Sadece alışkanlık mı?

Cogsicagtir02

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2021
2.279
1.134
83
32
Merhaba arkadaşlar. Arkadaşım burda kayıtlı olmadığı için size soru sormak istedi. Onun yerine yazıyorum.
Bundan 7 ay önce falan il dışı bir eğitimde biriyle tanıştım. O benimle iletişim kurdu. Beraber gittiğimiz ili gezdik. Fotoğraf çekinince de numaralarımızı birbirimize verdik. İkimiz de aynı ilden gitmiştik eğitime. Ben yeni bir ilişkiden çıktığım için bir ilişkiye hazır değildim ona da söyledim ama o arkadaşça konuşuruz dertleşiriz demişti. Öyle de oldu. Her gün günaydın iyi geceler mesajımız mutlaka olurdu. Çoğu zaman o atar. Dışarda da görüşüyorduk haftada bir de olsa. İkimiz de aynı mesleği yapıyoruz bu arada. Ben sevdiğimi hissetmesem de çok alıştım ona. Bir yandan da bu arkadaşlık bir gün biterse üzülmem diyordum. Ara ara sen yazmadın sormadın kavgaları ediyorduk. Çoğu zaman o benim ilgisiz olusumdan rahatsızdı. Ama ben yeterince yazdığımı düşünüyordum. Sonuçta sevgilim değildi. O da öyle görmüyordu zaten beni. Ama arkadaşlığımın ona iyi geldiğinden bahsederdi hep.
En son bayramda ben aileme o da ailesine gitti. Mesajlarımız azaldı haliyle. Benim bulunduğum yerde internet çok çekmiyordu. O da aile ziyareti derken çok yazamadı zaten. Bir de ben hastalandım iyice yazamadım. Moralim de yoktu açıkçası.
Evime döndüm ama onun dönmesine daha vardı. Sonra bana iyi geceler yazarken tavırlı bir şekilde yazdı. Ben de aynı şekilde cevap verdim.
Sabahında yazdığına bir bak. Bu sorunu hep yaşamaya başladık. Senin bana eskisi gibi olmadığını düşünüyorum. Bence artık arkadaşlığımız bitsin diye yazdı bana. Ben de sebeplerimi mesajlarımın neden azaldığından bahsettim. Ardından tamam sen bilirsin kendine iyi bak dedim. O da senin hep mutlu olmanı isterim diye yazdı.
5 gün oldu ama ben üzüldüyorım kafama çok takıyorum. Sırdaşımdı. Arkadaştık. Yani bir şeyler hissediyor muyum bilmiyorum ama onu özlüyorum. O iletişimi kesmek istediği için de yazamam. Bendeki alışkanlık mı sizce sadece? Geçici bir dönem mi? Bu kişi bir süre sonra da olsa yazar mı bana. Birden kestirip atması, başka biriyle görüşüyor olduğunu düşündürdü. Aklımdan atamıyorum gerçekten

