Merhaba hanımlar . Ben 31 yaşında 2 çocuklu (3ve 6 yaş ) bir öğretmenim . Eşimle tam 10 yıldır evliyiz . Üni son sınıfta hangi akılla bilmiyorum ama evlendim , son birkaç yıldır da aşırı anlaşmazlıklarımız var. Kendisi sürekli beni eleştiren bir insan , ne anneliğimi beğenir ne ev hanımlığımı, ne dw yaptığım işi önemser. Küçüklü büyüklü bir sürü sıkıntılarımız var aslında ama insan bazen anlatmaya bile yoruluyor . Bir kaç tanesinden bahsetmek gerekirse , en büyük sorunlardan biri maaş olayı . Sürekli benden daha çok bekler benim maaş günümü . Kendisi se memur , parayı savurmaz öyle ama istiyor ki sürekli elde avuçta ne varsa biriktirelim . Çok şükür evimiz var arabamız var birikim de var ama hee maaş günü ne kadar fazla verirsem kendisine o kadar iyiyim . Atıyorum 40 bin maaş yatmıştır , ben ödemeleri yaptıktan sonra kendime 3-4 bin ayırıyorum kendisine de 20 bin falan gönderiyorum , direk tepkisi şu oluyor :” sadece bu kadar mı atacaksın , daha fazla atsana , ne yaptın ki bu ay “ falan filan . 9 yıllık memurum kendi paramın o ay cebimde kaldığını hiç görmedim . Sürekli kendisine hesap vermem gerekiyor . Zaten okurken ne sıkıntılarla okudum, insan istiyor ki rahat edeyim biraz maaşımla ama yok , koca evi de seni sıkıyor . En son geçen ay dedim ki bu ay maaşım bende kalsın , ben kendim biriktireceğim dedim . Adam kafayı yedi , hopladı zıpladı , “paramı vereceksin , banane “ dedi. Ben şok oldum sözüne . Sanki birey değil de kendisinin kölesiyim . Bir başka problem de acayip eleştirir beni , antidepresan da kullanıyorum onun yüzünden , son aylarda ilacın bende güzel etkileri olmuştu , kendimle inanılmaz barışık biri olmuştum . İşte diyetisyene , lazere , cilt bakımlarına falan gitmeye başladım , saçlarımı boyadım (ki sadece evlenirken boyamıştım ) , ev içindeki giyimime daha dikkat ettim ve kendisini cinsel olarak çok daha arzuladım . Ona göre gecelikler vs aldım . Ancak kendisinin tepkisi çok farklı oldu bunlara . Her gittiğim yerde direk arkamdan Arar:” yine mi oraya gittin , çabuk eve gel , bugün gidemezsin , ne zaman bitecek bu saçmalıklar “ gibi gibi laflar etti durdu . Saç boyama ettiği ilk laf şu oldu : “ bk gibi olmuş “. Hee sabah uykumdan feragat edip yürüyüşe çıkardım o bile kendisine batmaya başladı . Kısaca istiyor ki sürekli evde oturayım bir şey yapmayayım . Ama ben 30 yıldır ilk defa bu kadar iyi hissetmiştim kendimi . O halim de zatwn uzun sürmedi kendisinin yüzünden , eski depresif halime döndüm tekrar . Kendisine bakan kadın öldü gitti , içimde bir şey koptu artık. Özgüvenimi düşürüyor , anlaşamıyoruz ve içimde kendisine karşı zerre kadar yine sevgi , muhabbet yok. Kaç gündür düşündüm taşındım , beynim sulandı resmen ama sonunda kararımı verdim boşanmak istiyorum dedim kendisine . Ki daha önce boşanma mevzuları çok geçti aramızda bizim . Şimdi de kendisi kabul etmek istemiyor . Ben iyi anlaşarak boşanmak derdindeyim çünkü arada ortak noktamız olan çocuklar var. İletişimimiz olacak mecbur . Ama dünden beridir 10 tane öneriyle gelip gidiyor bana . Bir şans daha versem bile inanın içimde zerre sevgi yok hatta tiksinti var. Ben nasıl devam edebilirim ki diyorum sonra. Hele cinsel anlamda şu an benim için ızdırap . Bunu nereye kadar sürdürebilirim ki diyorum . Yuvamın yıkılmasını ben de istemem ama yıllardır zaten çocuklarım için hep istemediğim bir evliliğe katlandım . Birkaç defa şiddet de oldu hatta . Yazmadığım çok şey var . Ama özünde ben kendisinden fazlasıyla soğumuş bir insanım artık. Çocuklarım ara ara bende ara ara onda kalsın siye düşündüm , kendisi şimdiki evde oturmaya devam etsin eşyalarla , ben yemi eve çıkıp her şeyi sıfırdan alıp düzenimi oluştururum diye düşünüyorum. Kendisine ve okuluma yakın bir ev olacak zaten . Yeter ki kafam rahat etsin artık diyorum . Çok uzun yazdım hakkınızı helal edin , ben bu süreci yaşamış hanımlardan destek istiyorum , acaba büyük bir pişmanlık yaşar mıyım ileride ? Çocuklarım çok etkilenir mi bu süreçten ? (Pedagoga da götüreceğim zaten süreci kolay atlatmaları için ). Lütfen bana akıl verin , bir çıkmazdayım, ayrılmayı çok istiyorum ama pişman olmaktan korkuyorum .