• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam mezarıma bile gelmesin diyormuş

Boşanma isteme nedeniniz neydi? Eşinizle babanız arasında sıkıntı mı var?
Siz kalkıp neden gitmiyorsunuz ki, uzaktan uzaktan konuşmak herkese kolay gelir. Gittiğinizde hala aynı şeyleri söyleyebilecek mi önemli olan o.
Çok tartışıyorduk evlendiğim halde babam eşimi arayıp devamlı onu niye böyle yaptın şöyle yaptın diye sitem edıyordu, bana da devamlı ailesinin yakınlarının düğünde bile yaptığı hataları söylüyordu ben arayı yapmaya çalıştım devamlı ve yıpranmıştım eşimin beni anlamadığını ve anlamayacağını tartışmaların devam edeceğini düşündüğüm için ayrılmak istemiştim o da öyle istiyor diye yaptiğini düşünmüştüm durumları sakince konuşunca çözdük babamla konuştuk elini öptük tamam dedi üç gün sonra benim senin gibi bir kızım yok diyerek yanımdan ayrıldı, ben bu kadar fazlasını hak etmedim evet hatalarım yanlışlarım oldu ama onlar birbiriyle görüşmede de ben evladıyım benim suçum neydi evlenmiştim

Bebeğim küçük emiyor daha onu da alıp gitsem beni isteyecek ayrılık kaygısı yaşıyor biraz büyüsün istiyorum rahat konuşamam da çünkü öyle hepsinin canı sağ olsun, gitmek aklımda

Çok tartışıyorduk evlendiğim halde babam eşimi arayıp devamlı onu niye böyle yaptın şöyle yaptın diye sitem edıyordu, bana da devamlı ailesinin yakınlarının düğünde bile yaptığı hataları söylüyordu ben arayı yapmaya çalıştım devamlı ve yıpranmıştım eşimin beni anlamadığını ve anlamayacağını tartışmaların devam edeceğini düşündüğüm için ayrılmak istemiştim o da öyle istiyor diye yaptiğini düşünmüştüm durumları sakince konuşunca çözdük babamla konuştuk elini öptük tamam dedi üç gün sonra benim senin gibi bir kızım yok diyerek yanımdan ayrıldı, ben bu kadar fazlasını hak etmedim evet hatalarım yanlışlarım oldu ama onlar birbiriyle görüşmede de ben evladıyım benim suçum neydi evlenmiştim
O zaman o öyleydi bu böyleydi demeden gidin babanızın evine, "küs olabilirsin benim içime sinmiyor, sık sık ziyarete geleceğim" deyip oturun. O konuşmazsa da annenizle sohbet edersiniz, üç günlük dünya...

Sağ olun Allah razı olsun İnşallah herkes için tüm kötü günler tamamen geride kalır

babam eşimi arayıp devamlı onu niye böyle yaptın şöyle yaptın diye sitem edıyordu,
Babanız evinizi mi dinliyordu, nasıl öğrendi bunları? Yani siz kocanızın lafını babanıza, babanızın lafını kocanıza mı anlatıyordunuz? Bence sizin yazdığınız kadar basit değil bu. Elini öptükten 3 gün sonra adam niye dellendi, kesin eş tarafından kulağına bir laf gitmiştir.

Babanız evinizi mi dinliyordu, nasıl öğrendi bunları? Yani siz kocanızın lafını babanıza, babanızın lafını kocanıza mı anlatıyordunuz? Bence sizin yazdığınız kadar basit değil bu. Elini öptükten 3 gün sonra adam niye dellendi, kesin eş tarafından kulağına bir laf gitmiştir

Tahmin ettiğiniz gibi değil, arada kaldığım halde niçin yapayım bunları.. Ben annemle paylaşıyordum tabi ki özel şeyler değil bunlar sohbet eder gibi, fakat bir şey bulup söylüyordu çok basit düşünün, insanın canı sıkılabilir. Eşimle bir karar en basitinden dahi alırken müdahale söz konusuydu bunu anlatmaya çalıştım, eşimle biz kendi aramızda büyütebildik hatalarım var fakat asla laf taşımak değil

Tüm gün ne yediler ne içtiler nereye gittiler ne yaptılar kontrol olduğunu düşünün üstünüzde, bunun gibi