Merhaba arkadaşlar. Arkadaşım burda kayıtlı olmadığı için size soru sormak istedi. Onun yerine yazıyorum.
Bundan 7 ay önce falan il dışı bir eğitimde biriyle tanıştım. O benimle iletişim kurdu. Beraber gittiğimiz ili gezdik. Fotoğraf çekinince de numaralarımızı birbirimize verdik. İkimiz de aynı ilden gitmiştik eğitime. Ben yeni bir ilişkiden çıktığım için bir ilişkiye hazır değildim ona da söyledim ama o arkadaşça konuşuruz dertleşiriz demişti. Öyle de oldu. Her gün günaydın iyi geceler mesajımız mutlaka olurdu. Çoğu zaman o atar. Dışarda da görüşüyorduk haftada bir de olsa. İkimiz de aynı mesleği yapıyoruz bu arada. Ben sevdiğimi hissetmesem de çok alıştım ona. Bir yandan da bu arkadaşlık bir gün biterse üzülmem diyordum. Ara ara sen yazmadın sormadın kavgaları ediyorduk. Çoğu zaman o benim ilgisiz olusumdan rahatsızdı. Ama ben yeterince yazdığımı düşünüyordum. Sonuçta sevgilim değildi. O da öyle görmüyordu zaten beni. Ama arkadaşlığımın ona iyi geldiğinden bahsederdi hep.
En son bayramda ben aileme o da ailesine gitti. Mesajlarımız azaldı haliyle. Benim bulunduğum yerde internet çok çekmiyordu. O da aile ziyareti derken çok yazamadı zaten. Bir de ben hastalandım iyice yazamadım. Moralim de yoktu açıkçası.
Evime döndüm ama onun dönmesine daha vardı. Sonra bana iyi geceler yazarken tavırlı bir şekilde yazdı. Ben de aynı şekilde cevap verdim.
Sabahında yazdığına bir bak. Bu sorunu hep yaşamaya başladık. Senin bana eskisi gibi olmadığını düşünüyorum. Bence artık arkadaşlığımız bitsin diye yazdı bana. Ben de sebeplerimi mesajlarımın neden azaldığından bahsettim. Ardından tamam sen bilirsin kendine iyi bak dedim. O da senin hep mutlu olmanı isterim diye yazdı.
5 gün oldu ama ben üzüldüyorım kafama çok takıyorum. Sırdaşımdı. Arkadaştık. Yani bir şeyler hissediyor muyum bilmiyorum ama onu özlüyorum. O iletişimi kesmek istediği için de yazamam. Bendeki alışkanlık mı sizce sadece? Geçici bir dönem mi? Bu kişi bir süre sonra da olsa yazar mı bana. Birden kestirip atması, başka biriyle görüşüyor olduğunu düşündürdü. Aklımdan atamıyorum gerçekten
Hesabı başkasına kullandırmak süresiz ban sebebi maalesef. Kendi üyelik alsın üyelik ücretsiz sonuçta. Yoksa sizin üyeliğiniz yanacak.

Ben yeni bir ilişkiden çıktığım için bir ilişkiye hazır değildim ona da söyledim ama o arkadaşça konuşuruz dertleşiriz demişti. Öyle de oldu.

Yani bir şeyler hissediyor muyum bilmiyorum ama onu özlüyorum.

Birden kestirip atması, başka biriyle görüşüyor olduğunu düşündürdü. Aklımdan atamıyorum gerçekten

Arkadaşınız ne kendine ne de adama dürüst olmamış. Adamla bir ilişki istemiyorsa, adamın başkasıyla görüşmesi ve bu yüzden arkadaşlığı sonlandırması da tuhaf gelmemeli.

Aralarında bir ilişki olacak olsa, şimdiye kadar olurdu. Arkadaşınız hayatındaki boşluğu doldurmak için arkadaşlık adı altında adamla zaman geçirmiş; adam da bu duruma bir son vermiş.

Arkadaşınız ne kendine ne de adama dürüst olmamış. Adamla bir ilişki istemiyorsa, adamın başkasıyla görüşmesi ve bu yüzden arkadaşlığı sonlandırması da tuhaf gelmemeli.

Aralarında bir ilişki olacak olsa, şimdiye kadar olurdu. Arkadaşınız hayatındaki boşluğu doldurmak için arkadaşlık adı altında adamla zaman geçirmiş; adam da bu duruma bir son vermiş.
Adamın da niyeti yokmuş açık açık söylememiş hiç

Kimsenin bir başkasını "yedekte" tutmaya hakkı yok.
Genelde ş....siz tip erkeklerin huyudur bu, iki adım ileri bir adım geri, ilişkinin adını koyma ki sorumluluğun olmasın vs.
Ay ben çok alıştım ama sevmek pöf yani bilemedim tipi bir insanla neden zaman kaybetsin adam.
kendisi için en iyisini yapmış.

