Tadı güzel mı canım ben pek onyargiyla yaklaştım ama özel bir corbaymis galiba+1
Midye açılmış oluyor kabukları ayeı yerde kendi ayrı yerde yüzüyor zaten.
Ben genelde kaşıkla önce kabukları bir kenara çıkarıyorum sonra da çorbayı afiyetle yiyorum.
Doğru yazmissin. Ama tekniğe gore değişiyor. Bazi istiridye çeşitlerinde ve minik midyelerde özellikle yarim acik kalacak şekilde pişiriliyor. Hatta nazi restorantlarda kabuğu klasik niyetine kullaniyorsun :) gerçi ben istiridyeyi çiğ severim ama canim çekti vallahi aksam aksam. Bulsam bulamam yapsam yapamam. Gidip biraz peynir yiyeyim hamile hamile :)))+1
Midye açılmış oluyor kabukları ayeı yerde kendi ayrı yerde yüzüyor zaten.
Ben genelde kaşıkla önce kabukları bir kenara çıkarıyorum sonra da çorbayı afiyetle yiyorum.
Yemeğe ılgım oldugundan yemek programlarini kacirmiyorum geneldeTeorikte bilgiye sahipsiniz yine de
Ay valla ya benimde canım çekti mutvağa girdim ikamesi yok bari bir yayla çorbası yapayım naneli iyi gider:)canim çekti vallahi aksam aksam.:)))
ayyy ben hususi öyle restoranta rıyorum hatta istanbula geldigimde gelicem bi gun kadıköyde midye istiridye üzerine bayılıyorum deniz ürünlerineBir restauranta gideceğim. Siparişi vermeyi planladığım çorbanın içinde midye var kabuğuyla. Ben onu nasıl içeceğim? Midyenin içini yemem gerekiyor mu? O nasıl olacak? Bunu yemenin adabı nedir?(((
Tadı güzel mı canım ben pek onyargiyla yaklaştım ama özel bir corbaymis galiba
ayyy ben hususi öyle restoranta rıyorum hatta istanbula geldigimde gelicem bi gun kadıköyde midye istiridye üzerine bayılıyorum deniz ürünlerine
Haha vallahi nereden karsilastim bu konuyla. Bak midye corbasini türk usulu seviyorsan, yani iç midye ve unla yapilanini düğün çorbası deneye bilirsin yerine. Ben is için taylanda gittiğimde oranin usuluyle yemistim kabuklu yapilanindan ama içinde midye, istiridye, deniz taragi ve yeşil soğanla hic görmediğim bir takim başka otlar vardi. Sirf o corbayi içmeye bir daha giderim o kadar söyleyeyim :)Ay valla ya benimde canım çekti mutvağa girdim ikamesi yok bari bir yayla çorbası yapayım naneli iyi gider
Tadı güzel mı canım ben pek onyargiyla yaklaştım ama özel bir corbaymis galiba
oyy midyenin herşeyi güzeldir..
Balık çok severim , büyükşehirlerde denk gelirse deneyeyim bunu da çok merak ettim tadınıDeniz ürünü yiyorsan, balık çorbası seviyorsan güzel güzelben midye tavaya hastayım çorbayı neyi yaya bırakır tabi o ayrı
Midye dolma o kadar hijyen dışı pis yerlerde hazırlanıyor yine de vazgeçemyrmkaridesi kalamarı hamsiyi yalan eder midye
Balık çok severim , büyükşehirlerde denk gelirse deneyeyim bunu da çok merak ettim tadını
Bizim burda düz balık var tavada hamsi . Ama buyuksehirkerde iyi bir balık restaurantina gidersem görgüsüzlük yapıp hepsinden istiycemBalık çorbası iyi yapılmışsa bu çorbadan daha iyi bence. Bu çorbada çok fazla malzeme yüzüşüyor balık daha iyi:)
Haha vallahi nereden karsilastim bu konuyla.
Can'ım çorbanın ortalarına doğru bir tabağa çıkardığın midyeyi çatal ve bıçakla parçala zorlanmaZsın afiyet olsunBir restauranta gideceğim. Siparişi vermeyi planladığım çorbanın içinde midye var kabuğuyla. Ben onu nasıl içeceğim? Midyenin içini yemem gerekiyor mu? O nasıl olacak? Bunu yemenin adabı nedir?(((
Artik dönünce nasil ictigini anlatır.Konu sahibi şuan çorbada mideleri ayıklamayla meşgul heralde ses yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?