bu bebeği istediğimden emin değilim

iyi geceler arkadaşlar
evliyim severek evlendik eşimi seviyorum ve hamileyim planlı olmayan bir gebelikti yaşım 27 kafam çok karışık anne olmak istemiyorum bir bebeğin sorumluluğunu kaldıramam eşime ve özgürlüğümüze okadar düşkünüm ki sanki bebek huzurumuzu mutluluğumuzu kaçıracak gibi hissediyorum. bebek çocuk büyük sorumluluklar demek uykusuz geceler,hastalığı doğuma kadar olan rahatsızlıklar doğum stresi bunun gibi durumlar...eşimde istemiyor ama oldu yapacak bişi yok diyor açıkçası kendimi anne olarak düşünemiyorum eşim zaten çocuk gibidir ilgi düşkünüdür onunla uğraşmak bana yetiyor eşimle biz mutluyduk ya:KK43: şimdi başka sorumluluklar çok kafam karışık mutsuzum eşimede yansıtıp onuda üzmek istemiyorum.annelik duygusundan yoksunum bana göre değil neden böyle oldum ki başkalarının çocuklarını sever idim. ama kendimde olacağını öğrendiğimden beri tüm bebeklerden soğudum. arkadaşımın bebeği oldu daha yeni görmeye bile gitmedim oysa o ne kadar mutlu kızı oldu diye yere göğe sığamıyor ben neden böyle değilim ? benim gibi olanlar varmı acaba

ayrıca düşündüğüm bir şey var ben bebekleri çok severdim fakat arkadaşımın 4 yaşında bir kızı var çok yakın arkadaşımdır bebek beni itiyordu doğduğundan beri görsel olarak yani bişi var anlatamıyorum sonra büyüdü falan geçen sene bana geldiler kız ama öyle bir kız yok yerinde durmuyor yaramaz saldrgan yerdeki taşı aldı bana fırlattı o an bütün bebeklerden çocuklardan soğumama sebep oldu bide itici geliyor bana elimde değil nedenini bilmıyorum en yakın arkadaşım ama durum bu şimdi hep aklıma arkadasımın bebeği gelıyor benımde çocugun ona benzerse yaramaz olursa diye belkide bu bende bilinçaltı yaptı bilemıyorum.çevremde anne olanlar bak gör halimi akıllı ol çocuk yapma diye şaka yollu takılıyor ama gerçeklik payı var bence çünkü yerlerinde duramıyorlar çocuk peşinde içtiği kahveden bile tat alamıyorlar diken üstündeler tatile bile gidemeyen arklarım var çocuk bırakıcak kimse olmadığı için daha bir dolu örnek...
bence çok yanlış düşünüyorsunuz tamam belki kendinizi hazır hissetmiyor olabilrsiniz ama inan ki şuan sizin durumunuzda (hamile) olmak isteyen insanlar var ki bunun için mal varlıklarını bile kaybediyorlar şükretmelisiniz
BELKİDE AİLENİZE DAHA ÇOK HUZUR SAADET MUTLULUK GETİRECEKTIR . hem ANNE Olmakk çok farklı bir duygudur biraz daha büyüsünn o zman anlayacaksındır.

1. Ben şöyle anlatayım ben doğurmadım ama 9 yaşında kardeşim var benim çocuğum gibi. o doğdugunda ben 18 yaşındaydım annem sadece emzirdi. Geceleri benimle yatardı velisi benim. İlk doğdugunda eve geldiğinde sevinçten ağladığımızı hatırlıyorum. Ve annem hiç istememişti hamileyken depresyona girmişti o bir doğdu evimizin herşeyi oldu ve annem iyiki doğurmuşum dedi. annem doğumda ölümden döndü. Annemi kanserden 3 ay önce kaybettik. Ve beyza bizim herşeyimiz. O olmayınca ev bomboş sanki. Bir bebek eve huzurda getirir neşede evet zordur çocuk büyütmek uykusuz kalırsın kısıtlanırsın ama bunların hepsi onun kokusuyla size boş gelir zaten. Artık onun bir adımı sizin herşeyiniz olur. Kabız olduğunda pırt yaptığında en çok siz sevinirsiniz kaka yaptığındada dünyalar sizin olur. Ben doğurmadan yaşadıysam anne olsam neler yaşayacağımı çok merak ediyorum. O küçük şey size hediye olarak gönderildi. Geri göndermek ayıp olur bence.:anneadayı:

