Boşanmayı düşünüyorum, destek istiyorum

Aileler daha bilmiyor bir şey , bir de o kısmıyla uğraşacağım daha . Sonra ikna olursa başlayacağım. Keşke taş olup yaşasaydım hiç sorumluluğum olmazdı o zaman diyorum .
bence böyle hissetmekte haklısın, ne kadar kötü yanları da olsa alışkanlığın getirdiği iyi tarafını görmeye çalışma durumu var.
ama inan ki seven insan saçın kötü bile olsa güzel olmuş hayatım der. bu tavırlar çok kırıcı.

Aileler daha bilmiyor bir şey , bir de o kısmıyla uğraşacağım daha . Sonra ikna olursa başlayacağım. Keşke taş olup yaşasaydım hiç sorumluluğum olmazdı o zaman diyorum .
Ayni yaştayiz.Mesela ben de evlilik istiyorum artik ama bu durumdan korkuyorum maasini banaa ver durumu. Ben acikcasi kendim kazanmaya aalistim ortak gider ve yatirim ici veririm amaa hepsini kocama verip harclik alcak diilim bu yaştan sonra.

Ayni yaştayiz.Mesela ben de evlilik istiyorum artik ama bu durumdan korkuyorum maasini banaa ver durumu. Ben acikcasi kendim kazanmaya aalistim ortak gider ve yatirim ici veririm amaa hepsini kocama verip harclik alcak diilim bu yaştan sonra.
biz iki yıllık evliyiz eşim bir kez bile maaşını ya da kartını ver demedi. ortak borçlarımız vardı eşyalarımız için onları ödedik.
şimdi tamamı bana kalıyor. ortaklaşa faturalar veya arabanın bir ihtiyacı olursa onları bölüşüyoruz. kimse de kimseye onu niye aldın demez.
maalesef konu sahibini eşi kötü bir örnek

Çevremde çok memur diye memurla evlenen oldu paraya çok önem verip hayatlarını zindan ediyorlar . Senin ki çok ağır vaka değişmez de aslında sevinmesi lazım sen kendine baktıkça . Ama o farklı düşünüyor hayat beklentisi sadece malı ile sağa sola hava atmak diye tahmin ediyorum . Genelde bu tipler öyle oluyor . Çünkü kendilerine güvenmiyor . Sen kendini düşün kendini nasıl iyi hissediyorsan kimsenin karışmasına izin verme psikolojini bozuyorsa zaten sana iyi gelmiyor . Yaşın geç gez toz kendine bak sana ne iyi geliyorsa . Sonra pişman oluyorsun . Ben evlenmedim boşanmaktan anlamam ama kim için fedakarlık yaptıysam pişman oldum . Bence en doğru karar kararı kimseye yönlendirmeden sana ne iyi gelecek neler yaparsan mutlu olacaksın ruhuna iyi gelecek . Bu evlilik artı ve eksileri bekarlığın artı ve eksilerini yaz ve öyle devam et . Çoçukların biraz küçük ama 3 5 seneye onlarda kendi hayatlarına yöneldiğinde kendileri bir şeyler yaptığında çok yalnız hissedip daha kötü olabilirsin . Onlar büyükçe sende yaşlanmaya devam edeceksin o zaman ne olacak sonuçta sen şu an soğumuşsun ve ne yaparsa yapsın artık batacak soğuyacaksın oda zaten değişmeyecek .
Aynen öyle , işin son kısmında diyorum ki ne okursa olsun soğumuşum fazlasıyla , nasıl yaşayabilirim mi onunla diyorum . Tek çekincem çocuklarımın huzuru

Evlenmeden önce muhatabınızla bu konuyu net bir şekilde konuşun bence . İllaki kadının parasını bu kadar önemsemeyen erkekler vardır hayatta . Düzgün birisine denk gelirsin umarım

Biz bu süreci yaşadık daha önce . Aynı bu şekilde sözler verildi , maaşlar ayrıldı ama yine ben evin belli masraflarını üstlenmiştim ve bir gram birikim de yapamadım kendime . Ama döndü dolaştı yine aynı konular açılmaya başladı . Şimdi verdiği sözlerin benim için bir anlamı olmayacak artık
Yani arkadaşım bilemedim ben baya birikim yaptım hatta ekonomi bölümunde topigimizde var ama ben para vermiyorum ona ailesine de çok ağır laflar ettim
Pişman mıyım asla
Biz de süreç şöyle oldu bana fiziksel şiddette bulundu ben darp raporu aldım Babasına telefon ettim yine ağır laflar ettim
Sonra boşanma davası açtım kendisi boşanmak istemedigini soyledi sözler verdi ama eskiye donecegininnin sinyallerini aldım tekrar dava açmak istediğimi söylediğimde bu sefer ailemin yanında söz verdi ozurler diledi
Ama boşanma hala aklimin ucunda ama iki aydır küfür azar aşağılama hakaret yok sıkıysa yapsin

biz iki yıllık evliyiz eşim bir kez bile maaşını ya da kartını ver demedi. ortak borçlarımız vardı eşyalarımız için onları ödedik.
şimdi tamamı bana kalıyor. ortaklaşa faturalar veya arabanın bir ihtiyacı olursa onları bölüşüyoruz. kimse de kimseye onu niye aldın demez.
maalesef konu sahibini eşi kötü bir örnek
Peki yatirim olaraak nasil anlastiniz? Evet sizin ilişkiniz guzelmiş Allah bozmasin, olmaasi gereken de bu gerçi

Kararlı ol sağlam ol dik dur
Ki benim eşim ailesine toz kondurmaz hele ki babasına tapar son tartismamizda ailesine ağzıma geleni söyledim sesini çıkarmadı babanın da köyünun de topunuzun canı cehenneme dedim düşün onu bile yaladı yuttu

Peki yatirim olaraak nasil anlastiniz? Evet sizin ilişkiniz guzelmiş Allah bozmasin, olmaasi gereken de bu gerçi
evdi arabaydı eşyaydı düğündü derken çok sıkıntı çektik, biriktirecek bir paramız çoğu zaman olmadı.
yeni yeni herkes kendi hesabında biriktirmeye başladı. ben yurt dışındayım zaten.burdaki hesabımda tutuyorum. o da vadeye koymuş.

