Bu çorba nasıl içilir? Lütfen yardım!! :/

kitonyen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2016
48
24
3
27
Bir restauranta gideceğim. Siparişi vermeyi planladığım çorbanın içinde midye var kabuğuyla. Ben onu nasıl içeceğim? Midyenin içini yemem gerekiyor mu? O nasıl olacak? Bunu yemenin adabı nedir?(((

Bir restauranta gideceğim. Siparişi vermeyi planladığım çorbanın içinde midye var kabuğuyla. Ben onu nasıl içeceğim? Midyenin içini yemem gerekiyor mu? O nasıl olacak? Bunu yemenin adabı nedir?(((
Garsonu kimse yokken sıkıştır ifadesini al :))))

Midye çorbası içtim ama ayıklanmıştı midyeler benim içtiğimde, kabuklu kabuklu atıldığını ben görmedim. Muhtemelen kenara alınıp içi çıkarılarak yeniyordur.

Bilemedim ama şöyle yapabilirdim corbayi içip midyeler kapaliysa en sona birakir, tabağın içinde kalan midyeleri kaşıkla ayrı bir tabağa alır sonra açar ve yerdim

Kiz canim istedi naptn sen yiyemem de onu smdi. Bulamam da.
O kadar canm istemedi biseyi smdi de bunu cekicegi tuttu.kesin ondan ye sonra da gel tadini anlat

Belki sıradışı otantik bir yemek daveti almıştır :)))))
Vay be, ben midye çorbasını Tv'de gördüm. Bulunduğum şehirde bu çorbayı yapan lokanta bile yoktur eminim. İnsanlar nasıl içerim diye kaygilaniyor. Ben de gideyim de kuru fasulyeme ekmek banayim
Konu sahibinin bahsettiğini birara ntvde Fransız bir aşçı program yapıyordu o içerken görmüştüm. Sıvı kismi çok olmuyordu zaten. Kabukları kasikla ayırıp içini yiyorlar,kabuk çorba kasesinde kalıyordu sanırım. Nasıl iceceksiniz onu ya kabuklu kabuklu afiyet olsun yine de

Midye çorbası içindeki midyeler açık olur, Zaten sıcakta açılır midye, kapalı olan varsa bırakırsınız, ya da etrafta yiyen başka biri varsa ne yaptığına bakın, ben açmakla uğraşmazdım.Kapalı çıkma ihtimali yok ama diyelim ki denk geldi

Neden ille de bu corbayi iceceksiniz ki?
Menude baska bir corba yok mu?
Sadece midye corbasi yenilen bir yere gidecekseniz de masadakilerden kopya cekersiniz artik en kotu.

Rabbim affetsin nimettir en nihayetinde ama ilk okuyunca öğğ fln oldum

Midyelerin sadece kabukları atılıyor diye biliyorum, içi dolu değil. Çorbayı için kabuklarını bırakın çıkartmayın.
Lakin bizim klasik çorbalarımızı hiç bişeye değişmem

Midyeleri de yemeniz şart mı
Sadece çorbayı içseniz

Teorikte bilgiye sahipsiniz yine de

+1
Midye açılmış oluyor kabukları ayeı yerde kendi ayrı yerde yüzüyor zaten.
Ben genelde kaşıkla önce kabukları bir kenara çıkarıyorum sonra da çorbayı afiyetle yiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…