bu bebeği istediğimden emin değilim

Hiç korkma... Ben 20 yasindayim 21 olucam belki sana gore ilginç gelebilir ama 7aydir evliyiz ve ilk ay korunmadik reglim problemli diye sonraki aylar korunmayi dusunmustuk yani en azindan ben ve etrafındaki dostlarim ailem korunma bi tane olsun sonra korun dediler hemen olmaz dediler ben de bebekleri ve cocouklari çok fazla seviyorum küçük yasta anne olmak istediğimi düşündüm ve korunmadim 6 aydir hamile kalamiyorum o kadar çok istiyorum ki genç anne olmak kendime de güveniyorum okuyorum daha ama hic birşey umrumda değil esinle benim ikimizin bi parcasi düşünmek bile güzel sevdiğim adam ve ben ilimizden bIR parça.. Belki hazir değilsin ama eşin onu severken o kadar mutlu olacaksinki hele de sana emekleyip geldiğinde ilk anne dediğinde hep hastaligini düşünme ya da yaramazligini sen nazil yetistirrsen öyle olur EE hastaliga gelince bizlerde ne hastalıklar geçirdik lütfen sakın bebeğine kuymak geldiyse aklina yalvaririm kiyma sonra o kadar çok vicdan azabi cekersinki ben buna eminim çok mutlu olacaksin meleğinle onu huzursuz etme ve dua et Allah sana bi nebi cennet bahsetmiş .. Yerinde olmak isteyen milyonlarca si var milyarlarca para verip bi bebeğesahip oolmayanlar var lütfen arkadasim gerekirse pskiyatrise git yardim al kendine güven sen eminim güçlü bi kadinsindir benim bunları yazarken gözlerim doldu umarim sana biraz yardimci olabilmisimdr bu konuda dua et bebegin saglikli olsun başka endisen de olmasin kal bebeginle saglicakla ikinizide Rabbime emanet ediyorum.. İyi geceler :)
iyi geceler arkadaşlar
evliyim severek evlendik eşimi seviyorum ve hamileyim planlı olmayan bir gebelikti yaşım 27 kafam çok karışık anne olmak istemiyorum bir bebeğin sorumluluğunu kaldıramam eşime ve özgürlüğümüze okadar düşkünüm ki sanki bebek huzurumuzu mutluluğumuzu kaçıracak gibi hissediyorum. bebek çocuk büyük sorumluluklar demek uykusuz geceler,hastalığı doğuma kadar olan rahatsızlıklar doğum stresi bunun gibi durumlar...eşimde istemiyor ama oldu yapacak bişi yok diyor açıkçası kendimi anne olarak düşünemiyorum eşim zaten çocuk gibidir ilgi düşkünüdür onunla uğraşmak bana yetiyor eşimle biz mutluyduk ya:KK43: şimdi başka sorumluluklar çok kafam karışık mutsuzum eşimede yansıtıp onuda üzmek istemiyorum.annelik duygusundan yoksunum bana göre değil neden böyle oldum ki başkalarının çocuklarını sever idim. ama kendimde olacağını öğrendiğimden beri tüm bebeklerden soğudum. arkadaşımın bebeği oldu daha yeni görmeye bile gitmedim oysa o ne kadar mutlu kızı oldu diye yere göğe sığamıyor ben neden böyle değilim ? benim gibi olanlar varmı acaba

ayrıca düşündüğüm bir şey var ben bebekleri çok severdim fakat arkadaşımın 4 yaşında bir kızı var çok yakın arkadaşımdır bebek beni itiyordu doğduğundan beri görsel olarak yani bişi var anlatamıyorum sonra büyüdü falan geçen sene bana geldiler kız ama öyle bir kız yok yerinde durmuyor yaramaz saldrgan yerdeki taşı aldı bana fırlattı o an bütün bebeklerden çocuklardan soğumama sebep oldu bide itici geliyor bana elimde değil nedenini bilmıyorum en yakın arkadaşım ama durum bu şimdi hep aklıma arkadasımın bebeği gelıyor benımde çocugun ona benzerse yaramaz olursa diye belkide bu bende bilinçaltı yaptı bilemıyorum.çevremde anne olanlar bak gör halimi akıllı ol çocuk yapma diye şaka yollu takılıyor ama gerçeklik payı var bence çünkü yerlerinde duramıyorlar çocuk peşinde içtiği kahveden bile tat alamıyorlar diken üstündeler tatile bile gidemeyen arklarım var çocuk bırakıcak kimse olmadığı için daha bir dolu örnek...

