• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu çorba nasıl içilir? Lütfen yardım!! :/

+1
Midye açılmış oluyor kabukları ayeı yerde kendi ayrı yerde yüzüyor zaten.
Ben genelde kaşıkla önce kabukları bir kenara çıkarıyorum sonra da çorbayı afiyetle yiyorum.
Doğru yazmissin. Ama tekniğe gore değişiyor. Bazi istiridye çeşitlerinde ve minik midyelerde özellikle yarim acik kalacak şekilde pişiriliyor. Hatta nazi restorantlarda kabuğu klasik niyetine kullaniyorsun :) gerçi ben istiridyeyi çiğ severim ama canim çekti vallahi aksam aksam. Bulsam bulamam yapsam yapamam. Gidip biraz peynir yiyeyim hamile hamile :)))

Bir restauranta gideceğim. Siparişi vermeyi planladığım çorbanın içinde midye var kabuğuyla. Ben onu nasıl içeceğim? Midyenin içini yemem gerekiyor mu? O nasıl olacak? Bunu yemenin adabı nedir?:KK43:(((
ayyy ben hususi öyle restoranta rıyorum hatta istanbula geldigimde gelicem bi gun kadıköyde midye istiridye üzerine bayılıyorum deniz ürünlerine

Ay valla ya benimde canım çekti mutvağa girdim ikamesi yok bari bir yayla çorbası yapayım naneli iyi gider
Haha vallahi nereden karsilastim bu konuyla. Bak midye corbasini türk usulu seviyorsan, yani iç midye ve unla yapilanini düğün çorbası deneye bilirsin yerine. Ben is için taylanda gittiğimde oranin usuluyle yemistim kabuklu yapilanindan ama içinde midye, istiridye, deniz taragi ve yeşil soğanla hic görmediğim bir takim başka otlar vardi. Sirf o corbayi içmeye bir daha giderim o kadar söyleyeyim :)

Balık çorbası iyi yapılmışsa bu çorbadan daha iyi bence. Bu çorbada çok fazla malzeme yüzüşüyor balık daha iyi:)
Bizim burda düz balık var tavada hamsi . Ama buyuksehirkerde iyi bir balık restaurantina gidersem görgüsüzlük yapıp hepsinden istiycem :halay:Somon çorbasını görmüştüm Tv'de ağzımın suyu akmıştı. Ah olsa da icsem :kk77:

Bir restauranta gideceğim. Siparişi vermeyi planladığım çorbanın içinde midye var kabuğuyla. Ben onu nasıl içeceğim? Midyenin içini yemem gerekiyor mu? O nasıl olacak? Bunu yemenin adabı nedir?:KK43:(((
Can'ım çorbanın ortalarına doğru bir tabağa çıkardığın midyeyi çatal ve bıçakla parçala zorlanmaZsın afiyet olsun

Eklentiler

• IMG_2698.webp
    IMG_2698.webp
    16,7 KB · Görüntüleme: 157
temiz midye yapan bir yer olsa da yesek :( hasretim resmen canım çekti

midye çorbasını da yeni duydum ne cahilim :p

Back
X