• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anksiyete ölüm korkusu düşüncesi

Evet tabii ki bunlar bizim beynimizin bize oynadığı oyunlar .. bunun farkındayim ben ama hâlen beynime söz geciremiyorum
Ya bak saat olmuş bu saat uyuyamıyorum. Bugün içimde eşime karşı çocuklarıma karşı falan fazlaca bir sevgi vardı. Neyse 4 yaşındaki oğlum gelip gidip bana sarilip öpüyordu ve ben şimdi resmen bu yüzden uyuyamıyorum. Yine içimi o korku kapladı neden bugün böyleydim diye niye oğlum böyle davrandı falan..ve bugün hastaneye gideceğiz başka şehire. Normalde ben kesinlikle şehirlerarası yolculuk yapacağımiz zaman stresten öyle kötü olurum ki. Bugün ama niyeyse içimde hiç stres yoktu ve ben stres olmadığım için stres oldum. Niye böyleyim bana ne oldu falan çok değişik şeyler yaa yoruldum artık gerçekten..

Ya bak saat olmuş bu saat uyuyamıyorum. Bugün içimde eşime karşı çocuklarıma karşı falan fazlaca bir sevgi vardı. Neyse 4 yaşındaki oğlum gelip gidip bana sarilip öpüyordu ve ben şimdi resmen bu yüzden uyuyamıyorum. Yine içimi o korku kapladı neden bugün böyleydim diye niye oğlum böyle davrandı falan..ve bugün hastaneye gideceğiz başka şehire. Normalde ben kesinlikle şehirlerarası yolculuk yapacağımiz zaman stresten öyle kötü olurum ki. Bugün ama niyeyse içimde hiç stres yoktu ve ben stres olmadığım için stres oldum. Niye böyleyim bana ne oldu falan çok değişik şeyler yaa yoruldum artık gerçekten..
Aynı duygular... İnanın çok tanıdık hisler. Bende mutlu olduğumda korkarım. Hani insanlar iyi düşün iyi olsun derler ya bana göre sanki ne zaman iyi düşünsem aksi oluyor gibi geliyor .. ve ne zaman stres olsam sonuç daha iyi oluyor gibi geliyor. O yüzden bende biseyi takmiyorsam eyvah ben niye bu kadar rahatım acaba bişey mi olacak gibi berbat bir hisse kapılıyorum. Tek çaremiz psikoterapi + onların yazdığı ilaçlar yoksa böyle zehir oluyor hayat anı yaşayamıyoruz

Ben de sizin gibiyim eksiği yok fazlası var her şeyden korktuğum o malum konuya dair anlam çıkarıyorum ya tesadüf ya da algıda seçicilik sosyal medyada hep o videolara denek geliyorum tam Tv yi açtığım an ölüm haberleri çıkıyor ya da yolda cenaze aracı görüyorum korkuyorum kalbim hızlı hızlı atıyor boğazımda bir yumru oluşuyor her şey bir rüyayla başladı yorumuna baktığımda çok etkilendim şimdi hep rüyalarım bile korku dolu

Bu ses en sonunda, at kendini camdan aşağı derse ne yapacaksınız?

O seslerden bir an önce kurtulmanız lazım. Lütfen acilen destek alın.
Dün tedavi olmayan bir kadın yaşadığım mahallede 3 çocuğundan 2 sini bileklerini keserek öldürdü birini yaraladı
Ve kocası diyor ki bana hep derdi bizi takip ediyorlar bizi öldürecekler vs vs
Tedavi olmak istemedi bende zorlamayın dedim diyor
Bu kadının hastalığı da böyle başlamadı hafiften başladı elbette
İnsanlar nasıl olupta kendini psikolojik olarak iyi hissetmediğinde tedavi olmaz gerçekten anlamıyorum gerçekten
Cok üzücü