Senin içinde anaçlık yok.Annelik duygusu hamile olduğun halde oturmamış.Daha şimdiden yok uykusuz geceler,yok kahve bile içemiycem,yok tatile gidemiycem.Aynen öyle.Onların hiçbirini yapamiyorsun.Anne olmak kolay değil.Bidaha hep evladın için yaşıyosun.Ama dünyanın en güzel duygusu en büyük sevgisi evlat!Her zaman söylüyorum zaten Rabbim isteyene versin inşallah.

Onlarca evlat isteyen anneler varki evini arabasını satıp tup bebek merkezlerine koşturan anneler var.. sizin yazınızı okuyunca işte allah bebeği gerçekten istediğine veriyor.isteyene değil bunu birkez daha anladim sayenizde
Kesinlikle 4 sene neler yaşadım bir Allah bir ben bilirim. Şu an onun için canımı veririm canımı... Allah isteyenlere versin

Yorumlari okuyunca sinir oldum..yok Allah bebegi istedigine verirmis yok iste icinde anaclik yokmus.. yani kadin bu duygularin icerisinde olmayi kendisi secmiyor ki.. ayni durumda ben de hicbir sartla kesinlikle hatta asla cocuk istemiyorum..ve yapmicazda..istemeyince istemiyor insan.. kendisi de soyluyor zaten olanlayarak olmamis diye..simdi buraya yok ugrasipta yapamayanlar var demenin ne geregi var ki..varsa bir fikriniz yazin bence aldirmak veya aldirmamak hakkinda..ama ona hissettigi duygularin yanlisligi hakkinda seyler yazmayin bence..

aldırmak hakkında bir video izlemiştim. içinizde bir canlı var ve onu parçalara ayırarak alıyorlar ordan. bir nevi cinayet :KK43:
bir farkı yok. olan olmuş ve o sizin canınız.

Tatlim benim sen de haklisin ama anlayamazsin insallahta hic ama hic anlamazsin istediğinde olur bebegin inşallah.. Arkadaş alismaya calisiyr ama bu insanlar da tepkilerini biraz farklı veriyor bunun nedeni canlari aciyo herkes farklı bir psikolojide o arkadaşlara da hatta ben de yazdim kendince birşeyler rahatsız olduysaniz oözür dilerim. Kizmamak gerekir bu arkadasimiza da kizmamak gerekir dediğim gbi herkes farklı bi pskolijide kimsenin benim senin ya da diğerlerinin arkdasa bisey demeye hakki yok esi o ve Allah arasında inşallah hayirlisu olur ben arkadasim için bu şekilde dua edicem .. Ama kizma sen de arkadaşlara güzel arkadasim onlar da napsin canlari yaniyo Allah en iyisi mi herkese istediği mutluluğu yasatsin :):)
Yorumlari okuyunca sinir oldum..yok Allah bebegi istedigine verirmis yok iste icinde anaclik yokmus.. yani kadin bu duygularin icerisinde olmayi kendisi secmiyor ki.. ayni durumda ben de hicbir sartla kesinlikle hatta asla cocuk istemiyorum..ve yapmicazda..istemeyince istemiyor insan.. kendisi de soyluyor zaten olanlayarak olmamis diye..simdi buraya yok ugrasipta yapamayanlar var demenin ne geregi var ki..varsa bir fikriniz yazin bence aldirmak veya aldirmamak hakkinda..ama ona hissettigi duygularin yanlisligi hakkinda seyler yazmayin bence..

