancak en acısı yasanamayanlar. ...

Siz bu zihniyetteki insanların size iyi gözle bakmalarını daha mı olumlu buluyorsunuz?

Halbuki utanmalı insan böyle iğrenç kişiler tarafından iyi davranışlar görünce.

Her insan kendi çevresini yaratır.

Olay tayin veya kayınvalide değil. Bunu anlamamak için ciddi anlamda kör olmak gerek.

Adam sizi sevmiyor. İsterseniz uzaya gidin bunu değiştiremezsiniz. Size 60 gün iyi davrandı sarıldı diye buna anlam yüklemeyin. Adam evlenmiş etmiş, tutup size buzdolabı gibi davranacak hali yok.

Dolandırıcılığına ve karaktersizliğine ses çıkarmaz, pohpohlarsanız sarılır elbette. Bu mu isteğiniz?

Sabret canim ne diyim bilmem ki hayir disardan biri olarak konusmak kolay geliyo belki bize yasayan sensin herseyi seviyorum diyosun yeni evlisiniz muhakkak yasanmisligunz var insan normal olarak bianda bosanma karari alamiyo hele seviyosa son ana kadar bi umut hersey yoluna gircek diye bekliyo esini taniyan sensin bi kadin isterse yapamayacagi sey yoktur ama ne yazikki senn savasin kocanla degil yine bi kadin olabn kayinvalidenle:-( sabret bekle bakalim mayisin sonunda tayinler olcak belki goz gormwyince gonul katlanir ve esinle birbirinize sarilir kaynananin lanetinden kurtulursun

Vallahi ölmek istiyorum. Gerçekten. Yaşanmış şeyleri düşünüp düşünüp Ağlıyorum. Yaşanacak daha kötü şeyleri düşündükçe daha beter Ağlıyorum. Yaşanabilecek güzel şeyler olabilirdi bunu hatırlayıp bir daha Ağlıyorum. Ne devam etmeye ne bosanma sürecine ne de böyle arada derede kalmaya halim var. Ne istediğimi sordunuz diye yazdım bunları. Bu saatten sonra allahtan belasını bulmasını temenni eder kendime sağlık dilerim.

Bekara koca bosamak kolay gelir diye bi laf var simdi okuyan bosan diyo bende ilk okudugumda sende artik istemedgini dusunerek birak bosan falan dedim ama sana kalmis burda biz ne solersek yazarsak insan icinden geleni yapcak kendi kafasina koydugunu yapcak.bole bosan ben olsam dayanmam diyip ahkam kesmek kolay dusun tasin yine bu durumdan kendini kurtarcak olan sensin canim allah yardimcin olsun dua et o herkesten herseyden daha yakin veiyisi o bilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…