Ben de sizin gibiyim eksiği yok fazlası var her şeyden korktuğum o malum konuya dair anlam çıkarıyorum ya tesadüf ya da algıda seçicilik sosyal medyada hep o videolara denek geliyorum tam Tv yi açtığım an ölüm haberleri çıkıyor ya da yolda cenaze aracı görüyorum korkuyorum kalbim hızlı hızlı atıyor boğazımda bir yumru oluşuyor her şey bir rüyayla başladı yorumuna baktığımda çok etkilendim şimdi hep rüyalarım bile korku dolu
Gerçekten kınamıyorum ayiplamiyorum yargilamiyorum sadece merakımdan soruyorum
Allaha inancınız yok mu
İmanınız yok mu
Ondan habersiz o izin vermeden yaprak bile kimildamaz
O herseyi ilahi bir düzen içinde yarattı
Sizin benim onun bunun kısacası herkesin ölüm saati onun tarafından belirlendi
Bizler bu saati ne ileri ne geri almak kudretinde değiliz
Yani siz misal 30 yaşındaysanız Allah da size 90 yaşa kadar ömür verdiyse kimse bunu kisaltamaz
Ya da siz 30 yaşındaysanız ve ömrünüz de bu kadarsa bunu kimse uzatamaz
Kısacası kendinize yaptığınız bu eziyetin gördüğünüz gibi ilahi düzene bir etkisi yok
Ha ne olur yaşam kaliteniz düşer
Bizim başımıza Allahin yazdığından başka bir şey gelmez teslim olum rahat edin
Şimdiye dek duyduğunuz kaygılar vs ile neyi degistirebildiniz mesela ?

Allaha inancınız yok mu
İmanınız yok mu
Yani siz misal 30 yaşındaysanız Allah da size 90 yaşa kadar ömür verdiyse kimse bunu kisaltamaz
Kısacası kendinize yaptığınız bu eziyetin gördüğünüz gibi ilahi düzene bir etkisi yok
Çok haklısınız evet dediklerinizin farkındayım ama aklıma kalbime söz geçiremiyorum inanın 5 vakit namazımı kılarım dualarımı ederim Allah kabul etsin ama bu yeni oldu bende birden düştü içime
Allah razı olsun sizden tekrar tekrar okuyorum yazdıklarınızı iyi geliyor

Çok haklısınız evet dediklerinizin farkındayım ama aklıma kalbime söz geçiremiyorum inanın 5 vakit namazımı kılarım dualarımı ederim Allah kabul etsin ama bu yeni oldu bende birden düştü içime
Allah razı olsun sizden tekrar tekrar okuyorum yazdıklarınızı iyi geliyor
Şeytan sizinle uğraşıyor kardeşim
Vesvese şeytandandır
Bakın ben size bir tavsiye verecegim bu arada gerçekten çok sevindim iman sahibi olmanıza
Evde gözünüzün en sık değdiği yerlere post it ile yazıp yapıştırın o ayeti
Bizim basimiza Allahin yazdığından başka bir şey gelmez minvalde olanı
La havle Vela kuvvete zikrini bilirsiniz tamamını yani
Bunu her gün 100 defa okumak her derde devadır en hafifi kalp sıkıntısıdır buyruluyor
Bakın ben bunu gönlümün bunaldigini hissettiğim her anda okuyorum
Günlük 100 okumayı alışkanlık haline getirin yemin ediyorum o kadar faydalı ki size anlatamam
Güç ve kuvvet Allaha mahsus diyor bunu düşünerek okuyun
Şifa diliyorum sevgilerimle❤️