Bakın sizi anlayabiliyorum, evet anne olmak için tedirginsiniz. Fakat Allahım size bir çocuk vermiş, bunu siz çok isteyip vermeyedebilirdi. Nice kadınlar var hamile kalamayıp, 'Anne' olmak isteyen. Düşünsenize siz yaşlandığınızda torunlarınız olucak, ve size ''Anneanne'' diyeceklerini... Özgürlük bir yere kadar be canım, bebeğiniz olsun ne fark eder ki ? Gezin dolaşın... Belki de arkadaşınızın ilk çocuğu olduğu için şımartmış olabilir (yanlış anlamayın) Yani demek istediğim, her tarafta bir sürü çocuk var ve kurslar var nasıl büyüteceğinizi Annelere de sorabilirsiniz. Onlar daha bebek, 5 yaşındakiler çocuk değildir. Aslında doğruyu yanlışı öğrenirler. Sizi bu kötü yapmasın, ben anne olamayacağım diye üzülüyorum hormonlarım yüzünden. Ama Yüce Rabbim büyüktür ki size bir çocuk bağışlamış ve onun değerini bilin. Sizden rica ediyorum kıymayın o yavruya, emin olun ki yaşlandığınızda yalnızlığı değilde bir çocuk sahibi torun sahibi olmak isteyeceksiniz. Onlar evet geceleri ağlar ama acıkırlar, dilleri var ama konuşamazlar anlatamazlar dertlerini. Ama size güvenirler. Karnınızda ki bebek bile size bağlı, size güveniyor. Siz en iyisi eşinizi karşınıza ciddi bir anlamda çekin, ortaklaşa karar verin. Tabii siz bilirsiniz fakat anlattıklarımı dinlerseniz sevinirim. Lütfen...

Yorumlari,, cevaplarinizi hicbiseyi okumadim konunuz disinda.. Bizde tam bi gezgkn ciftiz ve ekimde minnak bi kizim olucak. Hamileligimi ogrendigimde sebebini bilmeden oturdun agladm 2 saat. Ardindan tek basima gitmek istedigim bahamalar miami vs turu planlari yapildi ve gidildi. Zmnla alistim anne olma dusuncesine ve evet geldiktn snra anliyosun ne garip bi duygu! Seneye icin phuket singapur tatil planina kadar ayarladim. Minnak babannesinde kalicak bi hafta kadar. Yani eger sen istersen yine ayni modda yasamaya devam edebilirsin. Tipik turk anneleri gibi ay cocuk usur aman kim ugrascak diye ewden cikmamazlik yapmamak isin puf noktasi. Bide nolur canini yakma bebisin:KK43:

Hamileyken insan anlamaz annelik duygusunu. Ama doğduğu an kucağında size ait bir bebek olacak ve hayatınızda ondan daha çok sevdiğiniz kimse olmayacak. 27 yaş epey iyi bir yaş. Insan tüm zorluklara alisiyor. Şimdi poğaça yaptım kahvaltıda yesin kuzularim. Bende aşırı özgür sorumsuz bir insandim. Şimdi hayatımda 3 melek var. Hergün onlar mutlu olsun diye çaba gösteriyorum. Onlar mutlu olunca ben yaşamaktan daha fazla keyif alıyorum. Her kadın anne olmalı. Yoksa ilerde pişman olursunuz.

Allahım sen aklımı koru.Yok tatile gidilemezmiş yok istenen şeyler bebekle yapılamazmış.şimdi o sizinle gezip tozmak bebek sorumluluğu almak istemeyen eşiniz var ya varsayalım ki bebeği aldırdınız yaşı olgunlaştığı zaman ilk sizi suçlayacak emin olun.evleniyor ve bu denli çocuk istemiyorsanız gidip tüplerinizi bağlatın ve rahat rahat gezin.ayrıca bende arkadaşlar gibi annelik duygusunun Allahın bir lutfu olduğunu ve herkeste varolmadığını düşünüyorum.kimi olmasıyla imtihan olur kimi olmayışıyla ama sizinki ekstra bi durum gezecek tozacak imkan var ama iş sorumluluğa gelince istemiyorum.8 sene sonra hamile kaldım ve şurda doğuma bir iki haftam kaldı ama hala içim titriyor ya ona bişey olursa diye.bu süreç istenmeden katlanılacak bi süreç değil.size şimdi durup hamile kalana kadar ve sonrasında çektiklerimi anlatmayacağım tabi ki ama biraz insaf diyorum hayat sizin yaşamak istediğiniz kadar basit ve bir cana kıyacak kadar boş değil.