Yani arkadaşım bilemedim ben baya birikim yaptım hatta ekonomi bölümunde topigimizde var ama ben para vermiyorum ona ailesine de çok ağır laflar ettim
Pişman mıyım asla
Biz de süreç şöyle oldu bana fiziksel şiddette bulundu ben darp raporu aldım Babasına telefon ettim yine ağır laflar ettim
Sonra boşanma davası açtım kendisi boşanmak istemedigini soyledi sözler verdi ama eskiye donecegininnin sinyallerini aldım tekrar dava açmak istediğimi söylediğimde bu sefer ailemin yanında söz verdi ozurler diledi
Ama boşanma hala aklimin ucunda ama iki aydır küfür azar aşağılama hakaret yok sıkıysa yapsin
Bana karşı ilk şiddeti gösterdiği zaman (ayağıyla tekme attı arkadan ) ben de ona saldırdım ve hemen ailesinin yanıma gidip olayı anlattım . İnanır mısın kayınvalidem bunu duyunca bir kahkaha bastı ben şok oldum . Kayınvalidem öyle oğluyla ilgili şikayet dinleyecek birisi asla ama asla değil . Kayınvbbama zaten rahatsız onu Sayan kimse yok . Velhasıl böyle durumda ailem arkamda durmuştu o zamanlar ama bir şekilde tekrar birleşip aynı yoldan devam ettik işte , umarım ki sen de pişman olmazsın eşin düzelir

Kararlı ol sağlam ol dik dur
Ki benim eşim ailesine toz kondurmaz hele ki babasına tapar son tartismamizda ailesine ağzıma geleni söyledim sesini çıkarmadı babanın da köyünun de topunuzun canı cehenneme dedim düşün onu bile yaladı yuttu
Öyle bir kararlılık var ki içimde , bana diyor ki sana büyü mü yapıldı , sonra dedi senin aklını çelen başka bir adam mı var . Bu laflara rağmen çok kararlıyım , rabbim sanki içime onun rahatlığını koymuş. İlacın sa çok etkisi var bu psikolojide olmamda . Olabildiğince kararımdan vazgeçmek istemiyorum. Desteğe ihtiyaç duyuyorum , çünkü çevremde bir kişi bile beni onaylamayacak biliyorum .

Bana karşı ilk şiddeti gösterdiği zaman (ayağıyla tekme attı arkadan ) ben de ona saldırdım ve hemen ailesinin yanıma gidip olayı anlattım . İnanır mısın kayınvalidem bunu duyunca bir kahkaha bastı ben şok oldum . Kayınvalidem öyle oğluyla ilgili şikayet dinleyecek birisi asla ama asla değil . Kayınvbbama zaten rahatsız onu Sayan kimse yok . Velhasıl böyle durumda ailem arkamda durmuştu o zamanlar ama bir şekilde tekrar birleşip aynı yoldan devam ettik işte , umarım ki sen de pişman olmazsın eşin düzelir
Valla kendi bilir düzelmezse onu cekmeye niyetim yok

Öyle bir kararlılık var ki içimde , bana diyor ki sana büyü mü yapıldı , sonra dedi senin aklını çelen başka bir adam mı var . Bu laflara rağmen çok kararlıyım , rabbim sanki içime onun rahatlığını koymuş. İlacın sa çok etkisi var bu psikolojide olmamda . Olabildiğince kararımdan vazgeçmek istemiyorum. Desteğe ihtiyaç duyuyorum , çünkü çevremde bir kişi bile beni onaylamayacak biliyorum .
Inanır mısın aynı şeyleri benim eşim de dedi.kayinvalidem de aralarına şeytan girdi nazar oldu filan diyormuş benim eltimden etkilendiğimi düşünüyorlar eşim birkac kez ima etti tabi eski ben i özlüyor kendi ve ailesi
Arkadaşım eşim bana söz verdi.sozunden caydıgi an bu iş biter kendisi de farkında
Ayriva bu surecte ben psikoterapi aldım ilaç kullanmadim o da iyi geldi bana

o insanlar seninle bu çileyi çekmiyor yıllardır.
o yüzden ne düşündüklerinin de çok bir önemi yok.
herkes kendine konuşacak konu arıyor.
eşin bu kadar korktuğuna göre doğru yoldasın :KK36:

Inanır mısın aynı şeyleri benim eşim de dedi.kayinvalidem de aralarına şeytan girdi nazar oldu filan diyormuş benim eltimden etkilendiğimi düşünüyorlar eşim birkac kez ima etti tabi eski ben i özlüyor kendi ve ailesi
Arkadaşım eşim bana söz verdi.sozunden caydıgi an bu iş biter kendisi de farkında
Ayriva bu surecte ben psikoterapi aldım ilaç kullanmadim o da iyi geldi bana
Eğer bu süreci atlatırsam ilk işim ben de psikoterapi alacağım . Kendim psikolojik danışmanım ama kendime zerre faydam yok

X