Şeytan sizinle uğraşıyor kardeşim
Vesvese şeytandandır
Bakın ben size bir tavsiye verecegim bu arada gerçekten çok sevindim iman sahibi olmanıza
Evde gözünüzün en sık değdiği yerlere post it ile yazıp yapıştırın o ayeti
Bizim basimiza Allahin yazdığından başka bir şey gelmez minvalde olanı
La havle Vela kuvvete zikrini bilirsiniz tamamını yani
Bunu her gün 100 defa okumak her derde devadır en hafifi kalp sıkıntısıdır buyruluyor
Bakın ben bunu gönlümün bunaldigini hissettiğim her anda okuyorum
Günlük 100 okumayı alışkanlık haline getirin yemin ediyorum o kadar faydalı ki size anlatamam
Güç ve kuvvet Allaha mahsus diyor bunu düşünerek okuyun
Şifa diliyorum sevgilerimle❤️
Sizi Allah çıkardı karşıma aksi ne mümkün inanır mısınız elimden zikir matik düşmez daha da dilkat edeceğim dediğiniz şekilde uygulayacağım Allah size de sevdiklerinizle sağlıklı hayırlı uzun ömürler nasip etsin🌸

Arkadaşlar selam.
Öncelikle nasılsınız umarım anksiyetesiz ve mutlusunuzdur. Arkadaşlar ben burada zaman zaman konulara yazdım, yeri geldi kendim konu açtım. Boyle dertlesince iyi geliyor. Arkadaşlar şimdi bende 7-8 aydır var olan anksiyete ölüm korkusu var yani hayatımın her anında yanımda desem yeridir. Bu kelimden o kadar korkuyorum ki.gorunce bile elim ayağım titriyor. Neyse arkadaşlar dedigim gibi işte mesela bir şey almak isterim içimdeki ses alma ne gerek var zaten çok yaşamayız falan diyor. İşte bir yere gideceğim heves kalmıyor. Canım bir sey yemek istiyor aman yemeye ne gerek var zaten öleceğiz diyorum. Neyse arkadaşlar gelelim bugün neden konu açtığıma. Şimdi maalesef yaşanan her şeyi mesaj olarak algılıyorum. Mesela bugün bir oda kokusu aldım sprey işte çok güzel kokuyor. Sonra dedim ki acaba bir tane daha mı sipariş etsem ve tabii içimdeki ses durur mu ne gerek var zaten onun bittiğini görmeyeceksin diyor. Sabahtan beri bu düşünce aklımda ve gerçekten günümü kendime zehir ettim aldigima bin pişman oldum resmen. Yaa arkadaşlar bu sadece his yani anksiyete olur mu böyle şeyler normal mi lütfen biri bir şey desin. Sonra diyorum işte kesin bu düşünce geldiyse o zaman doğru diye. Ahh ahh hayatım zehir oldu kilolu olduğum için ilaç kullanmaktan da korkuyorum. Uzun oldu biraz k.bakmayin.🌸
Anksiyetenin kitabını yazmıs biri olarak söylüyorum ki rahat olun bunların hepsi beyninizin oyunu. Sizinle aynı şeyleri yaşayan binlerce insan var inanın bu düşünceler gerceği yansıtmıyor. Bunları reddetmeyi öğrenmelisiniz yoksa kapılır gidersiniz hayatınız zehir olur. Böyle seyler Aklınıza geldiğinde hareketli bi şarkı falan acın yada kendiniz söyleyin. Beyninizin odağını dağıtmasına yardımcı olur. Sayı sayabilirsiniz ama bana müzik daha iyi geliyor her zaman. Tek careniz bu düsünceleri gecistirmek reddetmek gercek olmadıgını kendinize kabul ettirmek.

Allaha inancınız yok mu
İmanınız yok mu
İşte bakin tıpta anksiyete dinde vesvese bunun adı. Ben çok muhafazakar bir kadınım namazında niyazimdayim ama yok gitmiyor bu düşünce gitmiyor. Bakın gerçekten kınamayın sakın nasıl oluyor nasıl böyle düşünüyorlar diye düşünmeyin gerçekten bir noktadan sonra kontrolu kaybediyorsunuz