Tahmin ettiğiniz gibi değil, arada kaldığım halde niçin yapayım bunları.. Ben annemle paylaşıyordum tabi ki özel şeyler değil bunlar sohbet eder gibi, fakat bir şey bulup söylüyordu çok basit düşünün, insanın canı sıkılabilir. Eşimle bir karar en basitinden dahi alırken müdahale söz konusuydu bunu anlatmaya çalıştım, eşimle biz kendi aramızda büyütebildik hatalarım var fakat asla laf taşımak değil
Ben de anneme eşim bana çok bağırıyor desem gider babama söyler ve babam da eşimin içinden geçerdi. Kocam orada burada sıkıştırmasın kötü bir şey yapmasın diye babam getirir götürürdü. Kadın cinayetlerinde hep işe giderken işten dönerken avlayıp vuruyorlar kadınları. Yeni evli karısını evden kaçırtacak kadar bağıran adamdan korumak istemiş sizi. Ayı mı bu ne bağırıyor öyle? Çocuk da yapmışsınız, hala bağırıyor mu size? Bence babanıza ağır bir laf gitti. Seni çiğnedi, babasını değil bizi seçti falan mı dediler?

Ne kadar hakli olursa olsun bir baba evladi icin hic "mezarima bile gelmesin" der mi, Allah askina?

Sonuna kadar haklısınız katılıyorum her cümlenize.. Artık bağırmıyor herkes gibi tartıştık sadece ne bir tehdit ne bir şey fakat ben çok duygusal olduğumdan ve arada kaldığımdan o hataları yaptım, şu an öyle dikkat ediyoruz ki zor zamanlardan geçtik diye Allah'a şükür bir kavgamız daha olmadı, ben isterim ki babam da geride bıraksın her şeyi barışalım bitsin üç günlük dünya ama gurur yapıyor haliyle baba sonuçta, annemle kendi de tartışırdı gözümüzün önünde ama şiddet vs asla olmadı

Dua edin ben de ediyorum yeni kapandım inşallah bu kötü günler her anlamda tamamen geride kalır ziyaretine de gideceğim ben hiçbir zaman ondan rızasız iş yapmadım sadece evliliğimde kırgınlıkları var inşallah o da geride bırakır dua edin lütfen

Sonuna kadar haklısınız katılıyorum her cümlenize.. Artık bağırmıyor herkes gibi tartıştık sadece ne bir tehdit ne bir şey fakat ben çok duygusal olduğumdan ve arada kaldığımdan o hataları yaptım, şu an öyle dikkat ediyoruz ki zor zamanlardan geçtik diye Allah'a şükür bir kavgamız daha olmadı, ben isterim ki babam da geride bıraksın her şeyi barışalım bitsin üç günlük dünya ama gurur yapıyor haliyle baba sonuçta, annemle kendi de tartışırdı gözümüzün önünde ama şiddet vs asla olmadı

bende bunu sorucaktim. Babaniz annenize bagiriyormu diye?

Sizinde hatalariniz var farkindasiniz görüyorum.

Ben kendi ailemle suan görüsmüyorum, görüsmeyiede düsünmüyorum. Bu sebebten annelere, babalara öyle masum gözle bakamiyorum. Ne kadar sinirli olursa olsun o söyledigi laf öyle basit bir cümle degil. Ama barissaniz bile sinirle söyledim diye hafifletmeye calisir. Eger kendinize, esinize güveniyorsaniz barisaniz bile size aranizda herzaman mesefa olsun bence, herseyi anlatmayin. Ben ailem bunu yapmadim ve birden bana en büyük kötülükleri yaptilar.

O sadece bir görüştükten sonra konuştu bir kez, fakat görüşmek istemediğini duyunca o da istemedi, biz ona ne yaptık rızasını alarak evlenmedik mi diyor benim görüşmeme bir şey demiyor fakat kendi istemiyor, ben istiyorum ama babam benimle de görüşmüyor
Rizasini alarak evlenmeniz dorun degilki 4 ay sonra neyden sikinti ciktida dava surecine girildi

Olan olmuş varın gidin elini vermezse nie geldın derse Annemı görmeye geldım diyin gözünün önünde olun torununa dayanamaz bi süre sonra dedeler

