bu bebeği istediğimden emin değilim

Anladığım kadarıyla sen bu bebeği istememiş olsan da kabullenmeye mecbur hissediyorsun kendini. Tüm yorumları da okudum. Çiçekler açmış böcekler uçmuş onlarda ne güzel duygular Allah daim etsin. Ama atlanan bir durum var ki bebek sahibi olmayı istemesi gereken sadece sen değilsin. Bu iki kişinin vermesi gereken bir karar aksi durumda doğumundan sonra sen zorluklarla uğraşırken bir yandan da arazi olan bir eşle uğraşmak zorunda kalabilirsin. Diyeceğim o ki eşin de bu sorumluluğun altına girmeye niyetliyse bu sorumluluğu almalısın. Çocuğu liseye giden bir velinin okulda çocuğunun annesine ''ben zaten bu çocuğu hiç istemedim sen zorla doğurdun'' dediğini duyduğum gün bunun önemini kavradım. Gerçekten istemediğine karar verirsen kendini evliliğini herşeyden önemlisi de masum bir çocuğu tüm bunlarla başa çıkmak zorunda bırakma. Kadın olmanın tek anlamı anne olmak değildir ve bebek istememek bir kadının en doğal hakkı olmalı.

Canım çocuğu aldırırsam günah olurmu diye sormamış, günahından korkarım, vicdan yaparım demiş. Siz bekleyerek hamile kalmışsınız o ise zamansız. Bende ilk bebeğimi kaybettim ve o dönem berbat bir psikolojiye sahiptim, eşimle inanılmaz aram bozulmuştu benim tavırlarımdan dolayı. Hormonlarım tavan yapmıştı ve ben ben değildim artık. İkinci gebeliğimde ve şimdiki gebeliğimde çok mutlu ve strezsizim. Başkalarını yargılamayı bıraktığımız zaman daha sağlıklı bir toplum ve evlatlarına daha örnek ebebeynler olacağız inşallah. Daha insanların ruh durumlarına göre yaklaşmayı bilemezken ha bire çocuk yapalım diyoruz...Neyse Allah isteyen herkese nasip etsin ama olmamasının acısını da anne olmaya kendini hazır hissetmeyenlerden de çıkartmasın. O onun sınavı, buda sizin sınavınız. İyi dilekli günler dilerim. Hayırlı bayramlar...
çok teşekkür ederim inan diğer sayfada görmüştüm bayanın yorumunu günah olurmu diye sormadın sordugumu belirtmiş kendımı anlatmaya bile üşendim yazmadım ama siz bana tercüman oldunuz çok saolun

Bu durumda olan çok fazla insan tanıdım. Hele çocuk doğduktan sonra kucağına almak istemeyenler, emziremeyenler, kabul etmeyenler vs vs...

Bazen bebek içinizde büyüdükçe bu durum aşılabiliyor, annelik içgüdüsü tüm korkuları yenebiliyor... Ama yenemezseniz durum yukarıda anlattıklarım gibi değişebilir.

Korkmayın öncelikle, tamamen psikolojik bir sorun. En yakın zamanda çok iyi bir psikoloğa gidip bunu aşabilirsiniz. Bolca dua okuyun tabi. Bebeğiniz birkaç ay içinde herşeyi hissetmeye başlıcak, sizden gelen negatif duygularla onu boş yere üzmeyin :KK66:
çok teşekkür ederim objektif ve pozitif yorumunuz için

gerçekten bebek sahibi olmak isteyip de olamamak çok korkunç bir duygu olmalı, tahmin bile edemiyorum. ama siz bebek sahibi olmak isteyip de olamıyorsunuz diye, başkaları istemedikleri bebekleri doğurmak zorunda değil.
ya bir ihmalkarlık, ya da gerçekten o %1'lik dilimin azizliği sonucu bu bebek anne karnına düşmüş artık. ladyLynn ladyLynn iyi düşün, taşın. arkadaşının çocuğunu falan bırak, sen kendin bebek istiyor musun, istemiyor musun onu düşün. 10-15 yıl sonrasına bak, kendini bir ergenin annesi olarak düşünebiliyor musun? eğer olmuyorsa da yol belli, doktordan randevu al, eşinin rızasını al, kürtaj ol.
istemediğin bir çocuğu doğurup sonra pişman olup, o çocuğa yazık etme.
düşünemiyorum eşimide baba olarak düşünemıyorum sanki ikimizde hala üniversite okuyan öğrenci havasındayız geç tanıştık ikimizde geçmişte zor günler yaşadık birbirimizden başka bi,rşeyle ilgilenmek zorunda olmak istemıyoruz ama eşim benden daha pozitif kabullendi aldırma fikrini öne sürmedi bile... bende öyle. çok teeşkkürler fikirleriniz için

