- 2 Kasım 2023
- 1.693
- 2.686
- 31
Sevmiyor işte daha ne yapsın bunu anlatmak için. Ayrıl geç aklın mı gitti ne çocuğu bu evliliğeMerhaba arkadaşlar bu konuda sizin düşüncelerinize ihtiyacım var ben bir nişanlılık dönemi geçirdim ve çok seviyordum sevgimden gözüm kör olmuştu ama yaptıklarına daha fazla dayanamadım ve nişanı attım aradan 3 ay geçtikten sonra dedemin komşusu birini önerdi tanışmamız için benim o dönem psikolojim hiç iyi değildi ailemde tanış eğer istemezsen olmaz senin kararın dediler neyse ben eşimle tanıştım 2 ay konuştuk ve nişanlanmaya karar verdik başta kaynanam çok iyiydi nişanı yaptıktan sonra değişmeye başladı eşya bakmaya ben istememe rağmen bizimle birlikte geldi hatta eltimi de getirdi düğümüzde takılar yüzünden sıkıntı çıktı ben 1 haftalık gelinken kaynanam bana ve aileme laf sokmaya başladı tahammül edemedim eşime söyledim ama hiçbirşey yapmadı annesiyle neden böyle yapıyorsun diye konuşmadı ve bu tarz sorunlar laf sokmalar o günden bu güne kadar devam ediyor aradan 1 sene geçti biz çocuk yapmaya karar verdik doktora gittiğimde pcos var dedi tedavi şart dedi ben ne kadar çabalasamda eşimin bir çabası yoktu doktorun verdiği günlere uymuyordu bu süreçte hep yalnız kaldım 3 çatlatma tedavisi ve 1 aşılama oldum doktor tüp bebek önerdi ama benim eşimle ilgili sorunlarım vardı eşim çocuğun olmamasını hep kiloma bağlıyordu 168/90 kiloyum bu arada kilo vermeye çalıştım ama veremedim insülin ilaçları da bu konuda yardımcı olmadı bana eşim hep hakaret ediyor ayı inek dana fok balığı balina gibisin vs ben bu hakaretlerine artık tahammül edemedim eşim boşanmak istediğini söyledi ailelere söyledim oturup konuştuk eşim kilo vermeden tedaviye başlamayacağını söyledi eşimin bana ettiği hakaretleri söyledim annesi boşanma filan yok aklımdan çıkar onu dedi eşime konuştuk bir şekilde bizi ikna ettiler eve geldiğimizde çok soğuk davranıyordu konuşma etkili olmamıştı neden hala böyle yapıyorsun dediğimde ise boşanamıyoruzda napalım bir ömür boyu böyle sürecek dedi. Ben hep ılımlı konuştum bak böyle olmaz kendimizi düzeltelim evliliğimizi düzeltelim dedim aramızda zaten cinsel bir ilişki yok aydan aya bir kere ilgi alaka da yok aramaz merak etmez mesaj atmaz eve gelince telefonu açıp oyun oynar evliliğimizin 3. Yılında başladı bunlar aradan 4 ay geçti bir öyle bir böyle bu şekilde devam ettik ben çocuk istediğimi dile getirdim tedaviye başlayalım dedim onun cevabı ise denedik olmadı ben istemiyorum artık oldu maddi manevi açıdan mı dedim hayır dedi oysaki maddi açıdan olsa ailem destek olacaktı zaten beni sevmediğin için mi dediğimde ise cevabı beni sinirlendirme oldu ne yapacağımı bilmiyorum 27 yaşındayım mutsuzum ailelerle kaç defa konuşsakta sorunlarımızı çözemedik şimdi ise kaynanamla konuşmayı düşünüyorum neden istemediğini öğrenmek için eşimi seviyormuyum sevmiyormuyum bilmiyorum onun beni sevip sevmediğini de bilmiyorum çünkü bi iyi bi kötü davranıyor boşanmayı düşünüyorum sürekli ama süreç bana korkutucu geliyor 6 yıllık bi evlilik neden nasıl böyle olduk bilmiyorum lütfen bana yardım edin fikirlerinize çok ihtiyacım var
