Boşanmış kadından eş olmaz algısı

Daha önce hiç evlenmemişse ve dolayısıyla çocuğu yoksa haklı ailesi. Boşanmış çocuklu kadın degil erkekler de bence kendi durumundaki kişilerle yeniden birlikte olmalı. Bu sizin kötü evliliğe değmeyecek biri olduğumuz göstermez. Ama şöyle düşünün siz evlenmişsiniz çocuk olmuş, birçok şeyi daha önceden tatmissiniz. Çocuğu olmayan bir adam oğlunuza nasıl yaklaşır? Hiç çocuğu olmamış ki empati kursun. Belki bir yerden sonra çocuk onu rahatsız edebilir bile evin icindeyken

Ortada ilişki, evlilik mevlilik yokmuş zaten. Kadın laf almış birilerinden bekar gelin istiyorlar diye. Allah bilir belki kadının haberi bile yok bu durumlardan. Adam kendi demiş evlenemem, sevgili olmayalım diye.

Yaklaşık 2 yıl oluyor boşanalı. Diğer konulardan bilirsiniz beni. Konuştuğum biri var. Benden 5 yaş büyük. En çok da bunu seviyorum ve çok iyi anlaşıyoruz arkadaş olarak. Eş olarak da çok iyi olacağımızı söylüyor herkes. Ama şöyle bir sorun var ki onun aijesi boşanmış ve çocuklu bir gelin istemiyor. Onlara göre değilmiş. Neden böyle düşünüyorlar beni tanımadan? Ve bu düşünceyi değiştirmenin bir yolu var mıdır sizce?

Aileye laf düşmez. Boşanmış ve özellikle çocuğu olan bir kadınla evlenme fikrini değerlendirecek olan, o sorumluluğu alacak olan kişidir.
Aileye karşı kendi istek ve kararlarını kabul ettiremeyen bir erkek modeli var karşınızda.
Bunu ailenin dırdırını, dışlamasını kabullenin diye söylemişte olabilir, sizinle ciddi düşünmüyor da olabilir.

Yaşım 33, oğlum 5 yaşında.
Yaşım 33, oğlum 5 yaşında.

38 yaşında hiç evlenmemiş birine hala ailesi müdahale edebiliyor mu yani??? Asıl dert etmeniz gereken bu olmalıydı. Arkanıza bakmadan kaçın derim. Ailesinin yaşına,kararına saygısı olmayan biriyle evlilik düşünüyorsunuz farkında mısınız? Ailesine kendisini ve kararlarını saydırmayan adamdan ne koca ne baba olur,hele hele çocuklu bir kadına. Tabi şahsi görüşüm nacizane.

alah yazdıysa bozsun inşallah, herşeyin ilkini oğlumla yaşasın isterim...ilk eşi ve yaşadıkları gelmesin aklına...
Eğitim durumunuz ve sosyal çevreniz nasıldır nedir bilmiyorum ama artık bu zamanda bekar evlenen kızların çoğunluğu bakire değil...vajinal bakire olabilir ama başka türlü yapmadığını hiçbir zaman bilemezsiniz...

Bekar yada boşanmış arasında fark cinselliği yaşamış olmasıysa artık böyle bir fark kalmadı neredeyse.

Bu düşünceniz yapınızdan vazgeçinki karşınıza istemediğiniz özellikte bir gelin çıkmasın...

Y YeniBiHayatBu aradaki mesajlarınızı da okudum...ama maaalesef bu adam sizin boşanmış ve çocuklu olduğunuza ailesi kadar takılmış diyorum.

Neden biliyor musunuz?

Belli bir yaşa gelmiş erkekler kolay kolay aile sözü dinlemezler, en azından evlenene kadar...Eğer bu adam sizinle evlenmek isteseydi ailesine resti çekerdi....

Bence şöyle düşünüyor "bir erkeği mutlu edecek mükemmel bir kadın ama keşke hiç evlilik yapmadan karşıma çıksaydı"...ailesi ile hem fikir yani.

Zaten sizinle evlilik düşünse şimdiye kadar evlenme teklif ederdi...

Sadece sizinle güzel zaman geçirmekten hoşlanıyor, kendisi evlenene kadar sizi bu anlamda kullanacak diyelim...

Yerinde olsam uzaklaşırdım, kullanılmak istemezdim....