Keşke istediğiniz hayatı yaşamayı seçseydiniz, üzüldüm biraz sizin için. 2 seçenekten yanlış olanı seçmişsiniz daha doğrusu yanlış demeyeyim de daha az mutlu olacağınız yolu seçmişsiniz. Neyse ilerde çocuktan yüzünüz güler belki bilim insanı olur.

Tum sayfalari okumadim, sadece konu sahibinin yazdigi ilk yaziyi okudum.

Kendi tecrubemden yola cikip dusuncemi paylasmak istiyorum.

Her kadin anne olmak zorunda degil. Ustelik bunun icin cocuklari sevmemek de gerekmiyor. Ben bebekleri cok severim, cocuklari da oyle. Ama kucuklugumden beri hicbir zaman bebek sahibi olmak istemedim.
Cok asik olup evlendim, hem esim hem de ailesi daha ilk gunden evlat sahibi olmamizi istediler, baskilar, imalar, vs. zamanla o kervana kendi ailem de katildi. Ben ise cok sevdigim bir iste cok yogun calisip surekli seyahatler ve toplantilarla gunlerimi geciriyordum.
Evliligimde yedi yil bitmisti, yasim 31 olmustu. Bebek sahibi olma konusu yuzunden esimle iki sene kadar once bosanma noktasina gelmistik. Basta esim, sonrasinda aileler, arkadas cevresi, akrabalar, is yerindeki herkes surekli "Bebek yap, sonra pisman olacaksin niye yapmadim diye, dunyanin en guzel duygusu, keske daha once yapsaydim diyeceksin, yasin geciyor", vs diye diye diye beynimi ruhumu kemirdi. Ama ben o kadar emindim ki oyle bir ureme istegi icinde olmadigimdan. Hayatimi oldugu gibi seviyordum ve degismesini istemiyordum, hayati anlamli kilmak icin bir bebege de ihtiyacim yoktu.

Dusundum, dusundum, ya cocuk yapmayip esimden vazgecip bosanip kendi istegim dogrultusunds bir hayat yasayacaktim, ya da cocuk isine girisip cevremdekilerin "Gercek hayat, evlilik, aile hayati o zaman basliyor" dedikleri maceraya girisecektim. Istisnasiz herkes, annem bile oyle soyluyorsa vardir bir hikmeti dedim, bebek sahibi olmaya karar verdim.
Ilk dort ay bulanti ve kusma nedeniyle surekli hastanede yattim, korkunctu; sonrasinda guzel bir hamilelik ve normal dogumla cok sukur saglikli bir evladim oldu.

Gebelik ve dogum heyecanli ve guzel surecler, ama "Ay yuzunu gorunce her seyi unutuyorsun, bi gulusu her seye bedel, havai fisekler, kalpler, kelebekler" vs durumu olmadi.
Bebegim simdi 8 aylik, onu elbette cok seviyorum, cok mutlu ve saglikli olmasi icin her seyi yaparim, yapiyorum. Ancak cok net goruyorum ki bebek sahibi olmak benim icin yanlis bir karardi. Ilk krizde bosanmaliydim, hata edip esimle devam ettim, cunku cok seviyordum onu. Anne olmak benim istedigim bir sey degildi, ve bana gore bir sey de degil bunu netlikle goruyorum. Hislerimin tembellikle, bencillikle, sorumluluktan kacmakla filan da bir ilgisi yok, taniyan herkes benim nerdeyse abarti bicimde sorumluluk sahibi ve caliskan oldugumu da bilir.
Ben bu dunyaya bir bebek getirmeyi hic dusunmemistim, esimin cok yogun istegi ve mahalle baskisi beni kendi kararimdan supheye dusurdu ve ikna etti. Ama simdi geri donulmez bir durumdayim. Ustelik bosanmayi dusunuyorum cunku esimi dogum sonrasi bu sekiz aylik surecte bana yasattigi uzuntuler nedeniyle affedemiyorum - ihanet filan degil, aile ici huzursuzluk.