Daha 27 yaşında yolun çok başındasınız bunu kendinize yapmayın. Eşiniz adam olmaz çünkü çocuk da yapsanız kilo da verseniz değişmeyecek o karaktersiz hatta çocuk olunca extra kilo da alacaksınız daha da kötü olacak tavırları lafları. En başından olumsuz başlamış zaten hersey. Sizin psikolojik olarak toparlanmanızı beklemek yerine aileniz sizi başka birine yonlendirmis. Hataya onlar sebep olmuş. Tanış demek yerine acele etme kendini toparla demeleri gerekirdi. Şimdi arkanızda durmayacaklarmis ya bunu da yüzlerine vurun gerekirse. Çocuk yapmayı gectim korunun hatta. Çalışmıyorsanız Bi iş bulun. Boşanın. Hayatımda kimseye boşan demedim büyük vebal eğer yanlış yönlendirme olursa ama bakıyorum yanlış üstüne yanlış yapmaya ısrar ediyorsunuz en doğrusu boşanmak olacak. Empati yapın böyle bir ailede çocuk olsanız ne hissederdiniz? Sizce bir çocuk böyle bir anne baba ilişkisi gorerek büyümeyi hakediyor mu bile bile vebaline girecek misiniz? Olanda bir hayır olmayanda bin hayır arayın. Tedaviye çabalamayı bırakın. Boşandıktan sonra ayakta kalmanin yollarını bulun onun yerine. Ben 32 yaşında evlendim şu an 33 um ve 1 düşüğüm var. Siz daha 27 siniz. Bu yaş olayini kafaya takmayın. Çevremde 2. Hatta 3. Evliliğini yapan insanlar var. Birsey yürümüyorsa 6 yıldır daha fazla zaman kaybetmeye değmez. Elinizden gelenin fazlasını yapmışsınız zatenMerhaba arkadaşlar bu konuda sizin düşüncelerinize ihtiyacım var ben bir nişanlılık dönemi geçirdim ve çok seviyordum sevgimden gözüm kör olmuştu ama yaptıklarına daha fazla dayanamadım ve nişanı attım aradan 3 ay geçtikten sonra dedemin komşusu birini önerdi tanışmamız için benim o dönem psikolojim hiç iyi değildi ailemde tanış eğer istemezsen olmaz senin kararın dediler neyse ben eşimle tanıştım 2 ay konuştuk ve nişanlanmaya karar verdik başta kaynanam çok iyiydi nişanı yaptıktan sonra değişmeye başladı eşya bakmaya ben istememe rağmen bizimle birlikte geldi hatta eltimi de getirdi düğümüzde takılar yüzünden sıkıntı çıktı ben 1 haftalık gelinken kaynanam bana ve aileme laf sokmaya başladı tahammül edemedim eşime söyledim ama hiçbirşey yapmadı annesiyle neden böyle yapıyorsun diye konuşmadı ve bu tarz sorunlar laf sokmalar o günden bu güne kadar devam ediyor aradan 1 sene geçti biz çocuk yapmaya karar verdik doktora gittiğimde pcos var dedi tedavi şart dedi ben ne kadar çabalasamda eşimin bir çabası yoktu doktorun verdiği günlere uymuyordu bu süreçte hep yalnız kaldım 3 çatlatma tedavisi ve 1 aşılama oldum doktor tüp bebek önerdi ama benim eşimle ilgili sorunlarım vardı eşim çocuğun olmamasını hep kiloma bağlıyordu 168/90 kiloyum bu arada kilo vermeye çalıştım ama veremedim insülin ilaçları da bu konuda yardımcı olmadı bana eşim hep hakaret ediyor ayı inek dana fok balığı balina gibisin vs ben bu hakaretlerine artık tahammül edemedim eşim boşanmak istediğini söyledi ailelere söyledim oturup konuştuk eşim kilo vermeden tedaviye başlamayacağını söyledi eşimin bana ettiği hakaretleri söyledim annesi boşanma filan yok aklımdan çıkar onu dedi eşime konuştuk bir şekilde bizi ikna ettiler eve geldiğimizde çok soğuk davranıyordu konuşma etkili olmamıştı neden hala böyle yapıyorsun dediğimde ise boşanamıyoruzda napalım bir ömür boyu böyle sürecek dedi. Ben hep ılımlı konuştum bak böyle