Zaten bir kere boşanmış yıpranmışsın, olmayacak bir ilişkiden dolayı tekrar yıpranmaya değer mi?

evet, benim oğlum bana göre padişah, prens, paşa...hatta daha fazlası...bir yazıyı okuyupta, böyle yorumluyorsanız bişey diyemiyorum size...

desenız kı
sızın hayatda kendınıze gore tecrubelerınız olmus bekar bırı bırcok seyı bılemezken hayatda sızınle aşık atamaz ılerde sorun yasayabılırsınız buyuzden ustelık evlıler cocuktan sonra bıle sarsılıyor zor gelıyorken damdan duser gıbı kurulu hazır aılenın ıcıne adamın adapte olması zor desenız amenna bırcok kısı boyle dusunuyor zaten

ama yok cocugum ılk kez bırseyler yasayan bırıyle olsun dıger turlusunu allah korusun demenız bosanmıs kadınları hem cok kotu zan altında bırakmanız hemde kendınızden bı haber oldugunuzu gosterıyor

sız oglunuzun ılk kez hayatı deneyımledıgınızı nerden bılıyorsunuz ?
benımkı oglan her ıstedıgını yapar ama evlendıgı bakıre olmalı zıhnıyetınde oldugunuz ıcın elımızde dıkenlı topuzlarla sıze cevaplar verıyoruz

ya sız kendınızı fazla onemsıyorsunuz ya da oglunuzdan emın degılsınızde laga luga yapıyorsunuz hangısı daha kotu bılemedım

Siz zaten bir önceki konunuzda, ki o da bugün açılmış, kimseye güvenemediğinizi söylemişsiniz.
Sizin önce adamdan emin olmanız lazım.
Ailesiyle kendi sorunu o.

38 yaşında hiç evlenmemiş birine hala ailesi müdahale edebiliyor mu yani??? Asıl dert etmeniz gereken bu olmalıydı. Arkanıza bakmadan kaçın derim. Ailesinin yaşına,kararına saygısı olmayan biriyle evlilik düşünüyorsunuz farkında mısınız? Ailesine kendisini ve kararlarını saydırmayan adamdan ne koca ne baba olur,hele hele çocuklu bir kadına. Tabi şahsi görüşüm nacizane.
Y YeniBiHayatBu bakın birde bu yönü var, eğer gerçekten ailesi kaynaklı istemiyorsa daha da vahim... ailesinin yönettiği bir adamdan koca da olmaz babada...

Yaklaşık 2 yıl oluyor boşanalı. Diğer konulardan bilirsiniz beni. Konuştuğum biri var. Benden 5 yaş büyük. En çok da bunu seviyorum ve çok iyi anlaşıyoruz arkadaş olarak. Eş olarak da çok iyi olacağımızı söylüyor herkes. Ama şöyle bir sorun var ki onun aijesi boşanmış ve çocuklu bir gelin istemiyor. Onlara göre değilmiş. Neden böyle düşünüyorlar beni tanımadan? Ve bu düşünceyi değiştirmenin bir yolu var mıdır sizce?
değiştirecek olan kişi konuştuğun kişidir. senin yapabileceğin br şey yok.. sadece hiç bir yorum yapma.. ne ailesine ne de ailsei ile ilgili kendisine. ne yapıyorsa birlikte olduğun kişi yapsın, ikna konusunda..
benim de başıma geldi.. her zaman ne olumsuzluk olduysa beni tanımıyorlar yorum yapamam dedim ve hak da verdim, onların açısından da düşünerek sessiz kaldım.. şimdi beni yere göğe sığdıramıyorlar.. çok seviliyorum..her şey yoluna girdi hamdolsun.

büyük konuşmuş olmayayım ama bende istemezdim...ayrıca başkasının çocuğuna neden baksın oğlum....ama illada seviyorum derse, vazgeçmiyorum derse de, dünyanın sonu değil der, oğlum istiyor diye kabul etmek zorunda kalırdım...
her annenin hayali evlenmemiş bir kızla oğlunun evlenmesidir bence...
Birincisi başkasının çocuğu değil,sevdiği kadının çocuğu..
İkincisi çocuğu olmayan bekarlara kıran girmedi adam sevseydi severdi evlendirdi 36yasina kadar..
Demekki arkadasimizi sevmiş onu istiyor..

Konuştuğunuz kişinin ne düşündüğü önemli ailesinin değil. Sonuçta aynı evde yaşayacak olan sizsiniz. Genelde bu tür insanar birinci evliliği becerememiş kesin bi halt yemiştir de kapının önüne atılmıştır dusünitesine sahip olanlardir. Hiç canını sıkma buda bi dert değil gayette gerçekte ciddi düzülüyorsun bu konuyu ona üslubuna göre şikayet ediyormuş gibi değil de kirilmissin gibi aç ve konuş. Değer veriyorsa zaten takılmaz bu tür şeylere ..

evlenip, boşanmış, çocuklu bir sürü erkek varken, neden bekarlara gidiyorlar acaba, çöpsüz üzüm çünkü onlar dimi, ayrıca ilk evliliği olacağı için erkeğin, ailesi herşeyi dört dörtlük yapacak dimi...sizin aileniz evli çocuklu adamı istermi size,
dürüst ol lütfen, söylediğiniz an aileniz kabul edermi acaba...