Kariyerim hayli darbe aldi, hayatim asla eskisi gibi olmayacak, esimle iliskim bozuldu, 8 seneyi doldurmak uzere olan evliligimi bitirmeye kararliyim, mutsuzum. Sadece bebegimin iyi ve saglikli olmasi ile avunuyorum, ki istedigim hayat bu degil kendim icin.

Bebek sahibi olmak istemiyorsaniz, kesinlikle olmayin, kimsenin de sizi "Ay annelik dunyanin en guzel duygusu" diye kandirmasina izin vermeyin. Bu cumle, tum samimiyetimle soyluyorum, benim hayatimda duydugum en yaygin, en buyuk palavra.

Uzun sure ugrasip, zorlu, acili sureclerden gecip anne olamayan arkadaslarim bu yazdiklarima kizip tepki gosterebilirler. Onlari da anliyorum, uzuntulerine saygi duyuyorum. Umarim isteyen her kadin anne olur.

Ancak anne olmak istemeyen bir kadina toplumun baski yapip annelige zorlamasi hem o kadin hem de dogacak cocuklar icin kotu. Bebek sahibi olmak istemeyen kadin anormal degildir, sadece istemiyordur, o kadar. Bu bir yanlis degil, kusur degil, sevgisizlik degil, tembellik degil. Keske ben de kendi hislerime ve dusuncelerime guvenip anne olmama kararimda diretseydim.

Telefondan yazdim, zorlaniyorum, cumlelerimde hatalar olduysa affola. Sanirim biraz da uzun oldu, kusuruma bakmayin, bu konuda cok cok cok doluyum, sayfalarca yazip gunlerce konusabilirim.

Herkese iyi gunler.
Herkesin kendi kararı ben olsam bu konuları sormak için konu bile açmam aslında. Sanki doğursam benim yerime onlar bacaklar ya da tüm hayatı değişecek onlar. .gelip sevecekler, ailemde bir kaç yıl bakacak ama tüm hayatı değişecek olan benim ya. Sanki 10 defa geliyorum dünyaya da bir yaşamımda çocuk yapıvereyim bari diyeceğim. Bencillikse bencillik herkesin kendi hayatı, isteyen gitsin futbol takımı kadar doğursun bana ne. Peh. Çevremde susmanı bilecek yoksa çevremde olmamayı seçecek.
Anne olmak istememe kararlılığıma zeval gelmesin a dostlar. :S :cool:

O bebeğe siz can vermediniz ki yaşam hakkını elinden alasınız. İyi düşünün. Çok ani olduğu için beklemediğiniz için kabullenmek zor olabilir. Ama zamanla seveceksiniz.

merhaba. eski konularınıza baktım da çocukluk döneminizde üzücü şeyler yaşamışsınız, şuan babanızın ikinci evliliğinden olan kardeşinizle sorunlar yaşamışsınız. acaba bu bebeği sevmemek için diretiyor olabilir misiniz? "ya bana da bişey olur da aynı sorunları o da yaşarsa,o da büyüdüğün de diğeri gibi şımarık,terbiyesiz bi çocuk olursa" diye. bunlardan korktuğunuz için sevmemek için kendinizi sınırlıyor olabilir misiniz?
çok büyük etken canım... büyük travmalar yaşadım ben kaygılarım çok normal yıllarca babamın eşi tarafından türlü oyunlar içine çekildim evden gönderilme durumları bir sürü şey çocuklarınabakmak zorunda bırakıldım çocuk sevgisizliğim biraz da bundan ben daha 15 yaşındayken sezon tatillerinde arkadaşlarım tatil yaparken ben evde bebek baktım bunun gibi şeyler...

korunarak hamile kalıyorsun..
Düşünsene sen istemiyorsun ama Rabbim sana bahşediyor bu güzelliği..
ben dahil bir çok insan isterken,özlerken bir bebeği..
sen Rabbinin sana hediyesine karşı böyle düşünme..
Annelik farklı bir duygudur.. zamanla tek vazgeçilmezin o olacak.. etrafımda senin gibi olan arkadaşlarım vardı hepside sonunda iyiki aldırmamışm şimdi yaşama sebebim diyorlar..