olmaz kendimizi düzeltelim evliliğimizi düzeltelim dedim aramızda zaten cinsel bir ilişki yok aydan aya bir kere ilgi alaka da yok aramaz merak etmez mesaj atmaz eve gelince telefonu açıp oyun oynar evliliğimizin 3. Yılında başladı bunlar aradan 4 ay geçti bir öyle bir böyle bu şekilde devam ettik ben çocuk istediğimi dile getirdim tedaviye başlayalım dedim onun cevabı ise denedik olmadı ben istemiyorum artık oldu maddi manevi açıdan mı dedim hayır dedi oysaki maddi açıdan olsa ailem destek olacaktı zaten beni sevmediğin için mi dediğimde ise cevabı beni sinirlendirme oldu ne yapacağımı bilmiyorum 27 yaşındayım mutsuzum ailelerle kaç defa konuşsakta sorunlarımızı çözemedik şimdi ise kaynanamla konuşmayı düşünüyorum neden istemediğini öğrenmek için eşimi seviyormuyum sevmiyormuyum bilmiyorum onun beni sevip sevmediğini de bilmiyorum çünkü bi iyi bi kötü davranıyor boşanmayı düşünüyorum sürekli ama süreç bana korkutucu geliyor 6 yıllık bi evlilik neden nasıl böyle olduk bilmiyorum lütfen bana yardım edin fikirlerinize çok ihtiyacım var
Cok üzüldüm DurumunuzaÇok haklısınız kayınvalidem konuşsada değişen birşey yok ve dediğiniz gibi yapmacık oluyor ben kendimi kandırıyorum sadece
Onun gözünde degılsınız onemlı olan buEvet bunu bende düşünüyorum . Gördüğüm tedavilerden dolayı ve bu süreçte sadece ailemin desteğini gördüğüm için çok yıprandım aslında diretmiyorum sadece olsa belki değişir umuduyla yaklaştım ama buna dair de bir çaba göremedim eşimden kendimi kandırıyorum aslında beni sevmediğini biliyorum ama bunu kendime yediremiyorum çevremdeki herkes güzel olduğumu söyler ama eşim tam tersi hakaretleriyle beni bastırmaya çalışıyor ve artık bende kendimi onun gözünden görmeye başladım
aileni boşanma konusunda ikna edemezsin kusura bakma ama cesaretsizsin. bu şekilde bir evlilik yürümez. 6 sene olmuş koskoca 6 sene ilgi yok sevgi yok cinsellik yok arama sorma en azından hayat arkadaşlığı desen oda yok. Ne yapmayı düşünüyorsun.Ailem boşanmama pek sıcak bakmıyor daha doğrusu annem biraz eski kafaya gidiyor dışardakilerin ne düşündüğünü el alemin ne diyeceğini çok umursuyor ama ben mutsuzum bunu göremiyorlar bende nasıl yapacağımı bilmiyorum kendi kendime vicdan muhasebesi yapıyorum
Hakkınızda hayırlısı olsun.Arkadaşlar bugün eşimle oturup konuştum benden soğudunu ve sevgisinin azaldığını söyledi anlaşmalı boşanmayı teklif ettiğimde ise kabul etti zaten 4 ay öncede bu düşünceleri ve boşanma isteği varmış aileler engel olmuştu bize ne diyelim hakkımızda hayırlısı buymuş yarın ailelerimize söyleyeceğiz
Boşanmaya karar verdik avukat tuttuk benim ailem bu evlilikten birşey olmayacağını anladılar kabullendiler yalnız tek sıkıntımız onun ailesi bu durumu kabul etmiyorlar tekrar barıştırmaya çalışıyorlar ama nafile biz kararı çoktan verdik allahtan eşimde böyle düşünüyor ve istemiyor ama ailesi siz mal derdine düştünüz diyecek kadar alçaldılar hayırlısıyla boşanmak kurtulmak için gün sayıyorumaileni boşanma konusunda ikna edemezsin kusura bakma ama cesaretsizsin. bu şekilde bir evlilik yürümez. 6 sene olmuş koskoca 6 sene ilgi yok sevgi yok cinsellik yok arama sorma en azından hayat arkadaşlığı desen oda yok. Ne yapmayı düşünüyorsun.