Sorun şu ki sizin bakış açınız çirkin. Cinsel anlamda bekar kişi de ilişki yaşamış olabilir. Kimse kvye, ona buna geçmişini anlatmaz. Sizi de alakadar etmez. Düğün sabahı kan mı soracaksınız yoksa? İkincisi her bekarın anne, babası mal, mülk hediye yapamıyor. Bütçe varsa isteyen yapıyor. Konunun bunla ne ilgisi var? Çocuğunuzun zekasına güvenmeyip 'gelin bunu sömürür' diye bakıp, çocuğunuzu her anlamda ezen sizsiniz aslında. Bence bunu idrak edin. Herkesin çocuğu ile ilgili, kardeşi ile ilgili hayalleri olabilir. Olayı abartıp memleket meselesi etmeye gerek yok. İş güç bulun kendinize.

Aynen bunu da söyledi bir kere.
O halde daha fazla bağlanmamak ve sonrasında üzülmemek için koşarak uzaklaşın....

Yada o evlenene kadar sizde gönül eğlendirin... Tabi eninde sonunda başka biri ile bile olsa evlilik fikriniz yoksa...evlenme gibi bir düşünceniz varsa "tren kaçıyor" haberiniz olsun, daha fazla vakit kaybetmeyin

Konu içinde tam da buna bir cevabım var ama tekrar yazamıcam.

Bir cevap vermemişsiniz zaten. Verecek bir cevabınız olduğunu da sanmam. Eski konunuzda eşinizin sizi aldattığı kadınla evlendiğini yazmıştınız. Bu kadına öfkeliydiniz. Eşinizle barışma ümidinizi yıkmıştı. Bence şu anda nispet olsun diye bir evlilik peşindesiniz. Boşluktasınız. Adamın evlilik, ikişki niyeti yok "nasıl ikna ederim", "ailesini nasıl ikna ederim" diye düşünüyorsunuz. Destek almanız gerektiğini düşünüyorum. Evlenmek zorunda değilsiniz. Kendi kendinize yetmeye bakın. Tekrar üzülmeyin.

bi tane tanıdığım bi arkadaş vardı. Eşi de bir evlilik yapmış ve bir çocuğu vardı. Ben de bilmiyordum tabi çocuk nsl okulu nsl filan diye. Çocuğu annesi çalıştığı için özel okula veriyordu. Onun için de çok şımarık filan diyodu, seneye devlet okuluna filan vericez diyodu. Yani kendi çocuğu gibi davranmaz hiç bir zaman. Kendi çocuğuna olsa ceza olarak devlet okuluna vericem demez. Ama tabi siz araya bir sınır koyar, çocuğun herşeyi ile ben ilgilenicem önceki düzeni nslssa öyle devam edicek derseniz olur. Sakın çocuğunuzu ezdirmeyin Biliyosunuz cicim ayları çabuk bitiyor. hayırlısı olsun hakkınızda.

Bir cevap vermemişsiniz zaten. Verecek bir cevabınız olduğunu da sanmam. Eski konunuzda eşinizin sizi aldattığı kadınla evlendiğini yazmıştınız. Bu kadına öfkeliydiniz. Eşinizle barışma ümidinizi yıkmıştı. Bence şu anda nispet olsun diye bir evlilik peşindesiniz. Boşluktasınız. Adamın evlilik, ikişki niyeti yok "nasıl ikna ederim", "ailesini nasıl ikna ederim" diye düşünüyorsunuz. Destek almanız gerektiğini düşünüyorum. Evlenmek zorunda değilsiniz. Kendi kendinize yetmeye bakın. Tekrar üzülmeyin.
Cevapları okumadığınız belli, yazayım tekrar. Bir keresinde yüzük takmak istedi ama ben konu o dereceye gelince emin değilim diye vazgeçtim. İstemedim. Sonra da o zaman bu konuyu bir daha açmayalım dedik. Ailesini ikna peşinde değilim. Sadece sebeplerini merak ettim, düzelecek şeyler midir dedim. İkna peşinde olsam sürekli bu konuyu açarım ona da ama söz konusu bile değil. Nispet için evlenecek olsam beni seven, evlenmek isteyen kişiyle hemen evlenirim ama ben kendi sevdiğim kişiyle olabilir mi diye düşünüyorum çünkü bunu önemsiyorum. Nispet üstüne bir yuva kuracak gibi kuş beyinli değilim.

X