Ben de hamile kaldığında size benzer duygular içindeydi Daha kendi ssorumluluğunu anlamıyorum bir bebeğin sorumluluğunu nasıl alırım diyordum. Ama hiçde oöyle olmadı bende daha da güçlendi. Kizima sımsıkı sarildim. Ona her baktığımda iyiki varsın dedim. Yeri geldi geceleri 4 e kadar uyumadim. Ama hiçbir zaman keşke demedim.Rabbim o kelimeyi kullandirmasin.

ya arkadaş üstüne basa basa korunduğum halde hamile kaldım demiş ve hala bazı arkadaşlar yapmasaydın etmeseydin vs bişiler yazıyor. afedersinizde kadın kocasıyla bişiler yaşamayacak mı? bir bebeğin sorumluluğu gerçekten zor bunu kabullenip karar verildiği zaman olmasını ister herkes. aynı durumda olduğunuzu düşünün. zamanında gelen bebeğin sorumluluğu bile ağır geliyor bazı annelere. ayrıca arkadaş aldırcam da demiyor günahına girmek istemiyorum diyor. konu sahibi en doğrusunu sen bilirsin arkadaşım.bu kararsızlık ve plansız olaylar insanın kafasını karıştırabilir. lütfen önsezilerine güven ve bazen bir olay başımıza geliyorsa (plansız bir şekilde) bir nedeni olabilir. İyi düşün derim.
harfi harfine katılıyorum. konu sahibinin üstüne neden böyle yüklenildiğini anlamışta değilim.

İnsan bazen korkuyor. ne yapacağım nasl üstesinden geleceğim geri dönüşü yok hiçbirşey eskisi gibi olmayacak gibi düşünceler aklını meşgul ediyor zaman zaman insanın ama gün geçtikçe bebekle aranda bir bağ oluşuyor. Cinsiyetini öğrendiğinde, karnın belirmeye başladığında, tekmelerini hissettiğinde, o ben burdayım demeye başladığında...
İnan 4 gündür tekmeleri belirginlesti bebeğimin o zamandan beri elim hep karnımda. Kipirdamadiginda endişeleniyorum. Halbuki küçük daha yoruluyordur uyuyordur yavrucak.
Hakikaten çok farklı bir duygu. Madem aldırmak fikrinden uzaksin
Zamanla inşallah bebegini benimseyeceksin...

düşünemiyorum eşimide baba olarak düşünemıyorum sanki ikimizde hala üniversite okuyan öğrenci havasındayız geç tanıştık ikimizde geçmişte zor günler yaşadık birbirimizden başka bi,rşeyle ilgilenmek zorunda olmak istemıyoruz ama eşim benden daha pozitif kabullendi aldırma fikrini öne sürmedi bile... bende öyle. çok teeşkkürler fikirleriniz için
Canım ben de eşimin ihmalkarlığı sonucu hamile kaldım. Çok ağladım doktorun odasında öğrendiğimde ağlamaya başladım.Doktor aldıracak mısın dedi hHayır dedim çıktım. Eşim aldır istiyosan dedi. Gerçekten mi dedi yoksa benim yapmayacağımı bildiği için mi bilmiyorum ama. Neyse şimdi dört yaşında çok şükür var. Evin neşesi. Annem de bize bir buçuk saatlik mesafede oturuyor..geliyor bakıyor biz konserlere içmeye sinemaya her yere gidiyoruz. Anneme anne haftasonu kalk gel şuraya gitcez eşimle desem kalkar gelir üşenmez. Tabii sürekli yapmadıkça:) ama yine de o annelik duygusu herkeste olduğu kadar içinizde olmadıkça çok zor. Ama bazen diyorum aldırsaydım şimdi kocaman olan kızım hiç dünyaya bile gelmeyecekti. Bu sorumluluğu kaldıracak vicdan çok az kişide vardır. İyi düşünün taşının. Bu duygularınız umarım geçicidir. Benimki çok azaldı. Ama yine de erken anne oldum 35 imde olmalıydım derim. Eşim de kız 4 yaşına geldi hala anne olduğunu kabullenemedin der:) farklı bir duygu ama isyan değil. Allah yokluğunu göstermesin. Kimseye göstermesin. İsteyen herkese de nasip etsin.

