açıkcası evlilik isteniyorsa çiftlerin yaşları 27-28 üzeriyse (bence en erken evlilik 29-30 da olmalı) ve ilişki uzun zamandır varsa artık yavaştan o yola girmesi gerektiğini düşünüyorum. çok uzadıkca ozellikle erkek için evlenmenin bir anlamı kalmıyor. kadın yine daha bir aile, cocuk kafasına girmeye meyyal.
siz adama 15 senede zaten bir eşin vereceği herşeyi vermişsiniz, oh bide üzerine ayrı evlerdesiniz. isteyince gel görüş, gez toz, zor zamanda yanımda ol, ayrıl olmuş. adam çol cocuk kafasında deilse zaten evlenmez, normali bu. bu oyalama da değil. adam rahatı seçmiş siz de seçmişsiniz, alan memnun satan memnu. olmuş. bunu görüp ayrılmanız gerekirdi eğer aile kurmak, evlenmek hayaliniz vardı ise. 1 değil, 3 değil, 5 değil, 9 değil, 15. dile bile uzun... 15 sene sevgililk değil artık, evlilik. illa kağıt kaleme ihtiyac yok. batı toplumunda olsaydınız bir de cocugunuz olurdu tamam zaten. evlilkler bile bitiyor artık 15 senede.
bu saatten sonra evlenmez o adam açık ve net. nikahlanmak istiyorsanız ve cocuk istiyorsanız bence ayrılın. 15 sene üzerine kolay olmasa gerek. yada acık acık ben gidiyorum nikah yoksa deyin. cocuk da istemiyorsanız 15 sene zaten deforme olmuş bi ilişkiden sonra nikaha cok da gerek kalır mı o da tartışılır. cocuk isteniyorsa belki evet.