Eskiden ben de öyleydim. Hiçbir çocuğu sevemez, çocuklu arkadaşlarım çocuklarını getirdiğinde huzursuz olur, otobüste yanıma çocuklu biri oturunca çocuğun bacağının bacağıma çarpmasına sinir olur, hatta birçok çocuktan tiksinirdim. Çocuğun yükten başka bir şey olmadığını düşünürdüm. Bu ortaokuldan geçen seneye kadar böyleydi. Şuan 27 yaşındayım. Yeni evlendim sayılır. Geçen sene eşime evlenmeden önce resmen çocuk istemediğimi açık bir şekilde anlattım ve onu çocuk yapmamaya ikna ettim ki o çocukları çok sever çok iyi iletişim kurar. Ancak birkaç ay önce bir şey oldu bana ne oldu bilmiyorum, hep çocuklarla ilgilenmeye, ağladıklarında hüzünlenmeye, hoplayıp zıplamalı bir şey yaptıklarında endişelenmeye ve kollamaya başladım. Sonra anladım ki benim biyolojik saatim gelmiş. Evet biyolojik saat. Böyle bir şey var! Bazı kadınlarımız küçüklükten anneliği arzular, çocukları sever. Bazılarımız uzunca süreler bunu hissedemeyiz. Bazılarımız da zamanı gelince hissederiz. Sizin henüz biyolojik saatiniz anneliğe hazır değil. Şuan eşimle birkaç aydır bebek sahibi olmaya uğraşıyoruz, her ay deli gibi gebelik testi yapıyor ve her seferinde umutlanıp hayal kırıklığı yaşıyorum. Henüz endişelenmek için erken olmasına rağmen ağlıyor üzülüyorum zaman zaman. Durum nereden nerelere geldi anlayacağınız. Size bu bir psikolojik durumdur diyemem, bebeğiniz olunca geçer garantisi veremem. Ancak anneliğe hazır olmadığınızı söyleyebilirim. Ya eşinizle bir uzman yardımı alarak konuşun ve bu gebeliği sonlandırma kararına ikna edin, ya da kendinizi bebek sahibi olmaya ikna edin. Eskiden bana yük gelen şeyler, şuan sadece teferruattan ibaret geliyor. Çok zor bir durum gerçekten anlıyorum sizi çünkü ben de hissettim aynı şeyleri. Dilerim en kısa sürede en güzel kararı verirsiniz.

Kızlar siz nerde yaşıyorsunuz :-)
biri demiş evet çok uykusuz kaldım ama değdi.. öteki kahve bile icemiyosun.. digeri tatil matil yok..
Valla çok merak ettim.. sizin evde gerçekten bir bebek mi var , yoksa ejderha mı :-)
Benim kızım da 1.5 yaşında, valla hiç keyfimi erteledigimi hatirlamiyorum.. Hatta yine hamileyim; kahvemi yapar kitabımı okur bol bol nette gezinirim.. Kızımla oynasir kocamla evimle ilgilenirim.. gezmeleri hiç saymiyorum bile..
Ama önce dünya benim etrafimda döner.. ki onlarla daha tok ve daha sağlıklı şekilde ilgilenebileyim diye..
herşeye vaktim yetiyor çok şükür..
Şaştım kaldım yani.. :-/

Şu forumda çocuk istemiyorum, hamileyim ama doğurmakta karasizim, istemeden hamile kaldım, korunurken hamile kaldım ne yapacağım vs... diye konu açmak yemin ediyorum büyük cesaret işi.

Çünkü o kadar çok yargılayan ya da hirsini üzüntüsünü böyle konu açan kadınlardan çıkaran bir ton üye var ki bazen konuyu açıp akıl isteyenlere çok üzülüyorum. Sanki bu kadın istemsiz hamile kaldı diye çocuğu olmayanların yıllarca tedavi görenlerin bebeği olmuyor sanki Allah böyle düşünen kadınlara çocuk verdiği için diğerlerine vermiyor.ne kadar acımasız insanlar var ya kadın akıl istemiş yardım istemiş millet hirsini ondan çıkarmış.