Yahu ben bu tur konularda çocuk sahibi olamayanlarin anlamsiz öfke puskurtmelerini anlamıyorum. Sırf hazır değil ve durumunu sorguluyor diye senin yoksunlugunun sebebi bu kadın mi? Onun yaşadıkları cok mu kolay sanıyorsun? Neymis Allah isteyene vermezmis imtihanmis. Yav bu da imtihan. Hatta imtihanin alasi.

Istemediğiniz bir durumu insanlik ve vicdan dolayısıyla sürdürmeyi tercih etmek kolay mi sanıyorsunuz? Vucuttaki tum o degisimlere (bulanti, ağrı, kilo, çatlak, kan ve tansiyon değerlerinin dusmesi vs) hatta organların yer degistirmesine istemedigin halde tahammul gostermek imtihan değil mi sizce?

Neredeyse sekiz aylık hamileyim su anda. ISTEMEDIM ancak aldirmayi da asla dusunmedim. Ne mi oldu? 8 aydir depresyondayim. Simdi cocuguma bir sey olsa en cok ben üzülürüm. Cani değil insanım neticede. Benden fazla da kimsenin onu dusunebilecegine inanmiyorum. He o vicik bagi kurup karnımla muhabbet etmiyorum. Bu benim fitratimda yok belli ki. Ya da henüz hic alışveriş yapmadim. Hevesli değilim. Acikcasi artık yaşamaya bile hevesli olduğumu sanmiyorum. Insanlarla iletişim de kurmuyorum. Berbat bir haldeyim.

Ve ben bu hale sırf bir cana kiyamadigim icin bile bile geldim. Dogduktan sonra ona cok iyi bakacagima eminim. Burada ahkam kesen bircok kisiden daha insanimdir belki. Tam da bu yuzden iyi bakarim ona.

Lakin benim yaşadıklarımı ve icinde bulunduğum bunalimi zerre kadar anlamayip annelikten dem vurup beni yargilayacak olanlarin da gözüne ketçap sikarim arkadaş!

Aylardır halimi eşime dahi anlatamıyorum. Burada konu sahibini yargılamak icin sıraya girenleri görünce çıldırdim evet.

Konu Sahibi belli ki sen de aldirmayacaksin. Sana akil veremeyecek kadar suursuzum su günlerde. Sadece sana vicdan pazarlamasi yapan kişileri dinleme. Emin ol vicdansiz olsan bu sorgulamalari yapmazdin. Hepsinden daha insansin emin ol. Uzun ve yorucu bir yol var önünde. Kolay olmayacak. Sakin olmaya çalış. Ne diyeyim ki...
yine kalemini konuşturmuşsun. bu yorumada sonuna kadar katılıyorum.

Tum sayfalari okumadim, sadece konu sahibinin yazdigi ilk yaziyi okudum.

Kendi tecrubemden yola cikip dusuncemi paylasmak istiyorum.

Her kadin anne olmak zorunda degil. Ustelik bunun icin cocuklari sevmemek de gerekmiyor. Ben bebekleri cok severim, cocuklari da oyle. Ama kucuklugumden beri hicbir zaman bebek sahibi olmak istemedim.
Cok asik olup evlendim, hem esim hem de ailesi daha ilk gunden evlat sahibi olmamizi istediler, baskilar, imalar, vs. zamanla o kervana kendi ailem de katildi. Ben ise cok sevdigim bir iste cok yogun calisip surekli seyahatler ve toplantilarla gunlerimi geciriyordum.
Evliligimde yedi yil bitmisti, yasim 31 olmustu. Bebek sahibi olma konusu yuzunden esimle iki sene kadar once bosanma noktasina gelmistik. Basta esim, sonrasinda aileler, arkadas cevresi, akrabalar, is yerindeki herkes surekli "Bebek yap, sonra pisman olacaksin niye yapmadim diye, dunyanin en guzel duygusu, keske daha once yapsaydim diyeceksin, yasin geciyor", vs diye diye diye beynimi ruhumu kemirdi. Ama ben o kadar emindim ki oyle bir ureme istegi icinde olmadigimdan. Hayatimi oldugu gibi seviyordum ve degismesini istemiyordum, hayati anlamli kilmak icin bir bebege de ihtiyacim yoktu.