söylediğin tek şeyde haklısın oda yaşın artık 27 vakit kaybedemezsin. PCOS hastalığının bir sebebide stres üzüntüdür bundan emin ol. Sen bu kadar üzgünken, değersiz hissederken kadınsal hormonların ya da rahmin doğru çalışırmı. Hiç vakit kaybetme boşan kafanı bir süre dinledikten sonra iyileşeceksin. Hatta kilolarında gidecek, hormonların dengeye gelecektir. Seni çok sevecek, sarıp sarmalayacak sana yuva olacak birini bulacaksın. Çocuğunda olacaktır vakit kaybetme artık. Kabulleniş çok önemli, bu adam seni sevmiyor ve istemiyor. Bunun için sebep arama bu onunla alakalı bişey. Herkes herkesi sevecek ya da bir ömür boyu sevecek diye bişey yok. Mademki istemiyor hay hay kendi bilir bu onun tercihi Allaha havale et ve yoluna devam et. Bu derecede çabasız olup, birini üzüncede afedersin ama oda bir bok olamaz. Defolup gitsin hayatından. Önce durumu kabullen ve boşanmayıda en kısa sürede gerçekleştir.
Teşekkür ederimHakkınızda hayırlısı olsun.
Cocugunuz hemen oldu mu?27 yaşında ayrılsan hayatın bitmez yahu ben 30 yaşında evlendim 32 de doğurdum. Çevrem de hep böyle anlamıyorum bu evde kalmış dul kadın damgalarını böyle sindirmeyi artık yıl kaç olmuş.
Seninle dalga geçip seni zerre sevmeyen bir adama çocuk vermeye çalışma hayatın daha kötü olur. Sevgi yok sevgi. Çocuk büyüse babası annesine hakaret ediyor mutsuz ediyor demeyecek mi anne niye çocuk yaptın neden ayrılmadın diye valla yeni nesil çatır çatır da hesap soruyor. İşe gir birikim yap bu adamdan ayrıl bir şekilde bu çekilmez bacım düzeltemezsin seni sevmeyen adamı
1 yılı geçmişti evlendiğimizde bana çocuğun olmaz falan diyorlardı. Sonra bi baktık sürprizCocugunuz hemen oldu mu?
Çok iyi, Allah bağışlasın1 yılı geçmişti evlendiğimizde bana çocuğun olmaz falan diyorlardı. Sonra bi baktık sürpriz
İsteyen herkese nasip olsunÇok iyi, Allah bağışlasın
Güzelim böyle bir adamdan çocuk yaparsan eline tek geçecek kar çocuktur ama hayatın boyunca asla mutlu olamazsın çocuğuna da yazık olur güzelim berbat bir baba ve aşırı mutsuz bir anne ile geçen kayıp ömür . Tüp bebek yapmış bir kadın olarak söylüyorum bu süreç maddi ve manevi zor bir yol şu an hali hazırda doktor işleri süreçler en az 300k tutuyor , ruhen yorulmanı saymıyorum senin eşin sana ruhen destek olacak biri değil eş değil sadece koca . Mesleğin yoksa edin , varsa mesleğine yönel gücünü topla ve yolunu ayırÇünkü ailelerin de bi baskısı var 6 yıl geçti artık bişeylere başlayın diyorlar belki çocuk olduktan sonra düzelir onunda bu konuda psikolojisi iyi olmayabilir diyorlar
Çocuktan sonra hiç bişey düzelmez. Çocuk bir silgi değil hataları, yanlışları, olmamışlıkları silmez. Mutsuzsunuz önce kendinizi ayağa kaldırın, sağlığınıza dikkat edin. Kilo verin, spor yapın o sırada çalışmıyorsanız iş arayın vs. Sonra boşanın. Ailenizin yanına dönmeyin 1+1 de olsa kendi düzeniniz olsun. Ailenizi de elalemin konuştuklarıyla başbaşa bırakın.Çünkü ailelerin de bi baskısı var 6 yıl geçti artık bişeylere başlayın diyorlar belki çocuk olduktan sonra düzelir onunda bu konuda psikolojisi iyi olmayabilir diyorlar