iyi geceler arkadaşlar
evliyim severek evlendik eşimi seviyorum ve hamileyim planlı olmayan bir gebelikti yaşım 27 kafam çok karışık anne olmak istemiyorum bir bebeğin sorumluluğunu kaldıramam eşime ve özgürlüğümüze okadar düşkünüm ki sanki bebek huzurumuzu mutluluğumuzu kaçıracak gibi hissediyorum. bebek çocuk büyük sorumluluklar demek uykusuz geceler,hastalığı doğuma kadar olan rahatsızlıklar doğum stresi bunun gibi durumlar...eşimde istemiyor ama oldu yapacak bişi yok diyor açıkçası kendimi anne olarak düşünemiyorum eşim zaten çocuk gibidir ilgi düşkünüdür onunla uğraşmak bana yetiyor eşimle biz mutluyduk ya:KK43: şimdi başka sorumluluklar çok kafam karışık mutsuzum eşimede yansıtıp onuda üzmek istemiyorum.annelik duygusundan yoksunum bana göre değil neden böyle oldum ki başkalarının çocuklarını sever idim. ama kendimde olacağını öğrendiğimden beri tüm bebeklerden soğudum. arkadaşımın bebeği oldu daha yeni görmeye bile gitmedim oysa o ne kadar mutlu kızı oldu diye yere göğe sığamıyor ben neden böyle değilim ? benim gibi olanlar varmı acaba

ayrıca düşündüğüm bir şey var ben bebekleri çok severdim fakat arkadaşımın 4 yaşında bir kızı var çok yakın arkadaşımdır bebek beni itiyordu doğduğundan beri görsel olarak yani bişi var anlatamıyorum sonra büyüdü falan geçen sene bana geldiler kız ama öyle bir kız yok yerinde durmuyor yaramaz saldrgan yerdeki taşı aldı bana fırlattı o an bütün bebeklerden çocuklardan soğumama sebep oldu bide itici geliyor bana elimde değil nedenini bilmıyorum en yakın arkadaşım ama durum bu şimdi hep aklıma arkadasımın bebeği gelıyor benımde çocugun ona benzerse yaramaz olursa diye belkide bu bende bilinçaltı yaptı bilemıyorum.çevremde anne olanlar bak gör halimi akıllı ol çocuk yapma diye şaka yollu takılıyor ama gerçeklik payı var bence çünkü yerlerinde duramıyorlar çocuk peşinde içtiği kahveden bile tat alamıyorlar diken üstündeler tatile bile gidemeyen arklarım var çocuk bırakıcak kimse olmadığı için daha bir dolu örnek...
Arkadaşım senin üzerinde ne kadar etkili olur bilmiorum ama sana kendimden ve yaşadıklarımdan bahsedeyim 8 senelik evliyim 5 senedir evlat istiyordum en sonunda Rabbim hamile kalmama izin verdi kızım olucaktı herşey çok yolundaydı ancak doğuma 4 gün kala kızımın kalbi durdu karnımda hiç bir sebep yokken durdu. Allah ole istedi ole oldu.şu anda korunmayı bırakalı 10 ay oluyor daha Allah nasip etmedi.ve benim grubumda isteyipte evlat sahibi olmak için türlü türlü yolları deneyipte olamayan bir sürü anne olmak isteyen kişi var.Allahım bu mucizeyi sana nasip etmiş senin yerinde olmak isteyen bir sürü kadın tanıyorum ben bende dahil olmak üzere.bence Allahın sana gönderdiği bu hediyeye sakın engel olma.inşallah fikrini olumlu bir şekilde değiştirmişimdir ve bu bebek sana ve ailene çok hayırlı bir şekilde gelir.

Arkadaşım senin üzerinde ne kadar etkili olur bilmiorum ama sana kendimden ve yaşadıklarımdan bahsedeyim 8 senelik evliyim 5 senedir evlat istiyordum en sonunda Rabbim hamile kalmama izin verdi kızım olucaktı herşey çok yolundaydı ancak doğuma 4 gün kala kızımın kalbi durdu karnımda hiç bir sebep yokken durdu. Allah ole istedi ole oldu.şu anda korunmayı bırakalı 10 ay oluyor daha Allah nasip etmedi.ve benim grubumda isteyipte evlat sahibi olmak için türlü türlü yolları deneyipte olamayan bir sürü anne olmak isteyen kişi var.Allahım bu mucizeyi sana nasip etmiş senin yerinde olmak isteyen bir sürü kadın tanıyorum ben bende dahil olmak üzere.bence Allahın sana gönderdiği bu hediyeye sakın engel olma.inşallah fikrini olumlu bir şekilde değiştirmişimdir ve bu bebek sana ve ailene çok hayırlı bir şekilde gelir.