Dusundum, dusundum, ya cocuk yapmayip esimden vazgecip bosanip kendi istegim dogrultusunds bir hayat yasayacaktim, ya da cocuk isine girisip cevremdekilerin "Gercek hayat, evlilik, aile hayati o zaman basliyor" dedikleri maceraya girisecektim. Istisnasiz herkes, annem bile oyle soyluyorsa vardir bir hikmeti dedim, bebek sahibi olmaya karar verdim.
Ilk dort ay bulanti ve kusma nedeniyle surekli hastanede yattim, korkunctu; sonrasinda guzel bir hamilelik ve normal dogumla cok sukur saglikli bir evladim oldu.

Gebelik ve dogum heyecanli ve guzel surecler, ama "Ay yuzunu gorunce her seyi unutuyorsun, bi gulusu her seye bedel, havai fisekler, kalpler, kelebekler" vs durumu olmadi.
Bebegim simdi 8 aylik, onu elbette cok seviyorum, cok mutlu ve saglikli olmasi icin her seyi yaparim, yapiyorum. Ancak cok net goruyorum ki bebek sahibi olmak benim icin yanlis bir karardi. Ilk krizde bosanmaliydim, hata edip esimle devam ettim, cunku cok seviyordum onu. Anne olmak benim istedigim bir sey degildi, ve bana gore bir sey de degil bunu netlikle goruyorum. Hislerimin tembellikle, bencillikle, sorumluluktan kacmakla filan da bir ilgisi yok, taniyan herkes benim nerdeyse abarti bicimde sorumluluk sahibi ve caliskan oldugumu da bilir.
Ben bu dunyaya bir bebek getirmeyi hic dusunmemistim, esimin cok yogun istegi ve mahalle baskisi beni kendi kararimdan supheye dusurdu ve ikna etti. Ama simdi geri donulmez bir durumdayim. Ustelik bosanmayi dusunuyorum cunku esimi dogum sonrasi bu sekiz aylik surecte bana yasattigi uzuntuler nedeniyle affedemiyorum - ihanet filan degil, aile ici huzursuzluk.

Kariyerim hayli darbe aldi, hayatim asla eskisi gibi olmayacak, esimle iliskim bozuldu, 8 seneyi doldurmak uzere olan evliligimi bitirmeye kararliyim, mutsuzum. Sadece bebegimin iyi ve saglikli olmasi ile avunuyorum, ki istedigim hayat bu degil kendim icin.

Bebek sahibi olmak istemiyorsaniz, kesinlikle olmayin, kimsenin de sizi "Ay annelik dunyanin en guzel duygusu" diye kandirmasina izin vermeyin. Bu cumle, tum samimiyetimle soyluyorum, benim hayatimda duydugum en yaygin, en buyuk palavra.

Uzun sure ugrasip, zorlu, acili sureclerden gecip anne olamayan arkadaslarim bu yazdiklarima kizip tepki gosterebilirler. Onlari da anliyorum, uzuntulerine saygi duyuyorum. Umarim isteyen her kadin anne olur.

Ancak anne olmak istemeyen bir kadina toplumun baski yapip annelige zorlamasi hem o kadin hem de dogacak cocuklar icin kotu. Bebek sahibi olmak istemeyen kadin anormal degildir, sadece istemiyordur, o kadar. Bu bir yanlis degil, kusur degil, sevgisizlik degil, tembellik degil. Keske ben de kendi hislerime ve dusuncelerime guvenip anne olmama kararimda diretseydim.

Telefondan yazdim, zorlaniyorum, cumlelerimde hatalar olduysa affola. Sanirim biraz da uzun oldu, kusuruma bakmayin, bu konuda cok cok cok doluyum, sayfalarca yazip gunlerce konusabilirim.