Anksiyetenin kitabını yazmıs biri olarak söylüyorum ki rahat olun bunların hepsi beyninizin oyunu. Sizinle aynı şeyleri yaşayan binlerce insan var inanın bu düşünceler gerceği yansıtmıyor. Bunları reddetmeyi öğrenmelisiniz yoksa kapılır gidersiniz hayatınız zehir olur. Böyle seyler Aklınıza geldiğinde hareketli bi şarkı falan acın yada kendiniz söyleyin. Beyninizin odağını dağıtmasına yardımcı olur. Sayı sayabilirsiniz ama bana müzik daha iyi geliyor her zaman. Tek careniz bu düsünceleri gecistirmek reddetmek gercek olmadıgını kendinize kabul ettirmek.
Merhaba iyi akşamlar ya en son paylaştığım konuya bakmanız mümkün mü acaba size de rüzgar esme hissi oluyor mu çok değişik ama bilmiyorum bunu bile kötüye yoruyorum. Acaba bu da anksiyeteden mi

Ya peki sizde de böyle mi her şeyi ölüme yormak neden yoruldum vallahi yoruldum yaa

Arkadaşlar selam.
Öncelikle nasılsınız umarım anksiyetesiz ve mutlusunuzdur. Arkadaşlar ben burada zaman zaman konulara yazdım, yeri geldi kendim konu açtım. Boyle dertlesince iyi geliyor. Arkadaşlar şimdi bende 7-8 aydır var olan anksiyete ölüm korkusu var yani hayatımın her anında yanımda desem yeridir. Bu kelimden o kadar korkuyorum ki.gorunce bile elim ayağım titriyor. Neyse arkadaşlar dedigim gibi işte mesela bir şey almak isterim içimdeki ses alma ne gerek var zaten çok yaşamayız falan diyor. İşte bir yere gideceğim heves kalmıyor. Canım bir sey yemek istiyor aman yemeye ne gerek var zaten öleceğiz diyorum. Neyse arkadaşlar gelelim bugün neden konu açtığıma. Şimdi maalesef yaşanan her şeyi mesaj olarak algılıyorum. Mesela bugün bir oda kokusu aldım sprey işte çok güzel kokuyor. Sonra dedim ki acaba bir tane daha mı sipariş etsem ve tabii içimdeki ses durur mu ne gerek var zaten onun bittiğini görmeyeceksin diyor. Sabahtan beri bu düşünce aklımda ve gerçekten günümü kendime zehir ettim aldigima bin pişman oldum resmen. Yaa arkadaşlar bu sadece his yani anksiyete olur mu böyle şeyler normal mi lütfen biri bir şey desin. Sonra diyorum işte kesin bu düşünce geldiyse o zaman doğru diye. Ahh ahh hayatım zehir oldu kilolu olduğum için ilaç kullanmaktan da korkuyorum. Uzun oldu biraz k.bakmayin.🌸
Korkunun ecele faydası yoktur sözünü hiç duydun mu ? Sen kendini sevmiyosun hayattan tat almıyorsun hiç bir şeyle ilgilenmek istemiyosun okadar yanlış ki bir yarın daha varmı diye sorgulamıyorsun, bir çanta mı beğendin o bugün alınacak, bir elbise mi giymek istiyosun o bugün giyilecek parfüm mü hoşuna gitti o sıkılacak belki hiç birimizin yarını yoktur? Sadece bugün vardır belki? Bilemezsin bunlarla kafanı meşgül edecek kadar hayat uzun değil. Dışarıda bir hayat var nekadar kötülük olsa da dünyada nekadar zorluk olsa da bir hayat var ve sen geç yaşını kendi kendine zehir ediyosun bu düşüncelerin hepsi sana hastalık olarak geri dönüyor , kiloluysan mesela kendini böyle kabul et ve kendine yeni sayfa aç zayıfla spor yap işe git arkadaş edin kitap oku yapılacak okadar çok şey var ki ehliyete yazıl araba kullanmak çok zevkli mesela ... ama biz buraya sabaha kadar da yazsak sen değişmezsin psikoloğa başvurman lazım bu böyle gitmez zehir edersin kendine hayatı