Şuan çok stres yapıyorsunuz istemiyorsunuz ama inanın doğduğu zaman hayatınız o kadar güzel olacak ki.
Ben de sizin gibiydim, arkadaşlarımın çocuklarını en fazla 5 dk kucağımda tutup sevebiliyordum, sonra al annesi seni istiyor galiba diyip veriyordum. Çocuk bana göre değil, ben rahattım uykuya düşkünüm diyordum hep, evlendikten 5 sene sonra eşimin ısrarlarıyla hamile kaldım. Doğumdan çıktığımda (sezeryan) ağrıdan acıdan yüzüne bile bakamadım çocuğumun, İlk dönemler evet gerçekten zordu ama eşim hep yetişti geceleri benle uykusuz kaldı çok yardımcı oldu çook. Sonra o kadar iyi bir anne oldum ki, tembel ben bebeğime karşı hiç tembel olmadım, emziği yerde dişsse üşenmeden her defasında kaynattım, biberonunu her gün kaynattım, ne kadar zorlansam da 6 ay anne sütünden başka bir şey vermedim. Ek gıdalarda hep araştırdım, abur cubur sağlıksız hiç birşey vermedim. 1 yıl hiç dışarıya çıkmadım neredeyse sırf çocuk mikrop kapmasın, üşütmesin diye... Bunlar gibi bir sürü şey. Sonra etrafımdakiler dediler ki senin böyle bir anne olacağını bilemezdik çok şaşırdılar. Keşke daha önce düşünseydim 5 yıl beklemeseydim dedim, çok pişman oldum daha önce çocuk düşünmediğime. Şu an çocuğum 4 yaşında iyi ki doğurmuşum diyorum.

iyi geceler arkadaşlar

Bu konu duruyor mu hala ya? Bu kadar yuklenmeye simdiye coktan kapanmistir diye dusunmustum.

Benim kisisel dusuncem herkes anne olmak zorunda degil. Herkes bu icguduyle dogmuyor. Allah sizden alip bu hanima vermedi ki bebegi 'keske senin gibilere degil bize verse' diyebiliyorsunuz. Bakin 'senin gibilere' demek cok agir bir ithamdir. Toplumun dayattigi bu annelik baskisi yuzunden ne kadar cok kadin dogum sonrasi depresyonuna giriyor, intihara kadar gidiyor. Ya da mutsuzken mutlu pozlari vermekten gobegi catliyor. Misafir gittikten sonra 'al bunu kucagimdan al al al al' diyen bir suru insan gordum ki siz de biliyorsunuz. Hatta belki de boyle hissediyorsunuz ama bunu kabul etmek utanc verici.

Ben anne olmak istiyorum, insallah da olurum. Ama annelik sifati benim 'her seyim' olmayacak. Kendimi 'bilmemkimin annesi' diye etiketlemeyecegim. Ben mutlu bir anne olacagim ki mutlu bir cocuk buyutecegim.

Konu sahibi su anda ne hissediyor bilmiyorum, eger fikri degismemisse hayirli olsun demek duser. Ama zaten toplum mutsuz annelerin yetistirdigi ruh hastalarinin evlendigi psikopat gelinlerden dogan zavalli bebekten gecilmiyor. Bu bir zincir.

Anne olmak, olmak isteyen icin dunyanin en guzel seyi. Allah isteyen herkese versin ama size vermedi de baskasina verdi diye afedersiniz ama o insana pislik ya da kadinliktan nasibini olamamis muamelesi yapmaya hakkiniz yok.