evde yasanan her seyi gidip ailenize yetistirirseniz, onlari hakem yaparsaniz böyle olur.
annemin kardeslerinden biri de boyleydim her kavgalarindan haberdar olurduk - bizi doldururdu. sonra öpüşür barisirdi, hahara hihiri misafirlige gelirdi. sonra yine tüm defterleri acardi.
haliyle zamanla kimse onlara saygi duymamaya - adamdan da nefret etmeye basladi.
neyse ki sonra bosandi. yeniden evlendi. yeni esiyle de ozelini anlatacak oldu ama bu sefer kimse ilgilenmedi, birakti bu kotu huyunu.
sizin evinize dinleme cihazi koymadiysa babanizin bu olanlardan haberinin olmasinin tek sebebi sizsiniz.
benim ablam da evlendi on sene oldu- evlerinde elbet kavga etmislerdir bunca sene ama bizim asla haberimiz olmadi. kavga da etseler öpüşüp barismislardir kimseye ozelini acmadan. haliyle en ufak bir yorum asla kimse yapamaz evliliklerine.
ben o yüzden babaniza biraz hak verdim. hem evlenirken tonla sorun olmus. israrla seviyorum demis evlenmis. sonra koca hayvan gibi bağırdığı icin 4 aya baba evine sığınmis. baba destek ciktigi halde hayvan gibi bagiran adama tekrar gitmis.
normal yani sizinle daha ugrasmak istememesi.
yine de ramazan zamani , gidin catkapi iftara. surat da assa oturun bebekle oynasin falan. zamanla normale döner elbet

evde yasanan her seyi gidip ailenize yetistirirseniz, onlari hakem yaparsaniz böyle olur.
annemin kardeslerinden biri de boyleydim her kavgalarindan haberdar olurduk - bizi doldururdu. sonra öpüşür barisirdi, hahara hihiri misafirlige gelirdi. sonra yine tüm defterleri acardi.
haliyle zamanla kimse onlara saygi duymamaya - adamdan da nefret etmeye basladi.
neyse ki sonra bosandi. yeniden evlendi. yeni esiyle de ozelini anlatacak oldu ama bu sefer kimse ilgilenmedi, birakti bu kotu huyunu.
sizin evinize dinleme cihazi koymadiysa babanizin bu olanlardan haberinin olmasinin tek sebebi sizsiniz.
benim ablam da evlendi on sene oldu- evlerinde elbet kavga etmislerdir bunca sene ama bizim asla haberimiz olmadi. kavga da etseler öpüşüp barismislardir kimseye ozelini acmadan. haliyle en ufak bir yorum asla kimse yapamaz evliliklerine.
ben o yüzden babaniza biraz hak verdim. hem evlenirken tonla sorun olmus. israrla seviyorum demis evlenmis. sonra koca hayvan gibi bağırdığı icin 4 aya baba evine sığınmis. baba destek ciktigi halde hayvan gibi bagiran adama tekrar gitmis.
normal yani sizinle daha ugrasmak istememesi.
yine de ramazan zamani , gidin catkapi iftara. surat da assa oturun bebekle oynasin falan. zamanla normale döner elbet
Evet sabır meselesi hatalarımın farkına vardığımı bir daha tekrarınin olmayacağını konuştum zaten elini öptük dediğim de oydu eşim de ben de özrümüzü diledik tamam dedi ama üç gün sonra birden böyle bir tepki verince annem bile söyledi kızım ne olduğunu anlamadım diye, konu bunun devam etmesi hala, adımlarım devam edecek ama ölene kadar

Olayların bu anlattığınız gibi olmadığına kalıbımı basarım. Geçen yaz eşinden şiddet görüp ağlayarak beni arayan arkadaşıma birkaç saat sonra ulaşamamaya başladım. Ertesi gün bana yazıp yiaa o kadar da dövmedi itiş kakış oldu aramızda ben abarttım demişti. O ara ailesini de şiddet gördüm beni alın diye aramış. Arkadaşım kocasıyla barıştı ama hem ben hem ailesi kocasından hala nefret ediyoruz. Sorunlarınızı insanlara yansıtıyorsunuz, insanlar sizin arkanızda duruyor, siz de o insanları salak yerine koyarak aslında aramızda bir sorun yok biz abarttık diyosunuz. Sonra da o insanların hiçbir şey olmamış gibi davranmasını bekliyorsunuz. Allah bilir o dönem babanıza neler anlattınız da böyle tepki veriyor.

Bu arada onun da 3 yıldır hiç yumuşamaması ilginç geldi. Bunca zamandır hiç görmediniz mi birbirinizi? Torunu olmuş onu da mı görmüyor? Yani babanızın tepkisini anlayabiliyorum ama biraz işi inada da bindirmiş olabilir. 3 gün, 3 hafta, 3 ay değil 3 yıl yav.

Son düzenleme:
Iste ayriliga emin olmadan ortaligi yikip yakip taoza bulayip sinrada hicbirsey olmamis gibi barismanin biraktigi hasarlar.
Kötü olan onlar oldu simdi tabiki

Back
X