Korkunun ecele faydası yoktur sözünü hiç duydun mu ? Sen kendini sevmiyosun hayattan tat almıyorsun hiç bir şeyle ilgilenmek istemiyosun okadar yanlış ki bir yarın daha varmı diye sorgulamıyorsun, bir çanta mı beğendin o bugün alınacak, bir elbise mi giymek istiyosun o bugün giyilecek parfüm mü hoşuna gitti o sıkılacak belki hiç birimizin yarını yoktur? Sadece bugün vardır belki? Bilemezsin bunlarla kafanı meşgül edecek kadar hayat uzun değil. Dışarıda bir hayat var nekadar kötülük olsa da dünyada nekadar zorluk olsa da bir hayat var ve sen geç yaşını kendi kendine zehir ediyosun bu düşüncelerin hepsi sana hastalık olarak geri dönüyor , kiloluysan mesela kendini böyle kabul et ve kendine yeni sayfa aç zayıfla spor yap işe git arkadaş edin kitap oku yapılacak okadar çok şey var ki ehliyete yazıl araba kullanmak çok zevkli mesela ... ama biz buraya sabaha kadar da yazsak sen değişmezsin psikoloğa başvurman lazım bu böyle gitmez zehir edersin kendine hayatı
Olmuyor işte arkadasim maalesef olmuyor hayattan zevk almak diye bir şey yok resmen

Olmuyor işte arkadasim maalesef olmuyor hayattan zevk almak diye bir şey yok resmen
Ya iyi de ölümse hepimize ölüm var hiç birimiz çivi çakmayacaz ki dünyaya bunu aşamıyosan kendine iyilik yap psikoloğa git. Her piskoterapi veya psikolog seansları ilaçlı değildir bunu doktorun karar verecektir zaten en iyisi neyse onu yapacaktır. Hayatta zevk almadan mutlu olmadan ölmek çok daha kötü. İnsanın içinde hiç bişey kalmamalı.

Ya peki sizde de böyle mi her şeyi ölüme yormak neden yoruldum vallahi yoruldum yaaana
Merhaba iyi akşamlar ya en son paylaştığım konuya bakmanız mümkün mü acaba size de rüzgar esme hissi oluyor mu çok değişik ama bilmiyorum bunu bile kötüye yoruyorum. Acaba bu da anksiyeteden mi
Merhaba. Öncelikle söyle söyleyeyim. Anksiyete takıntıları kisiden kisiye değisebilir. Ama sizin takıntınız okb takıntısına benziyor biraz. Anksiyete daha cok düsüncelerle ilgili takıntılardır okb kötü koku, rüzgar esme, pis hissetme vs gibi. Uzmana danışmanızda fayda var. Anksiyete beraberinde okb yi de getirir. Bi ara bende de sağı solu silme takıntısı vardı. Mesela masanın kösesi kafama takılıyodu orayı silmezsem mutfaktan çıkarmıyordum cıksam bile geri girip oraya silmek istiyordum değisik biseydi. Sonra gecti tabi. Dediğim gibi bunu uzmanla görüşmenizde fayda var.

Ya peki sizde de böyle mi her şeyi ölüme yormak neden yoruldum vallahi yoruldum yaa
Tabi ki. Sadece siz yada ben değil. Bütün anksiyete hastaları herseyi en kötüsüne yorumlar. Ben bi ara öleceğim diye günlerce ağladığımı biliyorum. Yani cok normal bu düsünceleriniz anksiyete ölüm korkusu bizzat

Arkadaşlar selam.
Ybende 4 aydır böyleyim her sanihe aklımda ölüm

Arkadaşlar selam.
Benimde böyle idi psikoloğa gidip ilaç kullandım inanli çok kısa süre de düzeldim ilaçdan korkma bence üst seviye bişey vermiyorlar zaten aksine daha ilerletmemelisin

Back