Boşanmayı düşünüyorum ne ya adam seni kafasında bitirmiş zaten aklına gittiği anası izin vermediği için boşayamamış seni daha çocuk diyorsun gir bir işe çalış aç dava haklarını talep et 27 yaşındayım diyorsun ne muhtaçlığın var?Sevgi bir yere kadar.Sana saygısı yok,ilgisi yok,kararlarının onun için bir önemi yok lütfen ya daha neden kendini ezdiriyorsun???Merhaba arkadaşlar bu konuda sizin düşüncelerinize ihtiyacım var ben bir nişanlılık dönemi geçirdim ve çok seviyordum sevgimden gözüm kör olmuştu ama yaptıklarına daha fazla dayanamadım ve nişanı attım aradan 3 ay geçtikten sonra dedemin komşusu birini önerdi tanışmamız için benim o dönem psikolojim hiç iyi değildi ailemde tanış eğer istemezsen olmaz senin kararın dediler neyse ben eşimle tanıştım 2 ay konuştuk ve nişanlanmaya karar verdik başta kaynanam çok iyiydi nişanı yaptıktan sonra değişmeye başladı eşya bakmaya ben istememe rağmen bizimle birlikte geldi hatta eltimi de getirdi düğümüzde takılar yüzünden sıkıntı çıktı ben 1 haftalık gelinken kaynanam bana ve aileme laf sokmaya başladı tahammül edemedim eşime söyledim ama hiçbirşey yapmadı annesiyle neden böyle yapıyorsun diye konuşmadı ve bu tarz sorunlar laf sokmalar o günden bu güne kadar devam ediyor aradan 1 sene geçti biz çocuk yapmaya karar verdik doktora gittiğimde pcos var dedi tedavi şart dedi ben ne kadar çabalasamda eşimin bir çabası yoktu doktorun verdiği günlere uymuyordu bu süreçte hep yalnız kaldım 3 çatlatma tedavisi ve 1 aşılama oldum doktor tüp bebek önerdi ama benim eşimle ilgili sorunlarım vardı eşim çocuğun olmamasını hep kiloma bağlıyordu 168/90 kiloyum bu arada kilo vermeye çalıştım ama veremedim insülin ilaçları da bu konuda yardımcı olmadı bana eşim hep hakaret ediyor ayı inek dana fok balığı balina gibisin vs ben bu hakaretlerine artık tahammül edemedim eşim boşanmak istediğini söyledi ailelere söyledim oturup konuştuk eşim kilo vermeden tedaviye başlamayacağını söyledi eşimin bana ettiği hakaretleri söyledim annesi boşanma filan yok aklımdan çıkar onu dedi eşime konuştuk bir şekilde bizi ikna ettiler eve geldiğimizde çok soğuk davranıyordu konuşma etkili olmamıştı neden hala böyle yapıyorsun dediğimde ise boşanamıyoruzda napalım bir ömür boyu böyle sürecek dedi. Ben hep ılımlı konuştum bak böyle olmaz kendimizi düzeltelim evliliğimizi düzeltelim dedim aramızda zaten cinsel bir ilişki yok aydan aya bir kere ilgi alaka da yok aramaz merak etmez mesaj atmaz eve gelince telefonu açıp oyun oynar evliliğimizin 3. Yılında başladı bunlar aradan 4 ay geçti bir öyle bir böyle bu şekilde devam ettik ben çocuk istediğimi dile getirdim tedaviye başlayalım dedim onun cevabı ise denedik olmadı ben istemiyorum artık oldu maddi manevi açıdan mı dedim hayır dedi oysaki maddi açıdan olsa ailem destek olacaktı zaten beni sevmediğin için mi dediğimde ise cevabı beni sinirlendirme oldu ne yapacağımı bilmiyorum 27 yaşındayım mutsuzum ailelerle kaç defa konuşsakta sorunlarımızı çözemedik şimdi ise kaynanamla konuşmayı düşünüyorum neden istemediğini öğrenmek için eşimi seviyormuyum sevmiyormuyum bilmiyorum onun beni sevip sevmediğini de bilmiyorum çünkü bi iyi bi kötü davranıyor boşanmayı düşünüyorum sürekli ama süreç bana korkutucu geliyor 6 yıllık bi evlilik neden nasıl böyle olduk bilmiyorum lütfen bana yardım edin fikirlerinize çok ihtiyacım var