Kimsenin bir başkasını "yedekte" tutmaya hakkı yok.
Genelde ş....siz tip erkeklerin huyudur bu, iki adım ileri bir adım geri, ilişkinin adını koyma ki sorumluluğun olmasın vs.
Ay ben çok alıştım ama sevmek pöf yani bilemedim tipi bir insanla neden zaman kaybetsin adam.
kendisi için en iyisini yapmış.
Kimseyi o şekilde kullanmadı. Adam da niyetini belli etmedi ki

Konudaki kadın sizsiniz sanırım. Kusura bakmayın ancak en başta sevgili olarak görüşmeyi düşünen 32+ yaştaki insanlar, neden arkadaşlık(!) adı altında belirsiz bir ilişkiyle zaman harcasınlar ?

Adam / kadın yürüyüş yapacaksa, bunu bir hemcinsiyle de yapabilir; üstelik çok daha rahat olur.

Adam bu tuhaf ilişkiyi sonlandırmakta çok haklı.

Alışlanlık olmuş. Romantik ilişki kurmadığım bir erkekle gün aşırı konuşmayı sevmiyorum. Birde üstüne trip mi atmış size? İlgi arsızlığı varsa başka kapıda arasın bunu. Aynı şey sizin içinde geçerli net olmak zor olmamalı. sevdiğinizi hissetmiyorsanız vakit çalmayın.

Gerçekçi olalım "kullanacak ortamı" olmamış. Her ne kadar düşüncelerimiz yüzünden suçlanamasak da arkadaşınızın en başından beri ilişki olmayan ilişkiyi yürüterek kendince faydalanma eğilimini görmek zor değil.

kötü yorumları umursamasın arkadaşınız çünkü yüklenilenin aksine iki tarafta ilişki adı yüklememiş, tek taraflık değil ayrıca benim de bir zamanlar sabah akşam konuştuğum hemcinsim bir dostum vardı ve arkadaşlığımız bitti, 1 yılı geçti ve acısından bazen ağlıyorum yani evet, alışkanlık ve bir arkadaşlığın yası, ama bu haklarında hayırlısı olmuş eğer bitmeseydi inanın işler sarpasarardı, en azından bir tarafın ilişkisi olana ya da bir tarafın duyguları değişen dek. Arkadaşlığının yasını tutsun ve kafasında bitirsin yoksa ilerde daha acı verici olur.

Yani şimdi kimse kimseyi kandırmasın, bizi de salak yerine koymasın. Bu arkadaşlık ayaklarını yemiyoruz. Karşı taraf arkadaşınızdan hoşlanmış, arkadaşınız da gayet bunun farkındaymış ve bu ilgi hoşuna gidiyormuş. Karşınızdaki adamın da bir ömür peşinizde koşacak hali yok, gerçekten ilgisi yok demiş ve yapması gerekeni yapıp ilişkiyi kesince adam kıymete binmiş. Arkadaşınız sürekli onunla konuşmaya alıştığı ve gelen ilgiyi sevdiği, vazgeçilmez olduğunu düşündüğü için de üzülmüş
Yani fazla sert yorum yapıyor olabilirim çünkü bu durumlar beni çok sinirlendiriyor. Bunun adı iki yüzlülüktür bana göre. Sıradan bir erkek-kadın arkadaşlığı içinde taraflar birbirine trip atmaz, arkadaşınız da karşı tarafın kendisinden hoşlandığını bildiğine göre arkadaştık biz demeye gerek yok.
Kısacası bu adamla ilişki yaşamayı düşünüyorsa adım atsın arkadaşınız, yok ben ilişki istemiyorum diyorsa da iletişimi kessin. Bekli adam başkasıyla görüşüyordur ama direkt bu damgayı vurmaya gerek yok, sonuçta sadece kendisinden bariz hoşlanmayan birinin peşinden koşuyor gibi hissetmiş olabilir

Back
X