O yorgunluğun sende nasıl bir ağırlık oluşturduğunu anlayabiliyorum. İnsanın sanki yaşam enerjisini neşesini almışlar öyle bir bedeni oraya koymuşlar gibi. İlerde güzel günlerin seni beklediğine inanıyorum. Kendini mutlu edecek şeyler yapmaya çalış. Ne derlerse desinler tıka kulaklarını onlar dese de sıkıntı çekiyorsun demese de. Yılma olur mu? Çok sabırlıymışsın bunların mükafatını alacağına inanıyorum bir şekilde. Yardım edebileceğim bir şey olursa çekinme. Elimden geleni yaparım.
İnsanların problem yaşaması çok normal bir durum ve sonuçta insan olarak başkalarının yardımına ihtiyaç duyarız. Başkalarının ne diyeceği önemli olmasın. Şu anda yaşadığın şeyler karşısında kendini yalnız kimsesiz hissediyorsan etrafında sana destek olacak kimseler yoksa. Kimsenin haberi olmadan da gidersin psikologa. Merak etme psikologlar ilaç yazmaz. Ama ihmal edersen ilaçlık bir durum oluşabilir. Ruhunu bedenin gibi düşün. Bedensel bir rahatsızlığın olduğunda nasıl doktora gidiyorsun onun gibi düşün. Ruhun acıyorsa daha fazla acımasına müsaade etme. O sana ait. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilememen normal bunca şeyin üzerine.
Hani filmlerde insanalr sıkıldıklarında giderler de boş bir araziye bağırırlar ya biz onu danışanlarımıza benzer bir yöntemle yaptırıyoruz. Söylemek istediklerini yaz bir kağıda, fırsatın olursa söylersin olmazsa söylemiş gibi farz edersin. Bİr karar ver ve o kararın doğru bir karar olduğunu düşün ama içinde tereddüt kalmadan doğruluğunu kabul edeceksin. Ya öyle olsaydı böyle olsaydı demeden.
Farkındasın her şeyin çok güzel farkındasın durumun sana neden ağır geldiğini çözmeye çalışıyorsun ve buluyorsun da. Çok doğru bir şey söyledin 'sanırım durumu kabullenemiyorum' diye. Yapman gereken ilk adım kabul etmek olacak.
Neyin formulü kabul etmenin formulü mü?
Şimdi tabi sana buradan şöyle kabul ettirirsin diyemem. Çünkü bu kısma gelene kadar daha önce yaşadıklarının analizi yapılmalı ki evet ben bunu inkar edemem deyip kabul etme noktasına gelelim. Ama şunu bil ki ortada bir gerçek var eşin seni bıraktı bunu inkar edebilir misin? Bu gerçeği değiştirebilir misin? Ne kadar inkar etsen de ortada bir gerçek var ve senin bunu kabul etmen dışında başka hiçbir seçenek yok.
Tabi eşin geri dön dese baştan alalım dese böyle ihtimaller var mı bilemiyorum. Bu derinlemesine konuşmalar sonucu ortaya çıkıp düzeltilebilecek bir durum. Çünkü geçmişinde anne-babandan kaynaklanan bir ayrılık durumu var belki bu süreç oraya kadar gerileyip onları bile kabul etmenle atlatabileceğin bir şey olabilir. Sonuçta düşüne sistemiz geçmişte yaşadığımız şeyleri doğru yanlış ayrımı yapmadan duygularla da kategorize edebiliyor. Ki çocukken duygularla eşleşme ihtimali daha normal örnek veriyorum anne-baba beni bıraktı beni istemiyorlar ben istenmeyenim, sevilmeyenim gibi bir eşleşme oluşabilir. Ya da onlardan nefret ediyorum ya da kimseye bağlanamam ya da birine bağlandığımda bağımlı oluyorum gibi. Çok fazla kombinasyon var. Bunları psikologunla da konuşacaksınızdır zaten.
kartalkiz ben senin kaybettigini dusunmuyorum sen onu degil,esin kaybetmis..
o kadar mucadeleci,azimli,fedakar bir kadinsin ki cok taktir ettim seni..gecmiste ailende yasadiklarini evliliginde yasamak istememissin bu seni kamcilamis,askini buyutmus icinde..pirlanta gibi kadinsin,tamam esindir,emek vermissindir ama olmuyorsa da olmuyordur..o gitmek istiyorsa,hersey bitmis degil o kadar guclusun ki sen gucunun,kendinin farkinda degilsin..elinden geleni yapmissin hemde fazlasiyla.
lutfen basin one egilmesin.sonucta ailendir onlar senin uzulmeni istemezler..
sende ve kendimde gordugum sey birseyde cok israr etmek..ben kotu bir donemimde kendime,hatalarima baktim.kadercilik yada degil bilmiyorum ama neyde israr edip,sikayet ettiysem olmuyor diye,oldugunda da onda mutlu olamadigimi gordum..artik elimden geleni yapip, olacagina birakiyorum isimi..birde boyle deneyecegim..
uzulmesi gereken sen degilsin,o..
Rabbim yar ve yardımcın olsun bu gibi kişiler yüzünden dine kendi adamış kişiler yanlış tanınıyor sıkma canını her şey olacağına varır Allah bir kapıyı kapatır bin kapıyı açar
Hikayen beni cok uzdu, diger konuyu biliyorum ama bu kadar ayrintili anlatmamistin.
Bundan sonra Allah seni iyi insanlarla karsilastirir insallah.
Dualarim seninle
Allah yardımcın olsun
bir solukta okudum.
keşke alttan alan olmasaydınız. bir ilişkiye başlarken kesinlikle ben buyum diye karşı tarafa kabullendirmek şart.
bir arkadaşımın abisinin cümlesi. abi eşiyle evlenmiş bakmışki kız devamlı alttan alıyor. abide yüklendikçe yüklenmiş. ama kız kardeşine bebek gibi bakıyor. ve kız kardeşi abi yengeme neden böyle davranıyorsun deyince. ama o alttan alıyor. kendi istiyor böyle olmasını demiş.