Herkese iyi gunler.

okadar güzel ve dolu dolu yazmışsın ki bir çırpıda okudum...kendimi gördüm...annelik bizlere çevre baskısından dolayı dayatılmaya çalışılıyor böyle bir durumda var mesela benim büyükannem bana vicdan yaptırıyor senin çocuğunuda göreyim yaşlandım artık bugun var yarın yokum gibi beni üzüyor evlendim 3.aydan itibaren başladı baskılar yaşın geçiyor deniyor nereye geçiyor 27 yaşım yıllarca hayata geç kaldım türlü sorunlarla ergenlğimi çocukluğumu bile yaşayamadım yaşayamadıklarımı eşimle yaşıyorum şimdi her anın tadını çıkarıyorum kaldı ki eşimi zaten bebekler gibi seviyorum bir pamuklara sarmadığım kaldı oda annesi yıllarca çalıştıgı için bakıcıyla büyümüş eksik yoksun birbirmizde bulduk sevgiyi kayınvalidemde aynı şekilde sen yap ben bakarım diyor ben sırf onlar torun duygusu bebek duygusu tatsınlar diye yapıp onlara verecek bir karakter değilim oldu nasılsa baksınlar böyle birşey yok.
şuan ki duygularımla olunca seveceğimi sanmıyorum dolayısıyla burada olsun bak seversin cümlelerine üzülerek katılamıyorum umarım haklı çıkarlar... çok teşekkür ederim hayatınızdan verdiğiniz örnek ve içime su serptiniz iyiki varsınız...

Diyelimki aldirdin bebegini.tekrar bebek istediginde aklina gelmeyecek mi acaba aldirdigin bebek. Zamanin ne onemi var ki bebek sahibi olmak icin. 5 sene sonra bebegin olsa hastalik uykusuzluk gibi seylere daha mi cok tahammulun olacak. 4.5 aylik bebegim var uykusuzluk yorgunluk hastalık herseyini cekiyorum ama tek bir gülüsü herseye deger. Yaramaz bebeklere karsi dusuncelerine gelince benim oglum su anda bile yaramaz büyüyünce de oyle olacak :emir_bebek:ama onu yinede coooook seviyorum.bebegini seversen herseyini seversin kakasini bile

Çocuğu olmayanların (ben de dahil)kızmalarının sebebi gebeliğin kişisel korunma yöntemleri kullanarak engellenebilir birşey olduğunu ,infertilitenin ise bu şekilde giderilemeyeceğini bilmesidir.Kimse bana gerçekten korunurken kesinlikle istemiyorsa gerekirse çift korunma yaparken gebe kaldım demesin.Atlanılan bir nokta dikkat edilmeyen bir unsur mutlaka vardır.Dikkat etmemesi üzerine gebe kalınca ağlanmak bana samimi gelmiyor. İkisi de imtihandır belki doğru ama birisi kendi eliyle yaparken diğerinin kaderidir.Bu nedenle aynı ağırlıkta olmadığını düşünüyorum.

- anneliğin güzelliğinden, faziletlerinden bahsedenler,
-kalp atışını duyunca istersin diyenler,
- çocuğu olmadığı için konu sahibine ateş püskürenler,
-çocuğu olduğu ve anneliğin mükemmelliğini bildiği için konu sahibine ateş püskürenler,
- neden korunmadın, korunsaydın oh olsun diyenler,
-ya bir daha çocuğun olmazsa diyenler
- konu sahibinin endişelerini yersiz bulup şımarıklık diyenler geldi ve söyleyeceklerini söylediyse dağılabiliriz...

ladyLynn ladyLynn kendimi senin yerine koydum ve seni çok iyi anlıyorum. Karar vermeden, hazır olmadan çocuk sahibi olmak hiç kolay değil. Sanırım senin yerinde ben olsam aldırırdım bebeği, ama bunu sana tabsiye etmiyorum yanlış anlaşılmasın. Bu kadar büyük bir sorumluluğu hazır olmadığım bir dönemde alamam ben. Malesef o kadar güçlü değilim. Umarım her şey istediğin gibi olur.

Ne kadar çok yorgun olsamda gece bile diyorum oğlum uyansada sevsem özlüyorum uyudunda cok sıkılıyorum.yazık size üzülüyorum böyle düşünmenize bi kadın böyle olamaz olmamalı Allahım olmayanlara verir insallah.

Bebek aldırmak bir hak bir alternatif değil kimsenin buna hakkı yok

X