Boşanmış aile kızı kötü kızmış

Sizin elinizde olmayan bir konuda böyle laf sokup yargısız infaz yapan, canınızı acıtmaya çalışıp hayatta herşeyin insanlar için olduğunu unutup bukadar büyük konuşabilen bi insanın yetiştirdiği çocuğun size nekadar eş olabileceğini düşünün. Üzgünüm ama çok zorlanırsınız herseferinde her fırsatta kafanıza kakılır evlenseniz dahi.
Erkek arkadaşınız sizle ayrılıp başkasıyla evlense bile yada kız kardeşi filan varsa gün olur devran döner elbet Allah ona da gösterir aynısını başına verir kendinden olmasa da evlatlarından. Hayatta herşey insanlar içindir yarın ne olacağımızın garantisini kimse veremez bilemez

Gerçekten iyi bir aileye sahipler çok özeniyorum onlara çok imreniyorum ama bu yaştan sonra değiştiremem ki biseyleri insan ailesini secemiyor bunu onlara çok kez anlatmaya çalıştım başka insanların üzerinden ama olmadı

Neresi iyi be? Yaşinda 18-20dir. Içleri fesat o ailenin. Seni ve aileni tanimada yargiliyorlar. Boş şekilde. Sana hakaret ediyor ve farkinda değilsin.

Sakin ola bu adamla evlenme. Biraz büyü, hayati yaşa. Çeşit çeşit insan ve aileler tani. Özgüvenli ol. Asla ve aslaaa kendinden ve ailenden utanma!

Sevdiğim için olabilir mi sizce? Ama artık bende biseylerin farkındayım yolun sonuna geldim diyorum artık tahammül kalmadı diyorum hani hatasından dönen affolur ya

Yani hatanızı affedecekler buradaki insanlar değil, sizsiniz. Bir kere sevgilinizden dolaylı da olsa anne babanızın boşandığını saklamanız çok yanlış ve sizin de bunu kötü bir şey olarak gördüğünüzü gösteriyor. Eğer hala boşanmalarını atlatamadıysanız mutlaka psikolojik yardım alın. Benim de annem-babam boşandı ama 1 kez bile saklamadım. Saklama ihtiyacı duynadım çünkü bence evli olmaları kadar doğal bir durum. Ama siz saklıyorsanız belli ki sizin de aşamadığınız bir olay var demektir.

Annesinin saçma sapan konuşmasına izin vermeniz de yanlış. İlk dediğinde keşke benimkiler de ayrı deyip çıksaydınız evden. Affetmek, yargılamak için değil zaman kazanmak açısından söylüyorum. Yani bu adamla zaten olmayacağı belliymiş o da onaylıyormuş. Aylar önce kurtulurdunuz.

Olan olmuş 8 ay çok değil. Kendinizi affedin hatalarınızdan dolayı ve anne-bana boşanması yaranızı iyileştirmek için çok hızlı harekete geçin.

Merhaba forma yeni üye oldum uzun zamandır takipteydim 8 aydır süre gelen bir ilişki içindeyim evlilik düşüncemiz var erkek arkadaşımin ailesiyle sürekli görüşüyoruz benim annem ve babam ayrılar her ikisi ile de çok uzun zamandır görüşmüyoruz anlayacağınız herkes bir tarafa dağıldı ailede, erkek arkadaşımin ailesi muhafazakar yapıda bir aile bizimkiler ise tam tersiydi annesi bu konuda her sohbetimizde parçalanmış bir ailenin kızının hayırsız çıkacağından dem vuruyor bu arada benim ailemi şehir dışında biliyorlar tanışmak için ısrarcılar artık köşeye sıkışmış durumdayım saklamam gereken bazı şeyler var ailem ile ilgili erkek arkadaşımin annesi ise sürekli olarak sohbetlerimiz esnasında boşanmış insanları örnek vererek onlar kötü bir yuvayi idare edemediler çocuklarından da hayır gelmez gibi şeyler söylüyor bu ilişkiyi bitirmek zorundayım artık size yazmak istedim durumu birde sizler değerlendirir misiniz cok karışık yazdığımin farkındayım sizler sordukca cevaplarim
Ne kadar dengesiz saygısız bir kadın siz yolun başındayken bitirin iyi yada kötü ailenize laf söylemeye hor görmeye hakkı yok

Sevdiğim için olabilir mi sizce? Ama artık bende biseylerin farkındayım yolun sonuna geldim diyorum artık tahammül kalmadı diyorum hani hatasından dönen affolur ya
Böyle adamlar sevilmez,bu kadar cahil önyargılı insanlara selam bile verilmez.Sevmek ,sevilmek bu değil.Boyle adamları hayatınıza alıp bir de genlerini çoğaltmayın.