şaşacak bişey yok bizler nasıl farklı isek bebekler de farklı farklı, arkadaşımın oğlunu koltuğa oturt sen gelip almadan kıpırdamaz ordan kirlent gibi oturur orda, ama benim oğluma bir an arkanı dön yeter ki, ev alt üst olur

aynı kadının tüm çocukları bile aynı olmaz ki
Aaa olur mu bütün bebekler aynı kalıpta doguyor. hepsi aynı olmak zorunda.lutfen abartıyorsunuz hepiniz :)

Yav benimkiler ikiz biri tam bir haylaz diğeri sakin bir çocuk.

Vallahi kk çok değişik bi platform tam ibretlik cevaplar var bu konuda :KK53:

Şu forumda çocuk istemiyorum, hamileyim ama doğurmakta karasizim, istemeden hamile kaldım, korunurken hamile kaldım ne yapacağım vs... diye konu açmak yemin ediyorum büyük cesaret işi.

Çünkü o kadar çok yargılayan ya da hirsini üzüntüsünü böyle konu açan kadınlardan çıkaran bir ton üye var ki bazen konuyu açıp akıl isteyenlere çok üzülüyorum. Sanki bu kadın istemsiz hamile kaldı diye çocuğu olmayanların yıllarca tedavi görenlerin bebeği olmuyor sanki Allah böyle düşünen kadınlara çocuk verdiği için diğerlerine vermiyor.ne kadar acımasız insanlar var ya kadın akıl istemiş yardım istemiş millet hirsini ondan çıkarmış.
Ben bir gün hamile kalırsam "kabusum gerçekleşti" diye konu açmayı düşünüyorum:)

Ben anne olmayi cok istememe ragmen, kizim dogdugunda cok zorlandim, gencligim bitti dedim ki 23 yasindaydim, bir daha hic istedigim gibi disari cikamiycam diye aglardim, ama kizim 1 yasini gecince cevreyle ilgilenmeye baslayinca rahatladim. Ne istersem yaptim. Bir de kardesi oldu, o da 2 aylik su an. Simdi yine ayni duygati hissediyorum ama gececek biliyorum. Bundan bi 3 yil sonra mesela, cocuklarini buyutmus, onlarin beraber oyun oynayuo hayati paylastiklarini goren, ve de artik yavas yavas eski özgürlüklerine kavusan bir anne olcam Allah nasip ederse. Bu guzellikleri yasamak elbette bir zaman gelecek isteyeceksiniz, cunku kadinin fitratinda annelik vardir. Allah size simdi vermis, demek ki hayirlisi buymus, o zaman tadini cikarin ve bir sure sabredeceksiniz, yine uykulu gecelere sicak kahveye esinize kavusacaksiniz ama.bir de sabah kalktiginizda gudodo annee diyen tatli bir cocugunuz olcak.

Canm valla eğer bu evreyi atlatip doğurmaya karar verirsen ki umarım bunu secersin. Bırak kucağına alınca falan demeyi sonra bi çocuğum olsaydı şu yaşında olacaktı demeyi istermisin nerden biliyorsun ikinciye tekrar gebe kalabilecegini neler oluyor şu hayatta.
Her çocuk aynı değildir korunmak değil ama olmuş bi cna koymak çok günah zaten demişsin günahindan korkuyorum die o çocuk size hesap soracak sonra niyetim hakkaten üstüne gelmek değil.
Ama yarın öbür gün nasıl anne olduğuna sen bile sasiracaksin anne olmak sabri öğretir insana başkasının çocuğuna belki kızıyosun ama kendi çocuğuna babası bile laf söylese kızarsin sonra..
İyi düşün canm çok çok iyi kıpır kıpır içinde bi can taşıdığını anladığında sana muhtaç küçücük bi el elini tuttuğunda anneee diye seni yanına çağırıp korkulu gözlerle sana baktığında bırak herseyi istememe fikri aklından bile geçtiği için çok uzuleceksin.
Hayirlisi olsun insiallah:KK51:

X