O cocuk dogduktan sonra evet guzellikler getirecek ama binbir sorumlulukla getirecek. Bir omur boyu surecek sorumluluk altina emin olmadan nasil girer insan aklim almiyor.

yle anlatayım ben doğurmadım ama 9 yaşında kardeşim var benim çocuğum gibi. o doğdugunda ben 18 yaşındaydım annem sadece emzirdi. Geceleri benimle yatardı velisi benim. İlk doğdugunda eve geldiğinde sevinçten ağladığımızı hatırlıyorum. Ve annem hiç istememişti hamileyken depresyona girmişti o bir doğdu evimizin herşeyi oldu ve annem iyiki doğurmuşum dedi. annem doğumda ölümden döndü. Annemi kanserden 3 ay önce kaybettik. Ve beyza bizim herşeyimiz. O olmayınca ev bomboş sanki. Bir bebek eve huzurda getirir neşede evet zordur çocuk büyütmek uykusuz kalırsın kısıtlanırsın ama bunların hepsi onun kokusuyla size boş gelir zaten. Artık onun bir adımı sizin herşeyiniz olur. Kabız olduğunda pırt yaptığında en çok siz sevinirsiniz kaka yaptığındada dünyalar sizin olur. Ben doğurmadan yaşadıysam anne olsam neler yaşayacağımı çok merak ediyorum. O küçük şey size hediye olarak gönderildi. Geri göndermek ayıp olur bence.:anneadayı:

Ne guzel anlatmissin.
Allah rahmet eylesin basiniz saolsun. annenizin mekani cennet olsun Insallah

iyi geceler arkadaşlar

merhaba,
Formda dolasirken baslik ilgimi cekti ve okudum. ve inanilmaz sasirdim. ben 2 kez tup bebek yaptirdim ve sonuc negetif. size Allah anneyi olmayi nasip etmis, siz istemiyorsunuz. Inanilir gibi degil. Cocuk sahibi olmak, anne olmak size cok sorumluluk getirecegini dusunuyorsaniz ben o cocuga bakarim, seve seve annelik yaparim.

Bu konu duruyor mu hala ya? Bu kadar yuklenmeye simdiye coktan kapanmistir diye dusunmustum.

Benim kisisel dusuncem herkes anne olmak zorunda degil. Herkes bu icguduyle dogmuyor. Allah sizden alip bu hanima vermedi ki bebegi 'keske senin gibilere degil bize verse' diyebiliyorsunuz. Bakin 'senin gibilere' demek cok agir bir ithamdir. Toplumun dayattigi bu annelik baskisi yuzunden ne kadar cok kadin dogum sonrasi depresyonuna giriyor, intihara kadar gidiyor. Ya da mutsuzken mutlu pozlari vermekten gobegi catliyor. Misafir gittikten sonra 'al bunu kucagimdan al al al al' diyen bir suru insan gordum ki siz de biliyorsunuz. Hatta belki de boyle hissediyorsunuz ama bunu kabul etmek utanc verici.

Ben anne olmak istiyorum, insallah da olurum. Ama annelik sifati benim 'her seyim' olmayacak. Kendimi 'bilmemkimin annesi' diye etiketlemeyecegim. Ben mutlu bir anne olacagim ki mutlu bir cocuk buyutecegim.

Konu sahibi su anda ne hissediyor bilmiyorum, eger fikri degismemisse hayirli olsun demek duser. Ama zaten toplum mutsuz annelerin yetistirdigi ruh hastalarinin evlendigi psikopat gelinlerden dogan zavalli bebekten gecilmiyor. Bu bir zincir.

Anne olmak, olmak isteyen icin dunyanin en guzel seyi. Allah isteyen herkese versin ama size vermedi de baskasina verdi diye afedersiniz ama o insana pislik ya da kadinliktan nasibini olamamis muamelesi yapmaya hakkiniz yok.

O cocuk dogduktan sonra evet guzellikler getirecek ama binbir sorumlulukla getirecek. Bir omur boyu surecek sorumluluk altina emin olmadan nasil girer insan aklim almiyor.
Evet arkadaşım haklısın anne olmak herkese göre bir lütuf olmıyabilir sana katılıyorum.ama inanki bazı acılar yaşayıpta ve anne olmayı çok isteyipte olamayınca farklı bir pencereden bakıosun olaya.diosunki istemiyorsa neden korunmadı herkes kendi tarafında haklı olabilir ama işte konumlar yaşanılanlar farklı olunca yorumlarda bazen acımasız olabilio.