Böyle insanları kendine getiren tek şey başına gelmesidir ve umarımda kim bu şekilde bir yaklaşımdaysa aynını bulur.
Sana tek diyeceğim var runn 🏃‍♀️

Merhaba forma yeni üye oldum uzun zamandır takipteydim 8 aydır süre gelen bir ilişki içindeyim evlilik düşüncemiz var erkek arkadaşımin ailesiyle sürekli görüşüyoruz benim annem ve babam ayrılar her ikisi ile de çok uzun zamandır görüşmüyoruz anlayacağınız herkes bir tarafa dağıldı ailede, erkek arkadaşımin ailesi muhafazakar yapıda bir aile bizimkiler ise tam tersiydi annesi bu konuda her sohbetimizde parçalanmış bir ailenin kızının hayırsız çıkacağından dem vuruyor bu arada benim ailemi şehir dışında biliyorlar tanışmak için ısrarcılar artık köşeye sıkışmış durumdayım saklamam gereken bazı şeyler var ailem ile ilgili erkek arkadaşımin annesi ise sürekli olarak sohbetlerimiz esnasında boşanmış insanları örnek vererek onlar kötü bir yuvayi idare edemediler çocuklarından da hayır gelmez gibi şeyler söylüyor bu ilişkiyi bitirmek zorundayım artık size yazmak istedim durumu birde sizler değerlendirir misiniz cok karışık yazdığımin farkındayım sizler sordukca cevaplarim
Böyle bir aileye zaten gelin gitmeyiniz...

Çocukken ben de öyle düşünürdüm, belki de bazı ailelerde çocuklar baskıdan kurtulduğu içindir ya da çocuklar sokağa atılıp ya da evden kaçıp kötü yola düşebilir diyedir. Muhtemelen seyrettiğim film veya diziler kaynaklıdır. Küçükken beynime işlemiş. Büyüdükçe anladım ki çocuk iyi yetiştirilmişse kısıtlama kalkınca kötü yola düşecek gibi bir durum yokmuş. Belki de eskiden bu kadar boşanma olmadığı için müstakbel kayınvalideniz de böyle bellemiştir.

Ben sizin yerinizde olsam konuyu ona açardım. O an sizden bunları duyunca yüz ifadelerini okumaya çalışın bence. Sizden tiksinecek mi, duruma üzülecek mi veya sinirlenecek mi? Belki de onun ön yargılarının kırılmasını sağlarsınız da bir daha öyle düşünmez. Ayrıca evlilik sürecinde de babanız ve anneniz de o ortamda beraber bulunup size destek olabilir. Her kimin yanındaysanız da halanız veya dayınız sizin aile ferdiniz olarak yanınızda bulunabilir. Kimsesiz değilsiniz sonuçta. Arkanızda birilerinin olduğunu görünce de ileride bunun lafını pek edemezler. Ailenin desteği önemli. Karşı tarafın bu desteği bilmesi bile onları sizi ezmesini önleyebilir eğer ki böyle bir durum yaşanırsa.

Kendi kızı yok herhalde bukadar büyük konustuguna göre😒
Allah vicdan versin gerisi hallolur derim ona.

Elinizde olmayan bir şeyle sizi kınıyorlarsa Allah başlarına versin ne diyeyim...

Ayrılın, erkek arkadaşınız da ailesi de beş para etmez.
Muhafazakarlarmis ama daha kinadiklari seyin baslarina gelecegini bilmiyorlar.:KK9:

bastan soylememekle yanlis yapmissin. bastan soyleyecektin, eger ters bir sey soylerlerse ya bastan cikisip, seslerini kesip, sana saygisizlik yapmalarinin onunu kesecektin, ya da ayrilacaktin. simdi kadin sana soylemis, sen de susmus durmussun, kadin bundan guc bulur. ben cok olumlu bulmadim, bence devam etme, demek ki cahil insanlar. insanin kendi cocuklari ya da kendisi de bosanabilir, boyle seyler soylemek hic dogru degil.

Sizin ne suçumuz var.
Bu nasol bir mantık.
Aksine boşanmış ailelerin çocukları daha sağlam evlilik yapar.
Kendileri anne baba ayrı dağınık bir hayat yaşadığı için benim çocuklarım böyle olmasın diye daha sağlam sarılır evliliğe .
Ben hep böyle gördüm.

işte çok bildiğini sanıp bir halt bilmeyenlere çok güzel örnek...nikah akdi devam edip evlilik içinde her haltı yiyenleri hangi kategoriye koyuyorlar acaba? boşanmış bir ailenin kızıyım dünya iyisi bir anne ve anneanne tarafından yetiştirildim. bir gün bile eşimin ailesi tarafından annemle babamın boşanmış olmasıyla alakalı bir şey duymadım. aksine gerekirse iki kez isteme yapalım babana ayrı gidelim vs dediler. bizden 7 sene sonra kaynım da boşanmış bir ailenin kızıyla evlendi valla pırlanta gibi kızlarız :KK70: böyle örümcek kafalı gereksiz insanlardan kurtulduğun için şanslısın.

İşte o kv ye iyi bakın oğlu onun eseri bu ve benzeri ayrıştırıcı laflarla büyüttü oğlunu ailesi oğlunun aynasıdır bu yüzden ayrılmam ama erkek arkadaşımın değişik konularda fikrini yoklarım bakarım aynıysa devam etmem

Erkek arkadaşın biliyor mu?
Biliyorsa ve ailesinin bu laflarına bir şey demiyorsa bilki ileride de ailesine karşı seni koruyamayacak demektir.
Senin elinde olmayan sebeplerden ötürü seni yargılayacak insanlar hayatında olmasın daha iyi zaten.

Erkek arkadaşının bu konuda ki tutumu nasıl? Böyle bir durum karşısında seni öyle bir savunması lazım ki bir daha ima bile edemesinler ama o da sesini çıkarmıyorsa arkana bile bakmadan kaç. Ama şunu da söyleyeyim iş evliliğe gitse bile böyle zihniyete sahip bir aile ile çok zorlanacaksın.

X