çok teşekkür ederim çok özetleyici bir yorum olmuş... herkes sizin gibi düşünse... durum hala devam ediyor ve ben hala kabullenemıyorum bana kötücül yansıması başladı bile 3 kilo aldım folik asitten bırakmayı düşünüyorum. olmuor olmayacak galiba... benı anladıgınız için çok teşekkürler

bayanlar konu sürekli trend olmasın diye cevap yazmıyorum ama yinede aktif oluyor sizden ricam konuyu daha fazla aktif etmeyelim yorum atan bana katılan katılmayan destek olan herkese sonsuz teşekkürler...

herkes anne olmak zorunda değil anaç olmak zorunda değil bebek sevmek zorunda değil,kendime yeteyim kendimle mutluyum denebilir

sıkıntı şurda bunu diyen adam dikkatli korunur,kürtaj doğumkontrolü değildir,seksin zevki iyi güzel tam bir dünya nimeti ama sorumluluğu da büyük,sonucunda bir can çıkabilir çünkü ortaya,sen kendi adına çok dikkat ettim ama yine de oldu ama istemiyorum diyorsan klinikler hastaneler her yerde,ama hem dikkatli korunmayıp hem de istemiyodum şuydu buydu denirse ben empati yapamıyorum kusura bakma

KİLOLAR HEPSİ VERİLİR YETERKİ SAĞLIKLA KUCAĞINA AL BEN DOĞUMA 85 KİLO İLE GİTTİM 75 İLE ÇIKTIM AMA KUCAĞIM EVİM BOMBOŞTU AMA ŞU ANDA 62 KİLOYUM YANİ HEPSİ HALOLUR YETERKİ SAĞLIKLA MUTLULUKLA OLSUN.FOLİK ASİTİ BIRAKMA ZATEN 3 AYDAN SONRA DOKTOR KESİCEK DEMİR İLACI VERİCEK.KUCAĞINA ALDIĞINDA HERŞEY FARKLI OLUCAK BUNA İNANIYORUM.AMA BENCE GEBELİKTEN SONRA DAHA KÖTÜ OLMAMAN İÇİN DESTEK ALMALISIN .ŞİMDİDEN HAYIRLI DOĞUMLAR ARKADAŞIM.

Ben ilk hamile kaldığımda düşük yaptım. Ondan sonra deli gibi bebek istedim fakat sonradan duruldum. Dedimki yok ben bir sene kadar bekleyeyim evlilik otursun çalışayım falan filan. Fakat Allah nasip etti bir şekilde ve tekrar hamile kaldım. Tekrar düşük yaparım korkusuyla karnımdaki bebekle hiçbir duygusal bağ kurmamaya dikkat ettim. Belkide en büyük hatayı burada yaptım.
Olurda tekrar bir düşük yaşarsam fazla üzülmemek adına. Kendimce böyle düşündüm. Dokuz ay bir şekilde geçti. Doğum yaklaştıkça aslında anne olmanın pek bana göre bir şey olmayacağını düşünmeye başladım ve endişelerim gittikçe çoğaldı çoğaldı.
Neyse kızım doğdu. İnanki ben kızım doğunca hiçbir mucizevi duygu hissetmedim. Duygulanmadım ben anne oldum falan demedim. O içgüdü bana uğramadı yani. Hatta kendime çok şaşırmıştım halada şaşırıyorum.
Kızımla eve geldik ev kalabalık. Millet bebeği kucaktan kucağa gezdiriyor. Sıra bana gelmiyor zaten bana annelik duygusu gelmemiş bir bırakında alışayım kızıma.
Ben kızıma bakıp içimden başbelası bile dedim yani düşün. Ama bunları kimseye anlatamadım. Bir taraftan bu duygularla boğuştum bir taraftan evdeki kalabalığın her şeye burnunu sokmasıyla.
Kızımın bana muhtaç olduğunu biliyordum ona bakıyordum kucağımda uyutuyordum fakat hala o bahsedilen muhteşem annelik duygusunu hissedemiyordum. Allah'ım banada annelik duygusu ver siye dua ettiğimi bilirim. Çünkü kendimi anormal hissediyordum. Ve bu duygular beni çok yoruyordu. Belki birilerine anlatabilseydim birileri bana destek olabilseydi kolay geçerdi. Ama insanların beni ayıplayacağını kınayacağını bildiğim için sustum.
Zamanla kızımı sevdim sevdim çok sevdim. Şimdi asla onsuz yapamam. Valla günlerdir işe girsem kızım ne olacak ne yapayım diye kafa patlatıyorum.
Yani demem o ki annelik duygusu hemen oluşmayabilir. Bence gayet normal. Kendini yıpratma. Sorumluluk konusuna gelince bazen diyorum kızımı bıraksamda ben bir şöyle kendimle başbaşa kalsam diye. Dakika olmadan vazgeçiyorum.

X